måndag 5 december 2011

Dell XPS 14z omdöme: One Sleek 14-tums bärbar dator

Dell XPS 14z omdöme: One Sleek 14-tums bärbar dator
av Charles P. Jefferies - 2011/12/05

Detta helt i metall bärbara sätter en 14-tums skärm i ett 13,3-tums chassi och är fullmatad med den senaste tekniken, inklusive en bakgrundsbelyst tangentbord. Vi tar en närmare titt på detta imponerande alternativ till Apple MacBook Pro.

Bygg och Design
Designen och kvaliteten på XPS 14z var av största vikt för designers. Liksom XPS 14z s större syskon 15z, utseende påminner om en Apple MacBook Pro. Den nakna silver exteriör är solid aluminium och den mörkare färgade handlovsstöd är magnesiumlegering. Chassit botten är till stor del en bit slipat aluminium som ger styrka, den här anteckningsboken känns fast som en klippa. Handledsstödet inte böja inte ens under hård press.

Jag kunde få ringar på vattnet för att visa på skärmen genom att trycka in på baksidan av locket trots aluminium stöd, detta är en trolig olycka av locket är så tunn. Gångjärnet håller locket till chassit är stark och inte tillåter locket att vingla överdrivet. Jag önskar plast gångjärn täcker var en bit och inte tre, men, det är den enda delen av den bärbara datorn som inte synkroniserar med resten av designen.

XPS 14z inte utformats med användarens uppgradering i åtanke, det finns inga tillgängliga paneler på chassit botten. Detta är en besvikelse och en negativ bieffekt av att använda ett stycke stycke aluminium chassi.

Hamnar och funktioner
XPS 14z förpackningar en acceptabel mängd input / output-portar, inklusive mini-DisplayPort, HDMI, USB 3,0, och en slot-load DVD-brännare. Jag skulle föredra att se en standardstorlek DisplayPort snarare än miniversion som kräver en adapter. Det finns bara två USB-portar på hela anteckningsbok och bara en av dem är USB 3,0. Jag gillar dock hur de flesta av portarna på baksidan av den bärbara datorn, alltför ofta bärbara designers kluster dem på sidorna och hindrar med en extern mus (speciellt vänsterhänta).


Framst: ingenting

Tillbaka: Kensington-lås, nätström, mini-DisplayPort, HDMI, 1x USB 2,0, 1x USB 3,0, Ethernet, kyla ventilationsgallret

Vänster: Kylning luftuttaget, mikrofon och hörlursuttag, 7-i-1-kortläsare

Höger: Batteriets laddningsnivå indikator, slot-load DVD-brännare

Skärm och högtalare
Dell gjorde något med XPS 14z Jag skulle vilja se fler bärbara leverantörer gör - använd en 13,3 "chassi för att hysa en 14" skärm. Displayen är inte gränslös men skärmen bezel är ganska tunn, det är säkert mycket mer attraktiv ut än en vanlig 14 "notebook med en tjock skärm bezel.


Som sagt XPS 14z tyvärr hyser en run-of-the-mill skärmen, mycket bättre kvalitet krävs en premie anteckningsbok. Dess 720p upplösning (1366x768 pixlar) är för låg, jag förväntar mig att se åtminstone 900p (1600x900) på en bärbar dator här dyra. Högre upplösning skärmar är bättre eftersom mer data kan visas på skärmen samtidigt. Bildkvaliteten på skärmen är föga imponerande och inte bättre än $ 500 bärbara datorer budget. Standardinställningar göra displayen ser urblekta och kall. Dessutom den glansiga ytan på skärmen har en hel del reflektioner och är svårt att rengöra. Den stackars displayen är den översta frågan med XPS 14z, det skulle inte vara så stor för en con om en bättre skärm erbjöds, tyvärr detta är det enda alternativet.

XPS 14z två stereohögtalare är placerade på vardera sidan av tangentbordet. De får förvånansvärt högt och har minimal distorsion även vid maximal volym. Det finns en touch av bas men ljudet är fortfarande ganska tinny. Dessa är hörbart bättre jämfört med "vanliga" bärbara högtalare.

Tangentbord och pekplatta
XPS 14z har en elegant utseende chiclet tangentbord. Den har vit LED-bakgrundsbelysning som är funktionell och snygg på natten. Jag gillar hur tangentbordet är inbyggd i chassit yta istället för att vara en separat del som skulle ha varit den billiga vägen ut hade Dell ville sänka kostnaderna.

Tangentbordet uppvisar ingen flex när du skriver och är relativt tyst men det är där berömmet slutar. Den taktila återkoppling - eller avsaknad därav - lämnar mycket övrigt att önska. Det finns inte tillräckligt känner när du trycker på knapparna, ibland jag hade problem att skriva snabbt eftersom mina fingrar helt enkelt inte vet när nycklar gjordes trycks. Den plana ytan nyckel kan också göra det svårt att röra typ, en konkav form föredrages.

Slutligen finns det layouten, det finns ingen särskild hem, slut, sida upp, eller Page Down som är en besvikelse. De som redigera text på en daglig basis kommer sannolikt missa dessa tangenter som jag gjorde. I en liknande anteckning finns inga dedikerade media kontroll knappar för volym och mute, jag hitta denna märkliga tanke XPS 14z: s multimedia fokus.

På baksidan stora Synaptics TouchPad är fantastisk. Det är överdimensionerad för en 14-tums bärbar dator och lätt att spåra på tack vare sin släta bländskydd yta. De två pekplattknapparna har gott feedback och är tack och lov tyst.

Vår Dell XPS 14z översyn enhet har följande konfiguration:

  • 14,0-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2430M dual-core processor (2,4 GHz upp till 3,0 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM67 chipset
  • Nvidia GeForce GT 520M grafikkort med 1GB dedikerat videominne
  • Grafik automatiskt omkopplingsbara till integrerad Intel HD-grafik via Nvidia Optimus-teknik
  • 8GB DDR3-1333 RAM (2x4GB,. Max antal som stöds)
  • 750GB 7200RPM Western Digital-hårddisk (WD7500BPKT)
  • Intel Centrino Advanced-N 6230 trådlöst nätverkskort (802.11n)
  • Integrerad Bluetooth 3,0 + EDR trådlös
  • Integrerad 1.3MP webbkamera med dubbla mikrofoner
  • DVD-brännare (HL-DT-ST DVD +-RW GS30N)
  • 1-års garanti
  • 8-cells batteri (58Wh)
  • Vikt: 4,36 £.
  • Mått: 13,9 x 9,21 x 0,9 inches
  • Pris: $ 1,099.99

Denna setup är rimligt för priset. Jag skulle föredra att se en längre period bas garanti och en högre upplösning skärmen (minst två år och en 1600x900 upplösning), budget bärbara datorer är mindre än halva priset av denna 14z erbjudande vad som ingår i vår granskning enhet.

Den 14z finns i två andra konfigurationer, för $ 1,299.99 processorn blir stötte till en något snabbare Core i7-2640M processor och $ 1,599.99 konfigurationen lägger till en 256GB SSD i mixen. Konfigurationen vi granskar i dag är absolut det bästa värdet.

Prestanda och Benchmarks
XPS 14z producerade fasta riktmärke nummer och kan hantera vardagliga uppgifter med lätthet. Det är även kapabel att vissa 3D-spel tack vare den särskilda Nvidia GT 520M grafikkort. Titta mot Alienware M14x om du är intresserad av ett mer gaming-orienterad anteckningsbok.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare riktmärke som mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
XPS 14z har en enda fläkt som avgassystem varm luft på baksidan vänstra sidan av chassit. Fläkten stannar av när de utför simpla uppgifter som att surfa på Internet. Under full riktmärke belastning jag kan definitivt säga fan var på, det är högt och har en lätt whine som kan höras över ett rum. Fläkten Dell använde sannolikt har en liten diameter, vilket innebär att den måste snurra vid höga hastigheter för att utvisa betydande volymer luft. Det är högre än det borde vara som ett resultat.

Batterilivslängd
Jag mätte en utmärkt sju timmar och 15 minuter batteritid från XPS 14z under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlöst på och uppdatera en webbsida var en minut). Detta är bra även av ultraportabla bärbara standarder. Batteritiden är definitivt en av XPS 14z starka sidor.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
XPS 14z försöker hårt för att imponera och är ytterst besviken på några viktiga områden. Skärmen är den största frågan, en premie bärbar dator bör komma med en premie skärm. Dess livlös 720p panel är inte annorlunda än de som finns i budgeten bärbara datorer och en uppgradering erbjuds inte. Nästa är tangentbordet som behöver bättre taktil feedback, den skrivkänsla är frånkopplad. Fortsatt fläkten ska vara tystare under full belastning, det kan höras över rummet. Slutligen finns det en brist på USB portar och inget standardiserat sätt för användare att uppgradera komponenter såsom hårddisken.

På den positiva sidan designen ser stor (även om det är MacBook Pro-liknande) och den totala kvaliteten är utmärkt, metallen mals perfekt. Högtalarna är respektabel och överdimensionerade Synaptics TouchPad är ett nöje att använda. Sist men inte minst har en fantastisk 7 + timmars batteritid.

Sammantaget är vi hårt pressade att rekommendera XPS 14z inte ett bättre skärm alternativet blir tillgängligt eller den bärbara datorn faller under $ 1.000 varumärket.

Fördelar:

  • Elegant design
  • Bra byggkvalitet
  • 7 + timmars batteritid

Nackdelar:

  • Dålig bildkvalitet
  • Tangentbord återkoppling kunde vara bättre
  • Inte uppgradera vänlig


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar