måndag 14 november 2011

Toshiba Portege Z835 Recension: The Best Ultrabook

Toshiba Portege Z835 Recension: The Best Ultrabook
Charles P. Jefferies - 11/14/2011

Denna $ 899 Best Buy exklusiva har en 13,3-tums skärm, 128 GB SSD-enhet, bakgrundsbelyst tangentbord och sex timmars batteritid. Läs våra ta för att ta reda på vad som gör denna Ultrabook verkligen imponerande.

Bygg och Design
Portégé Z835 (även kallad Z830) är en Ultrabook, en ny klass av bärbara datorer som kännetecknas av sin tunna, lätta, och användning av Intel Ultra Low Voltage (ULV) processorer. Dessa är i huvudsak Windows-alternativ till Apple MacBook Air .

Den Z835 har en proffsig design med vanliga raka linjer och kvadrat-off kanter, Toshibas Portege raden av bärbara datorer har normalt varit affärsinriktad så det är vettigt. Den Z835 kommer med största sannolikhet dra vandrande ögon trots sin utilitaristiska utseende på grund av det stora tunna - det är verkligen så tunn på endast 0,63 inches hög. Chassit är helt tillverkad av magnesiumlegering, en lätt men ändå starkt material. Som ett resultat av Z835 känns nästan ingenting vid 2,4 pounds.

Chassit är anmärkningsvärt stel och knappast flexar, det är nästan en nödvändighet för Ultrabooks som ska byggas som sådana eftersom de är utformade för ständiga resor. Om chassit tillåten flex, kan de kretskorten böja och öka sannolikheten för misslyckande på grund av stress sprickor med tiden. Den passform och finish är bra, alla delar av den bärbara datorn verkar ha fått ungefär samma känsla för detaljer. Hörnen på chassit är lite vass som är urtaget för Ethernet-porten på baksidan av den bärbara datorn.

Uppgradering är inte något Ultrabooks är konstruerade för, det finns inga användartillgängliga paneler på undersidan av chassit. Hela den nedre delen av chassit behöver tas bort för att komma åt någon av de interna delarna. Ytterligare ett hinder för uppgraderingsmöjligheter är den icke-standard SSD, du kan inte bara sätta en vanlig SSD eller hårddisk i den här anteckningsboken som chassit är inte tillräckligt tjock för att rymma dem.

Hamnar och funktioner
Den tunna Ultrabooks hindrar dem från att packa mycket mer än det allra nödvändigaste. Lyckligtvis Z835 gör vad det finns plats räkningen, den har full storlek HDMI-och VGA-out portar samt en USB 3.0-port. Den Z835 saknar Express och Display. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Främre: Stereohögtalare, ljus status

Back: Ethernet, kyla ventilationsgallret, 2x USB 2.0, HDMI, växelström, VGA-ut

Vänster: mikrofon och hörlursuttag, SD-kortläsare

Höger: USB 3.0-port, Kensington-lås

Skärm och högtalare
Den Z835 har en 13,3-tums skärm med en glansig yta och 720p (1366x768) upplösning. Den har gott om ljus, men totalt sett är inte anmärkningsvärt när det gäller färgåtergivning och kontrast. Den blanka ytan bidrar med kontrast, särskilt de svarta nivåer, men hindrar användbarhet eftersom närliggande ljuskällor kan skapa störande reflexer på skärmen. En anti-glare skärmbeläggningen är att föredra, de är lättare att rengöra också. Den 1366x768 upplösning är acceptabelt för denna skärmstorlek men mer-dyrare ASUS UX31 erbjuder en mycket bättre 1600x900 upplösning (ca 30% mer arbetsyta).


Den Ultrabooks jag har testat hittills har imponerande ljudkvalitet med tanke på vad ingenjörerna hade att arbeta med, det Z835 är inget undantag. Högtalarna är förvånansvärt högt även om det finns lite bas, de är något bättre än "vanliga" bärbara högtalare.

Tangentbord och pekplatta
Den Z835 har ca 90% fullstora tangenter som kräver en något mer finkänslighet. Tangentbordet har en lätt känsla, nycklarna ger lite motstånd och är kanske lättare än de borde vara att trycka på. Den taktil återkoppling skulle kunna förbättras om nycklarna hade längre resa (avståndet mellan pressade och un-pressade lägen), som det ser ut finns det bara tillräckligt med återkoppling för att skriva känns som vanligt.

Ett viktigt inslag i detta tangentbord är den vita LED-bakgrundsbelysning, det hjälper verkligen i mörkare situationer och ser bra ut. Jag gillar klaviaturens tystnaden och den standard, det finns dedikerade Home, End, Page Up och Page Down längs den högra sidan. Inte alla Ultrabooks erbjuder bakgrundsbelysning, Toshiba gjorde inte annat några kompromisser än mindre-än-genomsnittet nyckel höjd.

Den Z835 har en Synaptics pekplatta lämplig storlek för 13,3-tumsskärm. Den har en utmärkt matt yta som är lätt att spåra den. De två pekplattknappar nedanför den erbjuder bra feedback och tysta klick, vilket säkerligen uppskattas. Den särskilda pekplattan på / av-knappen är också uppskattat. Den enda aspekten av pekplattan jag inte gillar är att krom på knapparna, det blir fingeravtryck omedelbart.

Vår Toshiba Portege Z835-P330 Best Buy Exclusive översyn enheten har följande specifikationer:

  • 13,3-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-2367M processor med dubbla kärnor (1,4 GHz, 3MB cache, 17W TDP, Ultra Low Voltage)
  • Intel HM65 chipset
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (2 GB lödda och 2GB minne,. Max stöds 6GB - 2 GB fastlött och 4GB stick)
  • 128GB Toshiba Solid State Drive (SSD) (THNSNB128GMCJ)
  • Intel WiFi Link 1000 BGN trådlöst nätverkskort
  • Ingen integrerad Bluetooth
  • Integrerad VGA-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • Icke-uppgraderingsbar batteripaket
  • Vikt: 2,4 £.
  • Mått: 12.4 x 8.9 x 0.63 tum
  • Pris: $ 899,99 MSRP ($ 799,99 på Best Buy)

Dessa specifikationer är standard för en Ultrabook - de flesta av dem kommer med 4GB RAM och en 128GB SSD. Vår särskilda Z835 är exklusiv för Best Buy och vissa hörn skars att träffa prispunkt (de flesta Ultrabooks är över $ 1000) $ 899,99, denna modell saknar Bluetooth och den minst imponerande processorn tillgänglig, en Core i3. Andra konfigurationer av Portege Z830-serien kommer att erbjuda snabbare Core i5 och i7 processorer med dubbla kärnor. De flesta användare kommer inte att märka någon skillnad mellan de tre.

Prestanda och Benchmarks
Core i3-2367M processor är en Ultra Low Voltage-modell och trots kör på bara 1,4 GHz, det är mer än tillräckligt snabbt för de flesta användningsområden (för referens, standard-spänning Core i3-processorer som finns i vanliga bärbara datorer körs vid 2,1-2.4GHz). Det är bra för alla vardagliga uppgifter, bland annat att surfa på Internet, titta på HD-video, och Microsoft Office. Något denna bärbara dator kommer inte vara bra på är 3D-spel främst eftersom den har integrerad grafik.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Det finns en enda liten fläkt belägen vid den högra bakre delen av chassit. Det är alltid på och gör ett svagt motorljud. I ett normalt rum bullret inte kommer att höras, men det kommer att vara i en tyst miljö, lyckligtvis de i den allmänna närhet kommer sannolikt inte att märka. Trots fläkten ska stängas av när den inte behövs och det skulle ha varit trevligt om Toshiba använde en något tystare motor.

Den faktiska temperaturen i chassit är ungefär densamma oavsett vad du gör, kylningslösningen gör ett bra jobb med att hålla den bärbara datorn termiska profil under kontroll.

Batteritid
Jag mätte en ännu sex timmars batteritid under vår standard nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är en respektabel tid och i samma område som vi förväntar oss av Ultrabooks.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Toshiba Portege Z835 är en all-around vinnare och var ett nöje att se. Den har gedigen byggkvalitet, en anständig bakgrundsbelyst tangentbord, en bra pekplatta, sex timmars batteritid, och den karaktäristiska lätta vikten (£ 2,4) och tunnhet som vi har kommit att förvänta från Ultrabooks. Om Z835 snubblar är prestanda, den medföljande 128GB SSD är ovanligt långsamt. Intel Core i3-processor är längst ned i tunnan men bör ha gott om glans för allmän användning.

Vid $ 899 för Z835 underminerar befintliga Ultrabooks från $ 100 eller mer och gör för en mycket attraktivt val. Det är en idealisk on-the-go kamrat och ett lockande alternativ till Apples MacBook Air.

Fördelar:

  • Decent bakgrundsbelyst tangentbord
  • 6 timmars batteritid
  • Stort värde
  • Massor av portar, inklusive USB 3.0

Nackdelar:

  • Mycket långsam SSD
  • Nej Bluetooth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar