onsdag 23 november 2011

ASUS N55S omdöme: Great multimedia bärbar dator med vissa frågor

ASUS N55S omdöme: Great multimedia bärbar dator med vissa frågor
Charles P. Jefferies - 11/23/2011

Detta multimedia powerhouse har en full HD skärm, Blu-ray-brännare, Bang & Olufsen-högtalare, plus ett 2 GB Nvidia grafikkort för att spela de senaste spelen.

Bygg och Design
ASUS har mer rätt än fel med N55S-design. Utsidan är en estetiskt tilltalande blandning av svart och silver. Locket är en blank svart som ser bra ut vid första anblicken, men snabbt blir en nagel i ögat tack vare fingeravtryck. Jag gillar silver beklädningsdetalj går runt locket och borstad aluminium bit nedanför skärmen - de ger den bärbara datorn som extra high-end utseende.

Den N55S är tillverkad av plast och någorlunda stark plast på den, handledsstödet flexar knappt när den trycks ned på. Jag är mycket tacksam att ASUS använt bländskydd plast istället för blank plast, vilket är alltför vanligt på konsumenternas datorer. Chassi flex är genomsnittet för en konsument anteckningsblock, inget alarmerande, dock. Passform och finish är bra, det finns inga ojämna mellanrum mellan delar eller skarpa kanter.

De som vill uppgradera N55S kommer att finna det enkelt att göra det, två löstagbara paneler på undersidan av chassit ger tillgång till hårddisken och minnesplatser (RAM).

Hamnar och funktioner
Den N55S har en genomsnittlig urval av portar för en multimedia bärbar dator även om det är bra att se två USB 3.0 Superspeed-portar. Den saknar eSATA, en Expresscard-kortplats, och Displayport. Frånvaron av dessa portar kan störa vissa shoppare.


Front: Statuslampor, mediekortläsare

Tillbaka: Inget

Vänster: Kensingtonlås, växelström, kyla ventilationsgallret, VGA, Ethernet, HDMI, 2x USB 3.0

Höger: hörlurar och mikrofon, 2x USB 2.0, Blu-ray-brännare, S / PDIF

Skärm och högtalare
Den N55S har en utmärkt skärm jämfört med de flesta konsumenter bärbara datorer. Denna 15,6-tums modellen har en full HD-upplösning (1920x1080 pixlar), som är lämplig med tanke på den bärbara datorn har en Blu-ray-enhet och är avsedd för multimedia. En annan beundransvärd egenskap hos displayen är dess antireflexbeläggning, det är mer praktiskt än en glänsande beläggning eftersom det inte finns några reflektioner. Anti-reflexbehandlade skärmar är också lättare att rengöra.


Skärmens bildkvaliteten är över genomsnittet för en TN-typ panel (som kommer på nästan alla bärbara datorer som säljs i dag). Den har en något kallt / blåaktig nyans på standardinställningarna, som väntas ges skärmen har LED-bakgrundsbelysning. Kontrasten är bra, svärta är djupa och inte gråaktig. Betraktningsvinklarna är bra horisontellt men bilden tvättar snabbt ut från extrema vertikala vinklar (detta förväntas också för en TN-typ panel).

Den 1920x1080 upplösning är utmärkt och den högsta tillgängliga på en 15,6-tums skärm. Det finns gott om utrymme att använda två fönster sida vid sida och mycket mindre rullning krävs i webbsidor och program som Microsoft Word, eftersom fler textrader kan visas samtidigt. Jämför detta med den låga 1366x768 upplösning som kommer på de flesta konsumenter bärbara datorer, den 1920x1080 skärmen på vår test bärbara dator har mer än dubbelt så användbart utrymme.

ASUS hyrde Bang & Olufsen att konstruera ett ljudsystem för den här bärbara datorn, den innehåller två inbyggda stereohögtalare och en extern subwoofer. De har säkert mycket fylligare ljud än vanliga bärbara högtalare och har märk bas tack vare subwoofern. Vid max volym märkte jag lite skrammel från den vänstra sidan av tangentbordet, det är en byggkvalitet fråga. Ljudkvaliteten försämras efter cirka 80-85%, vilket är mycket högt för normal lyssning. Dessa högtalare är inte lika bra som de harman / kardon högtalare med på Toshiba Satellite bärbara datorer. Jag var inte särskilt imponerad av högtalarinställningen.

Tangentbord och pekplatta
Den N55S har ett tangentbord som bäst beskrivs som "konstig". Det är traditionellt inredda, nycklarna har inte extra mellanrum mellan dem som de gör på en "Chiclet" eller ö-stil tangentbord. Nyckeln är plan med en nedåt sluttande front och har en fin slät matt yta. Taktil återkoppling är bra om lite livlös, mer eller mindre det är trevligt att skriva. Tangentbordet är tillräckligt tyst för att inte störa grannarna.

En av anledning tangentbordet är konstigt är layouten. Strömbrytaren är en tangent som ligger i det övre högra hörnet på det numeriska tangentbordet, det är inte bara konstigt utan kastar layouten av, trycka på [Avsluta] till nästa rad. Nästa är upp själv det numeriska tangentbordet, knapparna är inte riktigt full storlek. Piltangenterna mosas in det numeriska tangentbordet, de bör vara sin egen kluster i huvud tangentbordet området, inte det numeriska tangentbordet. Slutligen finns det en extra kolumn med nycklar inklämt längs vänster på tangentbordet, jag hade problem med att exakt slå i vänster [Ctrl] på grund av detta, mitt sinne är utbildad för att tycker att det borde vara i längst ned till vänster på tangentbordet och det är inte.

Även tangentbordet är inte dåligt, har det säkert utrymme för förbättringar. Det saknas bakgrundsbelysning, som är typ av ett stort antal dessa dagar - särskilt den här prisklassen.

Synaptics pekplatta är enorm och lätt att använda. Jag önskar pekplattknappar var tystare, högljudda "klack" är irriterande. Dessutom skulle det vara trevligt om pekplattan knappen var två separata delar och inte en bar. Slutligen är det svårt att skilja på kanten av pekplattan genom känsla. De N55S övergripande får ett godkänt betyg för inmatningsenheter.

Vår granskning enhet ASUS N55SF-A1 har följande konfiguration:

  • 15,6-tums antireflex 1080p (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-2630QM quad-core-processor (2,0 GHz upp till 2,9 GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Nvidia GeForce GT 555M grafikkort med 2GB DDR3 dedikerat videominne
  • 8GB DDR3-1333 RAM (2x 4GB;. Max stöds)
  • 750GB 7200RPM Seagate hårddisk (ST9750420AS)
  • 802.11n trådlöst nätverkskort (Atheros AR9002WB-1NG)
  • Inbyggd Bluetooth 3.0 + EDR-
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Blu-ray-brännare (MATSHITA DB-MLT-UJ240AFW)
  • 2 års garanti w / 1 års skydd vid oavsiktlig skada
  • 6-cells Li-Ion batteri (10.8V, 5200mAh, 56Wh)
  • Vikt: £ 5,95.
  • Mått: 14.9 x 10.3 x 1.5 inches.
  • Pris: $ 1,199.99

Den N55SF har säkert någon makt, dessa är bra specifikationer för pengarna. Den mest attraktiva objekt är antireflexbehandlad bildskärm och dess enorma 1920x1080 upplösning, jag skulle vilja se denna resolution gör det till fler bärbara datorer. Också anmärkningsvärt är att Blu-ray-brännare och standard två års garanti med olycksskydd skador för det första året.

Denna bärbara dator gör processen kort med intensiva program som Adobe Photoshop och videoredigering tack vare Intels quad-core-processor och 8 GB RAM. Dessutom Nvidia GT 555M grafikkort är mer än kapabla att spela de senaste spelen till bra visuell kvalitetsinställningar inklusive Call of Duty: Modern Warfare 3.

Prestanda och Benchmarks
Vår benchmark-tester visar N55S är en stark aktör inom nästan alla områden. Entusiaster kan överväga att ersätta den något tröga ingår hårddisk med en snabb Solid State Drive (SSD) och att använda sig av en av USB 3.0-portar för extern hårddisk lagring.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Det finns en enda fläkt som driver ut varm luft ur den vänstra sidan av den bärbara datorn, det är inte bra för vänsterhänta användare. Trots fläkten är tyst och håller den bärbara datorn sval även när man spelar. Den vänstra handledsstödet tenderar att bli lite varm, är det troligt att processorn eller grafikkortet finns under den. Ljudnivån är låg även under full belastning, det låter som en ström av luft.

Batteritid
Den N55S varade i fyra timmar och fem minuter under vårt standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är en respektabel tid för en högpresterande bärbar dator som den här, särskilt med tanke på det har en quad-core processor (dual-core processorer är mer makt vänliga). Nvidia Optimus-tekniken gör att N55S att byta till lågenergi-integrerad Intel-grafik och stäng av högpresterande Nvidia GeForce grafikkort när den inte behövs för att spara ström.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
ASUS N55S är ett bra värde och ett bra köp. Den har en stor full HD skärm, bra utseende, och anständigt byggkvalitet. Prestandan är utmärkt, denna bärbara dator är mer än kapabla att spela de senaste spelen. De flesta av de nackdelar för denna bärbara dator kan sammanfattas som "kunde ha varit bättre" snarare än bara "dåliga". Tangentbordet till exempel är behagligt att skriva på, men har en del layoutfrågor, pekplattan fungerar bra, men knapparna är för högt, slutligen, högtalarna låter bra men är inte särskilt imponerande. En definitiv nackdel är det faktum att N55S inte har ett bakgrundsbelyst tangentbord som vissa på samma sätt prissatta konkurrerande bärbara datorer.

Det finns fortfarande många saker att tycka om den här anteckningsboken, bland annat de två USB 3.0-portar, tyst fläkt, och fyra timmars batteritid.

Vid $ 1,199 i N55S är en attraktiv multimedia bärbar dator med fasta specifikationer. Det är värt att nämna den bärbara datorn levereras med två års garanti standard.

Fördelar:

  • Utmärkt avbländning full HD-skärm
  • Utmärkt prestanda
  • Ganska bra högtalare

Nackdelar:

  • Konstigt tangentbord
  • Loud pekplattknappar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar