onsdag 30 november 2011

HP Pavilion dm1-4010us omdöme: Better Than en netbook

HP Pavilion dm1-4010us omdöme: Better Than en netbook
av Jerry Jackson - 2011/11/30

Om du försöker hitta en resa laptop med anständiga multimedia prestanda och bra batteritid som inte kommer att ta upp mycket plats i en kabinväska då den senaste HP Pavilion DM1 (dm1z) kan vara precis vad du behöver.

Bygg och Design
Den nya HP Pavilion dm1-4010us (480 $) är en enkel och okomplicerad uppdatering av DM1-serien bärbara datorer från början av 2011. Du får en 11-tums netbook med en rundad traditionell vikbar design. Den största konstruktionsändring här är att den nya generationen av dm1z bärbara datorer har mestadels svarta plast med silverfärgade detaljer snarare än mestadels silver med svarta accenter.

Bygga kvalitet är i nivå med andra HP Pavilion bärbara datorer och HP mini netbooks ... betyder något över genomsnittet för en budget bärbar dator. De plaster som används i chassit är slitstarka och tillräckligt tjock för att förhindra flex eller sprickbildning under tryck. Plasten skärmlocket ger tillräckligt skydd för skärmen, men i mitten av locket böjer inåt i fast tryck (var försiktig störning detta i overhead fack på din nästa resa).

Locket har en vanlig matt svart lack som håller utseende ren och professionella. Öppnandet av skärmen, silver-målade gångjärn har tillräckligt spänning för att hålla skärmen på plats, men plasten kring gångjärn "flyter" runt själva gångjärn själva. Detta var förmodligen gjort så att gångjärnen inte att klara en skarp effekt om den bärbara datorn tappas med skärmen i öppet läge. Däremot inspirerar böjning plast runt gångjärnen inte samma förtroende för byggkvalitet som resten av den bärbara datorn.

Den nedre delen av den bärbara datorn har ett rent utseende utan skruvar i sikte. Om du vill uppgradera RAM-minnet, byta ut hårddisken eller det trådlösa kortet, allt du behöver göra ta ut batteriet och tryck batterispärren knappen hela vägen till vänster när du drar fram på undersidan av den bärbara datorn. Hela nedre delen av den bärbara datorn lossnar och du har tillgång till två RAM-kortplatser, hårddisken, det trådlösa kortet och även fläkt och kylfläns.

Hamnar och funktioner
Port markering på nya DM1-4010us är praktiskt taget identisk med den äldre dm1z vi över i början av 2011. HP ger dig tre USB 2.0-portar, HDMI-utgång, VGA, Gigabit LAN, ett hörlursuttag och en mikrofon. Den har även en SDHC-kortplats för lastning bilder från kameran när du reser eller utöka din tillgängliga lagringsutrymmet. Den enda skillnaden mellan denna modell och tidigare versioner av DM1-serien är att de gamla DM1 modellerna har en enda headset som fungerar för ett headset, hörlurar eller mikrofon och Ethernet-uttaget på tidigare versioner täcktes av en gummi dörr. Den dm1-4010us saknar fortfarande en Super Speed ​​USB 3,0-port för snabba dataöverföringar. De flesta konsumenter bärbara datorer har nu minst en USB 3,0-port så det finns ingen ursäkt för bristen på en här.


Framifrån: Beats Audio märkesvaror högtalare

Sedd bakifrån: Batteri och skärm gångjärn

Vänster sida: växelström, säkerhet lås, värme vent, aktivitet ljus, HDMI och USB 2,0-port

Höger sida: mediekortläsaren ljudutgång, två USB 2.0-portar, VGA och LAN.


Skärm och högtalare
Det 11,6-tums LED-bakgrundsbelyst skärm på HP Pavilion dm1z är som mest blanka skärmar vi har sett på 11-tums bärbara datorer och netbook alternativ. Den 1366 x 768 upplösning är bra för att surfa på webben, redigera foton, eller ens titta på 720p HD-filmer. Färg och kontrast är genomsnittliga tack vare den glansiga ytan och LED-bakgrundsbelysning. Vi spelade in en verklig kontrast på 216:1 i vårt labb och en maximal ljusstyrka på 226 nits, ljusstark nog för inomhusbruk i nästan alla artificiellt ljus och ljusa nog för utomhusbruk (så länge den ofiltrerade solen inte lysande direkt på skärmen och skapa reflektioner). Om du lutar skärmen framåt eller bakåt, färgerna börjar titta svag eller mycket urblekta. Horisontella vinklar var bättre, vistas synlig tills cirka 60 grader.


De inbyggda högtalarna är placerade på framkanten av den bärbara datorn och tryck ljud framåt mot användaren (och ner mot ditt knä). Dessa högtalare bär Beats Audio-logotypen. I DM1 har också Beats Audio programvara signalbehandling för "hög kvalitet underhållning på språng" enligt HP marknadsföringsmaterial. Totalt ljudkvaliteten är bra för ett par små stereohögtalare, men vi sa samma sak om Altec-Lansing märkesvaror talare på den gamla dm1z.

HP säger officiellt "Beats Audio erbjuder användarna spela musik eller ljud via hörlurar eller externa högtalare den optimala ljudet erfarenhet -. Som artisten avsåg" Emellertid var ingen av vår redaktör kan skilja mellan ljud som spelas från hörlursuttaget på dm1-4010us och ljudet kommer från hörlursuttaget på en bärbar dator från Toshiba. Den Beats Audio utgång var klar och fri från uppenbara förvrängning men ljudet inte blåsa bort våra redaktörer.

Tangentbord och pekplatta
Den chiclet-tangentbord på Pavilion DM1 är nästan full storlek och identisk med tangentbordet på den tidigare modellen med undantag för helt svart färg. Typning är bekväm med varje tangent leverera den perfekta mängden feedback med tyst vadderade, klick. Det finns gott om utrymme mellan varje tangent för att förhindra alltför stora stavfel. Tangentbordet stödstruktur är ganska bra med någon märkbar flex eller "studsar" från trycket av fingertopparna. Tangenterna själva har en mjuk matt finish på toppen som bidrar till att öka fingertopp dragkraft men kan vara benägna att samla hudfett över tiden.

Pekplattan på den nya dm1z är en Synaptics modell som är i jämnhöjd med handflatan vilar. Pekplattan ger tillräcklig känslighet vid standardinställningarna med minimal fördröjning. En särskilt trevlig förbättring med den nya DM1 är användningen av separata pekplattknapparna stället integrerade knappar som är en del av pekplattan. Dessa traditionella pekplatta knapparna ger dm1-4010us en mycket bättre pekplatta upplevelse än den gamla dm1z.

Vår HP Pavilion DM1 (DM1-4010us) har följande specifikationer:

  • AMD E-450 med AMD Radeon HD 6320 Graphics (dual-core processor på 1.65GHz och dubbla DX-11 SIMDs vid 508MHz)
  • 11,6-tums 1366 x 768 HD glänsande skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • 4GB DDR3-minne
  • 320GB, 7200 rpm HDD (Hitachi Travelstar Z7K320)
  • 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
  • 802.11b/g/n WLAN och Bluetooth
  • 6-cells Li-ion batteri (55Wh)
  • Mått: 11,45 (L) x 8,45 (B) x 0,9 till 1,25 (H) inches
  • Vikt: 3.53 pounds
  • MSRP: $ 479,99

Sedan början av 2011 ett kännetecken för HP Pavilion dm1z serien har varit användningen av AMD Fusion-teknik: en "snabbare processor" (APU) som kombinerar en dual core-processor med ett Radeon grafikprocessorer (GPU) på en enda processor dö. Detta gör att HP klämma mer datorkraft i samma lilla utrymme som en netbook, men leverera bärbara-liknande prestanda. Ett annat sätt att uttrycka det är att E-serien APU inuti DM1 blåsa bort alla andra netbook utrustad med en Intel Atom-processor.

Prestanda och Benchmarks

Den nya E-450 processor med dubbla kärnor körs med en klockfrekvens på 1.65GHz och Radeon HD 6320 grafikkärnor körs på 508MHz. Detta är en mycket liten hastighetsökning över 1,6 GHz E-350 APU används i den gamla DM1 modellerna. Som sagt, allmänna produktivitet uppgifter och redigera video är "snappier" med dm1-4010us jämfört med modellen från tidigare i år. Medan man kan argumentera nya APU förtjänar en del av äran för prestanda är snabbare hårddisk i bärbara också stort ansvar.

Den 320 GB, 7200 rpm hårddisk är något snabbare än hårddisken i den tidigare generationen DM1. Denna hårddisk är tillräckligt snabb för att snabbt ladda mest grundläggande program som Microsoft Office eller Adobe Photoshop, men det helt enkelt inte erbjuder de extrema utbrott av hastighet som du får från en SSD eller en hybrid hårddisk som Seagate Momentus XT. Som sagt, lägga till en snabbare lagringsenhet i den här maskinen i onödan skulle höja priset.

Vi brukar inte testa netbooks med 3DMark 11 riktmärke, men AMD är snabb att påpeka att i E-serien APU är kapabla DirectX 11-spel, så vi körde bruksprov i 3DMark 11 bara för att se resultatet. Som siffrorna visar nedan lägger dm1-4010us en blygsam kamp med DX11 spel - säkerligen bättre än Intel Atom netbooks som inte kan hantera DX11 alls - men du är bättre med ett system som Alienware M11x R3 Om du letar efter en ultraportabel "gaming anteckningsboken."

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda i Windows 7 (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 mäter spelprestanda med DirectX 11 spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den låga watt AMD E-450 APU höjde knappt utanför fallet temperatur HP Pavilion DM1 när vi mätte temperaturen under stress. Efter 30 minuter av prestandatester kom notebook-datorns knappt nära 90 grader Fahrenheit sortiment. Under normala förhållanden på nära tomgång eller var de samma ställen ännu kallare att det som visas nedan. Systemfläkten är i allmänhet mycket tyst och kan inte höras över typiska bakgrundsljud i ett lugnt kontor eller klassrum, men fan blir tillräckligt högt för att höra om du betonar den bärbara datorn med några grafik intensiva spel.

Batterilivslängd
Precis som de tidigare modellerna i DM1-serien, hävdar HP: s webbplats att den nya HP Pavilion dm1-4010us levererar "upp till 9,5 timmars batteritid" från den medföljande 6-cells batteri. Det är också värt att nämna att denna version av DM1 använder en något högre batterikapacitet 55Wh jämfört med 51Wh batteri i DM1 från tidigare i år.

I våra tester med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv medan uppfriskande en webbplats på vanliga 60-sekunders intervall och Windows 7 inställda till den balanserade profilen fortsatte HP Pavilion dm1-4010us kör för 6 timmar och 47 minuter. Jag har ingen tvekan om att du kan förlänga batteritiden förbi 7-timmars märket om du sänker skärmens ljusstyrka och inte aktivt laddar sidor var 60: e sekund. Som jämförelse, mycket dyrare Ultrabooks såsom ASUS Zenbook UX31E och Toshiba Portege Z835 levererar faktiskt mindre batteritid än denna lilla laptop.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Om du är i marknaden för en 11-tums bärbar dator som får plats på ett flygbolag brickbord med utrymme att skona, erbjuder bra batteritid och levererar ganska imponerande prestanda, då HP Pavilion dm1-4010us är den bärbara datorn för dig.

Dual-core E-450 processor och Radeon-grafik ger utmärkt multimedia prestanda och måttliga resurser spel i ett litet paket. Bristen på USB 3,0 är den enda starkt negativ och även om vi inte kunde se mycket förbättring från Beats Audio i den nya dm1z jämfört med Altec Lansing-högtalare i den gamla dm1z, jag är säker på att vissa fans av Dr Dre kommer gärna ha det.

Det finns andra bärbara datorer på marknaden som erbjuder bättre prestanda, bättre batteritid, eller ännu tunnare och lättare än DM1, men du har svårt att hitta dessa bärbara datorer som säljs för mindre än priset på DM1. Vi hittade denna modell av DM1 sälja för så lite på $ 465 och det är ett rättvist pris för en solid ultraportabel. Nedre raden: HP fortsätter att erbjuda en mycket attraktiv netbook i form av Pavilion DM1 (dm1z).

Fördelar:

  • Kompakt netbook alternativ med bra prestanda
  • Trevlig tangentbord och pekplatta
  • Rimliga spel kapacitet
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Modest uppdatering till föregående DM1
  • Ingen USB 3,0
  • Beats Audio kanske inte göra stor skillnad


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar