onsdag 31 mars 2010

Toshiba Qosmio X505 recension

Toshiba Qosmio X505 recension
av Greg Ross - 2010/03/31

Riktar sig till både media entusiaster och gamers är Qosmio X505 Toshibas största och mest kraftfulla stationära ersättare maskin med en quad core-processor och en mid-range NVIDIA GPU. Har leva X505 upp till förväntningarna? Läs vår recension för att få reda på.

Vår Toshiba Qosmio X505 recension enheten har följande specifikationer:

  • Intel Core i7 720QM (1.6GHz, 6MB L2-cache)
  • Microsoft Windows 7 Home Premium, 64-bitars
  • 18,4-tums WUXGA glansiga skärmen (1920x1080)
  • 6GB DDR3 1066MHz RAM
  • 64GB Toshiba SSD
  • 500GB Hitachi HDD
  • nVidia GTS 360, 1GB VRAM
  • Intern fast Blu-Ray optisk enhet.
  • Realtek 802.11n Wi-Fi, Atheros Gigabit Ethernet
  • LED bakgrundsbelyst tangentbord
  • 12-cells 8000mAh batteri
  • Ett års garanti
  • Mått: 17,4 x 11,6 x 1,63 inches
  • Vikt: 10,5 pounds, exklusive £ 2 nätadaptern
  • Pris som konfigurerad: $ 1.899

Bygg och Design
Vårt första intryck av Toshiba Qosmio X505 är att det är stor, tung och är en mästare när det gäller att bygga kvalitet. När det gäller design, har X505 en mycket sofistikerad look. Den pianosvart finish med röd metallic höjdpunkter kan tilltala människor som aldrig skulle ha betraktas som ett "flashigt" anteckningsbok. Den blanka ytan är ett fingeravtryck magnet ändå. Även lamporna på den bärbara datorn matchen med svarta och röda temat.

Trots att X505 all-plast konstruktion, byggkvalitet är superb. Basen av den bärbara datorn använder högkvalitativ plast som ska borsta bort bulor och blåmärken lätt. Handledsstödet och andra delar av den bärbara datorn är lagom fast och ger oss ett intryck av att den interna utformningen och konstruktionen av den bärbara datorn var noga planerat. LCD-hölje gör ett bra jobb att skydda skärmen också. Vi kunde inte skapa snedvridningar på skärmen med peta eller prodding på baksidan av LCD bostäder, och det också motstod slingrande rörelser väl.

En bärbar dator denna stora måste ha en fast skärm gångjärn att stödja vikten av LCD, och Toshiba levererar i detta avseende. Gångjärnet är fast nog att hålla den bärbara datorn stängd och öppen när det behövs, men skärmen gungar lite när stötte och gångjärnet ibland gnisslar. Det tar också några ansträngningar för att öppna den bärbara datorn.

Skärm och högtalare
Toshiba Qosmio X505 kommer med en glänsande 18,4-tums CCFL bakgrundsbelyst skärm med en upplösning på 1920 x 1080 (16:9-motsvarigheten WUXGA). Färgerna är ljusa och levande, är text skarp och vass och video är smidig och klar. Med en uppmätt maximal ljusstyrka på ca 141 nits, är det lite mörk jämfört med LED-bakgrundsbelyst skärm och kommer att vara olämplig för utomhusbruk, men inomhus (som på skrivbordet som denna bärbara dator sällan lämnar) skärmen är fantastisk.

Den X505 har åtta olika nivåer av skärmens ljusstyrka, som kan justeras med hjälp Fn + F6 och Fn + F7 tangentkombinationer. De ljusaste inställningarna på den bärbara datorn inte kommer att tvätta bort färgerna eller stam ögonen och dimmer inställningar för skärmen är bra för mörkrum underhållning. Vid normal användning, skulle vi brukar lämna skärmen på en av de fyra högsta ljusstyrkan för bekväm användning.

Notebook-skärmar tenderar att ha dåliga vertikala vinklar och X505 är inget undantag. Färger och text blekna snabbt när du tittar på bärbara skärmen uppifrån eller nerifrån. Horisontella betraktningsvinklarna är mycket bättre och är ganska imponerande. Även längst till vänster eller höger fält är skärmen fortfarande lättläst och den visuella kvaliteten på text, var bilder och videoklipp konsekvent hela.

När vi oftast ser att en bärbar dator med Harman / Kardon högtalare, finns det stora förhoppningar om att vi kommer att ha en stor ljudupplevelse. De två stora fronthögtalare lever upp till våra förväntningar med utmärkt ljud i diskanten, men basområdet är obefintlig. Musik bleknar när det är låg volym i diskanten. För en bärbar dator denna stora, är bristen på märkbar bas en stor besvikelse.



Tangentbord och pekplatta
Det X505 har en bekväm tangentbord som lätt överträffar många andra bärbara datorer. LED bakgrundsbelyst tangentbord använder en ganska standard layout och design som har en stor mängd återkoppling men är bara ett hår för fjädrande. Avståndet och känslan av tangentbordet är bara om rätt och vi tror att många människor kommer att gilla det.

Till en början var det blank yta på tangentbordet en nackdel, nycklarna verkade ta våra fingrar lite. Efter en dag eller två, med en tillräcklig mängd olja bygga upp på tangenterna, var att problemet löst. Det enda olösta problem som är att vi inte kan hitta ett sätt att stänga av LED-bakgrundsbelysning på tangentbordet ...

Den stora mängden handledsstödet fastigheter på ett 18,4-tums bärbar dator innebär att X505 har en full storlek tangentbord, ett numeriskt tangentbord och några inches till godo. Toshiba använder det utrymme genom att inkludera åtta kapacitiv touch speciella funktionsknappar för att styra uppspelning av media, volym och inställningar makt på den bärbara datorn. Det är en trevlig funktion, men det finns två stora problem med dessa knappar: de är lätta att oavsiktligt utlösa och de alltid pipa på dig när du träffar dem. Även på knappen MUTE piper på dig när du träffar den.

Liksom tangentbordet kräver pekplattan lite olja för att bygga upp för optimal användning. Vid första vi befann oss köra bort av färg pekplatta, men vi anpassade snabbt. Den taktil feedback från pekplattan var utmärkt och lyhördhet var lika tillfredsställande efter att vi uppdaterat pekplatta förare. Pekplattan har också en på / av-knapp (och en jätte röd lysdiod indikerar om att dynan är på eller av) som du kan inaktivera om det behövs. De två stora pekplattknapparna är röda och svårt att missa, men de är också svåra att arbeta med eftersom de kräver en hel del kraft för att få dem att registrera ett klick.

Till Synaptics TouchPad på X505 har också några andra produktivitetshöjande funktioner som cirkulär bläddring, multi-touch zoom och multi-touch rörelser rotation och även rulla med två fingrar, som krävs för oss till rymden våra fingrar obehagligt långt ifrån varandra för pekplattan att erkänna gesten. Resten av funktionerna fungerade väl.

Hamnar och funktioner

Låt oss vara verkliga - detta är en 18,4-tums stationära ersättning maskin. Toshiba har utrymme att sätta någon typ av port på datorn som de vill, och de gjorde ett bra jobb att inkludera det väsentliga. Med tre USB-portar, en combo eSATA / USB-port, ljudportar, en FireWire 400-port, SD-kortplats, Ethernet-port, VGA-ut och HDMI-utgångar, har den bärbara datorn nästan allt en användare behöver. I X505 har också en plats för ExpressCard/54 ovanför den optiska enheten så att du kan utöka den bärbara datorn som du vill. Det finns även utrymme för en DisplayPort-kontakt på datorn, men vi är osäker på varför Toshiba valt att utelämna den funktionen. Vår enda klagomål är att vi önskar att det fanns fler USB-portar. VGA-porten kan förbryllar dig lite, men Toshiba smart tänkte att många HDTV har VGA-portar dedikerade för datoranslutningar (och inte alla HDTV har tillräckligt HDMI-ingångar). Låt oss ta en snabb titt runt den bärbara datorn.


Vänster: Ethernet, combo eSATA / USB, en annan USB-port, HDMI-utgång, Firewire 400, Blu-Ray optisk enhet och ExpressCard/54.

Höger: Ljud in / ut, 2x USB-portar, en VGA-utgång, växelström och säkerhetslås.



Framsida: Trådlös on / off switch, SD-kortplats.

Tillbaka: Inget.

Prestanda och Benchmarks
Toshiba Qosmio X505 är bland de största bärbara datorer vi har sett, och det packar en lika stor punch i tack prestanda sektorn till en kraftfull quad core mobila i7-processor, 6 GB DDR3 RAM-minne, en stark NVIDIA GPU och en snabb solid state hårt köra.

En snabb titt på dessa prestandasiffror visar att Toshiba OEM SSD håller jämna steg med eftermarknaden konkurrens ganska bra. Den kritiska figur, 4K läser och skriver, är fortfarande 10-15 gånger snabbare än en traditionell hårddisk och som ett resultat, känns den bärbara datorn mycket mer lyhörd. Med tanke på våra erfarenheter med nuvarande eftermarknaden SSD, är det svårt att skilja prestanda mellan Toshiba OEM SSD och konkurrensen.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 jämförelse resultat mot bärbara datorer @ 1280 x 800 upplösning (högre poäng betyder bättre prestanda):

Toshiba Qosmio X505 gjorde också 9250 PCMarks i PCMark Vantage och 5766 3DMarks i 3DMark Vantage.

CrystalDiskMark hårddiskens prestanda test:

Värme och buller
Under lätta och medelstora arbetsbelastning är X505 nästan tyst. Medan vi kan ibland höra LCD inverter surrande och fläktarna försiktigt körs i bakgrunden, för alla avseenden, ger maskinen mycket lite buller vid normal användning. Det producerar också nästan ingen extra värme, utom runt den bakre centrum av den bärbara datorn. Med tanke på att det kommer med en kraftfull dedikerad GPU och en quad core processor, är det imponerande att den bärbara datorn är sval och tyst.


Under spel eller benchmarking körningar, var det en något annorlunda historia. Den varma plats i den bärbara datorn blev lite varmare, men fansen var mycket mer märkbar. De var inte högfrekventa, gnällig eller motbjudande, men fansen gör sin närvaro känd. Användare som att spela spel eller köra strömkrävande applikationer kanske vill höja volymen lite.

Batterilivslängd och medföljande programvara
Den X505 är lager med högpresterande komponenter för att minska strömförbrukningen. Toshiba innehöll "eco Utility", som är en anpassad energihantering svit. Påverkar det något? Bortsett från att ändra inställningarna ljusstyrka, Windows 7 energiinställningar konfiguration och stänga några lysdioder ... inte riktigt. När den är aktiverad en liten grön lysdiod tänds, så du får en varm, sprudlande känsla att du hjälper till att rädda planeten.

Dock är "eko Utility" användbar för tillförlitlig strömförbrukning avläsningar och visar ett diagram över hur mycket ström datorn använder. Även när displayen är ner till halv ljusstyrka och Windows 7 körs på en "balanserad" effektinställning förvaltar datorn fortfarande att dra mellan 35-45W.

Med det effektuttaget, lyckas den bärbara datorn för att köra i en timme och 35 minuter innan batteriet faller ut. Det är inte bra, men det är också inte dåligt för en stationär dator heller.

Men vad som är dåligt är mängden medföljande programvara som medföljde X505. Trial bloatware för säkerhetskopiering verktyg, kontor, antivirusprogram, ekonomisk förvaltning programvara, online / sociala applikationer spel och mycket mer hittades på det här systemet. När vi installerade några av våra egna benchmarking verktyg och en spel, bara 5 GB utrymme var kvar på den primära hårddisken. Mellan Toshiba restaurering partitionen, OS och bloatware, var mer än 40 GB i 64 GB SSD slut. Som en referenspunkt, som ingår Windows 7 installation med Microsoft Office skulle använda ungefär 20 GB utrymme.

Slutsats
Toshiba Qosmio X505 är en gigantisk bärbar dator som är mer än kapabla att hantera många saker kastas väg. Designad för både gamers och entusiaster datorer erbjuder bärbara en stor skärm, anständigt tangentbord, över genomsnittet byggkvalitet och en högpresterande plattform som håller sig sval och tyst.

Det är inte utan brister dock. De mest uttalade negativa på den bärbara datorn är en brist på ljudfunktioner i basen varierar och mängden bloatware som kom förinstallerat på vårt testsystem.

Ytterst är det en trevlig maskin, men är det värt $ 1.899? Det är en fråga bäst avgörs av dig, men för prestanda och kvalitet som X505 levererar, det kan vara.

Fördelar:

  • Massiv, vacker, 18,4-tums skärm
  • En ton av kraft, men lite värme eller buller
  • Trevlig byggkvalitet

Nackdelar:

  • Dålig högtalarprestanda (ingen bas)
  • Musknappar är svåra
  • Bloatware och skräppost reklam



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar