måndag 15 mars 2010

HP Envy 13 Översyn

HP Envy 13 Översyn
Jerry Jackson - 3/15/2010

Förra året hävdade HP att "omdefiniera premien bärbara datorn" när företaget presenterade den nya HP Envy 13. Denna 13-tums bärbar dator erbjuder hög prestanda, strömsnåla processorer, ATI växlingsbar grafik, lätt aluminium och magnesium konstruktion, och har en ljus skärm med fantastiska färgdjup för exceptionell bildvisning och videouppspelning. På papper, till Envy 13 löften vara allt du vill ha i en bärbar dator. Fortsätt att läsa för att ta reda på om denna premie bärbara dator är värd sin premie prislapp.

Våra HP Envy 13 Specifikationer:

  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core 2 Duo-processor SL9600 (2.13GHz, 6M Cache, 1066 MHz FSB)
  • 3 GB DDR3 SDRAM (1066MHz)
  • 250GB 5400RPM SATA-hårddisk
  • 13,3-tums HD LED HP Radiance Infinity Widescreen-skärm (1366x768)
  • ATI Mobility Radeon HD 4330-grafik (512 MB) med Intel X4500M integrerad växlingsbar grafik
  • Extern Slot Blu-Ray-ROM med Supermulti DVD + / -R/RW Double Layer med 2 USB-portar
  • Intel Wireless-N-kort med Bluetooth
  • Mått: 12,59 "(B) x 8.46" (D) x 0,8 "(H)
  • Vikt: 3.75 pounds (exklusive vikten av nätadapter).
  • 4-cells 41Wh batteri
  • Ett års standardgaranti
  • MSRP: $ 1,924.99

Bygg och Design
Den Envy 13 markerar en viktig konstruktion avresa till HP. Borta är den glansiga HP Imprint-finish som var gemensam för sin Pavilion linjen, och plast har ersatts av aluminium och magnesiumlegering. Den enkla magnesium lock innehåller inte någon form av iögonfallande design, men vi uppskattar betoningen på funktion framför form. Detta är en av de mest hållbara lock som vi har sett på en 13-tums konsument bärbar dator och skulle lätt klara all användning och missbruk från de flesta ägare. Vi tillämpade betydande kraft för att göra locket flex, vilket innebär att skärmen ska vara väl skyddad inuti din laptop väska eller ryggsäck.


Bygga kvalitet är fortfarande mycket bra tack vare en solid chassi och hållbara komponenter hela. Den etsade metall palmrest ger en intressant kombination av stil och stöd. De magnesiumpalmrests inte flex som typiska plastpalmrests och den etsade mönstret är ett subtilt sätt att lägga till ett stänk av kreativitet till ett normalt tråkigt område på den bärbara datorn. Jag misstänker att den infällda etsning kan samla damm och smuts med tiden, men det etsning är grunt nog att du säkert kan rengöra den med en mikrofiberduk.


Människor som gillar att uppgradera sina datorer på egen hand genom att lägga till extra RAM-minne, en ny hårddisk, eller andra eftermarknads funktioner kommer att vara i för ett brutalt uppvaknande med Envy 13. HP byggde den här bärbara datorn med en betoning på den tunna formfaktorn och rena linjer. Det är inte lättåtkomliga paneler på undersidan av den bärbara datorn eller flikar snabbkoppling för tangentbordet. Att ta sig in i Envy 13 är inte en uppgift för svag i hjärtat. Om du bestämmer dig för att uppgradera det själv, måste du ta bort gummifötter från botten av den bärbara datorn för att exponera försänkta skruvar, ta sedan bort batteriet och flera Tilläggsupplysningar skruvar innan de slutligen ta bort hela bottenplattan. Med tanke på komplexiteten av demontering, är du förmodligen bättre att köpa uppgraderingar när du köper den bärbara datorn snarare än att försöka det på egen hand.


Envy 13 och 15 är förpackade i nya "gröna" ändå eleganta papper kartonger med hjälp av minimal bläck. För att ytterligare HPs miljövänliga mål, är den enda pappersarbete som ingår i förpackningen en förenklad installationsaffischen. Alla ytterligare dokumentation - från instruktionsbok för att garanti guider - ingår på ett SD-kort i rutan. Strömadapter, VGA-adapter och extern Blu-ray-enhet passar snyggt in i förvaringsutrymmen under den bärbara datorn.

Skärm och högtalare
Den 13,3-tums "HP Radiance" display är ungefär dubbelt så ljust som andra bärbara skärmar av samma storlek - 410 nit ljusstyrka - och detta hjälper till att kompensera för den glansiga ytan som täcker skärmen. Det kan du också Cleary se skärmen även i direkt solljus. Denna LED-bakgrundsbelyst display ger 82 procent färgskala (jämfört med den normala 45-60 procent på andra bärbara datorer), så att bilderna har mer intensiva färgmättnads-och video "poppar" utanför skärmen. Självklart, om du är en fotografering entusiast kanske du vill tona ner färgerna på denna skärm eftersom de är lite för rik jämfört med naturliga färger. Betraktningsvinklarna är genomsnittliga, men vid första anblicken ser skärmen bättre eftersom de intensiva färgdjup masker de typiska tecken på färgskiftning och inversion vid branta vinklar.

Den inbyggda stereohögtalare bär "Beats Audio by Dr Dre" branding vilket tyder på en premie ljudupplevelse. I vårt testlabb, var resultaten inte lika imponerande som den "Beats" varumärke innebär. Högtalarna klart ljud med mycket volym, men basen saknas och den totala ljudkvaliteten är ganska burkigt, besläktad med att lyssna på musik från inuti en aluminiumburk. Hörlurar är det bästa alternativet för att njuta av musik och filmer från den bärbara datorn. Ett annat alternativ är att använda HDMI-ut för att passera digitalt ljud till en stereoanläggning.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstora ö-stil eller "Chiclet" tangentbord är en välkommen förändring från HP: s tidigare tangentbord och ger utmärkt nyckel mellanrum och stöd. De flesta av våra redaktörer är överens om att den 13-tums formfaktor är en perfekt kompromiss mellan storlek och användarkomfort när du skriver. För liten, och handledsstödet kommer inte att stödja handlederna. Alla större, och den bärbara datorn upphör att vara resevänligt. Nyckelåtgärd är smidig och tyst med en mild klick hörs när du trycker på en knapp helt. Nyckel vicka är minimal och individuell nyckel djup eller "kasta" är perfekt. Vi märker inte något tangentbord flex på den underliggande stöd struicture även när vi tryckte för hårt på tangenterna. Kort sagt, är Envy 13 tangentbordet bland de bästa vi har använt på en 13-tums bärbar dator.

Den Envy 13 erbjuder ett stort och rymligt Synaptics pekplatta med integrerad pekplatta knapparna. HP kallar detta en "Clickpad", men det namnet känns konstigt för mig. När det kommer till storlek, är detta en av de trevligaste pekplattor jag använt på en 13-tums bärbar dator -. Med några få undantag Om du är någon som vilar tummen på en pekplatta knapp och flyttar markören med någon av dina andra fingrar, måste du lära dig att använda pekplattan på ett helt annat sätt. Markören kommer ofta hoppa från ett finger till en annan när tummen vilar eftersom hela styrplattan används. Du kan komma förbi detta dilemma genom att använda ett finger för att flytta markören och använd sedan "knacka för att klicka" inställningen att klicka på ikonerna. Pekplattan är alldeles för känslig för två fingrar.


Hamnar och funktioner
Port val är en besvikelse på Envy 13. Du får en SD-kortplats, två USB 2.0-portar, HDMI-utgång och ett kombinerat ljuduttag. Detta är helt enkelt deprimerande eftersom de flesta 11-tums bärbara datorer erbjuder mer. Ärligt talat, med tanke på kostnaden för den bärbara datorn och mängden oanvänt utrymme runt kanterna, HP kunde åtminstone lägga till ytterligare en USB-port samt FireWire eller eSATA. På ett mer positivt finns det tre stora värme slitsar i sidorna och ryggen, så åtminstone överhettning bör inte vara ett problem.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda med Intel Core 2 Duo SL9600-processor är genomsnittliga och inte särskilt imponerande med tanke på priset. Dual-core processor är mer än kapabel att hantera flera program med minimal fördröjning, men om du ska betala nästan $ 2000 för en bärbar dator, du vill seriös prestanda. Den SL9600 underpresterar mot den äldre Core 2 Duo P8400 används i förra årets 13-tums MacBook Pro. Som sagt, den Envy 13 erbjuder fortfarande märkbart snabbare programväxling och filkonvertering än billigare bärbara datorer som använder Intels CULV-processorer.

Den Envy 13 grafik lösning är mer intressant än processorn. ATI Mobility Radeon HD 4330 grafikkort med 512 MB ​​dedikerat minne och Intel X4500M integrerad växlingsbar grafik innebär Envy 13 erbjuder det bästa av två världar: Du får prestanda för HD-video och spel och extrema batteritiden när du är på väg. HP ställa in Envy 13, så att ATI diskret grafik är alltid aktiverad när nätadaptern är ansluten och Intels integrerade graphis används alltid när det körs på batteri. Du kan byta dessa standardgrafikinställningar med hjälp av visningsmenyn i Windows, men vi skulle ha velat se ett kortkommando för att snabbt tvinga den bärbara datorn i diskreta eller, integrerade grafiklägen.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Systemtemperaturer stannade inom normalområdena med dual-core processor. Hårddisken hålighet var märkbart varmt, men temperaturen var inte obehaglig. Bullernivåer var om genomsnittet för en dator av denna storlek, men fläkten går på en konstant låg hum även när notebook-datorn körs på batteri. Om du behöver absolut tystnad i din arbetsyta sedan Envy 13 kanske inte är ett attraktivt alternativ. Om du inte har något emot subtil vitt brus i din dagliga rutin, så du kanske inte ens märker fläkten när den körs på batteri.

Batteritid
Batteritiden med 41Wh Li-Ion batteri och L9600 processorn är bra för en 13-tums bärbar dator som körs på integrerad grafik. I vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Windows 7 inställd på "hk Rekommenderad" effektprofil, och trådlös aktiv, systemet stannade på 6 timmar och 55 minuter innan du går in i standby-läge. Strömförbrukning under detta test flöt omkring 6 watt. När vi anslutit externa Blu-ray-enheten i, tappade batteritid på knappt tre timmar medan du tittar på DVD-skivor. HP erbjuder även ett extra 6-cellsbatteri "slice" som ansluts till botten av Envy 13 och täcker hela bottenytan av den bärbara datorn. Även om detta fördubblar huvudsak tjockleken på den bärbara datorn, hävdar HP det mer än fördubblar systemets drifttid.

Slutsats
Utan tvekan är en av de mest innovativa konsument bärbara datorer som HP någonsin har skapat Envy 13. Men ändå känns det som att HP-ingenjörer tillbringade för mycket tid och ansträngning att försöka göra en "MacBook alternativ" och missat målet helt. Ja, den Envy 13 erbjuder exceptionell byggkvalitet, ett fantastiskt tangentbord, bra batteritid och en snygg design, men den saknar ett antal hamnar och är dyrare än en 13-tums MacBook Pro.

Den Envy 13 är en fin bärbar dator, men få av våra redaktörer skulle skynda sig för att köpa en för sitt utropspris på $ 1.500. Här är några råd för HP och andra tillverkare PC: Om du vill göra en MacBook subsitute, försök inte att kopiera MacBook. Det finns många datorer där ute som är mer övertygande än Mac när det gäller design, funktioner och pris, så tänka utanför boxen - eller, åtminstone, utanför Apple.

Fördelar:

  • Utmärkt byggkvalitet
  • Stora tangentbord
  • Cool "gröna" förpackningar

Nackdelar:

  • Dyra
  • Alltför känslig pekplatta
  • Begränsat antal portar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar