onsdag 10 mars 2010

ASUS G73JH recension

ASUS G73JH recension
Charles P. Jefferies - 3/10/2010

Den G73 är det senaste gaming anteckningsboken i ASUS framgångsrika G-serien produktlinje. Denna 17,3-tums monster har en Core i7-processor, 8 GB RAM, och den mest kraftfulla mobila grafikkort finns, ATI Mobility Radeon HD 5870. Läs vidare om våra ta.

Ett särskilt tack går ut till Justin på XoticPC.com för att skicka oss denna enhet.

Vår ASUS G73JH-A2 har följande specifikationer:

  • 17,3-tums 1080p (1920x1080) skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-720QM processor (1.6GHz/2.8GHz Turbo Mode, 6MB L3-cache)
  • ATI Mobility Radeon HD 5870 1GB GDDR5 grafikkort
  • 8GB DDR3-1066 RAM
  • Två 500GB 7200RPM hårddisk (Seagate Momentus 7200.4/ST9500420AS) (icke-RAID)
  • Atheros AR9285 802.11n trådlös LAN-adapter
  • Inbyggt Bluetooth 2.1 + EDR
  • 8X DVD Super Multi-enhet
  • Två års begränsad garanti (ett år på batteri) med ett års olycksskydd skador
  • 8-cells batteri (14.8V, 5200mAh, 75Wh)
  • Vikt: 8.5 pounds
  • Mått: 16,3 "(B) x 12,6" (D) x 1,8 "(H)
  • MSRP: $ 1599

ASUS G73JH finns som förkonfigurerad bara bärbar dator, även om vissa återförsäljare inklusive XoticPC erbjuder begränsad anpassning. De som letar efter Blu-ray ska kolla G73JH-A1-modellen, som har samma specifikationer som vår testenhet plus en Blu-ray-enhet för $ 1699.

Bygg och Design
ASUS G73 är har en "stealth" look, med icke-traditionell form med vinklade ytor och skarpa linjer som tydligt påverkas av modern stealth flygplan. . Den utskjutande bakre änden är särskilt aggressiv med sina vinklade avgasventilerna.
Den fysiska storleken på G73 är skrämmande, även i förhållande till andra 17-tums bärbara datorer. Chassit är faktiskt vinklad uppåt 5 grader, vilket ger den bärbara datorn en mer bestämd känsla och hjälper till med ergonomi. Den bärbara datorn har en gummerad skal, som har en trevlig touch och lägger till ett mått på hållbarhet.


Det G73 har starka byggkvalitet, det känns mycket solid (och tunga) när hålls. Den bärbara datorn är helt tillverkad av tjock och god kvalitet plast. Chassit är mycket resistent mot vridning och ytor som handlovsstöden knappt flex under tryck. Locket har bra stöd från två stora och starka display gångjärn. Panelen själv har gott om stöd och vändningar mindre än de flesta 17-tums bärbara datorer. Dessutom, inga ringar visas på displayen när trycket appliceras från bakom skärmen. Totalt sett är det G73 imponerande i både byggkvalitet och design avdelningar.

Skärm och högtalare
Den G73JH kommer med en 17,3-tums LED-bakgrundsbelyst skärm med full HD (1920x1080) upplösning. Displayen har en blank yta som bidrar till att göra färgerna mer levande, men lider av reflektioner som följd. Displayen är, med ett ord, vacker. Det är väldigt roligt att använda för spel och multimedia. Betraktningsvinklarna är om genomsnittet, det är liten färgskiftning från sida till sida. Men färgerna snabbt tvätta bort och mörkare uppifrån och nedifrån.

Skärmen har en hög upplösning också, vilket är uppskattat. Med en full HD-upplösning, är det lätt att se två fönster sida vid sida utan att krympa dem för mycket. Ju högre upplösning bidrar också föra ut de finare detaljerna i spelet och minskar mängden rullning behövs medan du surfar på webben.

Det G73 har två stereohögtalare placerade under skärmen och en liten subwoofer. Högtalarna blir någorlunda högt och det finns mätbara bas. För bärbara högtalare, dessa är mer än acceptabelt.

Tangentbord och pekplatta
I G73 har ett fullstort tangentbord med en separat numerisk knappsats. Tangentbordet har en "Chiclet" eller ö-stil tangentbord, där tangenterna höjs ovanför tangentbordet ytan och har mer än vanligt avstånd. Tangentbordet har en mjuk, gummiaktig känsla (inte illa) och gör att skriva enkelt. Medan vissa flex är uppenbart när du skriver och tangentbordet kan ha något bättre stöd, har dessa två faktorer inte påverkar dess användbarhet. Den taktila återkoppling är tillräcklig, även om skulle kunna förbättras om nycklarna hade en längre kastlängd.


Den G73 tangentbord är bakgrundsbelyst och ser bra i mörker. Vi gillar att nycklarna har en gummerad halkfri yta, vilket ger extra tålighet och gör dem mer bekväma att använda under lång tid. Tangentbordet layout runt det numeriska tangentbordet är något kläm fast alla knappar är mer eller mindre i sina förväntade positioner. Totalt, vi gillar tangentbordet och inte har några större betänkligheter med det.


Den extra stora pekplattan sitter något off-center till vänster på chassit för att rada upp med tangentbordet. Den har en uppskattad matt yta, som är lätt att spåra på oavsett om fingrarna är fuktigt eller torrt. Den högra sidan av pekplattan är en dedikerad rullningsområde men det krävs ovanligt mycket tryck att använda. Tyvärr pekplattknappar är subpar. Även tyst, de är svårare att pressa ner än väntat, och vi tycker inte att de ingår i ett enda stycke av plast.


Hamnar och funktioner
Med tanke på dess storlek, har G73 ett relativt begränsat antal in-och utgångar. Alla beskrivningar är från vänster till höger.


Vänster sida: Gigabit Ethernet, USB 2.0, optisk enhet, USB 2.0, mikrofon och hörlursuttag


Höger sida: Media kortläsare, 2x USB 2.0, HDMI, VGA, och växelström


Back: Vent, batteri, Kensington-lås, och vent


Front: Statuslampor

Prestanda och Benchmarks
Den G73 är en top-notch aktör tack vare sin arsenal av kraftfulla komponenter. Mobility Radeon HD 5870 är det snabbaste singel mobila grafikkort tillgänglig just nu, och i kombination med 8 GB RAM-minne och en Core i7-processor, kan den bärbara datorn hantera nästan alla spel på marknaden på högsta inställningarna visuella kvalitet.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crysis spel benchmark (1920x1080 och höga inställningar):

Left 4 Dead 2 spel riktmärke (1920x1080 och höga inställningar):

Mass Effect 2 spel riktmärke (1920x1080 och höga inställningar):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den G73 kylsystem är kanske det bästa vi har sett på en gaming anteckningsboken. Inte bara den här bärbara datorn hantera värme bra, men det gör också lite buller. Den bärbara datorn är nästan tyst på tomgång och kan knappt höras under full belastning. Ytor förblir sval vid beröring på toppen och botten, även när spel. Alla yttre temperaturer som visas i bilderna nedan är listade i grader Fahrenheit.

De inre delarna av den bärbara datorn stannade väl under tillverkaren rekommenderade temperaturer. Vi såg grafikkortet topp vid 75 grader Celsius och CPU på 68 grader Celsius.

Batteritid
Medan du surfar på webben med minimal ljusstyrka, klämde vi en timme och 48 minuter av den G73: s 8-cells batteri. Det är respektabelt för en stor gaming anteckningsboken.

Tillbehör som medföljer
Den G73JH-A1 kommer med en ryggsäck och Razer Abyssus spelmus. Ryggsäcken har en kvalitetskänsla och tjock stoppning för ryggstöd. Den har gott om plats för G73 och en lärobok eller två. Razer Abyssus musen är oerhört lyhörd och är en perfekt match för G73. Känsligheten är ställbar via en omkopplare på undersidan.

Slutsats
ASUS G73JH är en fenomenal gaming anteckningsboken och ett fantastiskt värde. Den har mer än tillräckligt med kraft för att hantera alla moderna spelet samtidigt som den är tyst och sval vid beröring. Tangentbordet är behagligt att skriva på och skärmen är vackert. Den G73JH har starka byggkvalitet och stealth-liknande design är unik. Annat än några mindre spetsfundigheter med pekplattan, fann vi mycket lite att ogillar och rekommenderar G73 till gamers och multimediaentusiaster.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Vackra skärm
  • Stark byggkvalitet
  • Körs sval och tyst
  • Bra tangentbord
  • Unik design
  • Ganska bra högtalare
  • Inkluderar ryggsäck och mus

Nackdelar:

  • Pekplattknappar för hårt för att trycka
  • Skulle kunna använda några fler input / output-portar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar