torsdag 11 mars 2010

Lenovo ThinkPad W510 Recension

Lenovo ThinkPad W510 Recension
av Kevin O'Brien - 2010/03/11

ThinkPad W510 är Lenovos 15,6-tums arbetsstation notebook erbjuder en Intel-processor Core i7 och NVIDIA Quadro FX 880 grafik. Nytt till årets modell är en valfri 1080P multi-touch-skärm med en 95% färgskala och inbyggd Huey PRO färgkalibreringssystem. I denna översyn tar vi en fördjupad titt på ThinkPad W510 att bedöma dess prestanda som en mobil arbetsstation.

Vår Lenovo ThinkPad W510 Specifikationer:

  • 15,6-tums multi-touch FHD (1920 x 1080) LED-bakgrundsbelyst 95% Gamut (matt finish)
  • Windows 7 Professional (64bit)
  • Intel Core i7-920XM (2GHz, 8MB Cache)
  • 8GB DDR3 RAM (4 GB + 4GB)
  • 500GB Seagate 7200,4 HDD (7200rpm)
  • Intel 6300 802.11AGN, Bluetooth, Gobi 2000 WWAN
  • NVIDIA Quadro FX 880 med 1GB DDR3
  • 94Wh 9-cells, 135W 20V nätadapter
  • Mått: 14,68 "x 9,65" x 1,35-1,57 "
  • Vikt: 7,2 pounds
  • Retail Pris: $ 2.059 Start (Exakt konfiguration pris tillgängligt)

Bygg och Design
Jämfört med den föregående generationen 15-tums ThinkPad har Lenovo gjort många design tweaks med W510. Till att börja med skärmen gångjärn har samma bredd, medan före gångjärnet på höger sida var mycket smalare. En annan förändring är när ThinkPad är öppen, själva skärmen är centrerad med lika bredd ramar på båda sidor. Den ojämna skärm befanns vara irriterande av vissa ThinkPad-användare och det är trevligt att se Lenovo äntligen itu med den udda design element. Som helhet har Lenovo gjort ett bra jobb med att hålla de nyare ThinkPad-modeller ser precis som tidigare generationer. Vissa förändringar har gjorts för att uppdatera pekplatta, ThinkPad-logotypen, och port layout genom åren men någon från gatan skulle kunna omedelbart känna igen varumärket.


Bygga kvalitet är mycket bra på Lenovo ThinkPad W510. Out of the box, har denna modell en starkare känsla för det än de flesta av de mindre ThinkPad-modeller och är ganska rejäl. Vår modell vägde in på strax ca 7 pounds och är byggd som en tank. Den nyare palmrest och tangentbord design är fast som en klippa med en stark stödstruktur under plasten. Även med ett starkt grepp eller mycket nedåtriktad kraft, såg vi minimala flex runt handledsstödet och tangentbordet. Följer med sin "överbyggd" (på ett bra sätt) trend skärmen gångjärn är starka nog att det krävs två händer för att öppna den bärbara datorn och även att luta tillbaka skärmen när locket öppnades. När den är helt öppen, hade skärmen inte löst wobble eller andra problem som vistas stadigt placerade. Med tanke på denna modell har en multi-touch-skärm, fann vi det överbyggd kvalitet är avgörande eftersom hela panelen annars skjuta tillbaka när du trycker på pekskärmen.


Den enkel åtkomst till alla utbytbara komponenter kan vädja till W510 användare som vill uppgradera. Den nedre delen av den bärbara datorn har två lock som inrymmer hårddisken och slots RAM tre och fyra. Ta bort två skruvar kan du lossna tangentbordet, vilket ger dig tillgång till trådlösa kort och kortplatser RAM ett och två. En sak jag vill klargöra är även med modeller konfigurerade med färre än fyra totalt pinnar av minne, inkluderar Lenovo fortfarande två öppna minneskortplatser. Vi har sett modeller som HP EliteBook 8540p som har fläckarna på moderkortet för ytterligare två minnesplatser, men inte löda dem på plats om den bärbara datorn inte är konfigurerad med extra minne från fabriken.


Skärm och högtalare
Lenovo innehåller ett helt nytt multi-touch screen alternativ på ThinkPad W510. Denna panel har en upplösning på 1920x1080, LED hög färgskala på 95%, och ljusa bakgrundsbelysning. Vi mätte en topp ljusstyrka 215cd/m2 med bakgrundsbelysningen vände sig till 100%, vilket är mer än tillräckligt ljusstark för att vara fullt synliga i ljusa kontor förhållanden. Jämfört med tidigare ThinkPad skärmar, W510 leden strax under X200 Tablet vi över i termer av panelens kvalitet. Färgmättnad var väl över genomsnittet, vilket gör denna skärm perfekt för designers, men obehaglig för den genomsnittlige användaren. Om du är van vid att visa en normal LCD som har en färgskala mellan 70-80%, visa denna skärm ser ganska konstigt med de flesta färger är över mättad. Detta är inte ett problem med själva skärmen, det är bara ett attribut för en hög färgskala display. Betraktningsvinklar var genomsnittliga med de flesta färger börjar att snedvrida eller invertera när lutas 15 till 20 grader framåt eller bakåt. Den höga färgomfång verkar utöka visningsvinkel något, men bara för att färgerna fortfarande ser "normala" trots att de har förlorat det mesta av sin kraft. Horisontella vinklar var bra till ca 70 grader innan pekskärmen lagret började blockera ljus.

Den multi-touch yta var lätt att använda och svarade på en lätt beröring. Det stödde två fingrar insatsvaror som rulla och zooma. Jämfört med andra touchscreen ytor hade W510 endast en lätt grumlig utseende och verkade inte snedvrida LCD under den såvida du tittar på skärmen från en brant vinkel.

En annan cool skärm inslag i W510 är en Huey PRO färgkalibreringssystem. Med skärmen är avsedd för grafiska formgivare och redaktörer bild är ett viktigt område skärmens färgåtergivning. Den färgkalibrering programvara hjälper till att korrigera eventuella färgförändringar till följd av bakgrundsbelysningen, färgförändringar över tid, eller enkel skärm åldrande. Vi hittade faktiskt att det hjälpte ta över mättad kanten av skärmen och hjälpte till en känsla av balans tillbaka till systemet. Pre-kalibrering vita hade en mild röd nyans och efter kalibrering de hade en svalare utseende och närmare det normala spektrumet. Om du väljer det trevligare skärm, det är väl värt en extra $ 70 för att få den färg kalibrator om du är kräsen om skärmen utseende.

Högtalare kvalitet är genomsnittliga jämfört med andra bärbara företagsdatorer utan priser under vanliga konsumenter bärbara datorer. Medan högtalarna grillar kan föreslå stora högtalare placerade under trim de i själva verket mycket små högtalare. Peak volymnivåer är bra för att fylla en liten till medelstor rum. Bas och mellanregister är svag, men det är vanligt för bärbara datorer i denna kategori.


Tangentbord och pekplatta
ThinkPad W510 tangentbord är bekväm att skriva på och lätt lever upp till den välkända rykte alla ThinkPad tangentbord. Den har utmärkt stöd visar lite flex även under stark press. Taktil återkoppling är bra med en exakt ledmekanism och säkra tangentknappen som inte uppvisar någon vicka. Tangentbordet är den nyaste designen sett först på T400s och nu T410. Layouten ändrar läge några av funktionstangenterna och lägger till en rad snabb åtkomst ljud för att ändra volymen och stänga av ljudet på högtalare och mikrofoner. En annan subtil förändring är en minskning av avstånd mellan varje tangent som förmodligen minskar risken för smulor få under dem.


Den W510 har en rymlig Synaptics pekplatta med multi-touch funktioner. Jämfört med tidigare modeller, är pekplattan ytan texturerade för att minska friktionen och förhindra fingret fastnar när du skjuter det i sidled. Efter att ha använt den äldre matt version av plast yta så länge är det svårt att välja min bästa modell. Alla har sina fördelar, men bara den nyare modellen är multi-touch aktiverat. Med pekplattknapparna är lätta att använda eftersom de ligger precis utmed den sluttande kanten av handledsstödet. Feedback är bra med en mjuk och en lång kastlängd.

Hamnar och funktioner
Den W510 erbjuder ett brett utbud av portar och funktioner. Hamnen sortimentet finns två SuperSpeed ​​USB3-portar, en USB 2.0-port, en eSATA / USB combo-port, 400 FireWire, LAN, modem, VGA och DisplayPort-out och en kombo hörlurar / mikrofon-port. Den bärbara datorn har även ett ExpressCard/34-fack, ett SDHC-kortläsare och en Blu-ray-spelare.


Framst: Skärm Release


Baksida: En USB, modem, AC-ström


Vänster: DisplayPort, VGA, två SuperSpeed ​​USB3-portar, en eSATA / USB combo port, FireWire 400 och trådlösa på / av


Höger: ExpressCard/34, SDHC-kortläsare, optisk enhet, LAN, Kensingtonlås

Prestanda och Benchmarks
Lenovo ThinkPad W510 är en mobil arbetsstation som erbjuder en liknande prestanda i de flesta datorer. Vår speciella utformning ingår 8 GB DDR3-minne, en Intel Core i7-920XM Extreme Edition processor och ett NVIDIA Quadro 880 FX-grafikkort. Systemets prestanda var utmärkt i alla våra labb situationer och 920XM knappt bröt en svett. Jämfört med tidigare system, gjorde denna konfiguration verkar ge oss benchmark resultat lägre än andra bärbara komponenter. Det är ett resultat vi har sett tidigare med tidigare arbetsstationer modeller som har drivrutiner finjusterade för CAD och applikationer rendering, men inte TV-spel.

Det enda problemet som vi kom över var när vi försökte använda en effekt tegel lägre än den 135W modell som levererades. När den bärbara datorn upptäcker att du har något mindre än beståndet nätadaptern är ansluten den allvarligt begränsar den bärbara datorns prestanda. I denna situation, körde det ungefär tre gånger långsammare än det gjorde körs på batteri. wPrime i detta läge tog mer än 70 sekunder att slutföra och PCMark05 gav poäng 2.000. Vi tar upp detta eftersom sedan länge Lenovo användare kan ha en samling av makt tegel från tidigare bärbara datorer. Lenovo har inte förändrats adaptern sedan T60, som är perfekt för kompatibilitet. Detta gör det också bekvämt att använda hemma, på jobbet eller under resor resor utan att föra tegel med dig. Men W510, eller åtminstone vår konfiguration av det, inte kommer i närheten av prestanda när du använder den lilla adaptern.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

SPECviewperf 10,0 arbetsstation bruksprov:

Värme och buller
Under normala förhållanden är W510 värmen och ljudnivån är ganska blygsam med låga fläkthastigheter och bekväma temperaturer fall. När systemet sitter vid nära tomgång eller fallet fläkt slår på och av vid en nära viskning nivå. När systemet är under stress - som när du kör SPECviewperf mer än 15 minuter - Temperatur och buller steg kraftigt. Under mitten av arbetsstationens riktmärket körningen, mätte vi en topp avgastemperatur av 136 F som det ritade 111 watt från väggen. Case temperaturer under denna tid hoppade från 10 till 15 grader, placera systemet väl i en obekväm intervall. Däremot har vi inte ett problem med temperaturökningen eftersom de flesta användare i denna situation skulle använda den bärbara arbetsstationen på ett skrivbord i stället för deras knä.

Batterilivslängd
Detta särskilt ThinkPad var lite av en makt svin under större delen av våra tester. På AC-power sida kräver den bärbara datorn den större 135W nätaggregat när den slås på eller den låser systemet i en lågenergiläge som drastiskt minskar prestanda. När du kör ut för ett batteri, drar systemet mellan 16 till 17 watt, vilket inte hjälpte batteriet testresultat. Med skärmens ljusstyrka vände sig till 70%, trådlös aktiv och Windows 7 inställd till en balanserad profil, stannade ThinkPad W510 på i fyra timmar och 30 minuter innan du stänger av. Denna tid kan hänföras till Intel Core i7 Extreme Edition-processor och NVIDIA Quadro FX 880 grafikkort.

Slutsats
Lenovo ThinkPad W510 erbjuder bra prestanda, utmärkt byggkvalitet, och en vacker 1080P multi-touch-skärm med en 95% färgskala. Den bärbara datorn har ett brett utbud av avancerade funktioner, inklusive fyra DDR3-minnesplatser för att möjliggöra totalt 16 GB RAM-minne, ett valfritt Intel Core i7-920XM Extreme Edition-processor, en valfri multi-touch 1080p, och en valfri inbyggd färg kalibrator. För den genomsnittlige användaren, de flesta av dessa funktioner är överdrivna, men om du kräver högsta prestanda från en mobil arbetsstation har ThinkPad W510 du omfattas.

Fördelar:

  • Vackra FHD multi-touch display
  • Stora byggkvalitet
  • Utmärkt prestanda

Nackdelar:

  • Dyr när du lägger alternativen


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar