måndag 15 mars 2010

HP Envy 13 Recension

HP Envy 13 Recension
av Jerry Jackson - 2010/03/15

Förra året hävdade HP att "omdefiniera Premium Notebook PC" när företaget presenterade den nya HP Envy 13. Denna 13-tums bärbar dator erbjuder högpresterande, energieffektiva processorer, ATI omkopplingsbara grafik, lätt aluminium och magnesium konstruktion, och har en ljus skärm med fantastiska färgdjup för exceptionell bildvisning och videouppspelning. På papperet lovar Envy 13 är allt du vill ha i en bärbar dator. Fortsätt att läsa för att ta reda på om detta bidrag bärbara dator värd sitt tag högre pris.

Vår HP Envy 13 Specifikationer:

  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core 2 Duo-processor SL9600 (2,13 GHz, 6M Cache, 1066 MHz FSB)
  • 3GB DDR3 SDRAM (1066MHz)
  • 250GB 5400rpm SATA-hårddisk
  • 13,3-tums HD LED HP Radiance Infinity Widescreen Display (1366x768)
  • ATI Mobility Radeon HD 4330 Graphics (512) med Intel X4500M integrerad växlingsbar grafik
  • Extern Slot Blu-Ray ROM med SuperMulti DVD + / -R/RW dubbla lager med 2 USB-portar
  • Intel Wireless-N-kort med Bluetooth
  • Mått: 12,59 "(W) x 8,46" (D) x 0,8 "(H)
  • Vikt: 3.75 pounds (exklusive vikt nätadapter).
  • 4-cells 41Wh batteri
  • Ett års standardgaranti
  • MSRP: $ 1,924.99

Bygg och Design
Envy 13 innebär en betydande konstruktion avgång för HP. Borta är den glansiga HP Imprint-finish som var gemensam för dess Pavilion linje, och plast har fått ge vika för aluminium och magnesium legering. Den enkla magnesium lock innehåller inte någon form av iögonfallande design, men vi uppskattar betoningen på funktion framför form. Detta är en av de mest hållbara lock vi har sett på en 13-tums konsument bärbar dator och ska lätt tåla all användning och missbruk från de flesta ägare. Vi tillämpat avsevärd kraft för att göra locket flex, vilket innebär att skärmen ska vara väl skyddad inne i din laptop väska eller ryggsäck.


Bygga kvalitet är fortfarande mycket bra tack vare en solid chassi och hållbara komponenter hela. Den etsade metall palmrest ger en intressant kombination av stil och stöd. Magnesium palmrests Böj inte som typiska plast palmrests och den etsade mönstret är ett subtilt sätt att lägga till en skvätt kreativitet till ett typiskt tråkig område av den bärbara datorn. Jag misstänker att infällda etsning kan samla damm och smuts med tiden, men etsningen är grunt nog att du förmodligen kan rengöra den med en mikrofiberduk.


Människor som gillar att uppgradera sina datorer på egen hand genom att lägga extra RAM, en ny hårddisk eller andra eftermarknadstjänster funktioner kommer att vara i för ett brutalt uppvaknande med Envy 13. HP byggde den här bärbara datorn med betoning på den tunna formfaktor och rena linjer. Det är inte lättåtkomliga paneler på undersidan av den bärbara datorn eller Snabbflikar frigörande för tangentbordet. Kommer in i Envy 13 är inte en uppgift för svag i hjärtat. Om du bestämmer dig för att uppgradera det själv, måste du ta bort gummifötter från botten av den bärbara datorn för att exponera infällda skruvar, ta sedan bort batteriet och flera Tilläggsupplysningar skruvar innan de slutligen ta bort hela bottenplattan. Med tanke på komplexiteten i demontering, är du förmodligen bättre att köpa uppgraderingar när du köper den bärbara datorn snarare än att försöka det på egen hand.


Den Envy 13 och 15 är förpackade i nya "gröna" ändå eleganta lådor papper kartong med minimal bläck. För att ytterligare HP: s miljövänliga mål, är det enda pappersarbete som ingår i förpackningen en förenklad installationsaffischen. Alla ytterligare dokumentation - från instruktionsbok för garanti guider - finns på ett SD-kort i rutan. Nätadaptern, VGA-adapter och extern Blu-ray-enhet passar perfekt i förvaringsutrymmen under Notebook.

Skärm och högtalare
Den 13,3-tums "HP Radiance" skärm är ungefär dubbelt så starkt som andra bärbara skärmar av samma storlek - 410 nit ljusstyrka - och detta hjälper till att kompensera för den glansiga ytan täcker skärmen. Det kan du också Cleary se skärmen även i direkt solljus. Denna LED-bakgrundsbelysning ger 82 spektrat procent färg (jämfört med den normala 45-60 procent på andra bärbara datorer), så bilder har mer intensiv färgmättnad och video "poppar" utanför skärmen. Självklart, om du är en fotografering entusiast kanske du vill tona ner färgerna på denna display eftersom de är lite alltför rika jämfört med naturliga färger. Betraktningsvinklarna är genomsnittliga, men vid första anblicken ser skärmen bättre eftersom de intensiva masker färgdjup de typiska tecknen på färgförändring och inversion vid branta vinklar.

Den inbyggda stereohögtalare bär "Beats Audio by Dr Dre" branding som tyder på en premie ljudupplevelse. I vårt testlabb, var resultaten inte lika imponerande som "Beats" varumärke innebär. Högtalarna ger klart ljud med mycket volym men bas saknas och den totala ljudkvaliteten är ganska tinny, liknar lyssna på musik från inuti en aluminiumburk. Hörlurar är det bästa alternativet för att njuta av musik och filmer från den bärbara datorn. Ett annat alternativ är att använda HDMI-ut att passera digitalt ljud till en hemstereo.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstora ö-stil eller "Chiclet" tangentbord är en välkommen förändring från HP: s tidigare tangentbord och ger utmärkt nyckel avstånd och stöd. De flesta av våra redaktörer är överens om att 13-tums formfaktor är en perfekt kompromiss mellan storlek och komfort när du skriver. För liten och Handlovsstödets kommer inte att stödja handlederna. Något större, och den bärbara datorn upphör att vara resor-vänlig. Nyckelåtgärd är smidig och tyst med en mild klick avges när du helt trycker på en knapp. Nyckel vicka är minimal och individuell nyckel djup eller "kasta" är perfekt. Vi märkte inte någon tangentbord flexa på det underliggande stöd struicture även när vi tryckte för hårt på tangenterna. Kort sagt, är Envy 13 tangentbordet bland de bästa vi har används på en 13-tums bärbar dator.

Envy 13 erbjuder ett stort och rymligt Synaptics pekplatta med integrerade pekplatta knappar. HP kallar detta en "ClickPad" men det namnet känns konstigt för mig. När det gäller storlek, är detta en av de trevligaste pekplattor jag använt på en 13-tums bärbar dator -. Med några få undantag om du är någon som vilar tummen på en knapp på styrplattan och flyttar markören med en av dina andra fingrar, måste du lära dig att använda pekplattan på ett helt annat sätt. Markören kommer ofta hoppa från ett finger till en annan när tummen vilar eftersom hela styrplattan ytan används. Du kan komma förbi detta dilemma genom att använda ett finger för att flytta markören och använd sedan "Tryck för att klicka på" inställning att klicka på ikonerna. Pekplattan är alldeles för känslig för två fingrar.


Hamnar och funktioner
Portval är en besvikelse på Envy 13. Du får en SD-kortplats, två USB 2.0-portar, HDMI-utgång och en kombo ljudutgång. Detta är helt enkelt deprimerande eftersom de flesta 11-tums bärbara datorer erbjuder mer. Ärligt talat, med tanke på kostnaden för den bärbara datorn och mängden oanvänt utrymme runt kanterna, kan HP åtminstone lägga en ytterligare USB-port samt FireWire eller eSATA. På en mer positivt finns det tre stora värme ventiler på sidorna och tillbaka, så åtminstone överhettning bör inte vara ett problem.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda med Intel Core 2 Duo SL9600-processor är genomsnittlig och inte särskilt imponerande med tanke på priset. Den dubbelkärnig processor är mer än kapabla att hantera flera program med minimal fördröjning, men om du ska betala nästan $ 2.000 för en bärbar dator, du vill allvarlig prestanda. Den SL9600 underpresterar mot den äldre Core 2 Duo P8400 som används i förra årets 13-tums MacBook Pro. Som sagt, Envy 13 fortfarande erbjuder märkbart snabbare programväxling och filkonvertering än billigare bärbara datorer med Intel CULV-processorer.

Envy 13 grafik lösning är mer intressant än processorn. ATI Mobility Radeon HD 4330 grafikkort med 512 MB ​​dedikerat minne och Intel X4500M integrerad omkopplingsbar grafik innebär Envy 13 erbjuder det bästa av två världar: Du får prestanda för HD-video och spel och extrema batteritid när du är på väg. HP ställa in Envy 13, så att ATI grafikkort alltid är aktiverade när strömadaptern är ansluten och Intel integrerade Graphis används alltid när det körs på batteri. Du kan byta dessa standardinställningar grafik inställningar med hjälp av displayen menyn i Windows, men vi skulle ha velat se ett kortkommando för att snabbt tvinga den bärbara datorn i diskreta eller inbyggt grafikläge.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
System temperaturer stannade inom normala intervall med dual-core-processor. Hårddisken hålighet var märkbart varmt, men temperaturen var inte obehagligt. Bullernivåer var om genomsnittet för en dator av denna storlek, men fläkten går på en konstant låg hum även när notebook-datorn körs på batteri. Om du behöver absolut tystnad i din arbetsyta så Envy 13 inte kan vara ett attraktivt alternativ. Om du inte gör något subtil vitt brus i din dagliga rutin, så du kanske inte ens märker fläkten när den körs på batteri.

Batterilivslängd
Batteritiden med 41Wh Li-Ion batteri och L9600-processorn är bra för en 13-tums bärbar dator körs på integrerad grafik. I vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Windows 7 inställd på "HP Rekommenderas" power profil och trådlös aktiv, stannade på systemet i 6 timmar och 55 minuter innan du går in i standby-läge. Strömförbrukningen under detta test flöt omkring 6 watt. När vi anslutit externa Blu-ray-enheten i minskade batteriets livslängd till knappt tre timmar medan du tittar DVD-skivor. HP erbjuder även ett extra 6-cellsbatteri "skiva" som ansluter till botten av Envy 13 och täcker hela bottenytan av den bärbara datorn. Även om detta i huvudsak fördubblar tjocklek anteckningsboken, hävdar HP det mer än fördubblar systemets drifttid.

Slutsats
Utan tvekan är Envy 13 bland de mest innovativa konsumentprodukter bärbara datorer som HP någonsin har skapat. Kommittén anser dock fortfarande som HP ingenjörer tillbringade för mycket tid och ansträngning att försöka göra en "MacBook alternativ" och missade märket helt. Ja, erbjuder Envy 13 exceptionell byggkvalitet, en fantastisk tangentbord, bra batteritid och en snygg design, men den saknar ett antal portar och är dyrare än en 13-tums MacBook Pro.

Envy 13 är en trevlig bärbar dator, men få av våra redaktörer skulle skynda sig att köpa en för sitt utropspris på $ 1.500. Här är några råd för HP och andra tillverkare PC: Om du vill göra en MacBook subsitute, inte försöka kopiera MacBook. Det finns många datorer där ute som är mer övertygande än Mac på design, funktioner och pris, så tänka utanför boxen - eller åtminstone utanför Apple.

Fördelar:

  • Utmärkt byggkvalitet
  • Stora tangentbord
  • Cool "gröna" förpackningar

Nackdelar:

  • Dyra
  • Alltför känsliga pekplatta
  • Begränsat antal portar


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar