fredag 19 mars 2010

Acer Aspire 7740 Recension

Acer Aspire 7740 Recension
av Kevin O'Brien - 3/19/2010

Acer Aspire 7740 är en 17,3-tums multimedia bärbar dator utformad för personer som vill ha en mängd funktioner för att inte en massa pengar. Denna bärbara dator kostar $ 749 samtidigt erbjuda en Intel Core i3-330M-processor, Intel GMA HD-grafik, Blu-ray-enhet, och en HD + LED-bakgrundsbelyst display. I den här recensionen tar vi en grundlig titt på dess prestanda och se hur väl den står sig i konkurrensen.

Våra Acer Aspire 7740-5142 Specifikationer:

  • 17,3-tums HD + LED-bakgrundsbelyst skärm (1600 x 900, blank yta)
  • Windows 7 Home Premium
  • Intel Core i3-330M (2,13 GHz, 3MB cache)
  • 4 GB DDR3-minne (2 GB x 2 GB)
  • Intel GMA HD Integrated Graphics
  • 6-cells 48 Wh batteri, 65W 19V nätadapter
  • Mått: 16,2 "x 10,8" x 1,6-1,8 "
  • Vikt: 6 £ 14.3oz
  • Retail Pris: $ 749

Bygg och Design
För en 17,3-tums bärbar dator, Acer Aspire 7740 gör ett bra jobb med att dölja sin storlek med en tunn profil. Från sidan förefaller det kortare än väntat med det undre chassit står inte mycket högre än VGA-portens höjd. Utformningen smalnar av vid den främre ge Handlovsstödets en fin skarp kant. Färgskalan är väl genomtänkt med en glansig, mörkblå skärm-lock, blå metallic palmrest och tangentbord trim, och svart tangentbord. Den enda synliga branding är en måttligt storlek Acer-logotypen visas front och center. En aspekt som berörs oss var hur mycket utrymme lämnas öppen runt tangentbordet som kunde ha använts för multimediaknappar eller andra funktioner.

Bygga kvalitet Aspire 7740 är över genomsnittet med en fast kropp som inte har mycket flex. Skärmen omslaget ger anständigt skydd för LCD-effekt och inte låta skärmen förvrängas om inte ordentligt intryckt från baksidan. Den blanka färg på locket skärmen motstår ljus repor och verkar hålla upp under normala dagliga övergrepp från bär den runt. Den palmrest och tangentbordsramen motstå kladdar och lyckades hålla rent under större delen av perioden.

Inuti Handlovsstödets och tangentbordet visar liten eller ingen flex under tryck. Handlovsstödets inte komprimera en millimeter när pressas med stor kraft. Den styvt chassi gör ett bra jobb med att hålla upp panelerna organ knutet till den och inte gnissla eller knarra vid normal användning. Skärmen gångjärn känner sig stark och håller skärmen väl. Sammantaget känns kroppen fast nog att överleva en vanlig bärbar dator livslängd.

Användare som vill uppgradera Acer Aspire 7740 kommer att finna det lätt att komma till komponenter genom en enda lock på baksidan av den bärbara datorn. Ta av panelen ger dig tillgång till det trådlösa kortet, hårddisk och systemminne.

Skärm och högtalare
Acer Aspire 7740 kommer med en HD +-skärm med en 1600 x 900 upplösning. Resolutionen stöder 720P innehåll samt 1080P innehåll när den skalas. För att titta på film, visa bilder, eller bara surfa på webben, är upplösningen mer än tillräckligt för de flesta användare. Färgmättnaden och kontrasten är genomsnittet jämfört med andra skärmar av denna storlek. Bakgrundsbelysning nivåer är bra för visning i ljusa kontor förhållanden, men inte tillräckligt ljus för utomhusvisning med den glansiga skärmen ytan. Peak ljusstyrkenivåer uppmätta 248cd/m2 i mitten av skärmen och sjönk till så lite som 199cd/m2 i hörnen. Färger som visas på skärmen stanna konsekvent till ca 15 grader när lutas framåt eller bakåt. Skärmen förblir synlig tills ca 60 grader när du tittar från sidan eftersom belysningen är överväldigad av reflektioner kring det.

Högtalarna på Aspire 7740 ljud över genomsnittet och är ganska bra för ett system som inte har en subwoofer. I våra tester har vi hittat toppvolymnivåer för att vara mer än tillräcklig för att titta på en film i närområdet runt på skärmen. Högtalarna stöder också simulerade Dolby surroundljud som fungerade ganska bra om du var mitt över den bärbara datorn. Ljudutgången är varm med en antydan till bas och mellanregister när Dolby Audio Enhancer var växlas på och av. För ett system prissatta under $ 1000 och inte med en drivrutin lågfrekvent, vi blev imponerade.

Tangentbord och pekplatta
Aspire 7740 använder en flytande ö-stil tangentbord som är bekvämt att skriva på, men orsakar några hang-ups när man försöker skriva snabbt. Eftersom tangentbordet inte har en intern bezel struktur eller fast nyckel design, är det lätt att slå upp i en annan tangent när du fingret trycker fullt en angränsande nyckel och försöker glida över samtidigt. Jag blev van vid det efter några timmar och lärde sig att lyfta fingret fullt ut nyckeln innan du glider till nästa nyckel i min skrivrörelse. Tangentbordslayouten utnyttjar chassit och erbjuder en fyra-tangent stort antal pad med plats över på varje sida.

En sak som saknas från tangentbordslayouten är lättåtkomliga mediaknappar. Det var överraskande att en bärbar dator designad helt runt multimedia använda med en Blu-ray-enhet inte erbjuder touch-känsliga knappar för volymkontroll och uppspelning av media. Istället denna bärbara dator har lättåtkomliga knappar för Wi-Fi, Bluetooth, backup-mjukvara, och ett anpassningsprogram lansering.

Pekplattan på denna bärbara dator är en ALPS designmodell med en rymlig layout och multitouch gester stöd. Den Pekplattan är snabb att svara, men vi märkte bara ett hår av eftersläpning i snabba rörelser. Uppdatera tider är stor som hjälper till att förhindra en hackig musrörelser när du flyttar runt. Känslighet ur lådan var bra men inte perfekt, och ingen justering för känsligheten hittades i ALPS kontrollmenyn. För användare som inte vill att oavsiktligt flytta markören medan du skriver, det finns en knapp till höger om styrplattan för att inaktivera styrytan.

Hamnar och funktioner
Aspire 7440 hamn val är genomsnittet för en 17-tums bärbar dator med VGA-och HDMI-ut, fyra USB-portar, ljudingång och utgångar inklusive S / PDIF-utgång, LAN, modem, och ett Kensington-lås. Vi hoppades att hitta eSATA för snabbare utbyggnad extern lagring, men det var antagligen utelämnat för att hålla priset nere. Vi blev imponerade att en Blu-ray-enhet ingick, men avkodning programvara var frånvarande. Blu-ray-avkodning programvara kan kosta så mycket som $ 99, med ett exempel är PowerDVD 10 från Cyberlink.

Prestanda och Benchmarks
Med sina 2,13 GHz Intel Core i3-330M-processor, 4 GB DDR3-minne och Intel GMA HD-grafik, systemets prestanda var mycket bra. I våra tester, en faktor som håller tillbaka den bärbara datorn var dess ganska långsamt Toshiba 5400RPM hårddisk. Hårddisken verkade också ha en överaktiv energisparinställning som startas om disken fler gånger än vad vi har hört från andra bärbara datorer. Core i3-processor lätt avkodas 720p eller 1080p-video och spelade HD Flash-filmer på YouTube. Spelprestanda var svag med Intel GMA HD integrerad grafik, men ändå ett steg upp från den äldre Intel GMA X4500MHD. Start och avstängning tider var bra även om vi känner att det finns utrymme för förbättringar med en snabbare hårddisk.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Termisk prestanda för den här bärbara datorn var mycket bra med tanke på dess storlek och relativt låg-end hårdvara. Den 7740 knappt bröt en svett under sin benchmarking körningar, och under normal användning den stannade i mycket bekväma temperaturområden. Fläktljud på tomgång är låg med det bara att vända på för korta skurar. Om belastningen på systemet höjs, slås fläkten på med högre frekvens, men är fortfarande ganska tyst.

Batteritid
Acer konfigurerat Aspire 7740 med ett 6-cellsbatteri med en nominell kapacitet på 48 Wh. I våra tester använde systemet mellan 14 till 16 watt vid tomgång. Med skärmens ljusstyrka sänks till 70%, Windows inställt på en balanserad profil och trådlös aktiv, den 7740 stannade på i två timmar och 51 minuter. Med batteritid som kommer upp under tre timmar, skulle den bärbara datorn inte är den bästa reskamrat, men som en stationär dator, det är mer än tillräckligt.

Slutsats
Acer Aspire 7740 är en prisvärd multimedia bärbar dator med stabil utveckling och ett bra utseende. Medan vissa budget bärbara datorer kan bara erbjuda resolutioner av 1366 x 768, gick Acer med en 1600 x 900 upplösning för sin 17,3-tums skärm. Systemets prestanda var mycket bra för sitt pris, når nära 5.000 i både PCMark05 och PCMark Vantage. Vi var också imponerad att systemet ingår en Blu-ray-enhet, men besviken när den saknade avkodning programvara. Sammantaget, om du letar efter ett mellanregister desktop-ersättare bärbar dator och inte vill spendera mer än $ 800, Acer Aspire 7740 är värt att kolla in.

Fördelar:

  • Bra skärmupplösning
  • Trevlig-klingande högtalare
  • Levereras med Blu-ray-enhet

Nackdelar:

  • Inte kommer med Blu-ray-programvara
  • Ingen pekplatta känslighetsjustering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar