fredag 19 mars 2010

Acer Aspire 7740 Recension

Acer Aspire 7740 Recension
av Kevin O'Brien - 2010/03/19

Acer Aspire 7740 är en 17,3-tums Multimedia Notebook utformad för personer som vill ha en hel del funktioner för att inte en massa pengar. Denna notebook kostar $ 749 men ändå erbjuda en Intel Core i3-330M-processor, Intel GMA HD-grafik, Blu-ray-enhet och en HD + LED-bakgrundsbelysning skärm. I denna översyn tar vi en djupgående titt på dess prestanda och se hur bra det travar upp mot konkurrenterna.

Vår Acer Aspire 7740-5142 Specifikationer:

  • 17,3-tums HD + LED-bakgrundsbelyst skärm (1600 x 900, blank yta)
  • Windows 7 Home Premium
  • Intel Core i3-330M (2,13 GHz, 3 MB Cache)
  • 4GB DDR3-minne (2 GB X 2GB)
  • Intel GMA HD integrerad grafik
  • 6-cells 48 Wh batteri, 65W 19V nätadapter
  • Mått: 16,2 "x 10,8" x 1,6-1,8 "
  • Vikt: 6 £ 14.3oz
  • Retail Pris: $ 749

Bygg och Design
För en 17,3-tums bärbar dator, gör Acer Aspire 7740 ett bra jobb med att dölja sin storlek med en tunn profil. Från sidan, verkar det kortare än väntat med det undre chassit står inte mycket högre än VGA-porten höjd. Konstruktionen avtar vid fronten ger Handlovsstödets en fin skarp kant. Färgskalan är genomtänkt med en glansig, mörkblå skärm-omslag, blå metallic palmrest och tangentbord trim och svart tangentbord. Den enda synliga branding är ett medelstort Acers logo visas front och center. En aspekt som berörs oss var hur mycket utrymme lämnas öppet kring tangentbordet som kunde ha använts för multimedia nycklar eller andra funktioner.

Bygga kvalitet Aspire 7740 är över genomsnittet med en fast kropp som inte har mycket flex. Skärmen lock ger anständiga stötskydd för LCD och inte låta skärmen förvrängas om ordentligt pressade från baksidan. Den blanka färgen på skärmen locket motstår lätta repor och verkar hålla upp under normala dagliga övergrepp från att det runt. Handlovsstödets och tangentbord trim motstå kladdar och lyckades hålla rent under större delen av den granskade perioden.

Inuti Handlovsstödets och tangentbordet visar liten eller ingen flex under tryck. Handlovsstödets inte komprimera inte en millimeter när pressas med extrem kraft. Den styva chassit gör ett bra jobb att hålla upp kroppen paneler anslutna till den och inte squeak eller knaka vid normal användning. Skärmen gångjärn känns stark och håller skärmen ordentligt stängd. Sammantaget känns kroppen fast nog att överleva en vanlig bärbar dator livslängd.

Användare som vill uppgradera Acer Aspire 7740 kommer att finna det lätt att komma till komponenter genom en enda lock på baksidan av den bärbara datorn. Ta av panelen ger dig tillgång till det trådlösa kortet, hårddisk och systemminne.

Skärm och högtalare
Acer Aspire 7740 kommer med en HD + skärm med en 1600 x 900 upplösning. Denna resolution stödjer 720p innehåll samt 1080P innehåll när den skalas. För att titta på filmer, titta på bilder, eller bara surfa på webben, är upplösningen mer än tillräckligt för de flesta användare. Färgmättnad och kontrast är genomsnittliga jämfört med andra skärmar av denna storlek. Bakgrundsbelysning nivåer är bra för visning i ljusa kontor villkor, men inte tillräckligt ljust för utomhusbruk visning med den glansiga skärmen yta. Peak ljusstyrkenivåer mätt 248cd/m2 i mitten av skärmen och minskade till så lite som 199cd/m2 vid hörnen. Färger som visas på skärmen stanna konsekvent till ca 15 grader när lutas framåt eller bakåt. Skärmen förblir synlig tills cirka 60 grader när du tittar från sidan eftersom bakgrundsbelysningen övermannades av reflektioner kring det.

Högtalarna på Aspire 7740 ljudet över genomsnittet och är ganska bra för ett system som inte har en subwoofer. I våra tester har vi hittat topp volymnivåer att vara mer än tillräcklig för att titta på en film i närområdet runt på skärmen. Högtalarna stöder också simulerat Dolby surroundljud som fungerade ganska bra om du var centrerad över den bärbara datorn. Ljudutgång är varm med inslag av bas och mellanregister när Dolby Audio Enhancer var växlas på och av. För ett system prissatta under $ 1.000 och inte med en lågfrekvent förare, vi blev imponerade.

Tangentbord och pekplatta
Aspire 7740 använder en flytande ö-stil tangentbord som är bekvämt att skriva på men orsakar några hang-ups när de försöker skriva snabbt. Eftersom denna tangentbordet inte har en intern infattning struktur eller fast nyckel design är det lätt att slå upp i en annan tangent när du fingret fullt trycka på en närliggande knapp och försöker glida över på samma gång. Jag fick användas till det efter några timmar och lärde sig att lyfta fingret fullo nyckeln innan glida till nästa nyckel i min skriva rörelse. Tangentbordslayouten utnyttjar chassit och erbjuder en fyra-nyckel stort antal pad med utrymme att skona på varje sida.

En sak saknas tangentbordslayouten är snabb-access mediaknappar. Det var överraskande att en bärbar dator utformad helt runt multimedia användning med en Blu-ray-enhet inte erbjuder beröringskänsliga knappar för volymkontroll och uppspelning av media. Istället denna bärbara dator har snabb åtkomst knappar för Wi-Fi, Bluetooth, backup-mjukvara, och en anpassningsbar program lansering.

Pekplattan på denna bärbara dator är en ALPS design modell med en rymlig layout och multitouch gester stöd. Den Pekplattan är snabb att svara, men vi märkte bara ett hår av eftersläpning i snabba gester. Uppdatera tider är bra som hindrar en hackig musrörelser när du flyttar runt. Känslighet ur lådan var bra men inte perfekt, och ingen justering för känsligheten hittades i Alperna kontrollen menyn. För användare som inte vill oavsiktligt flytta markören medan du skriver, det finns en knapp till höger om styrplattan för att inaktivera beröring yta.

Hamnar och funktioner
Aspire 7440 hamn val är genomsnittet för en 17-tums bärbar dator med VGA och HDMI-ut, fyra USB-portar, ljudingång och utgångskontakter inklusive S / PDIF-utgång, LAN, modem och en Kensingtonlås. Vi hoppades att hitta eSATA för snabbare extern lagring expansion, men det var nog kvar för att hålla priset lågt. Vi blev imponerade att en Blu-ray-enhet ingick, men avkodning programvara var frånvarande. Blu-ray-avkodning programvara kan kosta så mycket som $ 99, med ett exempel som PowerDVD 10 från CyberLink.

Prestanda och Benchmarks
Med sin 2,13 GHz Intel Core i3-330M-processor, 4 GB DDR3-minne och Intel GMA HD-grafik, var systemets prestanda mycket bra. I våra tester, var en faktor som håller tillbaka den bärbara datorn har ganska långsamt Toshiba 5400RPM hårddisk. Hårddisken verkade också ha en över-aktiva inställning strömhantering som startas om enheten fler gånger än vi har hört från andra bärbara datorer. Core i3-processor avkodas lätt 720p eller 1080p video och lekte HD Flash-filmer på YouTube. Spelprestanda var svag med Intel GMA HD integrerad grafik, men ändå ett steg upp från den äldre Intel GMA X4500MHD. Start och avstängning tid var bra men vi känner att det finns utrymme för förbättringar med en snabbare hårddisk.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Termisk prestanda anteckningsboken var mycket bra med tanke på dess storlek och relativt low-end hårdvara. Den 7740 bröt knappt en svett under dess benchmarking körningar, och under normal användning stannade i mycket bekväma temperaturområden. Fläktljud på tomgång är låg med det bara att slå på för korta skurar. Om belastningen på systemet höjs, slås fläkten på med högre frekvens, men är fortfarande ganska tyst.

Batterilivslängd
Acer konfigurerat Aspire 7740 med ett 6-cells batteri med en nominell kapacitet på 48 Wh. I våra tester, det system som används mellan 14 till 16 watt vid tomgång. Med skärmens ljusstyrka sänks till 70%, som Windows till en balanserad profil och trådlösa aktiv, 7740 stannade på i två timmar och 51 minuter. Med batteritid som kommer upp under tre timmar, skulle den bärbara datorn inte vara det bästa reskamraten, men som en stationär dator, det är mer än tillräckligt.

Slutsats
Acer Aspire 7740 är en prisvärd multimedia bärbar dator med fast prestanda och ett bra utseende. Medan vissa budgeten bärbara datorer kan bara erbjuda resolutioner av 1366 x 768, gick Acer med 1600 x 900 upplösning för sin 17,3-tums skärm. Systemets prestanda var mycket bra för sitt pris, når nästan 5.000 i både PCMark05 och PCMark Vantage. Vi var också imponerade att systemet ingår en Blu-ray-enhet, men besviken när den saknade avkodning programvara. Totalt sett om du letar efter ett mellanregister desktop-ersättare bärbar dator och inte vill spendera mer än $ 800, är ​​Acer Aspire 7740 värt att kolla in.

Fördelar:

  • Bra skärmupplösning
  • Trevligt klingande högtalare
  • Levereras med Blu-ray-enhet

Nackdelar:

  • Kommer inte med Blu-ray-programvara
  • Ingen pekplatta känslighetsjustering


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar