torsdag 4 mars 2010

AVADirect Clevo M770CUH recension

AVADirect Clevo M770CUH recension
av Kevin O'Brien - 2010/03/04

AVADirect är Clevo M770CUH är en gaming anteckningsboken konfigureras med de senaste Intel Core-serien processorer. Förpackning ATI Mobility Radeon 4570 grafik och en 17-tums WXGA + skärm, är systemet en stationär dator som kan titta på HD-filmer eller spela några av de senaste spelen. Läs hela recensionen för att se hur detta system fungerar i våra tester.

Vår AVADirect Clevo M770CUH Specifikationer:

  • Intel Core i5-540 dual-core processor (2,53 GHz, 3 MB Cache)
  • 4GB PC3-10666 DDR3 RAM (2 x 2 GB)
  • Windows 7 Home Premium 64bit
  • 17-tums WXGA + TFT Glossy LCD (1440x900)
  • 500GB 7200RPM 7200,4 Seagate SATA-hårddisk
  • ATI Mobility Radeon 4570 med 512MB DDR2
  • Intel 802.11b/g/n, Bluetooth, 1GB LAN
  • 6-Cell Li-ion 48 Wh batteri, 90W Strömförsörjning
  • Mått: (B x L x H) 15,64 x 11,12 x 1,56 "
  • Vikt: £ 6,39
  • Utropspris: $ 1,090.48
  • Pris som konfigurerad: $ 1,257.53

Bygg och Design
Den Clevo M770CUH har en nästan silhuett-liknande utseende med en glänsande svart lock och ljus vit tangentbord, palmrest och pekplatta. Den övre luckan är obefläckade med några företagslogotyper eller läggas designelement utanför en spegelblank svart finish. Inne hela skriva ytan är vit med en silver bricka runt tangentbordet och tunna silver gränsen beskriver pekplattan. Om det någonsin var en Storm Trooper inspirerad anteckningsbok, det här. Botten av den bärbara datorn är matt svart plast och allmänt smälter in i bakgrunden när den sitter på ett skrivbord yta.


Bygga kvalitet är stor med en stark chassi som motstår böjning och har mycket få knarrar eller gnisslar. Som bärbara datorer blir bredare och tunnare flesta har en tendens att böja när du bär den med handledsstödet. Vi såg inga sådana problem med M770CUH, i själva verket var nästan lika stel som en styrelse. Tangentbordet och palmrest motstod varje lokal flex när man trycker hårt med handen även på mycket framkant Handlovsstödets där ytan tunnar till halv tum tjock. Den enda gnagande oro som vi tänkte på under våra laboratorietester var hur väl matt-vit plast inuti den bärbara datorn skulle hålla upp med tiden. Om du inte är den renaste person runt din dator kan det vara bäst att överväga bärbara datorer med en mörkare plast palmrest och tangentbord som skulle dölja smuts eller andra skador.


Den M770CHU är lätt att uppgradera med två rensluckor finns på undersidan av den bärbara datorn. Hårddisken ligger under en panel och CPU, trådlösa kort, RAM, WWAN kortplats och SIM-kortplats finns under den andra. Ingen garanti gäller inte om borttagna klistermärken sågs som helst.

Skärm och högtalare
För en så stor anteckningsbok har Clevo M770CUH en lägre upplösning än vad vi skulle vilja se - 1440x900-istället för något med en högre pixeltätheten som WUXGA. Detta kommer vanligtvis ner till köparens önskemål eftersom med högre upplösning, blir skärmen svårare att läsa för personer med dålig syn. Skärmen har mycket bra färgmättnad sett huvudet på men kontrastnivåer verkade saknas även vid en perfekt 90-graders vinkel från panelen. Bakgrundsbelysning nivåer var mer än acceptabelt för inomhusbruk visning i ett hem eller kontor, men verkade svag i mycket ljusa kontor förhållanden. Vi mätte en topp ljusstyrka på 160cd/m2 i vårt labb med skärmens ljusstyrka vände sig till 100%. Betraktningsvinklar var genomsnittliga med färger börjar tvätta vår eller invertera inom 15 grader av lutning framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var perfekt med liten eller ingen färg distorsion, även vid brantare vinklar.

Högtalarna är framåt och lap-bränning med utloppsöppningar på framkant Handlovsstödets och under den bärbara datorn. Peak volym från högtalarna var mer än tillräckligt för att fylla ett litet rum med musik, men de lämnade övrigt att önska när det gäller bas-och mellanregister. Användare som titta på film på denna bärbara dator kanske vill investera i hörlurar eller ansluta systemet till en stereo via SPDIF eller HDMI-out-anslutningar.

Tangentbord och pekplatta
Med sin stora 17-tums formfaktor Clevo har inga problem att montera en fullstort tangentbord med en tre-nyckel stort antal pad på M770CUH. Layouten var lätt att följa, inklusive föredragna navigationsknappen i hörnet nyckelposition, med generös avstånd runt sekundära nycklar som riktningsknapparna. Typen ytan själv var bekväm att skriva på med mycket responsiva tangenter. Individuell nyckelåtgärd var slät med en lätt klick avges med fullt nedtryckt. Om du spendera timmar att skriva, kommer du att älska M770CUH tangentbord. Det enda vi kände saknades var multimediaknappar runt tangentbordet. Beröringskänsliga volymkontroller skulle ha varit ett trevligt tillägg.


Den M770CUH erbjuder ett rymligt Synaptics pekplatta med knappar integrerade i den tryckkänsliga ytan. Vi hade inga problem med eftersläpning och uppdateringsfrekvensen var mer än acceptabelt för snabbt spel, om du föredrar att inte använda en extern mus. Den förvalda känslighet var stor ur lådan utan anpassningar som behövs för att detektera en lätt beröring. Den integrerade pekplattknapparna var lätt att använda och inte orsakar några problem som det vi såg med Dell Inspiron 11z som har klickern stil knappar under beröring yta. Clevo utformat knapparna på M770CUH är tillräckligt långt från den beröringskänsliga delen att det inte av misstag inte plocka upp rörelse med fingret medan du klickar på en av knapparna. Knapparna kändes ganska stel med en stark knuff krävs för att aktivera. Feedback var ytlig utan hörbart klick avges när den är helt intryckt.


Hamnar och funktioner
Port markering på denna bärbara dator verkade oinspirerande med massor av öppna ytor längs ryggen. Totalt omfattade M770CUH tre USB-portar, en eSATA-port, HDMI och VGA-ut, LAN, modem, analog in / ut, och digital ljud. En kombinationsruta USB / eSATA-port skulle ha gått en lång väg för att öka hamnens tillgänglighet.


Framst: Högtalare ventiler


Bak: Batteri


Vänster: AC-ström, VGA-ut, LAN, eSATA, HDMI-utgång, två USB-portar, ExpressCard/54-plats, SDHC-kortläsare


Höger: Ljuduttag, en USB-port, optisk enhet, modem, Kensingtonlås

Prestanda och Benchmarks
Den Clevo M770CUH erbjuds med ett brett utbud av Intel Core-processorer från Core i3 ända upp till Core i7. Vår speciella utformning inkluderade 2,53 GHz Core i5-540 processor med ett ATI Radeon Mobility 4570 grafikkort. Att hjälpa till med tider systemets belastning och filöverföringar AVADirect gav oss en 500GB Seagate 7200RPM hårddisk under en långsammare 5400RPM modell. I våra multimedia tester hade den bärbara datorn inga problem att hänga med 720p eller 1080p filmer spelas lokalt. Dessutom fanns det inga problem med HD Flash-video spelas från sajter som Hulu eller YouTube.

Spelprestanda var lägre än genomsnittet jämfört med andra spel bärbara datorer och istället kunde bättre jämfört mot några av multimedia-orienterade modeller stationär dator. ATI Radeon Mobility 4570 gav mindre än imponerande resultat i Left 4 Dead 2 när den spelas på den bärbara datorns 1440x900 upplösning. Med detaljerade inställningar satt till hög, såg vi en genomsnittlig framerate på 16,6 bilder per sek och när inställningar har vänt ner till medium, hade ett litet hopp till 25.4FPS. Vi anser 30-35FPS spelbara för de flesta spel, och för denna bärbara dator för att nå den nivån, skulle det krävas kör spelet på en lägre upplösning eller minskad detalj konfiguration.

Det kan tyckas märkligt att jämföra en massiv 17-tums bärbar dator till en 11-tums ultraportabel som Alienware M11x i våra benchmark-tester, men vi ville illustrera det faktum att en imponerande processor inte alltid leverera en bättre spelupplevelse när det paras ihop med en svag grafikkort.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Left 4 Dead 2 spelprestanda (bilder per sekund under spelets gång):

Värme och buller
Termisk prestanda Clevo M770CUH var bra, även om det inte var alltför stressad med mellanregistret processor och dedikerad grafik. Om denna bärbara dator har konfigurerats med en Core i7-processor, kan det har varit något varmare. Enligt lätta laster som att surfa på webben, lyssna på musik eller titta på film, stannade systemet väldigt cool och knappt över rumstemperatur. Enligt en fullständig belastning som att spela spel, var den bärbara datorn fortfarande svalt på viktiga kontaktytor. Systemfläkten förblev tyst under de flesta förhållanden, endast spinning under högre belastningar. Värst var det fortfarande inom området för de flesta 14-tums och 15-tums konsument bärbara datorer, precis ovanför en viskning nivå.

Batterilivslängd
Strömförbrukning var högt på Clevo M770CUH med 17-tums skärm, dedikerade grafik och Core i5-540 processor, konsumera så mycket som 16 watt vid tomgång. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv och Windows 7 på en balanserad profil stannade på den bärbara datorn i två timmar och 32 minuter. Detta system är förmodligen inte det bästa valet om du planerar att göra en hel del resor och behöver något att arbeta under längre perioder bort från väggen.

Slutsats
Den Clevo M770CUH är en 17-tums bärbar dator med en slimmad design och bra färger. Bygga kvalitet är utmärkt med en stark kropp och mycket hårda plastförpackningar paneler. Vi hittade ingen flex i något område, inklusive områdena kring handledsstödet och tangentbordet. Baserat på våra riktmärken, klassificera den här bärbara datorn som ett spelsystem är nog fel sak att göra. Jämfört med andra system på marknaden, har prestanda underwhelming även med en stark processor. De flesta av skulden i det här fallet vilar på ATI Radeon 4570, som inte kunde hänga med spel som Left 4 Dead 2 om du minskar upplösningen eller fixade detaljinställningar. Vi känner den här bärbara datorn passar bättre med stationär dator eller multimedia kategorier bärbara där användarna kanske inte söker fast spelprestanda, men för att spela filmer, lyssna på musik eller surfa på webben.

Fördelar:

  • Bra design och färgschema
  • Mycket bra byggkvalitet
  • Bekvämt tangentbord

Nackdelar:

  • Låg upplösning för en 17-tums skärm
  • Underpresterande grafikkort


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar