torsdag 4 mars 2010

AVADirect Clevo M770CUH recension

AVADirect Clevo M770CUH recension
av Kevin O'Brien - 3/4/2010

AVADirect s Clevo M770CUH är en gaming anteckningsboken kan konfigureras med den senaste Intel Core-serien processorer. Packning ATI Mobility Radeon 4570-grafik och en 17-tums WXGA + skärm, är systemet en stationär dator som kan titta på HD-filmer eller spela några av de senaste spelen. Läs hela testet för att se hur detta system fungerar i våra tester.

Våra AVADirect Clevo M770CUH Specifikationer:

  • Intel Core i5-540 processor med dubbla kärnor (2,53 GHz, 3MB cache)
  • 4GB PC3-10666 DDR3 RAM (2 x 2 GB)
  • Windows 7 Home Premium 64 Bit
  • 17-tums WXGA + TFT Glossy LCD (1440x900)
  • 500GB 7200RPM 7200.4 Seagate SATA-hårddisk
  • ATI Mobility Radeon 4570 med 512MB DDR2
  • Intel 802.11b/g/n, Bluetooth, 1Gb LAN
  • 6-Cell Li-Ion 48 Wh batteri, 90W nätaggregat
  • Mått: (B x L x H) 15.64 x 11.12 x 1.56 "
  • Vikt: £ 6,39
  • Utropspris: $ 1,090.48
  • Pris som konfigurerad: $ 1,257.53

Bygg och Design
Den Clevo M770CUH har en nästan silhuett-liknande utseende med en glänsande svart lock och ljusa vita tangentbord, palmrest, och pekplatta. Den övre luckan är obefläckade med några företagslogotyper eller tillsatta designelement utanför en spegelblank svart finish. Inne hela skrivytan är vit med en silverbricka som omger tangentbordet och tunna silver gränsen beskriver pekplattan. Om det någonsin var en Storm Trooper inspirerad anteckningsbok, det är den här. I botten av den bärbara datorn är matt svart plast och i allmänhet smälter in i bakgrunden när den sitter på ett skrivbord yta.


Bygga kvalitet är bra med en stark chassi som motstår böjning och har mycket få knarrar eller gnisslar. Eftersom bärbara datorer blir bredare och tunnare flesta har en tendens att böja när du bär den i handledsstödet. Vi såg inga sådana problem med M770CUH, i själva verket var nästan lika stel som en styrelse. Tangentbordet och palmrest motstod alla lokaliserade flex när den trycks stadigt med handen även vid mycket framkant handledsstödet där ytan tunnar till en centimeter tjock. Den enda gnagande oro som vi tänkte på under våra labbtester var hur bra matt vit plast inuti den bärbara datorn skulle hålla upp med tiden. Om du inte är den renaste person runt din dator kan det vara bäst att överväga bärbara datorer med en mörkare plastpalmrest och tangentbord som skulle dölja smuts eller andra skador.


Den M770CHU är lätt att uppgradera med två paneler som sitter på undersidan av den bärbara datorn. Hårddisken är placerad under en panel och CPU, trådlöst nätverkskort, RAM, WWAN-kortplats, och SIM-kortplatsen finns under den andra. Ingen garanti ogiltig om borttagna klistermärken sågs någonstans.

Skärm och högtalare
För en så stor anteckningsbok, har Clevo M770CUH en lägre upplösning än vad vi skulle vilja se - 1440x900-istället för något med en högre pixeltäthet som t.ex. WUXGA. Detta kommer vanligtvis ner till köparens önskemål eftersom med högre upplösning, blir svårare att läsa för personer med dålig syn skärmen. Skärmen har väldigt bra färgmättnad när man ser huvudet på men kontrastnivåerna verkade saknas även vid en perfekt 90 graders vinkel från panelen. Bakgrundsbelysning nivåerna var mer än acceptabelt för inomhus visning i ett hem eller kontor, men verkade svag i mycket ljusa kontorsförhållanden. Vi mätte en topp ljusstyrka på 160cd/m2 i vårt labb med skärmens ljusstyrka vände sig till 100%. Betraktningsvinklarna var genomsnittliga med färger börjar att tvätta vår eller invertera inom 15 graders lutning framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var perfekt med lite eller ingen färg distorsion, även vid brantare vinklar.

Högtalarna är framåt och lap-bränning med utloppsportar på framkanten av handledsstödet och under den bärbara datorn. Peak volym från högtalarna var mer än tillräckligt för att fylla ett litet rum med musik, men de lämnade något övrigt att önska i fråga om bas och mellanregister. Användare som tittar på filmer på denna bärbara dator kanske vill investera i hörlurar eller ansluta systemet till en stereo via SPDIF eller HDMI-out-anslutningar.

Tangentbord och pekplatta
Med sin stora 17-tums formfaktor Clevo har inga problem att montera ett fullstort tangentbord med en tre-nyckel stort antal pad på M770CUH. Layouten var lätt att följa, inklusive föredra navigationsknappen i hörnet nyckelposition, med generösa utrymmet kring sekundära nycklar som riktningsknapparna. Den skrivytan själv var bekväm att skriva på med mycket responsiva tangenter. Individuell nyckelåtgärd var slät med en lätt klick avges med fullt nedtryckt. Om du tillbringar timmar att skriva, kommer du att älska M770CUH tangentbord. Det enda som vi tyckte saknades var multimediaknappar runt tangentbordet. Beröringskänsliga volymkontroller skulle ha varit ett trevligt tillägg.


Den M770CUH erbjuder en rymlig Synaptics pekplatta med knappar integrerade i den beröringskänsliga ytan. Vi hade inga problem med eftersläpning och uppdateringsfrekvensen var mer än acceptabelt för snabbt spel, om du inte vill använda en extern mus. Standardkänslighet var stor ur lådan med några justeringar som behövs för att upptäcka en lätt beröring. De integrerade pekplattknappar var lätt att använda och inte orsakar några problem som det vi såg med Dell Inspiron 11z som har clicker-stil knappar under touch yta. Clevo utformade knapparna på M770CUH att vara tillräckligt långt från den tryckkänsliga delen att det inte av misstag ta upp förslaget om fingret medan du klickar på en av knapparna. Knapparna kändes ganska hård med en stark impuls som krävs för att aktivera. Feedback var ytlig utan hörbart klick avges när den är helt nedtryckt.


Hamnar och funktioner
Port val på denna bärbara dator verkade oinspirerande med gott om öppna ytor längs ryggen. Totalt, det M770CUH ingår tre USB-portar, en eSATA-port, HDMI-och VGA-ut, LAN, modem, analog in / ut, och digitalt ljud ut. En combo USB / eSATA-port skulle ha gått en lång väg för att öka hamn tillgänglighet.


Front: Högtalar ventiler


Bak: Batteri


Vänster: AC-ström, VGA-ut, LAN, eSATA, HDMI-ut, två USB-portar, ExpressCard/54, SDHC-kortläsare


Höger: Ljudjack, en USB-port, optisk enhet, modem, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Den Clevo M770CUH erbjuds med ett brett utbud av Intel Core-processorer från Core i3 hela vägen upp till Core i7. Vår särskilda konfiguration inkluderade 2,53 GHz Core i5-540 processor med ett ATI Radeon Mobility 4570 grafikkort. För att hjälpa till med systemet laddningstider och filöverföringar AVADirect gav oss en 500GB Seagate 7200RPM hårddisk över en långsammare 5400RPM modell. I våra multimediatester, den bärbara datorn hade inga problem att hålla med 720p eller 1080p-filmer spelas lokalt. Dessutom fanns det inga problem med HD Flash-video spelas upp från sajter som Hulu eller YouTube.

Spelprestanda var under genomsnittet jämfört med andra spel bärbara datorer och i stället kunde vara bättre jämfört mot några av multimedia-orienterad stationära ersättningsmodeller. ATI Radeon Mobility 4570 gav mindre än imponerande resultat i Left 4 Dead 2 när det spelas på den bärbara datorns 1440x900 native upplösning. Med detaljerade inställningar satt till hög, såg vi en genomsnittlig framerate på 16,6 bilder per sek och när inställningarna var tackade till medium, hade ett litet hopp till 25.4FPS. Vi anser att 30-35FPS spelbara för de flesta spel, och för denna bärbara dator för att nå den nivån, skulle det krävas kör spelet på en lägre upplösning eller minskad detaljkonfiguration.

Det kan tyckas märkligt att jämföra en massiv 17-tums bärbar dator till en 11-tums ultraportabel som Alienware M11x i våra benchmark-tester, men vi ville belysa det faktum att en imponerande processor inte alltid leverera en bättre spelupplevelse när det paras ihop med ett svagt grafikkort.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Left 4 Dead 2 spelprestanda (bilder per sekund under spelet):

Värme och buller
Termisk prestanda Clevo M770CUH var bra, även om det inte var alltför stressad med mellanregister processor och dedikerad grafik. Om den här bärbara datorn var konfigurerad med en Core i7-processor, kan saker och ting har varit något varmare. Under lätta laster som att surfa på webben, lyssna på musik eller titta på film, systemet stannade väldigt cool och knappt över rumstemperatur. Under ett komplett system för belastning som att spela spel, förblev den bärbara datorn fortfarande svalt på viktiga kontaktytor. Systemet fan förblev tyst under de flesta förhållanden, bara snurrar under högre belastning. Värst var det fortfarande inom intervallet för de flesta 14-tums och 15-tums konsument bärbara datorer, precis ovanför en viskning nivå.

Batteritid
Strömförbrukning var högt på Clevo M770CUH med sin 17-tumsskärm, dedikerad grafik och Core i5-540 processor, konsumera så mycket som 16 watt vid tomgång. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv, och Windows 7 om en balanserad profil, den bärbara datorn stannade på i två timmar och 32 minuter. Detta system är förmodligen inte det bästa valet om du planerar att göra en hel del resande och behöver något att arbeta för långa perioder borta från väggen.

Slutsats
Den Clevo M770CUH är en 17-tums bärbar dator med en slimmad design och stor färgschema. Bygga kvalitet är utmärkt med en stark kropp och mycket styva plastpaneler. Vi hittade ingen flex överallt, inklusive områdena kring handledsstödet och tangentbordet. Baserat på våra riktmärken, klassificera denna bärbara dator som ett spelsystem är förmodligen fel sak att göra. Jämfört med andra system på marknaden, prestanda underwhelming även med en stark processor. Merparten av skulden i detta fall vilar på ATI Radeon 4570, som inte kunde hänga med spel som Left 4 Dead 2 såvida du minskat upplösningen eller fixade detaljinställningarna. Vi känner den här bärbara datorn passar bättre med stationär dator eller multimedia bärbara kategorier där användare inte kan vara ute efter fasta spelprestanda, men för att spela filmer, lyssna på musik eller surfa på webben.

Fördelar:

  • Bra design och färgsättning
  • Mycket bra byggkvalitet
  • Bekvämt tangentbord

Nackdelar:

  • Låg upplösning för en 17-tums skärm
  • Lågpresterande grafikkort

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar