måndag 29 mars 2010

Lenovo ThinkPad X100e Recension

Lenovo ThinkPad X100e Recension
av Jerry Jackson - 2010/03/29

Företagare glädjas! Den första prisvärda ThinkPad ultraportabel bärbar dator har kommit. ThinkPad X100e är en 11-tums bärbar dator fylld med en låg spänning AMD-processor, kraftfulla ATI integrerad grafik, och en av de bästa tangentbord vi har testat på en ultraportabel bärbar dator. Detta är den idealiska följeslagaren för väg krigare? Ta en titt på vår recension för att få reda på.

Lenovo ThinkPad X100e Specifikationer:

  • 1.6GHz AMD Athlon Neo enkelkärniga MV-40 Mobile Processor
  • 2GB PC2-5300 DDR2 (667MHz)
  • Windows 7 Professional 32bit
  • 11,6 "WXGA HD bländskydd LED-bakgrundsbelyst display (1366x768)
  • 250GB 5400rpm SATA-hårddisk
  • ATI Radeon 3200 grafik
  • 802.11b/g/n, Gigabit LAN
  • 4-i-1-kortläsare och 0,3-megapixel webbkamera
  • 6-Cell Li-ion batteri
  • Mått: (B x L x H) 11,1 "x 8,2" x 0,6 "/ 1,2"
  • Vikt: 3,3 pounds (med 6-cellsbatteri)
  • Pris som konfigurerad: $ 569,00

Bygg och Design
Om det finns en enda bärbar varumärke som är synonymt med näringslivet måste det vara ThinkPad. Extremt solid byggkvalitet, utmärkt tangentbord, spårpunkter precision (som röda pricken i mitten av tangentbordet) och fantastiska garantisupport har varit hörnstenarna i ThinkPad arvet gå hela vägen tillbaka till de dagar då IBM fortfarande ägs varumärket. Lenovo ThinkPad X100e fortsätter denna tradition med en av de bästa inbyggda ultraportabla bärbara datorer vi har sett i vårt kontor.


Med en startvikt kring tre pounds och en enkel svart industriell design, försökte konstruktörerna av ThinkPad X100e till på ett mycket överkomligt pris leverera ThinkPad arv. Lenovo medger att deras kunder har efterfrågat en "ThinkPad netbook" i flera år nu, men ThinkPad ingenjörerna diskuterade om det var möjligt att leverera en hållbar, tillförlitlig, business-class laptop på "netbook" priser.


Lösningen? Kalla det inte en netbook. Det kanske låter konstigt, men det är inget skämt. Lenovo ingenjörer började från grunden med målet att skapa en "prisvärd ultraportabel bärbar" till en netbook pris. I ThinkPad termer fick ingenjörerna att leverera en produkt som byggdes för företag när det gäller hållbarhet, användbarhet, anslutningsmöjligheter, servicevänlighet och garantin ... allt medan denna laptop så billig som möjligt. Företagen kräver fortfarande den bästa, men i denna ekonomi de nu också kräver det för mindre pengar.


Vid första anblicken, delar utsidan av ThinkPad X100e många av de designelement som resten av den aktuella ThinkPad lineupen. I själva verket lånar 11-tums X100e mycket av sitt utseende från den 12-tums ThinkPad X200 Business Notebook. Den enkla plast rektangulära skärmlocket på vår översiktliga granskning enhet har en "midnatt svart" färgschema och precis som den nya ThinkPad Edge-serien är X100e även i "värmeböljan rött" om din arbetsplats behöver en färgklick.


De kunder bekanta med de berömda ThinkPad tangentbord kommer förmodligen att märka den nya utformningen av ThinkPad X100e tangentbord. Den nya "Chiclet" tangentbord är en radikal övergång från de traditionella ThinkPad tangentbord och är återigen liknar vad du hittar på ThinkPad Edge-serien av bärbara datorer. Som sagt, detta är fortfarande en ThinkPad-tangentbord på alla sätt som räknas. Lenovo använder en ny keycap konstruktion som förhindrar locken från poppar upp som de skulle på billigare tangentbord. Nyckeln avstånd och stödstruktur under tangentbordet bidra till att en fantastisk taktil känsla en förhindrar skrivfel, trots den lilla fotavtryck på tangentbordet.


Skärm och högtalare
Den 11,6 "LED-bakgrundsbelyst skärm på X100e liknar 1366x768 skärm som används på de flesta ultraportabla budget bärbara datorer. Den största enskilda fördelen med denna skärm över ultrabärbara såsom Alienware M11x eller Dell Inspiron 11z är det faktum att denna skärm har en matt yta. skillnad från de blanka skärmar på konsumentpriserna bärbara datorer, inte matt skärm på X100e inte speglar solljus eller starkt inomhusbelysning, vilket gör det lättare att läsa vad som står på skärmen i alla miljöer. Horisontella betraktningsvinklarna är bra ut till minst 60 grader på vardera sida innan du börjar lägga märke till färg distorsion. Vertikala betraktningsvinklarna är lägre än genomsnittet när displayen blir överexponerad eller färgerna börjar vända efter att ha flyttat på skärmen 15 grader framåt eller bakåt.

Högtalare kvalitet är genomsnittet som maxvolymen är tillräckligt högt för att fylla ett stort mötesrum med klart ljud. Det finns en liten distorsion vid maximal volyminställning och basljud är minimal, men högtalarna ger tillräckligt bra kvalitet till ett bra videokonferens eller webcast. Som sagt, innebär högtalarposition på undersidan av den bärbara datorn ljudet riktas nedåt och bort från dig i stället upp mot öronen. Om du tänker använda X100e som en "laptop" istället för att använda den på ett skrivbord så högtalarna kan dämpas i knät.

Tangentbord och pekplatta
Som tidigare nämnts är den nya "Chiclet" tangentbord på X100e en radikal övergång från de traditionella ThinkPad tangentbord. Trots förändringen har skapat denna klaviatur samma kvalitet som företagsanvändare förväntar sig när de hör ThinkPad namnet. Lenovo använder en ny keycap konstruktion som förhindrar locken från poppar upp som de skulle på billigare tangentbord. En av de viktigaste fördelarna med att välja en chiclet-tangentbord är att det möjliggör mer utrymme mellan tangenterna på en ultraportabel bärbar dator. Det innebär färre stavfel jämfört med netbooks med trånga nycklar. De enskilda tangenter på X100e har en fjädrande, anpassade åtgärder och varje tangent har en krökt yta liknande den traditionella ThinkPad tangentbordet. Skriva buller är minimal, utan kraftigt "klick klack" ljud medan du skriver. De palmrests är lite små för genomsnittliga händer vuxna män, men de stöder handlederna utan att orsaka ytterligare stress punkter medan du skriver.


Det är svårt att klaga på denna klaviatur eftersom det är verkligen fantastiskt, men om det finns en brist på X100e tangentbord är bristen på bakgrundsbelysning. Vi börjar se fler och fler bärbara datorer med bakgrundsbelyst tangentbord och affärsresenärer skulle sannolikt uppskatta möjligheten att se sina tangentbord på svagt upplysta flygplan.


Synaptics styrplatta och TrackPoint ger en fantastisk par kontrollpunkter för att flytta markören i olika tillämpningar. Om du regelbundet använder de större pekplattor som finns på MacBook och desktop-ersättning bärbara datorer, kan du överväga den lilla pekplattan efter det X100e är lite trånga. Men jämfört med pekplattor på de flesta netbooks, levererar X100e en stor pekplatta yta med ett trevligt par pekplatta knappar. TrackPoint-knapparna har den traditionella mittknappen finns på de flesta ThinkPad. Totalt sett var pekplattan och TrackPoint både en fröjd att använda, med en snabb responstid och inga märkbara fördröjning. Känslighet var utmärkt och ingen justering behövdes ur lådan. Denna speciella pekplatta har några multitouch kapacitet, bland annat nypa-till-zoom och sväng-rotation. Jag har inte några problem med den släta pekplatta konsistens även efter veckors användning. Med pekplattknapparna verkar ha en något ytlig klicka djup jämfört med andra ThinkPad, men de fortfarande ger en djupare tryck än de flesta netbook pekplatta knapparna.


Hamnar och funktioner
Portval är tillräckligt bra för att få jobbet gjort på vägen. I själva verket ser hamnen layouten på X100e nästan identisk med vad du hittar på de flesta konsumenter netbooks. Tyvärr, de flesta ultraportabla bärbara datorer med Intel-baserade lågspänning processorer nu också har antingen HDMI eller DisplayPort. Dessutom, eftersom X100e syftar till affärsmän som vi skulle ha velat se antingen en eSATA-port eller en USB 3,0-port för extremt snabba dataöverföringar.


Främre: Indikatorlampor


Bak: nätuttaget, batteri och VGA ut


Vänster: Värme ventil, två USB 2.0-portar, Ethernet och Kombinerad ljudkontakt


Höger: 4-i-1-kortplats, en USB 2.0-port, och Kensingtonlås

Prestanda och Benchmarks
När vi först testade AMD Athlon Neo MV-40 processor inuti HP Pavilion dv2 mer än ett år sedan vi var rimligt imponerade av prestandan. Även om detta enda processor var ett utmärkt val i 2009 det börjar visa dess ålder år 2010. Athlon Neo presterar säkert bättre än en enkelkärnig Intel Atom-processor, men för ungefär samma pris som du kan köpa en netbook utrustad med en dual-core Atom-eller Intel CULV-processor som ger snabbare multitasking och snabbare programväxling.

När det gäller dag-till-dag aktiviteter som att arbeta med Microsoft Office eller surfar på webben är det rättvist att säga att de flesta företagsanvändare kommer inte att märka mycket (om någon) prestanda skillnad mellan ThinkPad X100e och en Intel Atom-baserad netbook. HD-video uppspelning för både 720p och 1080p innehåll var perfekt, och till skillnad från Intel-baserade netbooks, ATI Radeon 3200-grafik är kraftfulla nog att hantera video utan att betona processorn. Detta innebär att du kan köra Office och en videospelare samtidigt utan så mycket fördröjning.

Faktum är att om du jämför X100e mot en typisk netbook med en enkelkärnig Intel Atom-processor och Intel integrerad grafik sedan X100e är en uppenbar vinnare. Tyvärr ser prestanda X100e mindre imponerande än dual-core Atom netbooks och netbooks med Nvidia ION nu på marknaden.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Bullernivåer var genomsnittliga vid normal daglig användning. Det förvalda fläkthastighet är alltid på på en låg nivå, driver varm luft från CPU och ur den bärbara datorn. Fläkten blir inte mycket högre även om du betona systemet med ett spel eller video kodning. Tyvärr innebär det tyst fläkt får du högre än normala fall temperaturer när den bärbara datorn är kvar på i mer än 30 minuter. De externa fall temperaturer på X100e är ganska lite högre än samma storlek netbooks och ultraportabla bärbara datorer på botten ytor. Den nedre delen av X100e nådde nästan 110 grader Fahrenheit efter 40 minuters måttlig användning (en wPrime prov, titta flera YouTube-videor, och skriva ett textdokument). Detta gör X100e mindre "varv vänlig" än företag netbooks såsom HP Mini 5102 . Du kommer förmodligen vill hålla det på ett flygbolag brickbord eller ett hotell skrivbord vid arbete på väg. Alla temperaturer som visas nedan anges i grader Fahrenheit.

Batterilivslängd
Även om AMD Athlon Neo MV-40 processor erbjuder lika mycket (eller mer) prestanda än Intel Atom i dag till dag uppgifter, AMD-processorn helt enkelt inte leverera så mycket i vägen för batteriets livslängd. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv och Windows 7 inställd på "balanserad" profil systemet sköts 3 timmar och 41 minuter före avstängning. Detta är mer än tillräckligt batteritid för affärsresenärer som bara passerar ett fåtal tidszoner under en flygning, men om du behöver "hela dagen" batteritid du inte kommer att hitta det här.

Visst, det var inte så länge sedan som vi brukade berömma alla bärbara datorer som levereras senare än tre timmars batteritid. Tyvärr konkurrerar ThinkPad X100e mot netbooks och ultrabärbara som får sex eller fler timmars batteritid på en enda laddning. Tre och en halv timme kan vara "acceptabel" för de flesta affärsmän, men det är inte lika imponerande som konkurrenterna.

Slutsats
ThinkPad X100e är en mycket väl utformad verksamhet ultraportabel som utan tvivel kommer att tillgodose behoven hos de flesta affärsresenärer som letar efter en liten, ThinkPad-kvalitet laptop till ett lågt pris. Som sagt, denna konfiguration av X100e lider brist på två viktiga områden: processor prestanda och batteritid.

Lenovo borde ha undvikit att använda förra årets singel-core AMD-processor och fastnat med den senaste generationen av låg spänning dual-core processorer från AMD. Lenovo kommer att börja levereras i X100e med dual-core AMD Turion Neo-processorer snart, och ju högre prestanda och bättre batteritid på de nya processorerna kommer att göra X100e en långt mer övertygande alternativ.

I dess nuvarande form, är ThinkPad X100e en förvånansvärt fast liten netbook (Ja, jag ringde det en netbook. Tyvärr Lenovo.) Som skulle ha varit perfekt om det levereras bara lite mer när det gäller prestanda och batteritid. Denna konfiguration faller bara lite kort att tjäna vår Redaktörens Choice Award, men vi tror att det kommer att bli ett populärt val för ett antal affärsenheter köpare.

Fördelar:

  • Stora tangentbord
  • God integrerade grafikprestanda
  • Fast bygga kvalitet till ett lågt pris

Nackdelar:

  • Svag processorn (som konfigurerats)
  • Genomsnittlig batteritid
  • Tangentbordet inte bakgrundsbelyst


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar