torsdag 14 september 2006

Sony VAIO BX540 Recension (pics, specifikationer)

Sony VAIO BX540 Recension (pics, specifikationer)
av pathens - 2006/09/14

Sony VGN-BX540B11 recension

Sony Vaio BX-serien är Sonys business class bärbara linje. BX linjen kommer i 14,1 "( BX540-serien ), 15,4 "( BX560-serien ) och 17 "( BX570-serien ) LCD smaker skärmen. Priset som konfigurerats för min 14,1 "VAIO BX540 är $ 699. Sony har en affär som körs fram till 9/30/06 där om du handlar i en gammal Dell bärbar dator, kan du få en $ 500 rabatt ($ 300 för icke-Dells bärbara datorer) mot inköp av en ny BX-serien bärbara dator. Jag hade en gammal Dell damm bärbara insamling så jag tänkte jag skulle ge Sony ett försök. För mer information om Sonys byta upp program, gå hit .


Sony VAIO VGN-BX540B11 specifikationer:

  • 14,1 "XGA TFT med XBRITE-ECO-teknik (1024 x 768)
  • Intel Pentium M 740 (1.73GHz, 533MHz FSB, 2MB L2-cache)
  • 512MB DDR2-533 PC2-4200, 256MB x 2
  • 40GB hårddisk 5400rpm SATA
  • CD-RW/DVD combo
  • Intel GMA 900-grafik
  • Intel 915GM Chipset
  • Intel PRO Wireless 2200BG med trådlös On / Off
  • Modem/10/100/1000 Ethernet
  • Bluetooth 2.0-teknik
  • Portar: Kensington-lås, VGA, Ethernet, modem, typ I / II CardBus PCMCIA-kortplats, Firewire 4pin, Ljudingång / ut, USB 2,0 x 3
  • Inbyggt Memory Stick / MS Duo och Secure Digital kortläsare kortplatser
  • Inbyggd biometrisk fingeravtrycksläsare
  • Litiumjonbatteri 11.1V, 4000mAh, 6 cellsbatteri
  • Operativsystem: Microsoft Windows XP Professional
  • Medföljande program: Microsoft Works 8,0 med Microsoft Office 2003 Trial 60 dagar
  • Vikt: 5,07 £ utan ström tegel
  • Mått: 12,5 "(B) x 10,4" (D) x 1,32 "(H)

Jag har en fem år gammal Dell Latitude C810 bärbar dator som tjänat mig väl, men jag behövde en ny bärbar dator för skolan och en som inte skulle bryta banken. Jag tittade på Sonys SZ, Lenovo Thinkpad T och Apple Macbook bärbara datorer, men min skola bokhandel hade en speciell på Sony Vaio BX. Jag ville ha en grundläggande anteckningsbok att skriva uppsatser, surfa på webben, titta på en enstaka DVD och vara hållbara och lätta nog att kastas in i en ryggsäck för att gå fram och tillbaka från studentrummet till klassen.

Sony, känd för sitt hem och produkter underhållning, har sett framgång Lenovo / IBM Thinkpad och Dell Latitude och Precision bärbara klass och beslutade att kasta sig in företagets bärbara verksamheten.

Unboxing

När du har köpt den bärbara datorn jag tog med den hem och unboxed det. Jag blev lite förvånad över att se Vaio var förpackad i en ganska unelegant kartong. Lådan utstrålade verkligen en känsla av all verksamhet.


Tillbehör: DVD / CD-RW combo enhet, nätadapter, batteri


( se stor bild )

Inget bubbelplast! Den bärbara datorn avbröts i rutan genom en tjock plastpåse. Snacka om besparingar!


( se stor bild )

Bygga & Design

Vid första anblicken Sony inte besviken med estetik här. Locket är en attraktiv silver ton med kromad bokstäver. Locket är ganska robust och tillverkad av magnesium komposit. Jag kunde inte få skärmen rippel när du trycker på ryggen och det finns ingen flex. Observera, bara 14 "är skärmen modell tillverkad av magnesium komposit. Den 15,4" och 17 "LCD-skärm modeller har en plastram.

När jag hämtar den bärbara datorn upp från hörnet med ena sidan finns det förvånansvärt lite flex. Detta står i skarp kontrast till min gamla Dell-som kändes som om det skulle falla sönder om jag försökte det.

Skärmen gångjärn är en kombination av metall och plast och verkar ganska robust, men inte riktigt upp till normerna i en Thinkpad. Det finns en enda plast spärr för att hålla skärmen nedåt.


( se stor bild )

Observera när LCD är låst med spärren kvarstår ett litet gap mellan skärmen och den bärbara datorn basen. Detta var ganska nedslående och var inte upp till min standarder för en solid konstruktion Business Notebook.

Den silver och svart tangentbord kombination ser ok. Framsidan av den bärbara datorn har en reflekterande spegel av plast för att lägga till "bling" faktor. Det finns både en pekplatta och pekare för mus navigering. Mer på pekplattan prestanda senare.


( se stor bild )

Ett annat klagomål med designen är att skärmen och basen är något vinklade inåt och det känns roligt bär den bärbara datorn i handen. Jag förstår inte varför Sony inte utforma den bärbara datorn för att vara platt eller svagt konvex längs höjden av den bärbara datorn:


( se stor bild )

Batteriet ansluts till botten av den bärbara datorn och hålls på plats med ett batteri låsknapp. De två uppgraderas minnesbanker även också på undersidan av den bärbara datorn.

Skärm:

Den bärbara datorn levereras med en icke-widescreen 14,1 "1024 x 768 upplösning skärm Den berömda Sony XBRITE-ECO är en trevlig skärm, mycket ljus och skarp Skillnaden mellan XBRITE och XBRITE-ECO är:.. Den XBRITE har två bakgrundsbelysning, medan den XBRITE-ECO har bara en. LCD är glansig och reflekterande. jag märkte att vita på LCD hade en rosafärgad cast sett från en vinkel. Jag skulle ha föredragit en högre upplösning skärmen, särskilt kommer från min gamla Dell 1600 x 1200 15 "LCD, men färgåtergivning och skärpa på skärmen är verkligen imponerande och en fröjd att använda. För det mesta jag in skärmen till 7 av 9 ljusstyrka eftersom den högsta inställningen är för ljus för mig.


( se stor bild )

Filmer såg stor utan en antydan av rörelse eftersläpning.

Betraktningsvinklar var bättre sida till sida snarare än uppåt och nedåt. Det fanns inga döda eller fastnat pixlar.

Högtalare

Högtalarna är placerade på framsidan av tangentbordet. När dina händer är på tangentbordet du kommer att blockera en del av ljudet och dämpas högtalarna ljudet. Ingen stor överraskning, men som med de flesta bärbara högtalare, de BX540 högtalarna är en besvikelse. Jag var tvungen att skruva volymen hela vägen upp för att få anständiga uppspelning när du tittar på en film. Hörlurar är viktiga för ljudkvalitet. Tyvärr hörlurskontakten sitter på det bakre vänstra hörnet av den bärbara datorn.

Processor och prestanda

Den beprövade Pentium M är mycket snabbare än min gamla PIII-M. Den kör Microsoft Office och Adobe Photoshop smidigt. Det finns en liten fördröjning när flera program är öppna och den äldre generationen Pentium M-processor finns i den här anteckningsboken kommer definitivt att bli slagen av en Core Duo, men jag gör inte mycket multimedia redigering eller spel spelar så det är bra nog för min behov.

Super Pi Benchmark till 2 miljoner: 1m 46s

PCMark05 Benchmark Resultat: 1905

Den Sony bärbara datorn levereras med en SATA-enhet som jag blev lite förvånad över. Det fungerar lite snabbare än min gamla IDE 5400rpm bärbara enhet.

HD Tune Hårddisk Benchmark Resultat:


( se stor bild )

3DMark05 Benchmark Resultat: 266

Prestanda är tillräckligt bra för att köra dina grundläggande kontorsprogram soapbox:. Visst den nyaste Core Duo (och Core Duo 2) processorer erbjuder bättre prestanda utan några påföljder i batteritid, men jag känner att det finns definitivt en marknadsföring tonhöjd av Intel försöker få alla att tro att de behöver dual core processorer, och det är definitivt inte sant. Jag skulle föredra att se en bättre utformad anteckningsbok produkt, snarare än en med alla de senaste hårdvarukomponenter smällde måfå tillsammans.

Denna notebook är inte ett bra val för spelare, utan en särskild grafikkort inbyggt.

Värme & Buller:

När jag först började använda den bärbara datorn, märkte jag att det var varmt. Mycket varmare än min gamla Dell-! Jag installerade Kontroll Notebook Hårdvara som mätte processorn vid en toasty 61C (142F) och hårddisken vid 53 C (127F). Jag installerade den senaste Sony BIOS-uppgradering till version R0190X5 (från R0130X5) och nu fläkten går konstant på en låg hastighet. Jag har inget emot fläkten, den genomsnittliga temperaturen i processorn när BIOS-uppgradering är 42C med en hårddisk temperatur på 47C. Det finns fortfarande avsevärd värme över höger handledsstödet och särskilt rätten undersidan av den bärbara datorn efter långvarig användning.

Den 4000 mAh batteri är klassad för 2-3 timmar av Sony. Efter Undervoltning den bärbara datorn med Notebook Hardware Control sprang jag batteri Eater Pro för att testa batteriets livslängd. Jag var verkligen besviken, men inte helt förvånad över att se en rundown tid 2:35. Detta är dock en mycket sträng batteri dränering test och med ljus ordbehandling och webb kunde jag nog pressa ut 3 timmars användning.


( se stor bild )

Tangentbord och pekplatta:

Tangentbordet är standard för en laptop layout med normalstora tangenter. Den Sony hemsida säger tangentbordet erbjuder 19.05mm tonhöjd och 2,5 tangenttryckning resor. Jag är glad att kunna rapportera att det inte finns någon signifikant flex. Jag är nöjd med tangentbordslayouten som det finns en normalstor backstegstangenten och lämplig placering av vänster Ctrl-tangenten. Det finns mer viktig resa än min gamla Dell, som jag sakta vänja sig. Det är inte helt upp till kvaliteten på en ThinkPad-tangentbord, men det är över genomsnittet byggkvalitet.


( se stor bild )


( se stor bild )

Pekplattan är relativt liten jämfört med andra bärbara leverantörer och märkbart mer "nervös" jämfört med min gamla Dell. Till exempel, när du använder styrplattan hoppar markören ibland till andra delar av skärmen. Den bärbara datorn har även en styrpinne enhet, men jag har alltid föredragit en pekplatta för att gå snabbt från ena sidan av skärmen till den andra. Pekplattan fungerar erbjuder sida och upp / ner rullning, men det finns inga fysiska grafik på pekplattan för att indikera att. Det finns ingen känslighet på pekplattan själv, så jag försöker vänja sig vid nyckfulla beteende.

Ett klagomål om knapparna, de är ganska små och svåra att trycka. De är något nedsänkta som ni kan se på bilden och ibland saknar jag knapparna när jag räknar med att ha tryckt dem.

Det är ett program för att bara pekplattan eller styrpinne om du föredrar en över den andra. Jag hoppas att få en Bluetooth-mus i framtiden för att eliminera att behöva handskas med pekplattan.

Den biometriska fingeravtrycksläsare fungerar faktiskt ganska bra och är rolig att använda.


( se stor bild )

In-och utgångar:


Sony Vaio BX vänster sidan ( se stor bild )


Sony Vaio BX höger sida ( se stor bild )

Den vänstra sidan innehåller (bakifrån och framåt) Kensington Notebook-lås, mikrofon och hörlurar portar, fläkt och DVD / CD-RW-enheten.

Den högra sidan innehåller (bakifrån och framåt) VGA-ut, 3 USB-portar, 4 stifts FireWire-port, och en enda typ II PCMCIA-kortplats. USB-portarna är placerade ganska nära varandra och när jag kopplar in min iPod Shuffle USB-nyckel, det tyvärr blockerar intilliggande hamnen.


Sony Vaio BX framifrån ( se stor bild )

Framsidan av den bärbara datorn har två högtalare vid varje ände. Det finns en trådlös ON / OFF, Secure Digital och Memory Stick läsare kort.


Sony Vaio BX bakifrån ( Visa större bild )

Den bakre delen av den bärbara datorn innehåller Ethernet och modem portar, batteri kortplats och växelström.

Jag kunde framgångsrikt synkronisera Bluetooth med min Palm Tungsten T3 och överföra några filer. Jag kan inte tänka mig Bluetooth är allt som användbara för dagen till dag syften. Intel 2200BG trådlöst kort trådlös B och G hastigheter och fungerar bra. Den inbyggda trådlösa räckvidden är inte längre än mina gamla PCMCIA trådlöst kort, men annars fungerar som förväntat.

Det finns en anmärkningsvärd brist på S-videoutgång eller parallella / seriella portar äldre.

Operativsystem och programvara:

Systemet kom förinstallerat med Windows XP Professional. Jag har hört om alla bloatware som kommer med nya bärbara datorer i dessa dagar och det Sony säkert inte besvikna! Det var totalt 62 processer som körs med den bärbara datorn ur kartongen. Omedelbart du bombarderas med popups begär du registrera testversionen av Norton Internet Security och Sonys fingeravtrycksläsare. Också installerat var Microsoft Works och en 60 dagars testversion av Microsoft Office 2003. Jag har problem med att avinstallera alla program, så jag planerar att göra en ren installation av Windows.

Sony innehöll en DVD systemåterställning, vilket är trevligt med tanke på hur de flesta företag tar ut extra för det i dessa dagar.

Kundtjänst:

Sony erbjuder en ettårig del och arbete garanti. Jag har inte behövt kalla in sin tekniska support än.

Bedömning:

Jag kämpade mycket med mitt övergripande intryck med den bärbara datorn. Jag ville verkligen gillar det och så har det varit acceptabelt, med en subjektiv värdering av 6,5 av 10. Om min rabatt lyckas priset jag hoppas att jag kommer att kunna få det för, jag skulle gradera det en 8,5 av 10. Jag hoppas bara den bärbara datorn kommer att tjäna mig liksom min gamla Dell och får tiden utvisa.


Fördelar:

  • Magnesium contruction (endast på de 14 "-modeller)
  • XBRITE-ECO skärm
  • Firewire-port

Nackdelar:

  • USB-portar för nära varandra
  • Går varm (se till att få uppdateringen)
  • Dålig batteritid på 2 timmar 30 minuter
  • Inte den senaste processorn (Pentium M enkel kärna)
  • "Jumpy" pekplatta


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar