måndag 4 september 2006

Apple MacBook Pro Review (pics, specifikationer)

Apple MacBook Pro Review (pics, specifikationer)
av cashmonee - 2006/09/04

Översikt och introduktion

Jag har nyligen köpt en 2,0 GHz Apple MacBook Pro . Jag fastnat med beståndet konfigurationen av 512 MB RAM, 80 GB hårddisk, 128 MB ATI Radeon X1600. Omedelbart efter att köpa, jag gick till Fry: s och plockade upp en 1 GB minne för 667 MHz RAM för att få totalt 1,5 GB. Jag har återvänt tre och är på min fjärde. Denna översyn omfattar erfarenheter från alla bärbara datorer. För-och nackdelar är sant för alla fyra jag har haft.


Apple MacBook Pro ( Visa större bild )



Specifikationer för MacBook Pro omdömet

  • 2,0 GHz Intel Core Duo
  • 667 MHz frontside bus och primärminne
  • PCI Express arkitektur
  • 100GB 5400 seriell ATA-hårddisk
  • ATI Mobility Radeon X1600 med 256MB minne på 16-filig PCI Express
  • ExpressCard/34-kortplats
  • Dual-link DVI, ingår VGA-adapter
  • En FireWire 400-port, två USB 2.0-portar
  • Optisk digital och analog audio I / O, inbyggd mikrofon och stereohögtalare
  • SuperDrive-enhet
  • Upplyst tangentbord, bläddra styrplattan
  • Inbyggt AirPort Extreme (802.11g), Bluetooth 2.0 + EDR, och Gigabit Ethernet
  • Mac OS X Tiger med iLife '06, med iWeb

Orsaker till att köpa

Jag köpte denna i huvudsak som en ersättning för min 3 åriga skrivbord. Det är fortfarande going strong, så jag tänkte att jag skulle gå bärbara denna tid att ge mig portabilitet för skolan och reser.

Var och hur Köpta

Det är där prövningen börjar. Jag köpte min första MacBook Pro på Apple Store i Las Vegas på semester (vi har inga Apple Store här i Fresno Kalifornien). Jag ville köpa i butiken för att göra det enkelt att återvända. Tur att jag gjorde!

Den första natten vid kontroll att kontrollera att allt gick ok, en linje av pixlar hela vägen över mitten av skärmen blev grått, och skulle inte byta tillbaka. Att MacBook Pro var snabbt tillbaka nästa dag. Jag visste inte riktigt har tid att testa den nya innan jag lämnade Las Vegas kom hem. Efter att ha spelat med detta nästa MacBook Pro för en helg hemma upptäckte jag att det stängs slumpmässigt för ingen verklig anledning. Varm, kall, på batteri, ansluten-i - inte spelade någon roll. Jag tog den maskinen tillbaka nästa helg till en Apple-butik i Sacramento, Kalifornien. När vi anlände jag insåg min fru inte hade fört mottagandet! Det gjorde ingen skillnad. Apple bytte gärna ut även om det inte uppvisade problemet medan jag var där. Jag hade den tredje en för nästan 2 veckor innan han återvände till San Jose butiken (vi var i området). Det fanns ingen specifikt problem med detta bara verkade handla upp en hel del. Denna gång kunde vi inte hitta de första 2 kvitton, men hade den tredje. Återigen, utan krångel de utbytte bärbara datorer. Så jag är på min fjärde MacBook Pro och har haft en för nästan två veckor utan problem! För dem som är intresserade de första tre var alla vecka 17 och detta är vecka 21.


MacBook Pro box ( se stor bild )


I MacBook Pro rutan ( se stor bild )


MacBook Pro förpackningens innehåll ( se stor bild )

Bygga & Design

Jag vågar säga några skulle kalla MacBook Pro allt annat än vacker. Med en allt aluminium fall det har definitivt utseendet. Som för bygga, verkar det fast. Jag har hört lång tid PowerBook ägare, som har samma mål, säger att ärendet kommer att repa och buckla. Det finns ingen flex om du försöker vrida ärendet och skärmen förblir fast på plats, även när jag bang på tangentbordet (jag typ hårt). Passform och finish är bra, förutom alla fyra har haft locket som svänger svagt uppåt i kanterna. Du behöver egentligen inte märker om du letar efter det, men det är något som kan störa vissa. I slutet, förringar locket inte från den bärbara datorn arbetar.


Apple MacBook Pro lock ( Visa större bild )


Apple MacBook Pro lock upplyst ( se stor bild )


Tjocklek jämförelse med mobiltelefon ( se stor bild )

Skärm

Skärmen är underbart. Upplösningen är lite mindre än jag ursprungligen var ute efter. Den kommer in på 1440x900, och jag hoppades på 1680x1050, men det är fortfarande snygg. På en svart skärm botten är lite ljusare än toppen, men när du arbetar normalt, skulle du aldrig kunna berätta. En bra funktion är ljussensorn. Om du är i ett mörkt rum, kommer skärmen dunkel så att du inte anstränga inte dina ögon. Om rummet är ljust skärmen ljusare så det återstår levande. Jag tycker de nivåer sensorn väljer att vara bra, men om du inte gör det kan funktionen stängas av med en knapptryckning.

Högtalare

Det är en bärbar dator. Du kan inte förvänta sig mycket från bärbara högtalare. Dessa utför ganska bra. De får inte tillräckligt högt enligt min åsikt, och på den högsta inställningen kan du höra lite distorsion. Inte alltför illa, men det är fortfarande där. För bärbara högtalare, de är anständigt, något bättre än min frus Dell Inspiron 6000D.

Processor och prestanda

Denna laptop är snabb. Det håller lätt med, och i många fall snabbare än min äldre dator som fortfarande går ganska bra. Core Duo gör verkligen ett stort steg från min frus Inspiron som har en Pentium M Dothan. Uppstart till OS X är mycket snabb, särskilt kommer från Windows. Från en död avstängning för kunna använda tar 32 sekunder. Till skillnad från Windows, när skrivbordet visas du är redo att gå. Starta med Windows är betydligt längre. Jag skulle tillskriva det till avsaknaden av en faktisk BIOS. Prestanda i Windows är också ganska bra. Speciellt spel. World of Warcraft, på medelhög till hög inställningar får cirka 30 fps i OS X. I Windows, med samma inställningar, kan jag få 40-45 fps. Jag tillskriver detta till DirectX 9. Köra program i Rosetta är förvånansvärt användbar. Det tar lång tid att ladda en Rosetta program, men när laddade går ganska bra. Jag skriver denna översyn i Word, och jag kan "ut typ" datorn lite, vilket kan vara irriterande. Jag har kört också Dreamweaver och Fireworks och få liknande prestanda. Nyckeln till Rosetta är RAM. Ju mer RAM-minne desto bättre kommer det att köras.

Prestanda:

Jag kunde inte hitta en hel del riktmärken som är plattformsoberoende. Jag kunde hitta Cinebench och Geekbench.

Cinebench:

Cinebench CPU Benchmark:

Test Apple MacBook Pro Core Duo 2,0 GHz Dell E1505 Core 2 Duo 2,0 GHz
Enkel kärna renderingsläge 306 CB-CPU poäng 325 CB-CPU poäng
Dual Core renderingsläge 577 CB-CPU poäng 592 CB-CPU poäng

  • Multiprocessor Speedup: 1.89x

Cinebench grafik Benchmark

  • C4D skuggning - 351
  • OpenGL SW-L - 1373
  • OpenGL HW-L - 2667
  • OpenGL Speedup: 7.60x

Geekbench:

  • 166,1


3DMark05

Notebook 3DMark 05 resultat
Apple MacBook Pro (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600) 2.586 3D Marks
Lenovo ThinkPad Z61t (2,0 GHz Core Duo, GeForce Nvidia 6600 256 MB PCI Express-kort) 1.332 3D Marks
Lenovo ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M, ATI X600 128MB) 1.659 3DMarks
ThinkPad T43 (1,86 GHz, ATI X300 64MB grafik) 727 3DMarks
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.092 3D Marks
Quanta KN1 (1,86 GHz Pentium M, NVIDIA GeForce Go 6600 128MB) 2.486 3DMarks
HP DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) 2.536 3D Marks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.157 3DMarks

Värme och buller:

Ok, här är vad alla har väntat på. Är det varmt? Ja, blir fallet varma och även varm när under en belastning. I grund och botten använder Apple mer av ett passivt kylsystem som fungerar bäst på ett skrivbord eller bord. De gör detta för att hålla den bärbara datorn från att bli högt. Eftersom fallet är en del av kylsystemet den kommer att få varmt för att hålla värmen borta från komponenterna. Om detta stör dig, då skulle jag inte rekommendera någon bärbara Mac till dig. Tänk dessa inte överhettas. Det finns ingen prestanda minskar på grund av värme. Även att hålla värmeproduktionen ner grafikkortet på 15 "är underclocked. Återigen måste du ta dessa saker i beaktande, och om de är besvärande då en Mac är inte för dig. Jag är okej med hur de kyls och är övertygad om att de inte är överhettad. För buller har det funnits ett svagt ljud i en död tyst rum när på strömmen tegel. Batteridrift det är ganska mycket döda tyst.

Tangentbord och pekplatta:


MacBook Pro-tangentbord ( se stor bild )

Hej, har du hört nyheten? Hela bärbara Mac linje har nu ett högerklick! Från och med 10.4.7, släpptes 27 juni är de 15 "-modeller ingår i denna. Allt du behöver göra är att peka med två fingrar på styrplattan för att producera ett högerklick. Om du föredrar att använda knappen Placera två fingrar på kudden och klicka på knappen. Det är lika enkelt som att ha en dedikerad knapp. Vad är egentligen lätt är det två fingrar rullning. Placera två fingrar var som helst på plattan och flytta dem den riktning som du vill rulla och det rullar på det sättet. här Därför har MacBook Pro har gigantiska pekplattor. Jag har ett klagomål om pekplattan. Det är lite för känslig, finner jag mig av misstag klicka. Jag anpassa sig till detta, men ändå tycker att det är irriterande. Vad tangentbordet, jag verkligen njuta skriva på det. För mig nycklarna har en bra mängd resor och det finns ingen flex alls i tangentbordet. Den har också en bakgrundsbelysning som är knuten till exakt samma ljussensorn för skärmen. Det är definitivt en bit av en gimmick, och kan stängas av med en knapptryckning. Skärmen och tangentbordet automatiskt ljusstyrka drivs självständigt, så stänga en av inte stänga den andra.


MacBook Pro-tangentbord i mörker ( se stor bild )

Ingångs-och utgångsportar:


Höger sida portar på MacBook Pro ( se större bild )


Vänster sida portar på MacBook Pro ( se större bild )

Det är där MacBook Pro släpar lite i min mening. Första bra, den har Dual-Link DVI ut en Express Card-kortplats, Bluetooth, digital audio och en 6-stifts FireWire-port. Nu dåliga, har det ingen PC-kortplats och bara 2 USB 2.0-portar. PC-kortet påverkar inte mig som jag har ingen, och blir en mycket vanlig trend på bärbara datorer i dessa dagar ändå. Med bara två USB-portar är verkligen irriterande. Om du har en Bluetooth-mus då du kommer att vara ok, men om du inte gör det och vill använda ett externt tangentbord och mus, du har ingen plats för ett USB-minne eller skrivare. Jag vet inte riktigt upplever dessa frågor eftersom min skrivare är nätverksansluten, jag har en Bluetooth-mus, och den enda gången jag använder ett externt tangentbord är hemma där jag kör Synergy, så tangentbordet inte är ansluten till Mac. Däremot har de flesta människor inte denna situation och tillägg av ännu en ytterligare port skulle ha gjort en stor skillnad. Den enda andra anslutningen är MagSafe strömkontakten. Jag har kommit att finna att detta är mer av en nyhet än något annat. Jag tror inte det tillför en hel del till den bärbara datorn.

Trådlöst:

MacBook Pro levereras med Bluetooth 2,0 och ett trådlöst AirPort Extreme-kort. Bluetooth-har varit bra hittills. Det par med min Logitech mus utan problem. Wi-Fi är bra, men inte bra. Anslutningen är bergfast, men det verkar inte ha utbudet min frus Intel 2915 har. Eftersom jag bor i en lägenhet är inte en stor sak, men jag är säker för vissa intervall är viktigt.

Batteri:

Jag får omkring 3 timmar på en laddning med ljussensorer, Bluetooth och Wi-Fi är på. Om jag verkligen försökt att pressa ut mer av det jag nog kunde sträcka den till 3:30.

Operativsystem och programvara:

Det är där Mac verkligen utmärker sig. OS X är en dröm att arbeta i. För mig en livslång Windows-användare, jag hittade detta mycket överraskande. Jag älskar OS X och har en riktigt svårt att gå tillbaka till Windows. Bara som ett exempel, när du ansluter MacBook Pro till en extern bildskärm Den justerar automatiskt upplösningen så att den passar på skärmen och omedelbart fungerar out of the box. Ingen mixtra runt med inställningarna, försöker göra profiler, mm Den medföljande programvaran runt om iLife 06 sviten. Det är utmärkt för kreativitet. Jag kan importera bilder från min Canon till iPhoto och har en DVD-bildspel som ser professionella på under en timme. En annan programmet ingick som inte får mycket press är Automator. Med Automator kan du göra en snabb liten applikation som tar något som normalt skulle ta flera steg, och gör allt för dig. Till exempel kan du göra en ansökan om när du importerar bilder. Du kan göra det frågar efter ett namn på den första och sedan nummer dem sekventiellt bygger på att namn, Yosemite_001 dvs Yosemite_002. På så sätt behöver du inte 5 IMG_001 är i dina bilder och måste lista ut var de kom ifrån. Det är bara ett mycket enkelt exempel, himlen verkligen gränsen, och att göra de program allt du gör är att dra och åtgärder släpp. Det är mycket lätt att göra. Apple innehåller även en studie av Office för Mac 2004 och iWork. Annat än att det inte bloatware som finns här, kommer det rena från fabriken. Mycket uppfriskande.

Kundtjänst:

Som ni kanske förstår har jag haft en hel del erfarenhet med Apples support. Alla utom en har varit i Apple Store. Den enda telefonsamtal jag gjorde besvarades snabbt och stödet killen var mycket informativt. Han rådde mig att eftersom jag var inom 2 veckor och problemet var svårt att reproducera, ska jag försöka få den till en Apple Store. Alla mina resor till butiken var enkel och snabb. Alla genier var mycket förstående och hjälpsam. Det tog ett tag, men jag kunde få den bärbara datorn som fungerade för mig. Jag tror verkligen att ha en butik som du kan ta din dator som Apple Store är ett värdefullt tillskott. En annan sak att tänka på - allt ert stöd är på ett ställe. Alla Apple-mjukvara och hårdvara är av garantin på samma plats, vilket är trevligt.

Slutsats:

Jag är mycket nöjd med det här anteckningsblocket totalt. Jag tror att det finns utrymme för förbättringar för saker som en skärm med högre upplösning, lite mindre känslighet på styrplattan, och en bättre inställning till kylning. Med Apple locka fler switchar än någonsin jag tror att de kan tvingas att ändra saker som deras kylning, vilket jag skulle välkomna. Du kan redan se detta med införandet av rätt klick på alla sina bärbara datorer. I slutet jag skulle behöva ge detta en 8/10.

Fördelar:

  • Mycket portabel för en 15,4 "
  • Bra skärm
  • Styrplatta: Stor, bläddra, högerklicka klickbar
  • OS X och iLife 06
  • Support
  • Säkerhet

Nackdelar:

  • Kylsystem
  • USB-portar
  • Kvalitetskontroll

Andra MacBook Pro recensioner på denna webbplats:

  • Apple MacBook Pro Review (april 2006)

Uppdatera och Post recension kommentar

Efter 2 månaders användning min fjärde MacBook Pro sändes in för gnälla frågan under tangentbordet och kom tillbaka med ett grafikkort fråga. Jag skickade det tillbaka och återvände med ett nytt grafikkort fråga. Efter kontakt kundrelationer ersatt de min fjärde enhet med en helt ny MacBook Pro. Så är jag nu på min femte. Den goda nyheten är att Apple har varit mycket villiga att göra situationen rätt. Åtminstone vet jag om jag har några frågor de kommer att ta hand om dem.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar