torsdag 28 september 2006

Alienware Area-51 m5750 med Core 2 Duo Review (pics, specifikationer)

Alienware Area-51 m5750 med Core 2 Duo Review (pics, specifikationer)
av chris.dangelo - 2006/09/28

Alienware m5750 med Core 2 Duo-processor recension


Alienware m5750 är en 17 "stationär dator stil gaming anteckningsboken som finns uteslutande via Alienware.com Följande är den speciell för m5750 som granskats.:

  • Processor: Intel Core 2 Duo-processor T7400 2,16 GHz 4MB Cache 667MHz FSB
  • Operativsystem (Office-program ingår ej): Äkta Microsoft Windows XP Home Edition med Service Pack 2
  • Display: Alienware m5750 17 "WideUXGA 1920 x 1200 LCD - Saucer Silver
  • Moderkort: Alienware Intel 945PM + ICH7 Chipset
  • Minne: 2GB Dual Channel DDR2 SO-DIMM på 667MHz - 2 x 1024MB
  • Hårddisk: Singel drivsystemkonfiguration - 100GB Serial ATA 1,5 GB / s 7200 RPM w / NCQ & 8MB Cache
  • Primär CD-ROM / DVD-ROM: 8X Dual Layer DVD + /-RW / 24x CD-RW w / mjukvara
  • Video / Grafikkort: 256MB ATI Mobility Radeon? X1800
  • Ljudkort: Intel 7,1 High-Definition Audio
  • Trådlös nätverkskort: Intern Intel? PRO Wireless 3945 a / b / g Mini-Card
  • Kommunikation: Inbyggd 10/1000Mb Gigabit Ethernet & 56K V.92-modem
  • Garanti: 1-Year AlienCare Avgiftsfritt 24/7 Phone Support w / platsen-service
  • AlienRespawn: Alienware Respawn Recovery Kit
  • Alienware Exklusiva erbjudanden: GameFly - Obegränsat spel Rentals för 15 dagar - prova gratis
  • Desktop förbättringar: Exklusiv AlienGUIse Theme Manager
  • Beställ Totalt: $ 2,607.00

Dessa modeller börjar nu på $ 1.499 och har en $ 100 omedelbar rabatt tillsammans med fri frakt (som har ett värde av $ 99).


( se stor bild )

Anledning till att köpa:

Min sista dator var en fyra år gammal Inspiron 8200 som föll sönder i sömmarna - bokstavligen. Jag är en vanlig användare, som använder Office-program, surfar på webben tungt, med lite ljus programmering och tillfällig spel.


Det m5750 installation! ( se stor bild )

Jag letade efter en dator som definitivt kunde bära mig genom Windows Vista - eftersom jag behövde en dator nu. Jag behövde en dator med en anständig om inte stora dedikerat grafikkort. Jag ville ha en dual-core processor, och jag ville att det skulle vara 64-bitars eftersom det verkar vara den inriktning framtida marker. Core 2 Duos släpptes i bärbara datorer i slutet av augusti så det var dags att köpa.

Innan han gick över Alienware jag hade mitt öga på några andra billigare maskiner. Jag var nära att köpa mycket prisvärda HP dv9000t . Jag bestämde mig till slut för att gå med Alienware eftersom jag hade möjlighet att högre processorhastighet, högre upplösning, bättre grafikkort, och naturligtvis av denna värld fallet design. Naturligtvis kom det med en premie om något nära till $ 300, men jag är nöjd med mitt val.

Var och hur Inköpt:


Färska ur lådan ( se stor bild )

Det enda sättet att köpa en Alienware är online . Det var dyr på $ 2.607, men var väl värt det. Jag måste erkänna att det kändes som ganska risk inte veta vad maskinen känns eller verkligen ser ut i person, och även det är mycket svårt att vänta på att maskinen ska byggas och levereras. Det är mycket lätt att få sugas in att köpa en dator direkt från en butik - men har äntligen fått m5750, kan jag säga att detta är en bärbar dator som är verkligen speciell och inte bara några gamla modell du kan plocka upp på en Best Köp.

Bygg och Design:


( se stor bild )

Det finns mycket som talar för hur trevligt maskinen ser ut. Den har en vacker lack med en en av ett slag lock, en sällan skådad genomskinlig svart tangentbord med numeriskt tangentbord, intressant högtalare och på / av-knapp design, bläddra pekplatta och trevlig känsla musknappar. Det finns mycket att älska om utformningen av denna maskin. Det finns vissa saker som är lite bisarrt när det gäller design, är övergripande designen vacker.


( se stor bild )

En något bisarrt sak till exempel är metoden för att sätta på maskinen och hur svårt det är att räkna ut från början. Knapparna ovanför tangentbordet är inte lika känslig för beröring när de föreslår att bara titta på dem. De är faktiskt vanliga våren baserade knappar, men de är så spolas med resten av tangentbordet att det är svårt att trycka trycka dem. Det tar lite övning med spiken på fingret för att trycka ner dem. I särklass värsta designen funktionen är tangentbordet, som jag kommer att komma in i ett senare avsnitt.


( se stor bild )


( se stor bild )

När det gäller byggkvalitet, var jag ganska berörda innan maskinen kom. Jag hade inte sett många Alienware bärbara datorer ute i naturen innan, och om du letar efter 2 minuter på nätet kan du hitta ett halvdussin platser bashing Alienwares kundservice och kvalitetskontroll. När maskinen kom det byggdes för specifikationer och funktioner 100%. Den är byggd för att nära perfektion. Det finns en liten skavank på botten av maskinen där en söm inte uppradade perfekt och en skruv var fastnat i stället för att vara flush och tät som den borde vara. Jag testa maskinen det ögonblick jag fick det ur lådan, och allt fungerade bra. Jag hade ett ögonblick av skräck när jag trodde att ljudet inte kan arbeta. Men jag hade glömt att slå upp av outsanding volymknappen sitter på vänstra sidan av maskinen - en annan underbar design inte finns på de flesta andra maskiner.


En brist i konstruktionen - skruven inte spolas med fallet ( se stor bild )

Skärm:

Skärmen är magnifik. Jag beslutade att gå med WUXGA skärm som är den högre upplösningen alternativet på 1920 x 1200. Skärmen är jämnt upplyst med samma consitency av ljusstyrka och färg. När du tittar på den från sidan, blir det lite mörkare och färgerna börjar bli olivolja, men det är fortfarande mycket synlig. Totalt sett om du sitter framför maskinen bör du ha några klagomål.

Det är något konstigt i att jag märker en udda skimmer till skärmen. Det är mycket svårt att lägga märke till, men om man ser det är det. Det är inte på ytan av skärmen utan de bilder som visas på skärmen är något twinkly. Det är särskilt märkbar i ett spel som Half-Life 2: Episode One när du skriver ett rum där skärmen inte är helt svart men mörkt - skimmer fortfarande visas. I de flesta vanliga applikationer denna skimmer är inte märkbar ändå.

Talare:

Jag trodde att högtalarna låter bättre än de visade sig. På Alienware webbplatsen de visar bilder på subwoofern på botten så jag väntat en dröm. Tja, högtalarna är mycket bra, men inte otroligt. Faktum är att när du lyssnar på vissa låtar via iTunes jag hörde några tinniness i högtalarna ett par gånger. När det gäller subwoofer, jag är inte riktigt säker på att jag kan känna det, men jag känslan att maskinen har några bastoner. Jag skulle inte tänka på att köpa externa högtalare eller att köpa hörlurar, men jag är inte en audiofil.

Jag bör notera att maskinen har kommit med några mycket intressanta ljud uttagen som fungerar tillsammans med de ljuddrivrutinerna som följer med maskinen. När jag inkopplad i mitt öra telefoner för första gången ett fönster kom upp frågar vilken typ av produktion jag önskade, "line-out", "hörlurar", "externa högtalare". Jag är inte en audiofil, men det verkar vara en bättre än genomsnittet inställning, särskilt för en bärbar dator.

Processor och prestanda:

Här är vad som räknas. Jag skulle säga att jag äntligen har ett system som kan köra saker på det sätt som de skulle köras. Jag kunde installera mina program, överföra alla mina data, surfa på internet, spela musik, allt utan en hicka. Ställa in datorn var en bris. Köra program tar ett ögonblick när det brukade ta mig några sekunder. Det tar ungefär 30 sekunder för Windows för att slå på och 45 sekunder för att verkligen vara klar belastning.

Traditionellt, jag kör msconfig, ta bort alla startobjekt och alla de onödiga tjänster. Den här gången har jag beslutat att låta allt dator kan köras man vill så det var tänkt. Det är fortfarande går bra, men det är viktigt att notera att datorn har avtagit eftersom alla system skulle på grund av program som jag har installerat. Här är en lista över installerade program:

  • iTunes med iPod
  • OpenOffice
  • Google Pack
  • Mozilla FireFox
  • Google Desktop
  • Google Earth
  • Norton AntiVirus
  • Picasa2
  • Google Picasa skärmsläckare
  • Google Updater
  • Påskynda
  • Cannon Foto Sömnad programvara
  • Jcreator
  • JDK, SDK
  • Ånga
  • Half-Life 2
  • Half-Life 2: Episode One
  • Half-Life 2: Lost Coast
  • Half-Life 2: Death Match
  • Source SDK
  • Källa Base
  • Nu med alla dessa program installerade Windows laddas inom en minut, och alla startprogram omedelbart lastning efter välkomstskärmen passerar tar en minut. Vilket ger totalt 2 minuter att ladda Windows helt. Afterwhich, skulle jag säga att datorn går blixtsnabbt - särskilt eftersom alla programmen förinstallerade i QuickLaunch och förmodligen i min 2 GB RAM-minne.

    När det gäller spel power: Jag har spelat genom Half-Life 2: Episode One eftersom maskinen kom. Det fungerar mycket bra på de föreslagna inställningarna vilket är den högsta inställningar förutom upplösning och kantutjämning som stängs av. Om dessa inställningar har en otrolig bildfrekvens och världar och åtgärder ser underbar ut. Jag har kört för korta tidsperioder spelet på det högsta inställningar - inklusive mitt eget resoultion. Spelet fungerar fortfarande och verkligen ser enastående, men jag medger att fluiditeten av rörelse lider lite. Det skulle spelas under dessa Förhållanden, men ändå är det inte perfekt. Men det kan göra det!


    HL2 kör på rekommenderade inställningar ( se stor bild )


    HL2 på högsta inställningar ( se stor bild )

    När det gäller övriga funktioner laptop: den optiska enheten är tillräcklig. Det är en 8x DVD-brännare, och jag har redan en 16X extern hårddisk. Jag tror att enheten i Alienware är lite för långsam för praktisk daglig användning - men det är det enda tillgängliga. Om det blev nödvändigt att använda när du reser - det kommer att vara mycket användbart.

    Prestanda:

    * Under Riktmärken kördes efter laddning bara ett fåtal program (strax efter öppning maskin)

    Dessa riktmärken togs efter jag försökte stänga så många processer som möjligt. Försöker verkligen förstå kraften i processorn.

    Super Pi

    Notebook

    Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror

    Alienware Area 51 m5750 (2,16 GHz Core 2 Duo)

    0m 57s

    Dell XPS M1210 (2,16 GHz Core Duo T2600)

    1m 11s

    Dell XPS M1210 (2.00GHz Core 2 Duo T7200)

    1m 02S

    ASUS A8Ja (1.66GHz Core Duo T2300)

    1m 27s

    Dell Inspiron E1505 (2.00GHz Core 2 Duo T7200)

    1m 02S

    HP Pavilion dv6000z (1,8 GHz Turion X2 TL-56)

    1m 54s

    Lenovo T60 (1,83 GHz Core Duo T2400)

    1m 17s

    Lenovo Z61t (2.00GHz Core Duo T2500)

    1m 16s


    ( se stor bild )

    Everest Resultat

    Everest benchmark resultat

    HDTune resultat


    ( se stor bild )

    ** Under Riktmärken efter lastning alla program (en vecka efter öppnandet maskin)

    Dessa riktmärken togs efter jag försökte stänga så många processer som möjligt. Försöker verkligen förstå kraften i processorn efter lastning alla mina program och försöker stänga så många som möjligt. (Om jag var att med alla program som kör det beräkna till 2 miljoner siffror i cirka 2 minuter springa Super PI!)


    ( se stor bild )

    Everest Resultat

    Everest Benchmark Resultat

    Värme och buller:

    Jämfört med min 4 år gammal Inspiron 8200 är denna Alienware extremt tyst. I ett helt tyst rum jag kan höra den mjuka viskning av fläkten. Jag kan höra det slå på snabbare när jag börjar spela spel, men det är knappast högt. Det andra jag har märkt är att det blir varmt. Mina handleder är svettas när jag skriver detta och just nu är det bara varmt. När spel körs, inte maskinen körs varm. Enligt min vänstra handled är hårddisken och den högra handleden är grafikkortet. Båda blir mycket varm när du kör maskinen på sin högsta inställningen. Inte outhärdlig, men inte exakt bekväma.

    CD / DVD-RW-enheten är en bullrig som alla andra. Jag får aldrig känslan att det snurrar utom kontroll som vissa enheter. Den har en tyst raffinerad spinn.

    Tangentbord och pekplatta:


    Tangentbord och pekplatta visa ( se stor bild )

    Detta är kanske en av mina största problem med datorn. Och eftersom jag aldrig kunnat testa denna maskin i butiken, jag är lite grovt. Tangenterna är fullsatta tillsammans. QWERTY tangenterna själva är mindre då de flesta, men det verkliga problemet kommer när jag försöker använda den vänstra nedre CTRL eller höger SHIFT. Ctrl-tangenten är flip-floppat med det normala läget för funktionsknappen - en mindre irritation som jag kommer vänja sig vid. Det största problemet, och en som kommer att vara ett stort problem för alla är att rätt SHIFT är extremt liten och möjlighet i tillsammans med ".", Den "/" och pilarna pekaren. Detta är en riktigt ett stort problem och nästan oförlåtligt. Det finns också andra irritationsmoment. Till exempel finns det ingen END-knappen. Istället måste hålla funktionsknappen och tryck på PgDn-knappen. Grunder se bilden av tangentbordet - det är värt tusen ord.


    Top knappar ( se stor bild )

    Tangentbordet består av en semi-transparent svart plast. Detta är en fin touch och ger tangentbordet där lilla extra designkvalitet den matchar resten av den svala Alienware designen. Tangentbordet i sig känns inte billig tills du börjar använda det numeriska tangentbordet (som är stor). Det numeriska tangentbordet, till skillnad från qwerty-tangentbord, känns inte lika stark. Siffrorna göra en mer ihålig klickljud då fina tråkig duns av tangentbordet.

    Inbut och-utgång:

    • 4 Hi-speed USB 2.0-portar
    • Express Card Slot / 54mm (även 34)
    • IEEE 1394a (4-pin)-port
    • 4-i-1 minneskortsläsare (SD / MS / MSPRO / MMC)
    • 1 Hörlursuttag
    • 1 mikrofon
    • Video ut: En DVI-kontakt
    • TV-ut: En S-Video-utgång
    • Mikrofon (aldrig menioned på hemsidan)


    Sidovy från vänster av m5750 ( se stor bild )


    Höger sida bild av m5750 ( se stor bild )


    Framsidan syn på m5750 ( se stor bild )


    Vy underifrån av Alienware m5750 ( se stor bild )

    Trådlöst:

    Den trådlösa fungerar mycket bra. Den levereras med Intels drivrutiner och utitilty program som du kan stänga av, men jag använder. På trådlös G blir det en hastighet av 54 Mbps och alltid en stark signal med min trådlösa Linksys-router i nästa rum. Jag var lite dissapointed att det inte fanns någon inbyggd Bluetooth som tillval.

    Batteri:

    Jag har bara köra en test på batteriet, eftersom det är verkligen inte vad jag är intresserad i. Detta är en ganska stor stationär dator bärbar dator. Jag kan inte tänka mig många människor som behöver batteriet så ofta. Mitt test bestod av att skriva den här artikeln, samtidigt som du spelar musik i iTunes, surfat på internet, justerat ett par bilder i Picasa2. Jag spelade ett par minuter av Half-Life 2: Episode One för 15 minuter, för att verkligen betona systemet och sedan fortsatte att skriva artikeln. Det varade totalt: 1 timme 45 minuter. Inte exakt imponerande. Men Half-Life 2 åt upp 25% av batteriet!

    Operativsystem och programvara:

    Med detta system har du möjlighet att köpa Windows HomeXP SP2, Windows Media Center eller Windows Professional. Eftersom Vista kommer att komma ut inom ett år från nu (förhoppningsvis), jag sparar mina pengar för det och köpte XP Home SP2 (som är standard). Jag skulle föreslå någon att göra samma sak om du inte planerar på att uppgradera till Vista ett tag - som jag också råda tills buggar är ut av det.

    Alienware-system kommer med någon svälla-ware. En annan vacker sak. Min första erfarenhet startar datorn var lika oklanderlig som drar den bärbara datorn ur lådan. Jag kunde börja installera mina program utan att oroa dig för vad andra skit installerades och behövde tas bort. Det gjorde verkligen en trevlig skillnad.

    Kundtjänst:

    Jag har kallat kundservice mycket. Jag har inte behövt dem för att fixa min dator ännu, men jag var ständigt kontrollera upp på min maskin för att se varför det tog så lång tid. Det levereras en och en halv vecka senare än det var beräknat. Jag ringde dem också om min "fastnat skruv" på botten av maskinen som jag visste att det var orimligt för dem att verkligen göra något åt ​​förutom att ta det tillbaka och fixa det. I grund och botten, om min dator går dåligt, jag har en smygande misstanke om att det kommer att bli en mycket svår process att få det åtgärdat. Ingen av dem talar engelska väl, och det verkar att de är så dåliga som de bloggar på nätet antyder att de är. De är alltid säger till mig att en handledare inte är tillgänglig, ombokning mig, eller bara försöker få mig av telefonen.

    Standarden garantin är ett år. Sorgligt, eftersom detta är en dyr maskin. För att få två år läggs är $ 200 - jag tror - deras hemsida är lite svårt att verkligen förstå när det gäller garantier erbjudanden. Lyckligtvis verkar det, att jag kan köpa garantin för extra år i slutet av den nuvarande garantin. Så om jag ser några problem med systemet under nästa år kommer jag att ha möjlighet att köpa mer garantitiden.

    Slutsats:

    Jag skulle rekommendera den här datorn till någon som är över genomsnittet allvarliga dator entusiast. Det är inte den högsta hyllan dator Alienware, det är en av deras mid-range laptop. Det passar mina behov mycket väl. Det kommer inte har tungt som andra bärbara datorer kommer ut idag (det finns ingen kamera och ingen bluetooth till exempel), men det kommer komplett med bättre grundläggande material: en över genomsnittet skärmupplösning, bra grafikkort, bra ljud, och naturligtvis det bästa processorn på marknaden idag. Jag är mycket nöjd med mitt köp. Jag skulle säga att det är lite mer pengar än andra maskiner, men jag kan inte hitta en mainstream tillverkare med liknande specifikationer för att verkligen göra en rättvis jämförelse. Jag är övertygad om att denna maskin kommer att hålla. Fallet design och komponenter är precis vad jag letade efter och ska hålla mig med ett flin på mitt ansikte för många år framöver.


    Fördelar:

    • Vacker design och bra bygga
    • Stark processorkraft och grafik
    • Numeriska tangentbordet
    • Högupplöst blank skärm
    • Arbetar tyst

    Nackdelar:

    • Tangentbord är liten och knapparna är dåligt arrangerade
    • Kan få mycket varmt


    Translated from www.notebookreview.com

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar