måndag 18 september 2006

Lenovo ThinkPad X60 Review (pics, specifikationer)

Lenovo ThinkPad X60 Review (pics, specifikationer)
med thinkpad_x60 - 2006/09/18

Lenovo ThinkPad X60 Recension


Lenovo ThinkPad X60 ultraportabel bärbar ( se stor bild )

Denna bärbara modell är Lenovo ThinkPad X60 , modell 170686U. Detta är den icke-"s" modell av X60s och är därför utvecklingen av den ultraportabla X-serien (i detta fall härstammar från X32). Denna modell har en helt volted Intel T2400-processor, jämfört med lägre spänning L2400 i ThinkPad X60s.


Specifikationer för X60 som omdömet:

  • Processor: Intel Core Duo T2400 1,83 GHz 2MB L2-cache (0.950V)
  • OS: Windows XP Professional SP2
  • RAM: 1024MB DDR2 SDRAM 667MHz, max RAM 2 GB
  • HD: 80 GB 2,5 "5400RPM
  • Skärmstorlek: 12,1 "
  • Skärmupplösning: XGA 1024x768 (med max 2048 x 1536 VGA ut)
  • Grafik: Intel Media Accelerator 950
  • Optisk enhet: ingen integrerad
  • Slots: PCMCIA Type II (vänster), SD-kortplats (vänster)
  • Batteri: 8-cells förlängd
  • Mått: 10,5 "x 8,3" x 0,80 "(fram) / 1,39" (bak).
  • Vikt: £ 3,62
  • Integrerad kommunikation: Modem, Gigabit Ethernet, IrDA

Portar:

  • 3 USB 2,0 (två höger, en vänster)
  • IEEE 1394 (höger)
  • VGA-utgång (vänster)
  • Ethernet (vänster)
  • Modemport (höger)
  • Mikrofon (höger)
  • Hörlurar linjeutgång (höger)
  • AC (höger)

Orsaker till att köpa

Jag kom in i bärbara marknaden söker en ultraportabel för handelshögskola (12,1 "skärmstorlek och under) med en mycket öppet sinne. Jag började titta på Dell Latitude X1, Dell XPS M1210, Sony VAIO SZ, och Fujitsu Lifebook P7120, tillsammans med Lenovo X60. bestämde jag mig snabbt att om jag skulle spendera en så stor summa pengar på en bärbar dator, skulle Core Duo vara det bästa valet för att mitt system kan pågå ett par år. Det kom fram till antingen M1210 eller X60, och jag verkligen behövde alla video makt och heft av M1210 (som jag har en stationär till mitt förfogande också). jag bara hade hört positiva kommentarer om ThinkPad X60 tangentbord och byggkvalitet , och jag bestämde mig för att det skulle vara det lämpligaste systemet i en företagsmiljö.

Var och hur Köpta

Jag köpte denna bärbara dator direkt från Lenovo Kanada, om än genom en försäljare snarare än på webbplatsen. Jag betalade CDN $ 1,999 (vid 13 september växelkurser US $ 1784) för grundsystemet och med uppgraderingar och tillbehör (andra 512MB minne och en extern CD-RW/DVD-ROM-enhet), kom det att CDN $ 2587 eller US $ 2309 . Jag tror att detta var en bra affär, även om amerikanska webbplatsen erbjöd betydligt bättre priser.

Bygg och Design

Som någon ThinkPad ägare kan intyga, är designen minimalistisk, något hård, och alla svarta, utan att någon av de blanka accenter eller uppseendeväckande färger andra modeller. Jag föredrar denna look till nyare plast vit-grå titt på flera konsument-och lägre-end företag bärbara datorer. X60 kommer inte dra onödig uppmärksamhet i ett affärsmöte eller klassrum utanför dess otroligt liten och professionellt utseende.


ThinkPad X60 ovan vy med 8-cells batteri i ( se stor bild )

Maskinen har utformats och byggts för den oklanderliga funktionalistiska. Skärmen stängs med en säker lås, innesluter hela klaviaturen. Metall gångjärn och axel är synliga, och avsluta ärendet imponerande utan vingla. Trycka på baksidan av skärmen ger inga ringar, utom för höger runt sidorna. Fodralet är tillverkat av armerad svart matt plast (som tyvärr visar fingeravtryck mycket bra). Fallet saknar branding, med undantag för den klassiska dämpade IBM ThinkPad märkning i hörnet.


ThinkPad X60 storlek jämfört med en skiva ( se stor bild )

Jag bär normalt en väska, och jag kunde enkelt sätta denna laptop i väskan utan några bekymmer om skador, även om jag använder en Waterfield Designs ärm.

Bara en vecka efter att jag fick maskinen, hällde jag av misstag Diet Coke i botten av mitt tangentbord och mus knapp område och inom en och en halv dag (och vissa allvarliga rengöring för att bli av med en liten klibbighet och buller i musknapparna ) det fungerar bra. Tangentbordet är tätad med kanaler för att flytta vätska från huset snabbt. Jag är imponerad av denna nivå av omtanke, jag vet att min bärbara dator byggd som en tank.

Jag är lite besviken med några aspekter av att bygga. Handlovsstödet är lite vacklande, och den övre delen av tangentbordet har definitivt flex, särskilt med bort batteriet. Batteriet har två lås för att hålla det stabilt, men jag tycker att det är för vingligt och jag skulle uppskatta tredjedel lås för att hålla den stadigt. Men dessa problem är definitivt mindre och inte märkt i dagligt bruk, särskilt med tanke på byggkvalitet av tangentbordet, gångjärn, fall och chassi.

Skärm

X60 har en 12,1 "1024x768 (XGA) matt skärm, med inga andra alternativ finns i form av upplösning eller glans. Displayen är ljus och lätt att läsa i en inomhusmiljö utan bländning på någon skärmens ljusstyrka nivå, men i direkt solljus, skärmen blir väsentligt oläslig, även på högsta ljusstyrkan. betraktningsvinklarna är fattiga vertikalt, men horisontellt de är acceptabla. Skärmen har inga döda pixlar och det finns minimalt ljus läckage.

Högtalare

Högtalarna är alltid den sista ersättning för dem som utformar en ultra portabel och designers sätta högtalaren i den sista platsen möjliga, direkt på botten i en miniatyr fack. När du använder den i knät ljudet dämpas och verkar komma ut tangentbordet. Jag väntade mig inte mycket från ljudsystemet, och jag verkligen fick vad jag förväntade mig. Högtalaren är tinny och löjligt tyst jämfört med min tidigare systemet, och jag rekommenderar att köpa några hörlurar för användning med den här maskinen.

Processor och prestanda

Den tidigare bärbara jag ägde var en LG XNote LS50 med en Pentium M 1.5GHz processor. Mitt skrivbord är en Pentium 4 2,66 GHz. X60 slag båda dessa maskiner ur vattnet för ordinarie kontorsapplikationer som internet, ordbehandling, musik och e-post, för att inte tala saker som virussökningar.

Min maskin har 1 GB RAM, som jag rekommenderar starkt för alla som är intresserade av vare sig X60 eller X60s. Den ynka 512 levereras med enheten är inte alls tillräckligt med tanke på antalet ansökningar förinstallerade att köras i bakgrunden även med det avsedda syftet med denna bärbara dator som ett företag maskin.

Till skillnad från den tidigare inkarnation av X-serien har X60 en standard 2,5 "notebook hårddisk kör på 5400rpm jämfört med en 1,5" 4200rpm enhet som tillåter oss att uppgradera (om så behövs) till en 7200rpm enhet eller en större enhet. Den 5400rpm gör också att vi kan njuta av snabbare uppstart och läs / skrivhastigheter på allmänna applikationer än andra jämförbara bärbara datorer som Dell X1 eller Fujitsu P7120.

Dessutom är denna ultraportabla annonseras som "Windows Vista Capable" och som har stöd för Aero funktioner.

Prestanda:

SuperPi

SuperPi mäter CPU-prestanda genom att beräkna Pi till ett visst antal siffror.

Notebook

Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror

Lenovo ThinkPad X60 (1.83GHz Core Duo)

1m 16s

HP dv6000z (1,8 GHz Turion64 X2 TL-56)

1m 54s

Compaq V3000T (1,6 GHz Core Duo)

1m 26s

Dell Inspiron E1505 (2,00 GHz Core 2 Duo)

1m 02S

Toshiba A100 (2,0 GHz Core Duo)

1m 18s

Acer Aspire 5102WLMi (1.6GHz Turion64 X2 TL-50

2m 22s

Gateway E-100M (1,2 GHz Core Solo ULV)

2m 02S

Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M)

2m 10s

HP dv5000z (2,0 GHz Sempron 3300 +)

2m 02S

Värme och buller

Denna notebook ger en bra mängd värme, speciellt på handlovsstödet. Botten blir varm men inte överdrivet. Jag skulle inte säga att det är obehagligt varmt, men det är definitivt märkbar ibland, speciellt när man sitter i ditt knä, vilket förhindrar den bärbara datorn från kylning sig tillräckligt. Köra ett program temperaturövervakning, får jag ett temperaturintervall på sensorerna, med hårddisken på ca 34 grader (Celsius) och andra sensorer mellan 40 och 45 grader. Fläkten och stora ventil sitter på baksidan till vänster, men fan inte köra på full fart hela tiden och avsaknaden av en optisk enhet som gör denna bärbara dator relativt tyst jämfört med andra jag har använt.

Tangentbord och pekplatta


ThinkPad X60 tangentbord ( Visa större bild )

X60 tangentbord är förmodligen den största försäljningsargument. Tangentbordet känns nästan lika bra som tretton-åriga tangentbord jag fortfarande använder på skrivbordet - rock solid och stabil utan flex, med en bra resa. Denna klaviatur är kungen av bärbara tangentbord. Nycklarna är väl utformad och är nära de normala storlek, med undantag för mindre backstegstangenten, vilket tar lite tid att vänja sig. Detta är ett tangentbord för människor som skriver ofta. Det finns bara fyra knappar utanför vanligt tangentbord för att styra volym och för att få upp ThinkVantage-menyn. Funktionsknapparna tjänar mycket användbara syften, inklusive sömn, ljusstyrka, media kontroller, slår på tangentbordet ljus (att försiktigt tända tangentbordet i mörker!) Och suspendera maskinen. Noterbart är det första X-serien för att få Windows-tangenten och menyknappen, som krympa Ctrl och Alt, vilket kan leda till att du trycker på fel knapp när du använder funktionsknappen också. Jag har inte många problem med tangentlayout, andra än F1 är där du förväntar dig på Esc för att vara. Dessutom kan utformningen av ryggen och knappar fram i förhållande till piltangenterna orsaka udda Internet navigering ske.

TrackPoint (ingen pekplatta på denna lilla maskin) fungerar mycket bra, men jag skulle notera att detta är en fråga om personlig åsikt. Jag föredrar mycket TrackPoint till pekplattor, men jag vet folk som inte kan stå tanken på den där lilla röda pricken. Om du inte vet vad du vill, hitta någon med en ThinkPad testa det innan du köper en.

Ingång och-utgång


ThinkPad X60 vänster sidan ( se stor bild )


ThinkPad X60 höger sida ( se stor bild )


ThinkPad X60 front sidan ( Visa större bild )


ThinkPad X60 bakifrån ( se stor bild )

  • 3 USB 2.0-portar (1 på vänster, 2 till höger)
  • FireWire / IEEE 1394 (höger sida)
  • SD-kort (till vänster)
  • VGA-ut (vänster sida)
  • Ethernet LAN-port (vänster sida)
  • Modemport (höger sida)
  • Mikrofon linjeingång (till höger)
  • Hörlurar linjeutgång (höger sida)
  • 20V växelström (höger sida)
  • Ultrabase kortplats (botten)

Det faktum att X60 saknar en intern optisk enhet får Lenovo att ha ett så brett utbud av slots, inklusive en hel vik tillägnad hårddisken för enkel borttagning. Dessutom finns det inga port dörrar att bryta (som du inte får eller kan uppskatta).


ThinkPad X60 vy underifrån med batteri bort ( se stor bild )

Trådlös

X60 kom med ett integrerat Intel 3945ABG trådlös adapter, som fungerar ganska bra. Min modell innehåller också en IrDA-port, även om jag inte har använt det ännu. Du kan få X60/X60s modeller med Bluetooth och EVDO inbyggd också, även om de inte var närvarande på denna ThinkPad. Jag har använt Windows trådlösa programvaran för anslutning mot den medföljande ThinkPad Access Connections mjukvara, och jag har inte haft några problem med mottagningen eller signalkvalitet i allmänhet (jag främst använder trådlöst i skolan, och en trådbunden anslutning hemma).

Batteri

Tillsammans med tangentbordet är batteriet på den här maskinen häpnadsväckande och är ett stort plus. Jag har inte haft möjlighet att köra ner ännu, men Windows uppskattar om 7:45 batteritid (på 8-cells batteri) med trådlös off och ljusstyrka ner med kontorsprogram kör (något jag kan definitivt se hända för genomsnittliga arbetstagaren). Detta är oerhört imponerande, och det är något som jag utnyttjar varje dag genom att inte bära nätkontakten runt (även om adapter väger bara 0.7 pounds). De X60s kommer sannolikt få mer (!) Batteritid, men för dem av oss som inte behöver det beloppet (vilket sannolikt skulle kunna resultera i en hel åtta timmars arbetsdag från en plugg), är X60 batteri helt acceptabelt .

Operativsystem

X60 levereras med Windows XP Professional SP2 förinstallerat, och inkluderar inte dessa skivor. Istället skapade Lenovo en separat partition för att återställa datorn (även om du kan skapa återställningsskivor med en Lenovo verktyg). Datorn levereras laddad med fri programvara, till den punkt där jag antingen avinstalleras eller inaktiveras de flesta av den för att spara viktiga minne. Jag kan se den medföljande programvaran är användbar för vissa, men jag kände att jag kunde få mer funktionalitet och bättre prestanda genom att utföra en del av sina uppgifter själv.

KUNDSUPPORT

Jag har inte behövt använda kundsupport ännu, men Lenovo Kanada säljarna var mycket generöst att ge nästan en CDN $ 1000 rabatt listpris och ger mig snabb, snabb och personlig svar. Jag rekommenderar starkt alla potentiella köpare att undvika besväret med Lenovo butik och handla personligen med en säljare.

Övriga funktioner

  • Fingeravtryck säkerhet för inloggning
  • Omfattande inbyggda säkerhetsfunktioner för företagens användning
  • ThinkVantage-knappen för enkel åtkomst till programvara och konfiguration
  • Shockmounted hårddisk med Active Protection
  • 3-års garanti
  • ThinkLight monterad på toppen av skärmen för att försiktigt belysa tangentbordet utan irriterande andra närliggande
  • Trådlös på / av-knapp på framsidan av maskinen
  • Dräneras och förseglade tangentbord för att förhindra en snabb och koffeinhaltiga bärbara död
  • Tre ingår TrackPoint mössor
  • Mittenknappen på musen för snabb bläddring med TrackPoint
  • Tjockt gummi fundament för att lyfta chassit från marken och hjälpa kylning när vid ett skrivbord

Dessutom kan en del människor vill köpa en Ultrabase X6 docka som kan innehålla optiska och hårddiskar, högtalare, fler portar, lås, laddare, etc. Jag valde att inte köpa detta eftersom jag har enheterna (mer än en optisk enhet i mitt skrivbord) och minnet (flera stora hårddiskar på skrivbordet). Istället köpte jag en slimmad Lenovo CD-RW/DVD-ROM-enhet som kan drivas av en enda USB 2.0-anslutning. Jag har aldrig använt det ifrån en driven plats, eftersom det för affärsapplikationer, är en USB-nyckel mer än tillräckligt i lagringsutrymme. Jag var till en början försiktig om det saknas en helhetssyn enhet men jag har inte varit i en situation där jag har behövt det som av ännu.

Slutsats

Denna laptop är, enligt min mening, den ultimata verksamheten laptop för dem som flyttar runt (som inte sitter vid samma skrivbord hela tiden). Dess enorma bärbarhet kombinerad med processorkraft, batteritid, professionell design och tangentbord komfort gör den till den perfekta bärbara datorn för dem som behöver någon eller alla av ovanstående. Jag tar denna bärbara dator till klasser och dess lilla storlek och vikt gör att jag kan lätt jonglera papper, pärmar och dokument utan att behöva oroa sig för att köra ut ur batterier eller trög program. Även om det finns några problem med den bärbara datorn, jag tror det verkligen lyser i ultraportabla klassen över alla andra nuvarande modeller.


Fördelar

  • Professionell design och utseende
  • Otroligt snabb processor i ultraportabla kategorin
  • Enastående batteritid, även med T-serien processor
  • Tangentbord perfekt för utökad skriva
  • Allmänhet utmärkt byggkvalitet
  • Bra mängd portar för en ultraportabel

Nackdelar

  • Få build brister är irriterande
  • Kan få lite varm på handlovsstödet
  • Dålig visningsvinklar på skärmen och mycket dåliga utomhus
  • Lägre upplösning och inte widescreen
  • Mycket dålig högtalare

Saker du kanske vill överväga

  • Ingen integrerad optisk enhet
  • Ingen pekplatta
  • Extended Battery juts
  • Nej S-video

Relaterade artiklar:

  • ThinkPad X60s recension


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar