onsdag 6 september 2006

Dell Latitude D520 Recension (pics, specifikationer)

Dell Latitude D520 Recension (pics, specifikationer)
med MA401 - 2006/09/06

Dell Latitude D520 Recension

av Dan Hunke


Elegant, anspråkslös mörka blickar (klicka på alla recension bilderna för att förstora dem)

Den Dell Latitude D520 är en standard bildförhållande servat Business Notebook följer i fotspåren av Dells Latitude D510 men idrottsliga en uppdaterad processor och eleganta nya utseende. Dells småföretag webbplats anges att Latitude D520 erbjuder en "balans mellan funktioner som budget-medvetna företag värde", om de pratar om en väl avrundad uppsättning funktioner tillsammans med fast batteritid på ett varaktigt paket, de är säkert höger.


Den Latitude D520 jag köpt är konfigurerad enligt följande:

  • Processor: Intel Core Duo T2300E 667MHz Dual Core
  • Skärm: 14,1 tum XGA LCD-panel
  • RAM: 512 MB, DDR2-533 SDRAM, 1 DIMM
  • Hårddisk: Hitachi 100GB, 7200RPM
  • Optisk: Sony 8X DVD + /-RW
  • Trådlöst: Intel PRO / Wireless 2200 802.11a / g WLAN
  • Batteri: 6 Cell Primary Battery
  • Garanti: 3 år på platsen nästa arbetsdag och CompleteCare
  • Portar: portreplikator, låsning Port, 1394 FireWire, PCMCIA Slot (stöder ExpressCard/34), Infraröd, hörlur, mikrofon, 4xUSB 2,0, 56K Modem, 10/100 LAN, S-Video Out, Serial, VGA ut

Genom Dells Small Business webbplats, kom detta till totalt $ 1,516.86 SEK (~ $ 1374,22 USD) efter skatt och frakt (tack och lov för den nya 6% moms).

Orsaker till att köpa:

Denna maskin köptes för en ideell organisation och är avsedd för redovisning och ordbehandling samtidigt se en hel del resor. Jag ville ha något hållbart och pålitligt med bra batteritid, men samtidigt ville jag att få bästa möjliga värde. Den enda andra märken jag skulle ha potentiellt vara skulle ha varit en Lenovo Thinkpad - men liknande utrustat någon Thinkpad jag kunde hitta var betydligt dyrare.

Sammantaget har recensioner av Dells Latitude linje varit positiva och har lovordat de maskiner märkta som "Road Ready" som robust och pålitlig. Tillsammans med tre års Dells fantastiska CompleteCare garanti och service nästa arbetsdag, känner jag övertygad om att detta Latitude D520 bör mer än än sina krav samtidigt veta att organisationens data är säker och väl skyddad.

Uppackning:


Inget särskilt att se här, folks. Standard Dell biljettpris, rakt igenom.

Latitude D520 kom i en vanlig brun Dell box - alla affärer. Standard tillbehör reservdelar men inkluderar nätadaptern och modemkabeln, användarmanualer och CD-skivor resurs. Den bärbara datorn själv kom väl skyddad i skum hölje (som mina katter direkt attackerade) och med batteriet redan 80% laddat och in i maskinen.

Bygg och Design:


Mindre än spännande från utsidan, erbjuder Latitude D520 lite av en överraskning när den öppnas.

Efter tidigare endast använt Dells Inspiron raden av bärbara datorer, blev jag positivt överraskad vid byggkvalitet på D520. Fast plasthölje omfattar maskinen, skärmen fäst vid basen med kraftiga stål gångjärn, och hela maskinen är byggd kring en magnesiumlegering ram. Svag flex var närvarande när fast tryck applicerades bakom skärmen, men jag var tvungen att utöva betydligt mer tryck för att få någon rörelse ur handlovsstödet, knappsats eller nederdelen. I sällsynta (förhoppningsvis obefintlig) så att maskinen lider av en droppe, är den utrustad med Dells Strike Zone teknik för att skydda hårddisken från korta faller. Slutligen visade alla försök att vrida skärmen fruktlösa eftersom det var icke flex.

I den externa utseende avdelning, Latitude D520 ger inget nytt till bordet med samma grå plast som har representerat Latitude linje för år. Att öppna upp maskinen ger en fin intern kontrast från intetsägande exteriör med en stark fast mörkgrå konstruktion som omger skärmen och tangentbordet. Även om det inte mycket av en looker från utsidan, behagar Latitude D520 ögat med rent mörkt utseende medan dess mest viktig position: öppen och klar för användning.

Skärm:


Den enda översyn webbplats du någonsin behöver.

Eftersom jag var på en stram budget med andra prioriteringar, snävt jag något på skärmen och utrustade denna modell med grundläggande 14,1 "XGA display. Det bör påpekas att Dell inte erbjuder möjligheten att uppgradera till antingen en 15" XGA-skärm (1024x768 pixlar, för en extra $ 50 CAD) eller en 15 "SXGA + skärm (1400x1050 pixlar, en ytterligare $ 100 CAD över basen displayen) för dem som behöver något större och / eller en högre upplösning. Om denna maskin hade varit för min egen använder jag skulle ha sprungit för SXGA + skärm på ett ögonblick som 1400x1050 är mitt ideal upplösning för en 15 "skärm, men tyvärr så var inte fallet.

Matt är namnet på spelet, och enligt min åsikt är det enda sättet att gå på en bärbar dator avsedd för yrkesmässig användning. Skärmen är jämnt belyst, har utmärkt kontrast och ljusstyrka och är mycket synlig i alla miljöer, inklusive direkt solljus. Som framgår nedan är lätt läckage inte betydande och bara blöder från botten mitten av skärmen.


Minimalt läckage.

Högtalare och ljud:

Högtalarna är placerade på framsidan av den bärbara datorn, på vardera sidan av displayen spärren. Detta är lätt min minst favorit placering val som ljudet dämpat när den placeras på ett mjukt underlag och måste studsa upp något innan det till öronen oavsett inställningar. Ljudkvalitet är imponerande och ger god klarhet i alla volym och utmärkt bas för en bärbar dator utan en integrerad subwoofer. I varje fall kommer denna maskin inte troligt se mycket användning av sina högtalare utanför enstaka presentationen - men det kommer utan tvekan att göra ett utmärkt jobb på det.

Processor och prestanda:

Beroende på konfiguration kan Latitude D520 nu utrustas med antingen en Intel Celeron M (410@1.46GHz eller 420@1.60GHz) eller en Intel Core Duo (T2300E@1.66GHz eller T2400@1.83GHz). Med tanke på obetydliga skillnaden mellan Celeron och Core alternativ Duo, jag kan inte föreställa mig varför någon skulle bry välja den förra som hastighetsskillnaden mellan de två är ganska betydande - särskilt när multitasking. Samtidigt avstod jag från att uppgradera till T2400 som jag visste att T2300E skulle ge mer än tillräcklig muskler för avsedd uppgift.

Även med bara 512 MB RAM, systemets hastighet är blixtsnabb. Uppstart är snabb, program öppna nästan omedelbart och jag har ännu inte uppleva någon fördröjning alls och jag tvivlar de slutliga användarna av denna maskin någonsin kommer.

Prestanda:

Super Pi Jämförelse resultat (beräkning Pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet)

Notebook

Tid

Dell Latitude D520 (1,67 GHz Intel T2300E)

1m 29s

Asus W3H760DD (2,0 GHz Pentium M)

1m 33s

Dell Inspiron E1505 (2,0 GHz Core Duo)

1m 16s

Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo)

1m 18s

Toshiba Satellite M100 (2.00GHz Core Duo)

1m 18s

Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo)

1m 29s

Dell XPS M140 (1,86 GHz Pentium M)

1m 41s

Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M)

1m 53s

IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M)

1m 45s

PC Mark05:

HDTune:

Super Pi och PC Mark poäng talar för sig själva, men jag är imponerad av prestandan hos 7200RPM Hitachi enheten. Jag var ursprungligen för avsikt att utrusta denna maskin med en 60GB 5400RPM enhet men råkade köpa medan en gratis uppgradering till 100GB 7200RPM enheten erbjöds och jag är glad att jag gjorde, denna enhet ute utför en i Zepto Znote 6214W jag granskat tidigare .

Värme och buller:

Under regelbunden användning - surfa på Internet trådlöst medan du lyssnar på musik strömmas över nätverket - fläkten stannade av och maskinen körde sval och bekväm med den enda märkbara värme vinna är under den vänstra handledsstödet (och detta var minimal). Fläkten sparkade under tung CPU-användning men var inget som skulle locka uppmärksamhet under en tyst möte. Detta var allt medan maskinen satt på mitt skrivbord - som en av fläkten intag och kylning för minnet sitter på undersidan av den bärbara datorn, använder den på ett mjukt underlag kommer sannolikt att öka värme och buller märkbart men inte signifikant .

Tangentbord och pekplatta:

Det finns mycket lite att ogilla i denna avdelning, Latitude D520 tangentbord och pekplatta är både fast utan flex utom under betydande tryck. Tangenterna själva klickar bekvämt med ett anständigt utbud av rörelse, är placerade väl ut och styrknappen placeras där det ska vara - till vänster om funktionsknappen. Mellanslagstangenten är en bra bredd och trycker även om tappas från sidan.

Pekplattan är bekvämt att använda om lite små, och de medföljande drivrutinerna kan enkelt ställas in för virtuell rullning. De stora pekplattknapparna är en dröm att använda som de är både tysta och erbjuder en solid känsla när du klickar.

Överlag är jag nöjd med tangentbordet och pekplattan erbjuds av Latitude D520. Jag är ledsen att se att styrpinnen i Latitude D820 har ännu att hitta sin väg ner i kedjan, men många användare är bekant med användandet av en styrpinne och jag har en känsla av att det skulle tas emot väl där denna maskin går .

Ingångs-och utgångsportar:

Latitude D520 är väl utrustat när det gäller hamnar. Det sport 4 USB 2.0-portar (två på baksidan, två på höger sida), en PCMCIA-kortplats som är ExpressCard/34 kompatibel, VGA och S-Video ut, hörlurar och mikrofon uttag, modem, LAN, Firewire, IR och Seriell för äldre kringutrustning.


Bakifrån (från vänster till höger): 2xUSB 2,0, modem, 10/100 NIC, S-Video, 25-pin seriell, VGA, Kraft och avgassystem.


Vy framifrån (från vänster till höger): Vänster högtalare, bildskärmslås, höger högtalare.


Sedd från vänster (från vänster till höger): Security Slot, 1394 Firewire, PCMCIA, IR, mikrofon, hörlur.


Sedd från höger (från vänster till höger): Optisk enhet (med release), 2xUSB 2,0.

Trådlöst:

Dell erbjuder både 802,11 WLAN och Bluetooth som konfigurerbara alternativ på Latitude D520, men jag valde ut att lägga Bluetooth som har noll användning i miljön det går till. Intels 2200 chipset driver trådlösa LAN del av saker och gör ett bra arbete på det, men jag förväntar mig inte mindre från Intel chipset. Range är respektabel och hastigheten är nästan exakt samma som alla andra 2200 chipset-baserade bärbara jag någonsin använt. Det finns ingenting att förvåna här, men möjligheten att lägga Bluetooth om så önskas är välkommet.

Batteri:

Konfigurera Latitude D520 ger dig möjlighet till en vanlig 4 cells batteri i en 6-cells utan extra kostnad. För mig var den marginella ökningen i vikt lätt värt den extra batteritid så jag hoppade på 6 cellen. För att uttrycka det rakt - detta batteri inte svika. Under den vecka som denna bärbara dator har varit i min ägo har jag upplevt utmärkt batteritid, en bra bit över 4,5 timmar från full laddning till batteriet varningar. Under mindre kärv användning (som att ta wifi ur ekvationen) Jag kan lätt se över 5 om inte 5,5 timmars batteritid med lager 6 cells batteri. För att ytterligare imponera, erbjuder Dell en 6-cells mediefack batteri för $ 139 CAD som effektivt skulle fördubbla batteritiden till långt över en svindlande 9 timmars konstant Internet-intensiva användning. Enligt minimal användning - som arbetar på rapporter med trådlös funktionshindrade - jag skulle inte sätta 11 till 12 timmars batteritid uteslutet, vilket gör denna maskin perfekt för långa flygningar och utökade resor utanför ett eluttag. När du kommer tillbaka till ett uttag, ger ExpressCharge funktionen du säkerhetskopiera upp till 80% kapacitet på en timmes tid. För att sätta grädde på moset kan batteriets livslängd kontrolleras medan maskinen av med en 5 LED batterimätaren inbyggd i enheten.

För att sammanfatta det, jag är imponerad.

Operativsystem och programvara:

Kundtjänst:

Under mina senare år att äga och arbeta med Dells bärbara datorer, har jag haft ännu faktiskt kontakta Dell kundsupport för teknisk hjälp. Eftersom denna maskin går i händerna på de som är mindre tekniskt lagd än jag, är jag glad att det utmärkta garantin maskinen är konfigurerad med innehåller 3 år 24/7 teknisk support för de sällsynta tillfällen då jag är inte lätt tillgänglig.

Det har ännu att se hur en av dem supportsamtal gå, men bara framtiden utvisa.

Slutsats:

Sammantaget är jag mycket nöjd med Dell Latitude D520 . Även denna konfiguration saknar i high end klockor och visselpipor som en top of the line-processor eller dedikerad grafik, erbjuder det en utmärkt balans mellan kraft och kapacitet ligger på ett sätt som jag är säker kommer att pågå genom år av bruk och missbruk jag är säker på att det kommer att se. Inte varje användare är lika försiktig med sina bärbara datorer som jag är, och jag är säker på att denna en kommer att sätta upp med nästan allt som kan kastas på det.

Om detta inte sker, det har åtminstone 3 års CompleteCare garanti nästa arbetsdag tjänsten. Om något hemskt händer och maskinen är nedsänkt i en frusen damm eller attackerade av en ond järv kommer viktiga data har säkerhetskopierats med den medföljande DVD-brännare och den utmärkta garantin tar hand om resten.


Fördelar:

  • Fast byggkvalitet med lite flex, Strike Zone Hard Drive Protection
  • Rena och snygga utseende som kommer att göra bra i en företagsmiljö
  • Imponerande batteritid
  • God kontor programmets prestanda
  • Ingår (men inte vanlig) 8x DVD-brännare
  • Fast tangentbord och pekplatta
  • Utmärkt skärm upplösning alternativ (även om denna maskin inte är konfigurerad som sådan)

Nackdelar:

  • Inget styrpinne alternativet ingen tredje musknappen (även om det kan vara emulerad)
  • Vänster handledsstödet blir varm under regelbunden användning
  • Standard bildformat istället för widescreen
  • Inga dedikerat grafikminne


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar