måndag 28 augusti 2006

Toshiba Satellite U200 / Satellit U205 Review (pics, specifikationer)

Toshiba Satellite U200 / Satellit U205 Review (pics, specifikationer)
med pbrane83 - 2006/08/28

Toshibas ultraportabla bärbara, den Satellite U200 , med en 12,1 "skärm och väger in på endast 4,1 £ erbjuder överkomliga, hållbarhet, rörlighet och styrka. Den har samma chassi och komponenter som Tecra M6, som var utformad för affärsanvändare. Eftersom U200 är en del av satellit-serien är det mer inriktade den genomsnittlige användaren.

Kära läsare: Satellite U200 säljs även som Toshiba Satellite U205 i USA


Följande är konfigurationen på U200 granskas:

  • Processor: Intel Core Duo T2300E 1,66 GHz
  • Minne: 2x512MB DDR2 @ 533MHz
  • Hårddisk: Toshiba Serial-ATA 100GB, 5400RPM
  • Optisk enhet: MATSHITA Super-Multi Double Layer DVD + / - RW
  • Grafik: Intel GMA 950 (integrerad, 128 MB delat)
  • Display: 12,1 "Widescreen TFT XGA med TruBrite
  • Anslutningar: Intel PRO / Wireless 3945ABG, Bluetooth, LAN, 56K modem
  • Operativsystem: Windows XP Home w / SP2

Orsaker till att köpa

Under de senaste två månaderna har jag letat efter en bärbar dator som var lätt och slitstark nog att bära till skolan varje dag i mitt ryggsäck, men var kraftfull och funktionsrik. Jag har tittat på allvar Compaq V2650CA, Acer 5502, Toshiba Satellite UF0H och Toshiba Satellite M100. Av dessa hittade jag M100 att ha bättre bygga, men jag trodde vikt och mått är för hög. Slutligen kom jag över U200 på Toshibas webbplats. Kvaliteten bygga på denna praktiska ser, ljus och funktionsrika maskin vann mig över.

Var och hur Köpta

Efter att ha tittat runt ett tag, jag köpte U200 förkonfigurerade från BestBuy, i Kanada, för $ 1.599. Efter skatt var priset $ 1.801. Både Futureshop och Staples hade sin U200 för $ 100 - $ 200 mer, så beslutet var en no brainer. Jag valde att köpa från en tegel och murbruk över en webb återförsäljare på grund av deras närhet, politik för återvändande och pris skydd.

Bygga & Design


( se stor bild )

Den totala byggkvalitet av denna maskin är mycket bra. Den levereras utformad med en magnesiumlegering chassi, luftficka dämpning, material stoppning, HDD skydd och en spillsäker tangentbord. Den bärbara datorn känns mycket solid och hållbar. Det finns inga creaks när jag lyfter den bärbara datorn från en av sina hörn. Den övergripande utformningen av denna bärbara dator är enkel och praktisk med sin grå och svart exteriör och endast sex, små externa knappar.


( se stor bild )

När jag trycker mot baksidan av skärmen finns inga ringar, alls. Emellertid vrider siktramen lite när moderat tryck appliceras på de övre hörnen. Det finns ingen vacklande vid öppning och stängning av locket. Dessutom, är endast en hand behövs för att öppna skärmen.

Den U200 är inte den tunnaste bärbara dator i sin klass är ungefär 2,5 cm (eller 1 ") tjock. För att få en bättre uppfattning om tjockleken, ställde jag en kanadensisk $ 2 mynt på sidan.


Kanadensisk $ 2 mynt för tjockleken jämförelse ( se stor bild )

Denna laptop har 3 USB-portar, men jag tror en mer skulle vara bättre. En annan sak att notera är den plats i minnet. Båda tider för minnet sitter under tangentbordet. Tack och lov, har Toshiba lätt att följa instruktioner om hur man får tillgång på samma tider i manualen.

Skärm


En titt på U200 skärmen ( se stor bild )

Den 12,1 "WXGA TFT w / TruBrite-skärm kom utan döda pixlar. Skärmen är mycket ljus och jämnt sken. Den högsta upplösningen är 1280 x 800. De horisontella betraktningsvinklar är utmärkta, så mycket breda betraktningsvinklar med mycket lite spökbilder. Det vertikal betraktningsvinkel är inte lika bra men fortfarande tillfredsställande. finns mindre läckage längs ner på skärmen som jag har försökt visa. annan sak om skärmen är att den bara öppnas till ca 135 grader.


Lite ljus läckage kan ses på botten av U200 ( se stor bild )

Högtalare

Högtalarna är inget särskilt. De är belägna i locket, strax nedanför skärmen. De är inte så tinny som var högtalarna på Acer 5502, men att vara så små som de är, ger mycket lite bas. Men såg jag Pingvinresan utan hörlurar och hade några klagomål. De var tydliga och högt nog för att lyssna på från andra sidan rummet på halva den maximala volymen. Fortfarande, för någon som lyssnar på en massa musik eller ser en hel del filmer, rekommenderar jag att få ett par bra hörlurar att ansluta till den externa hörlursuttaget. En trevlig extra funktion att notera är den inbyggda mikrofonen som ger ganska tydlig inspelning.

Processor och prestanda

Den förkonfigurerade U200 har hanterat varje uppgift jag har kastat på det utan att sakta ner med sin Intel Core Duo 2300E. Windows XP startar upp snabbt. Den hårddisk är en 100GB, 5400 RPM Toshiba. Visar dock endast hårddisken 93.1GB. Minnet är 1GB på 533MHz, tillräckligt för en typisk användare. Ett klagomål är den tid det tog att stänga, starta eller gå i standby. När jag först började använda detta, tog det över tre minuter. Men efter ungefär en veckas användning problemet försvann och det stänger nu ner snabbt.

Riktmärken

De visade riktmärken är om genomsnittet jämfört med bärbara datorer med liknande specifikationer.

Super Pi Jämförelse resultat

Notebook

Tid

Toshiba Satellite U200 (1,66 GHz Core Duo)

1m 28s

Asus W3H760DD (2,0 GHz Pentium M)

1m 33s

Dell Inspiron E1505 (2,0 GHz Core Duo)

1m 16s

Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo)

1m 18s

Toshiba Satellite M100 (2.00GHz Core Duo)

1m 18s

Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo)

1m 29s

Dell XPS M140 (1,86 GHz Pentium M)

1m 41s

Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M)

1m 53s

IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M)

1m 45s


PCMark05 Jämförelse Resultat

Notebook PCMark05 Score

Toshiba Satellite U200 (1,66 GHz Core Duo)

2.860 PCMarks
Fujitsu N6410 (1,66 GHz Core Duo) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60) 5.597 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Dell Inspiron E1405 (1,66 GHz Intel T2300) 2.879 PCMarks
Asus V6J (1,86 GHz Core Duo T2400) 3.646 PCMarks
Toshiba Satellite M70 (Pentium M 1,86 GHz) 1.877 PCMarks


HDTune resultat


( se stor bild )

Värme och buller


( se stor bild )

Jag har övervakning av CPU och HDD temps med Everest. Båda kärnor kör lätta uppgifter såsom Firefox, iTunes och MS Word, gav temperaturer på omkring 30-40 grader. Enligt tyngre laster CPU nådde nästan 60 grader Celsius. Detta är något svalare än de andra bärbara datorer jag har provat. Även hårddisken går på ca 35-40 grader under icke-intensiv användning. Hårddisken är mycket tyst. Fläkten på det här är verkligen tyst även på den snabbaste inställningen. I själva verket kan jag bara höra det när jag lägger mitt öra nära avgaserna i ett tyst rum, så jag vet inte riktigt hur ofta det körs. Denna notebook kom förinstallerat med en akustisk ljuddämpare för den optiska enheten. I "Tyst läge" Jag kan knappt höra enheten igång. Efter flera timmars användning, finns det en mindre mängd värme som produceras under handlovsstödet, där hårddisken ligger.

Tangentbord och pekplatta


( se stor bild )

Jag har hittat tangentbordet för att vara bekväm att skriva på. Nycklarna läggs mycket väl, utan alltför många extrafunktioner, bara några medier knappar på ovansidan. Även knapparna har mer resor sedan de andra, med en mycket Thinkpad känsla för dem, och inte känner pressas samman. En sak att notera är flex i tangentbordet. Denna klaviatur flexar lite mer än någon av de tangentbord jag har provat på andra bärbara datorer.

Spåret pad är mycket liten, men mycket lyhörda. Spåret kuddar Knapparna är också mycket liten, men har en trevlig helt på dem. Jag skulle definitivt rekommendera köpa en bärbar musen för att gå med denna laptop.

Den U200 levereras också med en fingeravtrycksläsare. Den fingeravtrycksläsare är mycket användbar. Med ett svep, kan jag logga in på Windows eller någon webbplats som kräver ett användarnamn och lösenord. Det finns en "My Safe" mapp som bara kan nås med fingeravtrycksläsare, vilket säker förvaring av alla privata data. Det var snabbt och enkelt att installera och registrera mina fingeravtryck.

Ingång och-utgång

Denna laptop har tre USB 2.0-portar. För mig skulle en ytterligare USB-port ha varit trevligt. Det har också FireWire, 1 PC Card, en 6-i-1-adapter, RJ11, RJ45 och RGB. Som väl har en högtalare och mikrofon.


Framsidan syn på Toshiba Satellite U200 ( se stor bild )


Sidovy från vänster av Toshiba Satellite U200 ( se stor bild )


Höger sida bild av Toshiba Satellite U200 ( se stor bild )


Baksidan syn på Toshiba Satellite U200 ( se stor bild )

Trådlös

Denna laptop levereras med en Intel Wireless 802,11 a / b / g-kort. Det har också Bluetooth, vilket är en trevlig funktion eftersom det tillåter mig att använda en Bluetooth-mus och frigöra en av USB-portarna.

Batteri

Sammantaget är jag mycket imponerad av sex-cells batteri. Använda lång livslängd effektinställning batteriet gav mig upp till 4,5 timmars användning. En längs sidan är laddningstiden för 4-5 timmar medan off och nästan 12 timmar medan den.

Operativsystem och programvara

Den bärbara datorn kom med ett förinstallerat Windows XP Home Edition. En trevlig funktion var den extra systemåterställning skiva med Windows XP Home på den. Jag vet att med Acer och HP / Compaq dessa skivor måste beställas eller brännas efter inköp. En sak att notera är de förinstallerade Toshiba Utilities. Några av dessa är mer användbara än andra. Jag gillar särskilt Använda energisparlägen verktyget över Windows inställningar. Jag har också funnit HDD skydd programvara för att vara användbar. Exklusive Toshibas verktyg, har denna maskin kommer med några installerade bloatware. Jag hittade de flesta av dessa program är värdelösa och har sedan avinstallerat dem. En tillämpning har jag hållit är Express Media Player som gör att DVD-eller CD-uppspelning utan att ladda upp Windows.

KUNDSUPPORT

Hittills har jag inte haft någon erfarenhet av Toshibas kundsupport. Från vad jag har hört, är deras stöd en av de fattigaste i branschen. Det kom med ett års reservdelar och arbete internationell garanti. Batteriet är också en garanti på ett år.

Slutsats

Sammantaget är jag mycket imponerad av denna laptop. Det är bra för mig att bära runt, ta på flyg eller till skolan varje dag. Det är en stor bärbar dator för företag men har också en hel del konsumentinriktade funktioner. Den widescreen är bra för att visa kalkylblad sida vid sida eller tittar på film. Fingeravtrycksläsaren ger extra säkerhet för företagsanvändare. Jag rekommenderar denna bärbara dator till den som söker en bärbar dator som är mycket slitstarkt, lätt och kraftfull. Det är inte för dyrt pris gör det till ett bra alternativ för verksamheten användaren eller student, söker bärbarhet, hållbarhet och prestanda, men inte spel.



Fördelar:

  • Bra byggkvalitet
  • Enkel, praktisk utseende
  • Bra, ganska prestanda
  • TOSHIBA Power Saver Utility
  • Lång batteritid
  • Aktiv hårddisk skydd
  • Fingeravtrycksläsare
  • Bekvämt tangentbord

Nackdelar:

  • Långa laddningstider
  • Bloatware
  • Endast tre USB 2.0-portar
  • Tinny högtalare
  • Små styrplatta och knappar


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar