torsdag 10 augusti 2006

Dell Latitude D420 Recension (pics, specifikationer)

Dell Latitude D420 Recension (pics, specifikationer)
av Adaptive - 2006/08/10

av David Dobolyi och Andrew Baxter

Dell Latitude D420 Recension


Den Dell Latitude D420 är en 12,1 "ultraportabla bärbara utformad för att lyckas både Latitude X1 och Latitude D410 . I ett försök att förenkla ultramobila produktlinje har Dell samman flera drag från båda dessa pensionerade modeller för att skapa en ny D420. Specifikt antar D420 X1 är bredbildsskärm och ultra-låg spänning processor samtidigt som D410 estetiska överklagande och tangentbord i full storlek. Dessutom fortsätter D420 Dells trenden inte inklusive intern optisk enhet, även externa tillval återigen tillgänglig.


Dell Latitude D420 ( Visa större bild )

I praktiken D420 har mycket mer gemensamt med X1 än dess direkta föregångare D410. Till exempel, medan D410 är startvikt var ca £ 3,8 är 3,0 £ D420 placerad närmare till X1 £ 2,5 fjäderlätt kroppsbyggnad. Dessutom, medan D410 erbjuds standard Intel Pentium M-processorer som arbetar vid upp till 2.00GHz, de D420 uppgraderingar från X1 ultra-låg spänning Pentium M 1,1 GHz till en ultra-låg spänning Core Solo 1.06GHz eller Core Duo 1.2GHz processor. Slutligen, i stället för att använda en vanlig 2,5 "notebook hårddisk som D410, använder D420 samma 1,8"-enheten som Latitude X1.


( se stor bild )

Specifikationer för D420 som Omdömet

  • Processor: Intel Core Solo U1300 ULV (1.06GHz, 533MHz)
  • Skärm: 12,1 "WXGA TFT LCD 1280 x 800 (Matt)
  • Grafik: Intel GMA 950 (integrerad, upp till 224MB delat)
  • Minne: 1,5 GB, DDR2-533 SDRAM, (512 Integrated) 2 DIMM-moduler
  • Hårddisk: 60GB 4200rpm 1,8 "hårddisk
  • Trådlöst: Intel PRO / Wireless 3945ABG
  • Optisk: D-Bay 24X CD-RW/DVD Combo (externt)
  • Operativsystem: Microsoft Windows XP Professional
  • Ingång: Fullstort tangentbord med pekplatta och styrpinne
  • Batteri: 6-cell Primär (med ExpressCharge) och 65W nätadapter
  • 65W AC adapter: £ 0,8
  • D-Bay med DVD / CDRW Combo: £ 1,05
  • D420 Mått: 11,63 "x8.27" x1.00 "

Viktigt

I det här omdömet huvudförfattare är David Dobolyi kommentarer från Andrew Baxter som äger exakt samma konfigurerade D420 är i blått.

Orsaker till att köpa

Efter att ha gjort runt en HP DV1000 under loppet av en termin på college, insåg jag att medan en 14,1 "notebook väger 5,4 £ kan beskrivas som en tunn-och-ljus, det verkligen inte känns så lätt under loppet av en lång dag av klasser. Medan DV1000 själv var relativt kompakt och portabel, den extra vikten från sin medföljande nätadapter samt en väska resulterade i en betungande carry-vikt på minst £ 10 en hanterbar summa, men ändå en tröttsamt belastning vid slutet av dagen.

När det ges möjlighet till en uppgradering, min nästa inköp starkt påverkad av denna förtryckande upplevelse med DV1000. Efter att ha varit mindre än nöjd med en tunn-och-ljus, bestämde jag mig mitt nästa bärbara måste vara en ultra-portabel, helst väger inte mer än £ 3. Med en budget tak på cirka $ 1200, minskat jag mina val ner till följande: Dell Latitude X1 eller Latitude D420. Även IBM, Toshiba, Acer, och flera andra erbjuds konkurrerande ultra-bärbara, verkade Dell för att ge den mest konkurrenskraftiga priser (tack främst till utbildning EPP rabatter) tillsammans med de mest omfattande garantiservice, vilket det ultimata valet av nyare D420 lite enklare.

Var och hur Köpta

Denna D420 köptes på nätet direkt från Dell via deras EPP-programmet webbplats. Sammantaget online köp erfarenhet var enkelt och bekvämt, även göra ändringar i beställningen efter den redan hade placerats visat fruktlösa trots flera timmar spenderade samråd med Dell Kundtjänst via telefon. Ändå tog Dell småningom hand om alla de frågor som beskurna med min beställning, även om erfarenheten varierade kraftigt beroende på vilken servicetekniker hanterat ärendet. Allt som allt, sprang mina erfarenheter med Dells support allt från utmärkt till tidsödande och föga, men eftersom alla mina problem löstes till slut skulle jag säga att jag var nöjd överlag.

Jag köpte också Dell D420 via Dell.com i exakt samma konfiguration som David. Min beställning erfarenhet var bra fram till utlämningsstället. UPS online spårningssystem visade att D420 var ute för leverans 2006/07/09 och 7 dagar senare hade fortfarande inte kommit. Dell uppfyllde sin del av ordern förlorade UPS på något sätt eller aktiverat stöld av D420 efter det placerades på lastbil. En vecka senare UPS var föga att spåra det, och Dell hade faktiskt utfärda deklarationen det officiellt förlorat och börja bearbetningen av en annan ordning. Den 2006/07/16 Dells support återutgiven ordningen och påskyndat den så att den kom till mig på 2006/07/26. UPS inte förlora det andra gången runt. Dell var bra och ursäktande i processen för den förlorade D420, var UPS hemska och till synes inte bryr bygger på att människor jag talat med där.

Designa och bygga


Latitude D420 lock vy ( se stor bild )

Vid första avlägsna D420 ur förpackningen, kände jag omedelbart D420 är robusta byggkvalitet. Jämfört med tidigare bärbara datorer jag har hanteras bland annat HP DV1000, känns D420 betydligt mer robust, rigid, och fast. De stålnät gångjärn ger fast rörelse och magnesiumlegering hölje ger fjädrande skydd samtidigt som man undviker onödiga fogarna. Dessutom verkar locket väl förstärkt, med tryck på baksidan av locket inte orsakar skärmen blir förvrängd på den andra sidan. Slutligen är Dells genomförandet av StrikeZone teknik i D420 värt att nämna, eftersom det ger extra skydd till hårddisken i händelse av en oavsiktlig droppe eller faller. Den enda möjliga förbättringen jag kan föreslå för att öka D420 oss bygga skulle vara att ersätta stål lock-lås med den magnetiska variation, även om detta är nitpicky i bästa fall.

Medan D420 gedigna byggkvalitet kan tyda på att Dell valde att fullfölja form över funktion, hanterar enhetens utformning också att samtidigt uppnå en slående estetik. Liknande den D620 och D820, använder D420 en mörk träkol system grå färg med silverdetaljer och lock. Resultatet är en lågmäld och industriell look som uppmärksammar utan onödig glitter eller blixt. Medan vissa kanske föredrar sleekness av Apples nya MacBook linje eller hos Sonys olika modeller, har Dell lyckats skapa en design för D420 som ger den en stark egen identitet.

Jag håller med om att bygga klokt D420 är en riktig vinnare. Jag är helt imponerad av den övergripande stabilitet i denna laptop. Den magnesiumlegering Höljet är mycket styv och skyddar den bärbara datorn väl. Dell har certifierat denna laptop som "Road Ready". Vilket innebär att det har gått igenom olika testkrav som anges av Dell. Över 300 D420 prototyper (tyvärr) förstördes under testning för att säkerställa att slutprodukten stod upp till tusentals gångjärn och lås cyclings, trycker på knappen och oavsiktliga vändningar och moment du ska ge denna maskin under dess livstid användning.

Den koksgrå och silver accent utseende är riktigt bra. Det är en industri-och muskulös design som fungerar bra för ett företag bärbar dator. Sådana egenskaper motsvara förtroendet och kommer att återspegla väl på dig medan landning att viktiga försäljningen handlar som du presenterar PowerPoint-bilder till dina potentiella kunder!

Processor, prestanda och lagring

Prestanda kommer sannolikt att vara den viktigaste punkten av tvist för dem som överväger att köpa en D420. Visserligen är det ultra-låg spänning Intel Core Solo U1300 klockad betydligt långsammare på 1.06GHz än de flesta moderna maskiner som finns idag, och även modeller från de senaste åren. Medan en Core Duo 1.2GHz alternativet nyligen blev tillgängligt och är verkligen imponerande för en ultra-portabel, de iögonfallande låga klockfrekvenser är fortfarande ganska föga imponerande.

Men för dem som värdesätter vikt och batteritid (mer om detta senare) över arbete kan kompromissen fortfarande acceptabelt. ULV-processorer rinna mindre ström och producerar mindre värme, samtidigt minska behovet av skrymmande kyllösningar och förbättra både vikt och livslängd. Dessutom för allmänna affärs-och hem applikationer har D420 mer än tillräckligt med kraft och även några vänster över. Oavsett skriva dokument, skriver e-post, titta på DVD-skivor eller surfa på nätet medan du lyssnar på musik, ger D420 en förstklassig upplevelse jämförbar med de flesta andra maskiner på marknaden.

Ändå måste förväntningarna på funktionalitet utöver dessa typer av applikationer hållas inom rimliga begränsningar. Den integrerade Intel GMA950-lösning och långsammare processor gör att 3D-spel är bara en önskedröm. Dessutom innebär avsaknaden av hårdvaruaccelererad H.264 avkodning på GMA950 att vissa HD-video-filer inte kommer att spela på acceptabla frame rates.

När det gäller minne, kommer D420 standard med en integrerad 512MB DDR2-533 DIMM och kan uppgraderas till 1,5 GB via en användarvänlig tillgänglig kortplats. Medan vissa kan finna denna maximala kapacitet restriktiva, har jag hittat 1,5 GB i mitt system att vara mer än kapabel att hantera även de tyngsta programmet läses.

Går vidare till lagring är D420 användning av en 1,8 "PATA hårddisk faktiskt mer sannolikt att en prestation begränsande faktor än processorn. Medan Dell erbjuder nu 30GB, 60GB och 80GB alternativ, 4200rpm Spindelvarvtal ger betydligt sämre prestanda i jämförelse med 5400RPM och 7200RPM 2,5 "-enheter bärbara. Återigen, detta är en kompromiss för portabilitet som måste accepteras av dem som har en ultra-portabel i åtanke.

Dessutom är D420 saknar en intern optisk enhet som kan stänga av mer än ett par potentiella köpare som inte kan leva med en extern lösning. Även om det kanske låter repetitiva, beslutet innehåller inte en inbyggd optisk enhet är en olycklig men nödvändig uppoffring för att upprätthålla optimal bärbarhet och vikt (även om det bör noteras att vissa tillverkare av bärbara datorer har lyckats lösa detta problem tidigare). Ändå bör Dells införandet av en SD-kortplats ger åtminstone några sätt att göra potentiella användare lyckligare om deras flyttbara lagringsenheter alternativ och med tillvalet Media Base och diverse andra dockningslösningar bör avsaknaden av en integrerad optisk enhet vara lättare att bära .


Extern D-Bay Drive alternativet med D420 är påslagen och ansluten via USB ( se stor bild )

Till sist måste Dell beröm för bland annat en minimal mängd av medföljande programvara med D420. Till skillnad från Dells Inspirons, är verksamheten fokuserad Latitude linje undantagna från angrepp av provprogramsprocessen och junkware som har lett till så många onödiga ominstallerar operativsystemet. Detta har faktiskt varit första gången jag har inte varit tvungen att göra en ren OS ominstallation med ett nytt system, och jag hoppas att se detta upprepas oftare.

Det är sant att D420 som testats med Core Solo är ingen prestanda sticker ut. Men för mig är detta inte den viktigaste aspekten av en ultraportabel. Bygg, internet anslutningsmöjligheter, tillförlitlighet, säkerhet alla kombineras för att trumf prestanda. Så länge den bärbara datorn kan utföra alla dina krävs kontorsuppgifter med lätthet så är det ett godkänt resultat i min bok. Det finns definitivt bättre prestanda ultrabärbara ute, om du enbart ute efter den snabbaste ultraportabla pengar kan köpa, leta någon annanstans.

Riktmärken

I stället för att göra mer talar, jag låter riktmärken talar för sig själva.

SuperPi:

I nedanstående resultat Super Pi beräknas till 2 miljoner siffrorna i precision kan du se D420 presterar bättre än den gamla Latitude X1, men är inte alls lika snabbt som den gamla D410. Inte heller är det så snabb processor vis som Core Duo-processor i den ultraportabla ThinkPad X60-serien laptop som använder en 1.60GHz Core Duo.

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Dell Latitude D420 (Core Solo ULV 1.06GHz) 2m 11s
Dell Latitude X1 (1,1 GHz ULV Pentium M) 2m 40s
Dell Latitude D410 (2,00 GHz Pentium M) 1m 36s
Fujitsu LifeBook P7120 (1,2 GHz ULV Pentium M) 2m 32s
Lenovo ThinkPad X60s (1,66 GHz LV Core Duo) 1m 23s
IBM ThinkPad X41 (1,50 GHz Alviso Pentium M) 2m 02S
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s


Super Pi skärmdump (meddelande CPU-hastighet sattes till max 1.06GHz vid genomförandet av detta, under normal användning processorhastigheten varierar) ( se stor bild )


PCMark05

Nedan visas resultaten av Latitude D420 jämfört med en Acer TravelMate 2428 bärbar dator som körs på en Pentium M 1.70GHz Banias generation CPU (2 MB nivå 2-cache, 400 MHz FSB). Du kan se D420 presterar på det hela lite värre än detta Pentium M-processor som infördes 2004.

PCMark05

Acer TM 2428 (Pentium M 735 1.70GHz) Dell Latitude D420 (Core Solo 1.06GHz)

HDD - XP Startup

5,49 MB / s

4,42 MB / s

Fysik och 3D

56,21 FPS

39,98 FPS

Transparenta fönster

-

137,27 Windows / s

3D - Pixel Shader

4,6 FPS

8,51 FPS

Webbsida rendering

2,35 Sidor / s

1,05 Sidor / s

Arkiv Dekrypteringen

41,44 MB / s

23,08 MB / s

Grafik minne - 64 rader

277,46 FPS

270,88 FPS

HDD - Allmän användning

2,59 MB / s

2,66 MB / s

Multithreaded Test 1 / Ljudkomprimeringsalternativet

119,27 KB / s

-

Multithreaded Test 1 / Video Encoding

90,03 KB / s

-

Multitrådade Test 2 / Text Edit

45,07 Sidor / s

27,19 Sidor / s

Multithreaded Test 2 / Image dekompression

9,67 MPixels / s

5,54 MPixels / s

Multithreaded Test 3 / Komprimering

1,93 MB / s

1,12 MB / s

Multithreaded Test 3 / Filkryptering

10,32 MB / s

6,09 MB / s

Multithreaded test 3 / HDD - Virus Scan

9,01 MB / s

3,98 MB / s

Multithreaded Test 3 / minneslatens - Random 16 MB

6,35 MAccesses / s

5,61 MAccesses / s

HDTune:

Resultaten för hårddisken medföljer Latitude D420 är mindre än fantastisk. Det är en 1,8 "4200rpm drive (icke-uppgraderas till en snabbare RPM) och exakt samma hårddisk som användes i Apple iPod 40GB och 60GB utgåva. Så de dåliga resultaten är inte förvånande.


( se stor bild )

Jämfört med ThinkPad X60s ultraportabel som antog en 2,5 "5400RPM hårddisk, kan du se D420 inte hänga med.

Mätning Lenovo ThinkPad X60s (2,5 "5400 RPM-enhet) Dell Latitude D420 (1,8 "4200rpm drive)
Minsta överföringshastighet 5,7 MB / s 9,6 MB / s
Maximal överföringshastighet 31,8 MB / s 21,2 MB / s
Genomsnittlig överföringshastighet 25,8 MB / s 16,9 MB / s
Åtkomsttid 17,6 ms 19,4 ms
Burst Betygsätt 62,6 MB / s 63,0 MB / s
CPU-användning 2,6% 5,3%

Tangentbord och pekplatta


Tangentbord och pekplatta visa ( se stor bild )

Trots det faktum att D420 är en 12,1 "ultraportabla, har Dell lyckats klämma in en fullstor klaviatur som är en välsignelse att använda. Visar inga tecken på flex och ge fast resor med minimalt brus, har D420 visat sig har den bästa tangentbordet jag någonsin har haft nöjet att använda. Också värt att nämna är det faktum att Ctrl-tangenten korrekt placerad längst till vänster med Fn-tangenten till höger, undvika Återinlärning krävs modeller som konstigt väljer att vända standard ordning.


Front view of spärren ( se stor bild )

I fråga om att pekaren alternativ, både ett brett aspekt pekplatta och en styrpinne som ingår för att tillgodose allas unika preferenser. Två uppsättningar musknappar ingår också för extra bekvämlighet när du använder respektive enhet. Musknapparna själva erbjuda fasta feedback och avger mycket lite buller utan några tecken på clickiness. Dessutom kan pekaren stick utnyttjas för att utföra ett klick för förbättrad produktivitet och pekplattan kan ställas in med både vertikal och horisontell rullning alternativ om så önskas.

Jag gillar D420 tangentbord, styrpinne och pekplatta mycket. Det finns flex noll till tangentbordet och det är verkligen mycket lätt att skriva på. Tangenttryckningshistoriken touch är lättare än vad jag är van att med hjälp av en ThinkPad, och jag föredrar en mer fast knapptryckning än D420 ger, men det är en fråga om individuella önskemål. Det enda jag kan föreslå att göra för att förbättra tangentbordet användbarhet sätts små noppor eller upphöjda bitar på musknapparna så de är lättare att känna sig och hitta.

Portar

Den D420 erbjuder en rimlig urval av hamnar i det begränsade utrymmet, men flera USB-portar och kanske en S-Video och DVI port skulle ha säkert varit trevligt (även om dessa finns tillgängliga via olika expansion och alternativ docka). Huvuddelen av portarna är belägna i den bakre delen av enheten, vilket är praktiskt när har många enheter ansluten när du använder systemet på ett skrivbord.


Sidovy från vänster av portar på D420: Kensington-lås, mikrofonen, Hörlur ut, PCMCIA-kortplats, SD-kortplats (se stor bild) ( se stor bild )


Tillbaka sidan av portar på D420: Ethernet LAN RJ-45, Modem RJ-11, 2 USB 2.0-portar, VGA-Out, D-Bay USB Port, IEEE1394 port, Power Port (Visa större bild) ( se stor bild )


Höger sida bild av portar på D420: Wi-Fi Catcher, Fläkt Vent (se stor bild) ( se stor bild )


Vy underifrån av D420: Kortplats, Batteri (hårddisk tillgängliga undersidan), minnesuppgradering Slot (under panelen) ( se stor bild )

Personligen fann jag platsen för de flesta varje port på baksidan av D420 något irriterande. Jag skulle ha velat ha haft minst 1 USB 2.0-port på sidan för enkel åtkomst som den äldre D410 gjorde. SD-kortplatsen är mycket uppskattat, och några klagomål om antal platser, bara placering. Men med en ultraportabel designers har att göra kompromisser om montering saker där de kan.

Skärm

Den D420 levereras som standard med en 12,1 "WXGA widescreen-aspekt skärm med en upplösning på 1280x800. Medan vissa kan fortfarande föredrar en standard-aspekt display, widescreen ger bättre multimedia användningsområden samt minskade fysiska dimensioner. I termer av skärmens upplösning, vissa individer (däribland jag själv) kan tycka att text på skärmen kan vara för liten ibland, men återigen det är en nödvändig avvägning för förbättrad bärbarhet. Mitt bästa förslag är att titta på andra 12,1 "modeller i en lokal butik för att avgöra om skärmen passar dina behov.


Minimal ljus läckage finns på D420 AU Optronics skärm ( Visa större bild )

Den speciella panelen som används i denna D420 tillverkades av AU Optronics, även Samsung och eventuellt andra tillverkare är också känt att tillhandahålla skärmar. När det gäller betraktningsvinklar de är i allmänhet rimliga, även vertikala vinklar är märkbart mer petiga och ibland föremål för den fruktade färgen inversion problem. Lyckligtvis är lätt läckage minimal, är likformighet i allmänhet acceptabelt, och ljusstyrka är mer än tillfredsställande, men ljusare skärmar är definitivt tillgängliga på marknaden. Intressant Dell erbjuder en inbyggd sensor för omgivande ljus, men denna funktion inte har visat sig användbar eller ens exakt i begränsad testning. Slutligen bör det noteras att D420 använder en matt skärm istället för allt populärare glänsande alternativ. Huruvida detta är ett positivt eller negativt är upp till personliga preferenser, men skärmen verkligen handlar färgernas intensitet för minskad reflektionsförmåga. Precis som är fallet med blanka skärmar, med hjälp av D420 utanför är mindre än optimal i direkt solljus, men ändå säkert en möjlighet, om än från min personliga erfarenhet blanka skärmar verkade vara lättare att läsa utomhus. Totalt sett är D420 skärm av rimlig kvalitet, men det är definitivt inte höjdpunkten av systemet.

Min D420 kom med en Samsung-skärm och inte AU Optronics. Det finns ljus läckage i botten på D420 skärmen, men inget skandalöst. De betraktningsvinklarna är så så är de horisontella vinklar är bättre än vertikal. Ljusstyrkan på Samsung-skärmen är fantastisk men från rapporter i NotebookReview.com forum från någon som har haft både en D420 med Samsung-skärmen och en med AUO skärmen verkar Samsung vara ljusare.


Dell Latitude D420 med Samsung-skärm ( se stor bild )

Trådlös kommunikation

Medan min D420 endast utrustad med Intel PRO / Wireless 3945ABG-kort och inbyggd IrDA, Bluetooth och flera EVDO / HSDPA Mobila lösningar bredband finns också. Wi-Fi-kvalitet och utbud har visat sig vara mer än acceptabelt och en klar förbättring jämfört med de Intel PRO / Wireless 2200BG i min HP DV1000.

Obemärkt inkluderar Dell en särskild behandling för Wi-Fi-användare med införandet av Wi-Fi Catcher på enhetens högra sida. Fungerar inte bara som en trådlös hårdvara omkopplare kan Wi-Fi Catcher också skjutas i en annan riktning för att upptäcka Wi-Fi-nätverk i området med hjälp av en färg-baserad lysdiod. Vad gör denna lösning så intressant är att den kan användas även när den bärbara datorn är avstängd, vilket gör söker efter nätverk så mycket lättare när roaming om. Även nyttan av denna funktion är upp till debatt, det är verkligen ett välkommet tillskott.


Wi-Fi Catcher för att detektera wi-fi hotspots ( se stor bild )

Högtalare och hörlurar

Som en maskin avsedd för yrkesmässig användning ger D420 en enda talare i det övre vänstra hörnet som ger oväntat underwhelming ljud med dålig total klarhet. Ändå är en hörlursutgång som och när ansluten till antingen hörlurar eller högtalare, var ljudåtergivning bättre än väntat, med lite till ingen väsande och fylligt ljud som var vida överlägsen den som ges av min DV1000 när du spelar upp musik . När det gäller ljudnivåer, varnas att utgången kan bli defeaningly högt på hörlurarna när den kopplas upp till 100%, så var försiktig när du ansluter dina enheter. Slutligen mötte jag först ett problem med PC högtalare som skulle resultera i en irriterande högt pip spelas när första ansluter till Wi-Fi-nätverk eller ta emot e-post, vilket endast kunde korrigeras genom att inaktivera den dolda Beep enheten i System Control Panel för alla som möter samma problem.

Säkerhet

Som kan förväntas av ett företag bärbar dator, erbjuder Dell flera viktiga säkerhetsfunktioner för dem som skulle behöva dem. Även om det inte ingår i min modell, en sådan funktion som sticker ut är den valfria UPEK fingeravtrycksläsare som kan införlivas mellan de två nedre musknapparna. Dessutom kommer en integrerad Smart Card-läsare som standard med D420, som inte Trusted Platform Module 1,2 efterlevnad. I korthet, inte Dell inte snåla på att ge upp-to-date säkerhetslösningar för de användare som behöver dem.

Värme och buller

Trots första rapporterna från D420 är fläktlös såsom Latitude X1, behöver D420 faktiskt en fan-baserad kyllösning. Lyckligtvis är dock viska fläkten allmänhet tyst och sällan märkbara. I luftkonditionerade rum fläkten nästan aldrig tänds alls om att utföra CPU-intensivt arbete under långa tidsperioder. Även då är det buller som uppstår i allmänhet drunknade av omgivande ljud. I varmare miljöer har jag märkt att fläkten kommit på oftare, även om ljudet är fortfarande endast måttlig även när fläkten ramper upp till högre hastigheter. Den enda käbbla jag har med kylande lösningen är då placeringen av ventilen: eftersom den är placerad på enhetens högra sida, är varm luft blåses direkt på användarens hand vid användning, vilket är uppenbarligen inte en optimal lösning. Återigen dock innebär att fläkten sällan går att denna fråga inte är så problematiskt eftersom det skulle kunna vara. Slutligen verkar det övre högra sidan av den bärbara datorn blir betydligt varmare än resten av enheten över långvarig användning, även baserat på mina erfarenheter av D420 har fortfarande i allmänhet varit svalt nog att användas i mitt knä.

Jag hittade D420 att köra varmare än jag skulle vilja. Som med David, tenderade den bakre högra sida få mycket varmare än den övriga laptop. För mig ryggen höger fick heta till punkten att vara obekväm i knät. Processorn Temperaturen verkade sitta mellan 54C och 60C vid normal kontor Aktivitetsanvändning som är lite varm, min ThinkPad T43 14-tums skärm bärbar dator med en Pentium M 2,0 GHz processor genomsnitt mellan 45 och 50C under normal kontor Aktivitetsanvändning.

Batteri


Batteriet på Dell D420 har en inbyggd chage indikator ( se stor bild )

Den D420 kan utrustas med en 4-cells, 6-cells eller 9-cells batteri. Till skillnad från de flesta andra bärbara datorer, är batteriet ligger på framsidan av enheten och inte i den bakre, så använder de 9-cells batteri resulterar i vad som ser ut som en extra handledsstödet sträcker sig ut från framsidan av enheten. Lyckligtvis både 4-cells och 6-cells batterier sitter jäms med enheten, så jag valde 6-cells. Som en extra bonus, de två mindre batterier tillåter en att dra fördel av Dells ExpressCharge funktion, som möjliggör full laddning av batteriet i lite över en timmes tid. Dessutom har alla tre batterier har en batterimätare som kan visa återstående laddning via LED-indikatorer även när datorn är avstängd.


Nätadapter för D420

När det gäller batteritid med 6-cells, i min begränsade tester jag har i genomsnitt lite över tre timmar med Wi-Fi och maximal ljusstyrka medan du skriver dokument, surfa på nätet och lyssna på musik. Jämfört med DV1000 är en klar förbättring, och med ljusstyrkan minskas mycket respektabel bort-från-the-desk användning tider är säkert inom anledning. Den 9-cells batteri finns också som ett alternativ om ännu längre tid anses nödvändiga.

Jag hade också 6-cells batteri och när tt jag fick nästan exakt 3-timmars användning när man har skärmens ljusstyrka inställd på halv och wi-fi på. Detta är definitivt en acceptabel summa för ett batteri som är i jämnhöjd med den bärbara datorn. Jag älskar det faktum att batteriet är en sammanfattning ladda typ, är batteriet tillbaka upp till över 80% laddning från zilch i ca 40 minuter!

Slutsats

Efter att ha använt Dell Latitude D420 under en tid nu har mina intryck varit mest överväldigande positiva. Även om vissa aspekter såsom den långsamma 4200rpm hårddisk, brist på intern optisk enhet, och bara tillfredsställande skärm har visat mindre än idealisk, dessa är acceptabla uppoffringar i jakten på bästa portabilitet möjligt. Även trots nackdelarna, det finns mer än tillräckligt med proffs att tungan på vågen i motsatt riktning: enhetens lätt, utmärkt byggkvalitet och estetik, och lovvärt batteritid. Därför, med fjäll lutas kraftigt i D420: s fördel, kan jag helhjärtat rekommendera Dells Latitude D420 för dem som söker efter en ny ultra-portabel.

Den byggkvalitet och ren användbarhet och formfaktor för D420 gör det bra. Den låga utropspris på $ 1.200 sätter pricken med att göra det enkelt att rekommendera.


Fördelar

  • Lätt konstruktion börjar på £ 3,0 och endast £ 3,2 med infälld 6-cellsbatteri
  • Kompromisslös byggkvalitet, magnesiumlegering hölje, och estetik tilltalande
  • Bredbildsskärm och kompakta mått
  • Respectable batteritid med 6-cells ExpressCharge batteri och tillgänglighet av 9-cells batteri alternativet
  • Tyst drift, begränsad fläktljud och relativt lugn kyllösning
  • Utmärkta anslutningsmöjligheter, med alternativ inklusive Wi-Fi, Bluetooth, IrDA och mobilt bredband via integrerad EVDO eller HSDPA, liksom ingår Wi-Fi Catcher funktion
  • Robust säkerhet, inklusive standard Smart Card-läsare, TPM 1,2 efterlevnad, och valfri UPEK fingeravtrycksläsare
  • Rikedom av valfria dockningslösningar som Media Base, D-port, och D-Dock
  • Införande av SD-kortplats lagring alternativ

Nackdelar

  • Begränsade CPU klockfrekvenser
  • Långsam 4200rpm hårddisk alternativ och endast mindre kapacitet tillgänglig
  • Brist på intern optisk enhet och tillit till D-Bay
  • Genomsnittlig skärmkvalitet med restriktiva betraktningsvinklar
  • Placering av fläkt ventil på höger sida

Vissa Glamour Skott av Latitude D420 i Central Park NYC (det är vägen klar och park klar)


( se stor bild )


( se stor bild )


( se stor bild )


( se stor bild )


( se stor bild )


( se stor bild )


( se stor bild )


( se stor bild )



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar