måndag 14 augusti 2006

LG S1 Review (pics, specifikationer)

LG S1 Recension (pics, specifikationer)
av lewdvig - 2006/08/14

av Perry Longinotti, Kanada

Sexy Beast: Att ta Wraps Off av LG fantastiska S1

Även om priset på grundläggande datoranvändning fortsätter att sjunka, och en trevlig bärbar dator kan köpas för historiskt låga priser i år, finns det fortfarande en aktiv och konkurrenskraftig high end. Bärbara datorer som Acer TravelMate 8204, Ferrari 4000 och 5000-serien, MacBook Pro, ThinkPad T60 är några fina exempel från företag som vill lägga till några sex appeal till sina laguppställningar. Jag tror att LG är ett exempel på det senare.

LG: s bärbara datorer, som finns i Nordamerika för ungefär ett par år nu, är i allmänhet skarpa snygga maskiner med konkurrenskraftiga specifikationer. Tills nyligen de inte har haft ett flaggskepp modell dock. Ange S1.


LG S1 ( Visa större bild )

Min rik man, fattig man erfarenhet är klar denna månad har gått från billig och modig liten Acer TravelMate 2428 WXCi till de eleganta och kraftfulla LG S1. Detta är en bärbar dator som skulle göra en framgångsrik person från näringslivet stolt över att äga.

Out of Box Experience - Utseende

Du kan berätta höger utanför bat att LG S1 är en premie bärbar dator - lådan är härlig. Hellre än att leverera din nya heta bärbara datorn i en vanlig kartong, LG mantlar S1 i en skarp ser glänsande svart låda med matta detaljer. Ganska rik ser förpackningen, låt oss packa upp den.


( se stor bild )

Inuti lådan ser du tillbehörslådan och den bärbara datorn själv. LG kunde stå att lägga en välkommen kort eller något. Acer har få igång kort som hälsar ägare av deras bärbara datorer och medan de flesta människor vet hur man kommer igång Jag tycker det är en fin touch.


( se stor bild )

Ta bort den bärbara datorn, kan du se en hel del av plastfilm skyddar S1 s yta. Och vilken avslutning! Jag har hanterat en galen antal bärbara datorer och jag har aldrig lagt händerna på någon så bra som de S1. Locket är en djup svart / blå metallic färg som ser fantastiskt - i nivå med någon yta du kan få från en boutique PC byggare. De kallar detta piano svart, men jag har inte sett en finish här bra på alla piano.

Öppna den magnetiska locket och du presenteras med en härlig glänsande vit akryl bas. Det ser ut som en gigantisk platta av elfenben. Detta är lätt en av de snyggaste bärbara datorer som jag någonsin har sett - även när jag skriver den här artikeln min fru kommentera hur vacker S1 är. Den vita basen är gjord av ett material som är mycket trevligare än Apple iBook som jag har ägt.

Att försöka fånga S1: s utseende är meningslöst, bilder gör det inte rättvisa. LG anförtrotts S1 design till en högsta kvalitet designstudio i Tokyo kallade Geo Design Inc . LG vann 2006 red dot design award för S1 och det är ingen överraskning. Titta på tidigare vinnare av priset avslöjar några verkliga pärlor: Apples iPod, iBook, Nokia 8800 och flera Sony Vaios.

Hantering S1, det känns gedigen och flex-fri. LG verkar ha använt en rad olika hög kvalitet material i konstruktionen av S1. Jag har inte upptäcka någon billig plast - även minnet panelen dörren var magnesium eller aluminium.

S1 ser ut som det är värt att någonsin öre av sin högre pris (ca $ 2,200.00 USD för den högsta konfigurationen). Men hur gör man?

Specifikationer: Noll bottlenecks

Jag tror inte LG höll något tillbaka när planeringen av specifikationer för S1. Vi skickades S1-M001A9 variation. Jag misstänker att detta är top of the line-modellen eftersom det finns endast ett fåtal områden där specifikationerna kan förbättras. I de flesta områden jag inte kunde komma på några överlägsna komponenter finns när detta skrivs.

Processor

Från och med processorn får du Intel Core Duo T2600 körs på 2,16 GHz. Jag tror att vi har slut på superlativ för detta chip. Det är fantastiskt, erbjuder prestanda som motsvarar en del av de snabbaste stationära processorerna samtidigt kräver betydligt mindre ström. Jag kan inte tänka mig någon som besviken prestanda detta chip. Det avslutade SuperPi till två miljoner platser i 1 minut 11 sekunder.

Minne

Minnet är 2 GB DDR2 körs på 667 MHz i dual channel mode. Denna mängd RAM ska hantera nästan allt som du kommer att kunna kasta på S1. Du får kvantitet och kvalitet.

Hard Drive

Lagring hanteras av en Hitachi Travelstar 5K100 100 GB HDD och den extremt kapabel LG GSA-4082 Dual Layer DVD-RW-enhet med LightScribe.

Hårddisken kunde stå att vara större eller snabbare - vi talar om en lyxig laptop här. Det kan ha varit en bra idé att spec en av de nyare vinkelräta hårddiskar i S1. I LG: s försvar har jag funnit många av de nuvarande skörd av 5400 rpm hårddiskar är stora artister med en bra balans mellan fart, termiska egenskaper och ljudnivån. Denna hårddisk använder en SATA-anslutning.

Optisk enhet

LG optiska enheten kommer att hantera alla format av CD-och DVD-media som är ute med undantag för HD DVD och Blu-ray. Med en WSXGA-skärm och 5,1-ljud stöd skulle införandet av antingen nästa generations optiska format ha varit trevligt, men skulle sannolikt också lett till ett mycket högre pris - förmodligen en annan $ 800,00. Enligt min mening betala så mycket för att spela båda formaten är ett slöseri med pengar just nu eftersom vi alla vet hur billigt dessa enheter kommer att vara i ett år eller två.

Grafik och Screen

ATIs Mobility Radeon X1600 driver S1: s 15 "1600 * 1050 skärm. För icke-stationära ersättning bärbara datorer, är detta det bästa grafikkortet finns. LG har utrustat S1 med en enorm 512 MB dedikerat grafikminne. Detta system gör att du kan spela spel som Doom III Ultra läge. Det lyckades en poäng på 3904 i 3DMark05. Jag testade Prey och GTR2. Prey sprang bra med identifieras automatiskt inställningar (medelhög) vid 1024 * 768 upplösning, sprang GTR2 bra på 1600 * 1050 och höga inställningar (ingen kantutjämning eller filtrering). Detta är en stor videosystem och gör att du kan spela de flesta spel på S1.


( se stor bild )

LCD-panelen på S1 använder inte en blank beläggning. Jag kände också att skärmen kan vara lite ljusare, men att spela med ATIs Catalyst Control Center lite tillät mig att få ljusstyrka, kontrast och gamma inställningar till en behaglig nivå. Text ser bra ut på skärmen. När du tittar på filmer och spel fanns inga tecken på spökbilder.

Chipset

Intels 945 PM Express-chipset binder alla dessa komponenter tillsammans. Det här är Intels top of the line centrala logiken chip, vilket innebär att det är den överlägset bästa mobila kärnan logikchip tillgängliga just nu. Den ökade prestandan jämfört Intels andra erbjudanden kommer i form av maximal bandbredd på anslutningen mellan komponenter: PCI-Express x16 och x1, Serial ATA, tvåkanals DDR2 667 stöd. Denna chipset stödjer också Intel Active Management Technology - något som kommer att eller kommer inte, skicka ditt hjärta fladdra beroende på hur nära ditt skrivbord ligger till IT-avdelningen.

Bakom varje stor Northbridge finns en lika stor Southbridge. I S1 får du Intels ICH7 South Bridge chip - en state-of-the-art-komponenten. Den hanterar Input / Output uppgifter såsom lagring och USB-anslutningar och ljud. High Definition Audio (tidigare: Azalea) ingår och dirigeras genom Realtek ALC880 5,1 kanalkodeken chip.

Ljud

Audio är värt att ta på här eftersom LG har investerat en tanke på att göra det bättre. De 3 watts stereohögtalare förstärks av SRS Labs ljudtekniker: TruSurround XT och WOW XT. Dessa tekniker ger virtuellt surroundljud och gör komprimerat ljud, t.ex. MP3 låter bättre. De fungerar ganska bra, den virtuella surround kommer in särskilt praktiskt när du tittar på film med hörlurar. Jag hittade ut från högtalarna för att vara bra och högt, och jag var imponerad av kvaliteten när du använder hörlurar.

Spelautomater

S1 har en 5-i-1-kortläsare med stöd för de mindre kortformat - ingen Compact Flash stöd. Dessa läsare komma till hands för att överföra filer i våra diskettlös datormiljöer så det är trevligt att se LG har en. En fyra stifts FireWire-port ingår.

För anslutning av andra expansionen enheter, har LG som en enda kortplats kompatibel med CardBus / PCMCIA. Det kommer att bli intressant ExpressCard-enheter kommer ut inom en snar framtid, men kompatibilitet med det äldre formatet försäkrar att du kommer att kunna använda de kort du redan har köpt.

Trådlös

WiFi hanteras av Intel PRO / trådlös 3945ABG-chip. Det är Intels top of the line trådlösa chip och erbjuder alla tre officiella WiFi format men saknar tekniken hastighet Doubler - något som Intel inte har antagit. Du får också LG: s Hexa-band antenn teknik för att öka signalstyrkan. I mina tester hittade jag LG S1: s förmåga att hitta trådlösa nätverk är om genomsnittet - lika med andra bärbara datorer jag har testat eller ägt. För folk som fortfarande använder kablar har LG inkluderat en Gigabit Ethernet-port som drivs av en Agere PCI-Express x1-chip. Ofta billigare lösningar använder PCI-bussen för Gigabit nätverk. Eftersom PCI är tre gånger långsammare än PCI-Express x1 detta kan orsaka en flaskhals. På tal om flaskhalsar, är ett 56K modem också.


Inställning av Bluetooth ( se stor bild )

Bluetooth hanteras av CSR BlueCore V4 chip. IVTs Bluesoleil kommunikation stacken användes i stället för den vanligare Microsoft eller Widcomm programvara. Som en flitig användare av båda och en första gången användare av Bluesoleil Jag måste ge klartecken till LG: s val. Förutom att ha en enkel att använda Toshiba-esque verktyg som visar enheter inom räckhåll på en radar-liknande skärm lyckades Bluesoleil programvara för att ansluta till min telefon utan att misslyckas. Detta var den bästa Bluetooth erfarenhet jag har haft.

Batteri och ström

Återigen hade jag problem med batteri Eater Pro. I detta fall ATI grafikkort och jämförelseindexet har OpenGL renderare verkade vara i strid med varje försök till en mätning som slutar i en inte stöds pixelformatet "fel.

Så med inga syntetiska riktmärken för att hjälpa mig, vände jag mig till min trogna Sagan om ringen batteriets tortyr rutin. Hur långt in i Sagan om Ringen (Extended Edition) kunde S1 få innan oundvikligen misslyckas (som alla andra innan det hade). Jag tyckte att jag behövde LCD-panelen inställd på maximal ljusstyrka, och det kommer säkert att påverka batteriets livslängd. LG: s batteri Miser 4 programvara upptäcks vad jag gjorde och lastade rätt profil. Jag lyckades slutföra disk en precis som systemet stängs med absolut ingenting kvar i tanken. Disk en är ca 1:45:40 lång. En kvart ifrån två timmar med skärmen inställd på max ljusstyrka - inte mycket.

Surfa på nätet, lyckades jag få 2 timmar 24 minuter innan maskinen stoppas. Inte illa för en bärbar dator med den här mycket makt, men nio cell tillvalsbatteriet skulle förmodligen sträcka tid borta från ett vägguttag till nästan fyra timmar. LG kanske vill överväga stöta priset med några tior och utrusta S1 med större batteri.


( se stor bild )

S1 kraftförsörjning är itsy-bitsy för en bärbar dator här kraftfulla. Välkomnar införandet av en liten strömförsörjning som denna kommer att vara någon som faktiskt har för avsikt att ta S1 på vägen. Jag skulle konservativt säga att det är storleken på enheten som följde med min Ferrari. Det är små detaljer som dessa som höjer en produkt.

Extra maskinvarufunktioner


Biometri programvara ( Visa större bild )

Biometrisk säkerhet är närvarande i form av en Trusted Platform Module och ett fingeravtryck scanner. Softex OmniPass hanterar konton och användare inskrivning på någon av säkerhetsteknik. Det är ett användarvänligt system som en biometrisk säkerhet novis som jag avslutade med lite tålamod.


( se stor bild )

En annan intressant hårdvara funktion är en Cardbus storlek fjärrkontroll för uppspelning av media. Den använder IR för att överföra sin signal till S1. Detta kan vara arbete användbar för människor som gillar att koppla sina bärbara datorer till externa bildskärmar eller TV-apparater. S1 har VGA och S-Video portar men tyvärr finns det ingen DVI-port. Personligen tror jag en VGA-port ser ut som på sin plats på en bärbar dator av denna kaliber som gör en serie-eller parallellport.

Programvara och inställning

När du först starta upp S1 LG: s MUI verktyg uppmanar dig att välja språk.


Intelligent Updater ( Visa större bild )

Du kommer att hitta din nya bärbara dator i den mest orörda och jungfruliga konfiguration. Allt du får är Windows och LG: s utmärkta "Intelligent Update" nytta. Detta verktyg ansluts snabbt till Internet och kontroller för LG och Microsoft-uppdateringar. Den uppdaterar sedan alla dina drivrutiner och programvara till den senaste LG-testade versioner - automatiskt. Den nedladdade jämn och installerat S1 exemplar av Norton Antivirus!

Processen är minst lika bra som Windows Update (som om du missar det kan fungera samtidigt för att uppdatera Microsofts operativsystem). Förutom att till synes ge dig allt du behöver, det ber inte installera Microsofts spyware validering. Uppriktigt sagt denna utveckling är efterlängtad och jag applåderar LG för att få det rätt.

LG: s batteri Miser 4, On Screen Display Manager och IP Manager spetsa den medföljande verktyg. Du får också en CyberLink programvara disk som innehåller ett urval av deras allestädes närvarande programvara, inklusive PowerDVD 6,0.

Återställ diskar för operativsystemet och verktyg ingår.


Ingår skivor ( se stor bild )

Prestanda

Mina förväntningar på prestanda från en bärbar dator var helt återställs genom S1. Inte bara var LG S1 den snabbaste bärbara som jag har testat, det var den snabbaste dator som jag har testat. Det skuggan lätt att utföra min 2,6 GHz Athlon 64 desktop - bara skrivbordets ATI X1900 räddade den från att vara slog i spel tester.

Speciellt ser LG S1 föreställningar så här: SuperPi test var nästan dubbelt så snabbt som den 2 GHz Turion 64 processor i min Ferrari 4005 WLMi. Och resultatet av 29 sekunder för en miljon platser är så bra som du skulle få från mycket snabbare wattal äta skrivbord. I själva verket är i samma liga som stationära datorer med vilt över-klockade Opterons och Athlons .

När det gäller PCMark 05, levererade S1 en poäng av 4460 vilket är inom räckhåll för snabba datorer. Kom ihåg att bärbara datorer utformade för att vara energieffektiva så att se dem köra snabba strömkrävande datorer så nära är ett bevis på hur långt vi har kommit. Föreställningen delta mellan bärbara och stationära datorer blir mycket liten. I fallet med PCMark 05 resultaten kan hänföras till I / O-prestanda stationära datorer.

I detalj såg PCMark 05 poäng så här:

PCMark05

HDD - XP Startup

6,31 MB / s

Fysik och 3D

182,95 FPS

Transparenta fönster

430,48 Windows / s

3D - Pixel Shader

82,59 FPS

Webbsida rendering

3,31 Sidor / s

Arkiv Dekrypteringen

53,94 MB / s

Grafik minne - 64 rader

1165,93 FPS

HDD - Allmän användning

4,27 MB / s

Multithreaded Test 1 / Ljudkomprimeringsalternativet

2174,66 KB / s

Multithreaded Test 1 / Video Encoding

331,82 KB / s

Multitrådade Test 2 / Text Edit

114,05 Sidor / s

Multithreaded Test 2 / Image dekompression

26,0 MPixels / s

Multithreaded Test 3 / Komprimering

7,91 MB / s

Multithreaded Test 3 / Filkryptering

20,05 MB / s

Multithreaded test 3 / HDD - Virus Scan

22,99 MB / s

Multithreaded Test 3 / minneslatens - Random 16 MB

8,01 MAccesses / s

Super Pi

Notebook

Tid

LG S1 (2,16 GHz Core Duo)

1m 11s

Asus W3H760DD (2,0 GHz Pentium M)

1m 33s

Dell Inspiron E1505 (2,0 GHz Core Duo)

1m 16s

Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo)

1m 18s

Toshiba Satellite M100 (2.00GHz Core Duo)

1m 18s

Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo)

1m 29s

Dell XPS M140 (1,86 GHz Pentium M)

1m 41s

Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M)

1m 53s

IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M)

1m 45s

3DMark05:

Notebook

3D Mark 05 Resultat

LG S1 (2,16 GHz Core Duo, ATI X1600 512MB)

3.904 3D Marks

Asus W3J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB)

3.925 3D Marks

Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400)

1.791 3D Marks

Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB)

4.236 3DMarks

Alienware Aurora M-7700 (AMD Dual Core FX-60, ATI X1600 256MB)

7.078 3D Marks

Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB)

2.092 3D Marks

Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI X700 128 MB)

2.530 3D Marks

Fujitsu n6410 (1,66 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB)

2.273 3DMarks

HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB)

2.536 3D Marks

Dell XPS M1210 (2,16 GHz Core Duo, nVidia Go 7400 256MB)

2.090 3D Marks

Ergonomi

Enkla saker som en bra tangentbord ofta förbises av bärbara beslutsfattare. Tack och lov LG har utrustat S1 med stor prov. S1 högkvalitativa chassi ger nycklarna en solid grund. Jag skulle rankas S1 tangentbordet som en av de bästa som jag någonsin har använt. LG har använt det utrymme som erbjuds på S1 mycket bra och som ett resultat är en av de få 15,4 "bärbara datorer med ett numeriskt tangentbord.


( se stor bild )

Pekplattor är ett annat område som kan vara lätt att skruva upp. Ibland en tillverkare frestas att lägga massor av coola utseende extra funktioner på pekplattan. Min erfarenhet av dessa extra funktioner är att de inte fungerar mycket väl och bara komplicera saker och ting. Jag ryser när jag ser upptagen pekplattor. LG har gett S1 en trevlig enkel pekplatta som fungerar bra med ett minimum av tweaking.


Framsida sidan ( se stor bild )


Vänster sidan ( se stor bild )


Höger sida ( se stor bild )

S1 är genomsnittliga storlek för en 15'4 "anteckningsbok Det kan vara lite tunnare -. Den mäter upp till lite mer än en tum tror det väger ungefär £ 6,2 vilket är rättvist beaktar den fasta känslan konstruktion Endast tiden.. berättar om byggkvalitet är lika bra som det känns, men direkt ur lådan har ett försprång framför några av bärbara datorer jag har testat.

Liksom många bärbara datorer har S1 tangentbord en hel funktionstangenter. På skärmen Display Manager ger visuell feedback om dessa funktioner när du aktivera / avaktivera dem. Det är en ganska skarp utseende verktyget. Förutom volym, ljusstyrka och trådlöst S1 innehåller också en funktion som jag inte har sett förut: fläktstyrning. Du kan växla mellan tre inställningar: automatisk, sval och tyst. Jag lämnade enheten "cool läge" under hela testet och hittade inte fläktljud påträngande.

Genom att lägga till alternativet fläktstyrning till S1 LG har gjort sitt liv lättare när det gäller att behaga sina användare. Om du inte gillar en varm bärbar dator, lämna inställningen till "cool". Om fläktljud irriterar dig, lämna fläkten inställning på "tyst". Och om du inte bryr dig, låt S1 bestämmer vad fläkthastighet är bäst.

Som ett resultat av min fan inställning preferens (kallt), jag har inte några värme problem med S1. Det blir lite varm när den är inkopplad, men det har aldrig närmade obekväma. Jag fann att när du spelar spel GPU fan skulle sparka på och det kan bli högt. Detta går med territorium - en kraftfull GPU genererar mycket värme.

Använda S1 på batteri, fann jag det vara varken varm eller bullriga.

Avslutningsvis är det värt pengarna?

Detta är en premie bärbar dator, ingen tvekan om det. Jag tror att det lätt motiverar sina kostnader, särskilt när de staplas upp mot två av sina närmaste konkurrenter: Acers TravelMate 8205 WLMi och MacBook Pro.

LG S1

MacBook Pro

Acer 8205 WLMi

CPU

2,16 GHz

2,16 GHz

2,16 GHz

RAM

2 GB DDR2 667

2 GB DDR2 667

2 GB DDR2 533

HDD

100 GB 5400 RPM

100 GB 5400 RPM

120 GB 5400 RPM

Video

512 MB X1600

256 MB X1600

256 MB X1600

Nätverk

Intel 3945ABG

Bluetooth 2,0 EDR

Flygplats BG

Bluetooth 2,0 EDR

Intel 3945ABG

Bluetooth 2,0 EDR

Visa

WSXGA + (1600 * 1050)

1440 * 900

WSXGA + (1600 * 1050)

Optisk

DVDR 8x Dual Layer w / Lightscribe

DVDR 4x

DVDR 8x Dual Layer Swappable

Slot

Cardbus

ExpressCard/34

Cardbus, ExpressCard/34

Trådbundet nätverk

Gigabit Ethernet, 56K modem

Gigabit Ethernet

Gigabit Ethernet, 56K modem

Extrafunktioner

Biometri, TPM, Media Remote, 5in1 Reader

OSX, iLife, Front Row, iSight webbkamera, Mag Safe PSU

VOIP telefon, 1,3 MP OrbiCam, 5in1 Reader

Pris (CDN)

2599 $

3199 $

2599 $

I denna ligan S1 ser ganska bra ut. Valet handlar om LG S1 eller 8205 WLMi grund av den stora bidraget måste du betala för MacBook Pro. Jag skulle ta LG. I min begränsade erfarenhet av Acer TravelMate 8204 (en skåra nedanför den modell som anges ovan) jag hittade sitt chassi för att bli föremål för böjning och knakande. LG: s S1 är byggd av material som är mycket trevligare än Acer (andra än kol locket på Acer).

Ferrari bärbara datorer är kvar från listan eftersom uppriktigt sagt de 4000-serien är betydligt långsammare än Core Duo bärbara datorer som anges ovan. Jag har inte kunnat få mina händer på den nya 5000-serien, men jag skulle satsa på att det är 15-20% lägre i de flesta tester. AMD kommer att behöva göra något snabbt om de har för avsikt att konkurrera med Intel i high-end bärbara marknaden.

Det finns en hel del riktigt bra bärbara datorer i denna prisklass, och de två modellerna ovan att jag bestämde att hetsa S1 mot är bara ett par av de mer kända modeller. Poängen med övningen är att illustrera att om du handlar i detta område, bör du sätta S1 på din lista.

LG har gjort en nästan perfekt anteckningsbok i S1. Det är väl konstruerade, erbjuder fantastisk prestanda och ser extremt snygg. Ja, du kommer att betala en premie för denna bärbara dator men jämfört med sina konkurrenter det är prissatt aggressivt.

Fördelar

  • Mycket snabb i alla uppgifter
  • Stora byggkvalitet
  • TPM och biometrisk säkerhet
  • Rengör Windows installation
  • LG mervärde programvara
  • Små nätadapter

Con

  • Ingen DVI-port
  • En snabbare eller större enhet skulle vara bättre
  • Större batteri vänligen


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar