onsdag 31 oktober 2012

Lenovo IdeaPad Yoga 13 Review

Lenovo IdeaPad Yoga 13 Review
Jerry Jackson - 2012/10/31

Den viktigaste funktionen som nämns i försäljningsmaterial för Lenovo IdeaPad Yoga 13 är den 360-graders vridskärm som gör det här 13-tums Ultrabook att omvandla till en tablett eller en av två andra presentationslägen för visning av innehåll. Även förmågan att filp i olika positioner gör yoga ganska speciell, det är mer av en krigare pose eller nedåt inför hund?

Översikt

Lenovo IdeaPad Yoga 13 är en av de mest unika 13-tums Ultrabooks vi har sett hittills. Vid första anblicken kan se ut som en traditionell bärbar dator med en pekskärm som tillåter direkt kontroll över Windows 8 kakel gränssnitt, utan helt enkelt trycka på skärmen igen och du kommer att upptäcka att det vänder runt för att fungera som en tablett eller presentationsverktyg.


Yoga 13 i "Notebook-läge"

Yoga 13 i "Tent Mode"


Teamet på Lenovo bryter ner dessa olika positioner skärmen i fyra kategorier:


Yoga 13 i "Stand-läge"

Yoga 13 i "Tablet-läge"


Bygg och Design

Lenovo kallar IdeaPad Yoga 13 "världens första multi-mode Ultrabook" och medan vissa kan diskutera uppgifter om detta påstående, kan vi säga att detta är en mycket välbyggd, premium laptop.

Liksom de flesta Ultrabooks, IdeaPad Yoga 13 slår en imponerande balans mellan snabb prestanda, bra batteritid och en tunn och lätt design. Denna 13-tums bärbar dator är bara 0,67 inches tunn med skärmen stängd och väger endast 3,3 £ så det är nära till en tidigare generation 12-tums bärbar dator storlek och vikt. Vi var särskilt imponerade att Lenovo lyckats leverera en relativt prisvärd pekskärm konvertibel laptop utan att lägga mer tjocklek. Lenovo använder vad de kallar "direkt bindning teknik" för att skapa en 10-gradig multi-touch display utan extra touch-senative skikt som används av tjockare konvertibla bärbara datorer. Men även med den tunna profilen på Yoga 13 känns fast i våra händer.

Locket Skärmen är stark och vi såg inga snedvridningar skärm eller "vågor" när vi applicerat tryck på baksidan av skärmen. Även om vi inte rekommenderar att försöka stå på denna laptop, bör det överlever den typiska användningen och missbruk att de flesta bärbara datorer uthärda runt huset, på jobbet eller i skolan.

Medan vi pratar om möjligheten att vända Yoga 13 i ett antal olika positioner, borde vi nog göra er uppmärksamma på placeringen av strömbrytaren. Strömbrytaren - vilket är ett typiskt tryckaktiverad switch - ligger i framkant av den bärbara datorn under den vänstra handledsstödet. Problemet med den här platsen är att det är möjligt att oavsiktligt trycka på strömbrytaren med knät bara genom att dra den bärbara datorn nära dig eller genom att trycka ner på den bärbara datorn när Yoga 13 är i tältet läge och vilar på en ojämn yta.

Om du tar en snabb titt på botten av IdeaPad Yoga 13, ser du att det är ganska standard för en Ultrabook. Den nedre halvan av den bärbara datorn ser ren med ingen snabb åtkomst panel för att ta bort lagringsenhet, RAM, eller andra komponenter. Detta Ultrabook använder en enda standard RAM slots så det maximala RAM tillgänglig just nu är 8GB. De flesta användare kommer inte att försöka ta bort torx-skruvarna på den nedre halvan av chassit för att uppgradera RAM-minnet själv.

Hamnar och funktioner

Den 13-tums Yoga 13 innehåller en blygsam samling av portar eftersom denna laptop är också utformad för att vara en tablett och Lenovo ville hålla den tunn och lätt. Du ser en 4-i-1-kortläsare (SD, SDHC, SDXC, och MMC), headset, HDMI-och två USB-portar (en US 2.0 och en USB 3.0) men det är om det. Det finns ingen Ethernet-uttag, ingen inbyggd DVD-enhet och ingen VGA-port för anslutning till gamla externa bildskärmar och projektorer. Alla hamnbeskrivningar nedan listas från vänster till höger.


Vänster: HDMI, USB 3.0, headsetuttag

Höger: Screen rotation på / av-knapp, 4-i-1-kortplats, USB 2.0-port, AC vägguttag


Skärm och högtalare

Den 13,3-tums glänsande skärm på Yoga 13 är över genomsnittet i ett antal olika sätt. Till att börja med Lenovo använt en IPS display istället för en billigare TN-stil panel. Detta innebär att färgerna och skärmens ljusstyrka förblir konsekvent oavsett din betraktningsvinkel. En IPS-skärm är en funktion som är "bra att ha" på en bärbar dator, men det är så gott som "viktigt" på en tablett på grund av olika positioner och betraktningsvinklar.

Det andra bidraget funktion för att den här skärmen är upplösningen på 1600 x 900 bildpunkter. De flesta 13-tums bärbara datorer har en 1366 x 768 upplösning och det är bara inte tillräckligt för multitasking med flera fönster på en skärm. Kombinera som ökad upplösning med 10-punkts multi-touch dispaly ytan och du har grunden för en stor Windows 8 användarupplevelse.


Speaker är god för en tunn Business Notebook och maxvolymen är högt nog för att fylla ett stort mötesrum med klart ljud. Den ljudprestanda är mer än tillräckligt bra för en grundläggande videokonferens eller webcast och även fungerar bra för att titta på en Netflix Titta Direkt film. Lenovo återigen slagit sig ihop med Dolby att inkludera Dolby Home Theater v4 ljud (trimmad stereohögtalare, hörlursutgång och ljudbearbetning programvara) för att leverera en bättre multimediaupplevelse.

Tangentbord och pekplatta

Yoga 13 har en standard Chiclet-stil ("ö-stil") tangentbord med bra avstånd mellan varje tangent. Lenovo kallar detta en "AccuType" tangentbord tack vare ren layout och rundade tangenter utformats med ergonomi i åtanke och för att ge användarna bättre skriva noggrannhet jämfört med tangentbord med platta tangenter och en annan layout.

Alltså, jag är glad att se Lenovo placerade Home, PgUp, PgDn, och avsluta-knappar i en enda rad på höger sida av tangentbordet i stället för att spridas isär på olika platser. Handlovsstöden är också mycket bekväma tack vare läder textur som täcker handflatan vilar och tangentbordet surround.

Synaptics pekplatta har en smart sensor som implementerar palm avslag att hindra användare från att oavsiktligt flytta markören när du skriver. Dessutom innehåller det praktiska funktioner som rulla, zooma, rotera, och Windows 8 specifika navigeringsåtgärder. Pekplattan har också en funktion frysa / tina skärm som kan användas samtidigt på skrivbordet i Windows.

Vi hittade pekplattan fungerade bra för att navigera de levande plattor med Windows 8 gester men var ibland frustrerande att använda i det traditionella Windows-skrivbordet. Bristen på dedikerade vänster och höger musknapp är inte slutet på världen, men flera av våra testare hade problem med att få vänster eller höger klick för att registrera sig med ett enda tryck.

Vår Lenovo IdeaPad Yoga 13 granskning enhet
har följande specifikationer:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 13,3-tums glänsande IPS LED-skärm (1600 x 900) withy 10-gradig kapacitiv multi-touch (300 nits)
  • Dual-core Intel Core i5-3317U-processor (1,7 GHz, 2,6 GHz Turbo frekvens, 3MB cache, 17W TDP)
  • Intel HD Graphics 4000
  • 8GB DDR3-1600 RAM
  • 128GB SSD
  • 802.11b/g/n trådlöst nätverkskort
  • Intern Bluetooth v4.0
  • Integrerad 720p webkamera
  • 2x Dual-cells högtalare med Dolby Home Theater v4
  • 1 års garanti
  • 4-cell (3860mAh) Li-Polymer integrerat batteri
  • 90W nätadapter
  • Vikt: 3,3 £.
  • Mått: 13.1 x 8.9 x 0.67 tum
  • MSRP som konfigurerad: $ 1,099.99 (börjar på $ 999,99)

Prestanda och Benchmarks

Även Lenovo erbjuder en rad olika konfigurationer av Yoga 13 är det värt att nämna att de alla är i stort sett samma förutom subtila variationer i processor, RAM-minne och kapacitet SSD. Vid tidpunkten för denna skrift finns det bara tre processoralternativ - en Intel Core i3-3217U-processor med en 1,8 GHz klockfrekvens och ingen Turbo Boost-läge, en Core i5-3317U-processor med 1,7 GHz klockfrekvens och 2,6 GHz Turbo frekvens, och Core i7-3517U-processor med 1.90GHz klockfrekvens och 3,0 GHz Turbo frekvens. Core i5 i vår enhet är mer kraftfull än grundkonfigurationen och kommer med dubbla RAM men lägger till en extra $ 100 till inköpspriset för denna laptop.

Den integrerade Intel HD Graphics 4000 i den nya 3: e generationens Intel-processorer är fullt kapabel att hantera alla strömmande HD-video som du vill titta på och kan även spela vissa spel. Men avsaknaden av en diskret grafiklösning från AMD eller NVIDIA innebär att Yoga 13 är inte idealiskt för att spela den senaste first-person shooter.

En av de främsta anledningarna till att Yoga 13 känns som en så snabb dator är att den använder en solid state drive (SSD) snarare än en långsammare hårddisk. Vissa potentiella kunder kan hitta 128GB SSD begränsande eftersom det inte lämnar mycket utrymme för lokal lagring av din familj bilder, videor och andra viktiga dokument, men Windows 8 (som Apples iOS) incurages användningen av molnlagring via Windows SkyDrive .. . så att du kan komma åt dina filer från var som helst med en internetuppkoppling utan att behöva lagra dem på SSD.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda i Windows 7 (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder övergripande grafik prestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal och Atto lagringsenhet prestandatester:


Värme och buller

Lenovo lyckats hålla Yoga 13 till stor del svalt och tyst tack vare användningen av Intels lågspänning (U-serien) Core i3, i5 och i7-processorer, men vi märkte en perculiar problem med värme som är ett direkt resultat av den patenterade 360 ​​graders gångjärn.

Värmen avgaser för den här bärbara datorn är placerad mellan de två flip gångjärnen. När Yoga 13 är i datorläge eller tält läget detta är bra eftersom den varma luften trycks bort från användaren. Men när du vänder den bärbara datorn i tablet-läge eller stå läge avgas plötsligt vände sig mot användaren.

Återigen, detta är inte slutet på världen sedan Yoga 13 inte producerar mycket värme, men du kommer att känna värmen som kommer ut av denna ventil och om du redan är i en varm eller het miljö du kanske inte uppskattar den extra varm luft blåser i din riktning.

Batteritid

Vår nya standard batteritid test under Windows 8 är att använda Powermark i "Balanced"-läge, kör den bärbara datorn med en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, videouppspelning och spel arbetsbelastning. Detta ger våra läsare ett enkelt sätt att kopiera våra resultat hemma och den pressar laptop tillverkare att leverera bättre batteritid för "verkliga livet" bruk och inte bara ljus surfa med den bärbara datorn i stort sett sysslolös.

Lenovo IdeaPad Yoga 13 körde för 3 timmar och 35 minuter på den medföljande 4-cellsbatteri innan Windows varning dök indikerar en farligt låg batterinivå och varnar för överhängande avstängning. Det är bland de bästa av de nuvarande Windows 8 bärbara datorer vi har granskat hittills. Tänk på att batteritiden varierar beroende på användning, så att du kan räkna med en längre driftstid på batteri om du bara surfar på webben och mindre batteritid om du hela tiden att redigera video. Om vi ​​skulle använda vårt gamla batteritid testet denna laptop skulle sannolikt ge cirka 7 timmars körning för casual surfning.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats

Lenovo förtjänar lite kredit för att prova något nytt i det konvertibla notebook / tablet marknaden. Yoga 13 är inte "bara en bärbar dator med en pekskärm" som många av de nya Windows 8 bärbara datorer men Lenovo också ville prova något annat än den gammaldags vrid gångjärn som vi har sett på konvertibla bärbara datorer för mer än ett decennium.

Problemet är våra redaktörer säljs inte på denna särskilda gångjärn och vi är inte säkra konsumenter kommer att förälska sig i det heller. Det största problemet är den exponerade tangentbordet, i tablet-läge eller standby-läge tangentbordet blir basen av enheten. Smuts letat sig in vår tangentbordet från ställa Yoga 13 (i stand-läge) ner på ett soffbord och tangentbordet ibland fångas armbandsur, armband och ringar i utkanten av nycklarna när folk höll på Yoga i tablet-läge.

Summan av kardemumman är att Yoga 13 är en kraftfull, fullfjädrad Ultrabook men den 360-graders gångjärn kan vara så mycket av en design fel eftersom det är ett unikt försäljningsargument. Om du vill ha en bärbar dator som kan förvandlas till en tablett utan den exponerade tangentbordet så finns det andra alternativ som Dell XPS 12 eller Lenovos egna ThinkPad Twist. Om du gillar de olika skärm positons av Yoga 13 och inte har något emot den exponerade tangentbordet så är detta en fantastisk Windows 8 dator.

Fördelar:

  • Solid prestanda
  • Stor display
  • Bra passform och finish

Nackdelar:

  • "Exposed" tangentbordet i tablett-och monterlägen
  • Potentiellt frustrerande strömbrytaren plats
  • Begränsad till högst 8 GB RAM-minne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar