måndag 22 oktober 2012

Sony VAIO S Review

Sony VAIO S Review
Charles P. Jefferies - 2012/10/22

Denna 15,5-tums version av Sonys multimedia bärbar dator har en top-of-the line 1080p IPS-skärm och är mindre än en tum tunn. Fortsätt att läsa för vår recension.

Översikt

Sony VAIO raden av bärbara datorer har historiskt varit lätt att identifiera med två funktioner, en skarpkantig kanter chassi med Chiclet-liknande tangentbord (en Sony innovativ design som många människor felaktigt tillskriva Apple) och en hög prislapp. Den 15-tums VAIO S är en av de mer prisvärda bärbara datorer i Sonys lineup men det behåller design och prestanda som folk förväntar sig av en Sony-produkt.

Bygg och Design

VAIO S helt svart exteriör är ganska vanligt, det behöver inte skilja annat än det faktum att det inte är funktioner. Utsidan är faktiskt gjort av magnesiumlegering, inte plast som känns sval vid beröring. Användningen av detta material hjälper till att hålla den bärbara ljus, VAIO S är praktiskt taget en fjäderlätt för en 15,5 "notebook på £ 4,4 Det är också extra tunn på bara 0,95 inches..

Chassit är inte så robust som man skulle kunna tro med tanke på magnesiumlegering, det flexar lite som vi är vana att se från konsument bärbara datorer. Locket är för tunn för min komfort men inga krusningar visas på skärmen när du trycker in på baksidan. Passform och finish är bra med några skarpa kanter på områden som ser ut som en bättre kvalitet än andra. Sammantaget VAIO S tjänar en "B" betyg i design och byggkvalitet avdelning.

De som vill uppgradera VAIO S hittar lätt tillgång till en enda RAM-kortplats och hårddisken i användartillgänglig panelen på undersidan av den bärbara datorn, det tar bara två skruvar för att ta bort.

In-och O portar

Sony VAIO S innehåller en tillräcklig om inte imponerande utbud av portar. USB 3.0 och HDMI ingår. Som de flesta moderna bärbara datorer VAIO S saknar Expresscard, eSATA-och Displayport, men den 15-tums storlek ger tillräckligt utrymme för en direktmatad optisk enhet. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Vänster: Matad optisk enhet, Kensington-lås, hörlurar och mikrofon

Höger: Memory Stick Pro Duo, SD-kortläsare, Ethernet, VGA-ut, HDMI-ut, 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, AC-jack

Tangentbord och pekplatta

VAIO S har ett fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord och vit LED-bakgrundsbelysning. Den inte så subtila bakgrundsbelysning är en fin touch och är synlig på dagtid. Nycklarna har tagit för liten ansträngning för att trycka ner, vilket resulterar i en brist på taktil återkoppling. Det är inte en dålig känsla tangentbord på något sätt, den behöver helt enkelt mer definition. Den fullstora numeriska tangentbordet är uppskattat, jag har märkt en hel del bärbara datorer som inkluderade ett separat numeriskt tangentbord använder mindre än vanliga tangenter. Andra plussidan hos denna klaviatur inkluderar dess extra tyst drift och släta viktiga ytor.

Synaptics ClickPad saknar fysiska knappar, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Tyvärr är detta inte en av de bättre implementeringar av en styrplatta. Klicken är felaktiga, klicka och dra bara fungerar inte. Dessutom är det inte klart var vänster klick slutar och rätt klick startar, du är bättre att klicka längst ner till vänster eller höger som en vanlig touchpad med fysiska knappar. Åtminstone den styrplatta har en bra yta och de klick är tyst.

Skärm och högtalare

Skärmen är en av de största skäl att överväga den här anteckningsboken, VAIO S är en av de få bärbara datorer på marknaden med en IPS-skärm. Den här skärmen har obegränsade betraktningsvinklar skillnad från TN-paneler på de flesta bärbara datorer, det kan ses från alla vinklar vertikalt eller horisontellt utan färg distorsion. Panelen i sig är av hög kvalitet - kontrasten är utmärkt och mättnad är precis lagom.

Min enda klagomål om skärmen är att röda tenderar att se mer orange. En skärmkalibreringsenhet kan nog fixa detta om du är kräsen och vill använda denna bärbara dator för fotoredigering. Andra plussidan av denna display inkluderar bländskydd yta - det finns inga störande reflexer som på en blank skärm - och den utmärkta 1920x1080 upplösning, perfekt för att använda två fönster sida vid sida och göra så lite rullning som möjligt.

Högtalarna kommer inte att vinna några priser, de är inte mycket annorlunda än "vanliga" bärbara högtalare. Den statiska fria hörlursuttag och HDMI-porten är två bra sätt att få ljud ut.

Prestanda och Benchmarks

Vår konfigurerade på beställning Sony VAIO S översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,5-tums antireflex 1080p IPS-skärm med bred betraktningsvinkel (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-3210M processor med dubbla kärnor (2,5 GHz, upp till 3.1GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB;. 8GB max - 2x 4GB)
  • 500GB 5400RPM hårddisk (Hitachi HTS547550A9E384)
  • Intel Centrino Advanced-N 6235
  • Integrerad Bluetooth v4.0 + HS
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Intern Matad DVD-brännare
  • 1 års garanti
  • 4400mAh Li-Ion batteri
  • Vikt: £ 4,42.
  • Mått: 14,97 x 10,06 x 0,95 tum
  • Pris som konfigurerad: $ 899,99

Denna modell har de minimikrav som finns i den anpassningsmodellen, märker det har bara 4 GB RAM-minne och en långsam 500GB 5400RPM hårddisk. Den vackra 1080p IPS-skärm är standardutrustning som är bättre än genomsnittet Intel trådlöst kort, Bluetooth och Intel Core i5-processor.

Performance som konfigurerats är fast men Windows uppstart och lastning program är laggar på grund av den långsamma 5400RPM hårddisk. Sony erbjuder VAIO S med snabbare 7200rpm hårddiskar och Solid State Drive (SSD), vi rekommenderar det senare för bästa prestanda.

Observera att vår modell har integrerad grafik och en dual-core processor, VAIO S erbjuds med en dedikerad Nvidia GeForce 640LE kort, tillräckligt bra för att spela moderna 3D-spel på medium inställningar, och en mycket mer kraftfull Intel Core i7 quad-core processor .

Vi bör också nämna att den förinstallerade samling "bloatware" som Sony medföljer VAIO S faktiskt hindrade PCMark 7 från att köra, det är därför det inte finns någon PCMark 7 poäng ges här. Vi avinstallerar vanligtvis felande program eller formatera hårddisken på en översyn enhet så att vi kan köra alla våra riktmärken, men detta VAIO S var nådigt på lån från en Sony-användare, så vi inte ta mig friheten att ta bort besvärliga bloatware.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage är en äldre riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Luft dras genom tangentbordet och uttömt på baksidan. Det är inte möjligt att se ventilen utan att vända den bärbara datorn upp och ned, frånluften avlänkas av locket. Medan VAIO S visade inga kyla frågor i vårt test här MacBook-liknande installationen är inte idealisk, luft ska vara uttömda klara av chassit utan störningar. Som sagt fläkten är tyst i alla avseenden.

Batteritid

VAIO S uppnådde en ännu fem timmar i livet med standardbatteri i vår nedgångna test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är en anständig tid för en 15-tums multimedia anteckningsboken.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats

Sony VAIO S är en mer än rekommendabelt multimedia anteckningsboken. Mina klagomål är relativt små: en felaktig styrplatta och skärm lock som är för flexibel. Det finns lite att inte vilja något annat. VAIO S är utomordentligt tunn och lätt för en 15,5-tums bärbar dator på bara 0,95 inches och 4.4 pounds, respektive. Den 1080p IPS-skärm är underbar, det är svårt att hitta bättre på en bärbar dator denna storlek, särskilt för priset. Andra saker vi tycker om VAIO S inkluderar dess bakgrundsbelyst tangentbord med full storlek numeriskt tangentbord, magnesiumlegering chassi, tyst fläkt och fem timmars batteritid. Allt detta i ett paket för $ 899,99? Det är en affär.

Fördelar:

  • Vacker 1080p IPS-skärm
  • 0,95 "tunn och bara 4,4 £.
  • Belyst tangentbord

Nackdelar:

  • Tangentbord lite för mjuk
  • Lock för flexibel
  • Felaktig styrplatta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar