onsdag 31 oktober 2012

Lenovo IdeaPad Yoga 13 Recension

Lenovo IdeaPad Yoga 13 Recension
av Jerry Jackson - 2012/10/31

Den huvudsakliga funktionen som nämns i säljmaterial för Lenovo IdeaPad Yoga 13 är 360-graders svängbar skärm som tillåter denna 13-tums Ultrabook att omvandla till en tablett eller en av två andra presentation lägen för att visa innehåll. Medan förmågan att filp i olika positioner gör yoga ganska speciell, det är mer av en krigare pose eller nedåt vänd hunden?

Översikt

Lenovo IdeaPad Yoga 13 är en av de mest unika 13-tums Ultrabooks vi har sett hittills. Vid första anblicken kan se ut som en traditionell bärbar dator med en pekskärm som tillåter direkt kontroll över Windows 8 kakel gränssnitt, utan helt enkelt trycka på skärmen tillbaka och du kommer att upptäcka att det vänder runt för att fungera som en tablett eller presentationsverktyg.


Yoga 13 i "Notebook-läge"

Yoga 13 i "tält läge"


Teamet på Lenovos bryter ner dessa olika skärm positioner i fyra kategorier:


Yoga 13 i "Stand-läge"

Yoga 13 i "Tablet-läge"


Bygg och Design

Lenovo kallar IdeaPad Yoga 13 "världens första multi-mode Ultrabook" och medan vissa kan diskutera uppgifterna i detta påstående, kan vi säga att detta är en mycket välbyggd, premium laptop.

Liksom de flesta Ultrabooks, slår IdeaPad Yoga 13 en imponerande balans mellan snabb prestanda, bra batteritid och en tunn-och-ljus design. Denna 13-tums bärbar dator är bara 0,67 inches tunn med skärmen stängd och väger endast 3,3 £ så det är nära till storleken och vikten hos en tidigare generation 12-tums laptop. Vi var särskilt imponerade att Lenovo lyckats leverera en relativt prisvärd pekskärm konvertibla laptop utan att lägga mer tjocklek. Lenovo använder vad de kallar "direkt bondingteknologi" för att skapa 10-punkten pekskärmen utan extra touch-senative lager som används av tjockare konvertibla bärbara datorer. Fortfarande, även med den tunna profilen Yoga 13 känns fast i våra händer.

Skärmen Locket är stark och vi såg alla skärmar snedvridningar eller "krusningar" när vi tillämpade trycket på baksidan av skärmen. Även om vi inte rekommenderar att försöka stå på denna laptop bör det överlever den typiska bruk och missbruk som de flesta bärbara datorer uthärda runt huset, på jobbet eller i skolan.

Medan vi pratar om möjligheten att vända Yoga 13 i ett antal olika positioner, bör vi dra nog er uppmärksamhet på placeringen av strömbrytaren. På strömbrytaren - som är en typisk tryck-aktiverad switch - ligger på framkant av anteckningsboken under det vänstra handledsstödet. Problemet med denna plats är att det är möjligt att oavsiktligt trycka på strömbrytaren med ditt knä bara genom att dra den bärbara datorn nära dig eller genom att trycka ned den bärbara datorn när Yoga 13 är i tältet läge och vilar på en ojämn yta.

Om du tar en snabb titt på botten av IdeaPad Yoga 13, ser du att det är ganska standard för en Ultrabook. Den nedre halvan av den bärbara datorn ser ren utan snabb tillgång panel för att ta bort lagringsenhet, RAM, eller andra komponenter. Denna Ultrabook använder en enda standard RAM slots så att den maximala RAM tillgänglig just nu är 8GB. De flesta användare kommer inte att försöka ta bort torxskruvarna på den nedre halvan av chassit för att uppgradera RAM-minnet själv.

Hamnar och funktioner

Den 13-tums Yoga 13 innehåller en blygsam samling av portar eftersom denna laptop är också utformad för att vara en tablett och Lenovo ville hålla det tunn och lätt. Du kommer att se en 4-i-1-kortläsare (SD, SDHC, SDXC, och MMC), headset, HDMI och två USB-portar (en US 2,0 och en USB 3,0) men det är om det. Det finns ingen Ethernet-uttag, ingen inbyggd DVD-enhet och ingen VGA-port för anslutning till gamla externa bildskärmar och projektorer. Alla port beskrivningarna nedan listas från vänster till höger.


Vänster: HDMI, USB 3,0, headset

Höger: Skärm rotation på / av-knapp, 4-i-1-kortplats, USB 2,0-port, nätuttaget


Skärm och högtalare

Den 13,3-tums glänsande skärm på Yoga 13 ligger över genomsnittet på en rad olika sätt. Till att börja med använde Lenovo en IPS-display snarare än en billigare TN-stil panel. Detta innebär att färgerna och skärmens ljusstyrka förblir konsekvent oavsett din betraktningsvinkel. En IPS-skärm är en funktion som är "bra att ha" på en bärbar dator, men det är nästan "viktigt" på en tablett på grund av de olika positioner och betraktningsvinklar.

Den andra Premium funktion för den här skärmen är upplösningen av 1600 x 900 pixlar. De flesta 13-tums bärbara datorer har en 1366 x 768 och det är bara inte tillräckligt för multitasking med flera fönster på en skärm. Kombinera det ökade upplösning med 10-punkters multi-touch dispaly yta och du har grunden för en stor Windows 8 användarupplevelse.


Högtalare kvalitet är bra för en tunn Business Notebook och den maxvolymen är tillräckligt högt för att fylla ett stort mötesrum med klart ljud. Ljudet prestanda är mer än tillräckligt bra för en grundläggande videokonferens eller webcast och fungerar även bra för att titta på en Netflix Titta Direkt film. Lenovo återigen slagit sig ihop med Dolby omfatta Dolby Home Theater v4 ljud (avstämda stereohögtalare, hörlursutgång och ljudbehandling programvara) för att leverera en bättre multimediaupplevelse.

Tangentbord och pekplatta

Yoga 13 har en standard chiclet-stil ("ö-stil") tangentbord med bra avstånd mellan varje tangent. Lenovo kallar detta ett "AccuType" tangentbord tack vare ren layout och rundade nycklar utformade med ergonomi i åtanke och för att ge användare bättre att skriva noggrannhet jämfört med tangentbord med platta tangenter och en annan layout.

Alltså, jag är glad att se Lenovo placerade Hem, PgUp, PgDn och nycklar slutar i en enda rad på höger sida av tangentbordet i stället för att spridas isär på olika platser. Handlovsstödet är också mycket bekväma tack vare läder konsistens täcker handlovsstödet och tangentbordet surround.

Till Synaptics TouchPad har en smart sensor som implementerar palm avslag för att hindra användare från att oavsiktligt flytta markören medan du skriver. Dessutom innehåller det praktiska funktioner som rulla, zooma, rotera och Windows 8 särskilda åtgärder navigering. Pekplattan har också en frys / tina skärm funktion som kan användas medan skrivbordet i Windows.

Vi hittade pekplattan fungerade bra för navigering de levande plattor med Windows 8 gester men var ibland frustrerande att använda i det traditionella Windows-skrivbordet. Bristen på särskilda vänster och höger musknapp är inte slutet av världen men flera av våra testare hade problem med att få vänster eller höger klick att registrera sig hos ett enda tryck.

Vår Lenovo IdeaPad Yoga 13 granskning enhet
har följande specifikationer:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 13,3-tums glänsande IPS LED-display (1600 x 900) Withy 10-punkt kapacitiv multi-touch (300 nits)
  • Dual-core Intel Core i5-3317U Processor (1,7 GHz, 2,6 GHz Turbo frekvens, 3MB cache, 17W TDP)
  • Intel HD-grafik 4000
  • 8GB DDR3-1600 RAM
  • 128GB SSD
  • 802.11b/g/n trådlös nätverksadapter
  • Intern Bluetooth v4.0
  • Integrerad 720p webbkamera
  • 2x Dual-cell högtalare med Dolby Home Theater v4
  • 1-års garanti
  • 4-cells (3860mAh) Li-Polymer integrerat batteri
  • 90W nätadapter
  • Vikt: 3,3 £.
  • Mått: 13,1 x 8,9 x 0,67 inches
  • MSRP konfigureras som: $ 1,099.99 (från $ 999,99)

Prestanda och Benchmarks

Även Lenovo erbjuder ett antal olika konfigurationer av yoga 13 är det värt att nämna att de alla i stort sett samma förutom subtila variationer i processorn, mängden RAM, och kapaciteten hos SSD. Vid tidpunkten för denna skrift finns bara tre processorer - en Intel Core i3-3217U processor med en 1,8 GHz klockfrekvens och ingen Turbo Boost-läge, en Core i5-3317U processor med 1,7 GHz klockfrekvens och 2.6GHz Turbo frekvens, och Core i7-3517U processor med 1.90GHz klockfrekvens och 3.0GHz Turbo frekvens. Core i5 i vår granskning enhet är mer kraftfull än basen konfiguration och kommer med dubbla RAM men lägger en extra $ 100 till inköpspriset för denna laptop.

Den integrerade Intel HD-grafik 4000 i den nya 3: e generationen Intel-processorer är fullt kapabel att hantera alla strömmande HD-video du vill titta på och kan även spela vissa spel. Innebär dock bristen på en diskret grafik lösning från AMD eller NVIDIA som yoga 13 inte är idealisk för att spela de senaste first-person shooter.

En av de viktigaste anledningarna till att yoga 13 känns som en sådan snabb dator är att den använder en solid state drive (SSD) snarare än en långsammare hårddisk. Vissa potentiella kunder kan hitta 128GB SSD begränsande eftersom det inte lämnar mycket utrymme för lokal lagring av din familj bilder, videor och andra viktiga dokument, men Windows 8 (som Apples iOS) incurages användning av moln lagring via Windows SkyDrive .. . så att du kan komma åt dina filer från var som helst med en internetuppkoppling utan att behöva lagra dem på SSD.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda i Windows 7 (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 mäter totalt grafikprestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark och Atto lagringsenhet prestandatester:


Värme och buller

Lenovo lyckades hålla yoga 13 i stort sett sval och tyst tack vare användningen av Intels lågspänning (U-serien) Core i3, i5 och i7-processorer, men vi märkte en perculiar problem med värme som är ett direkt resultat av den patenterade 360-graders gångjärn.

Värmen avgassystem för den här bärbara datorn är placerad mellan de två flip gångjärnen. När Yoga 13 är i datorläge eller tält läge är bra eftersom den varma luften trycks bort från användaren. Men när du vänder den bärbara datorn i tablet-läge eller stå läget avgaserna plötsligt vänd mot användaren.

Återigen, detta är inte slutet på världen sedan Yoga 13 inte ger mycket värme, men du kommer att känna värmen som kommer ut av detta vent och om du redan i en varm eller varm miljö du kanske inte uppskattar den extra varm luft blåser i din riktning.

Batterilivslängd

Vår nya standard batterilivslängd testet under Windows 8 är att använda Powermark i "balanserad"-läge, kör den bärbara datorn med en kombination av automatiserad surfning, ordbehandling, videouppspelning och arbetsbelastning spel. Detta ger våra läsare ett enkelt sätt att kopiera våra resultat hemma och det driver laptop tillverkare att leverera bättre batteritid för "verkliga livet" användning och inte bara lätt surfning med den bärbara datorn i huvudsak tomgång.

Lenovo IdeaPad Yoga 13 körde i 3 timmar och 35 minuter på den medföljande 4-cellsbatteri innan Windows varningen dök indikerar en farligt låg batterinivå och varning för förestående avstängning. Det är bland de bästa av de nuvarande Windows 8 bärbara datorer vi har granskat hittills. Tänk på att batteriets livslängd varierar beroende på användning, så att du kan räkna med en längre driftstid på batteri om du bara surfar och mindre batteritid om du ständigt redigera video. Om vi ​​skulle använda vårt gamla prov batteritid denna laptop skulle sannolikt ge cirka 7 timmars drifttid för casual surfning.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

Lenovo förtjänar lite beröm för att prova något nytt i det konvertibla notebook / tablet marknaden. Yoga 13 är inte "bara en bärbar dator med en pekskärm" som många av de nya Windows 8 bärbara datorer, men Lenovo också ville prova något annorlunda än gammaldags svängbar gångjärn vi sett på konvertibla bärbara datorer för mer än ett decennium.

Problemet är våra redaktörer inte säljs på denna gångjärn design och vi är inte säkra konsumenter kommer att bli kär i det heller. Det största problemet är den exponerade tangentbordet, i tablet-läge eller ställning läge tangentbordet blir basen av anordningen. Smuts funnit sin väg in i vår tangentbord från att Yoga 13 (i stand-läge) ner på ett soffbord och tangentbordet ibland fångas armbandsur, armband och ringar på kanten av tangenterna när folk hålls Yoga i tablet-läge.

Summan av kardemumman är att yoga 13 är en kraftfull, fullfjädrad Ultrabook men 360-graders gångjärn kan vara så mycket av en design fel eftersom det är en unik försäljningsargument. Om du vill ha en bärbar dator som konverterar till en tablett utan den exponerade tangentbordet så finns det andra alternativ som Dell XPS 12 eller Lenovos egna ThinkPad Twist. Om du gillar de olika skärmen kroppshållningar av yoga 13 och inte har något emot den exponerade tangentbordet då detta är en fantastisk Windows 8 PC.

Fördelar:

  • Stabil utveckling
  • Stor skärm
  • Trevligt passform och finish

Nackdelar:

  • "Exposed" tangentbordet i tablett-och monter lägen
  • Potentiellt frustrerande strömbrytaren plats
  • Begränsad till högst 8 GB RAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar