fredag 26 oktober 2012

Toshiba Satellite S875 omdöme: A Classic laptop val

Toshiba Satellite S875 omdöme: A Classic laptop val
Jerry Jackson - 2012/10/26

Vår första recension av en bärbar dator med Windows 8 redan installerat är här. Är en traditionell 17-tums Toshiba Satellite laptop fortfarande ett bra val med Windows 8?

Översikt

Satellite raden av bärbara datorer utgör kärnan i Toshibas konsument PC-försäljningen över hela världen. Du kan hitta en satellit för att möta nästan alla behov som sträcker sig från budget-prissatta bärbara datorer som är säker på att vara en vanlig syn i Black Friday försäljning kampanjer, till högpresterande konfigurationer som syftar till användare som vill ha kraftfulla processorer och grafik till ett rimligt pris. Satellite S875 (och dess build-to-order kusin, satellit-S870) är en 17-tums bärbar dator som riktar sig till konsumenter som vill ha en stor skärm utan att betala stora pengar.

Bygg och Design
På ytan finns det lite att skilja utformningen av Satellite S875 från den föregående generationen av 17-tums Satellite bärbara datorer. Toshiba designteam har "platta" locket skärmen och chassit för att hjälpa denna massiva 17-tums bärbar dator ser tunnare än förra årets mer rundade Satellite bärbara datorer, men totalt sett denna dator har fortfarande ett mycket traditionellt utseende.

Hela maskinen är konstruerad av relativt tjock plast och tunna plåtar av aluminiumlegering med plana kanter och avrundade hörn. De lock skärm och palm vilar behandlas i borstad aluminium med en "Ice Blue" finish. Emellertid kvaliteten på aluminium och finish gör det lätt att felaktigt identifiera det material som plast.

Den nedre delen av chassit är täckt i matt svart plast som är någorlunda tjock och bör ge tillräckligt skydd i händelse av ett fall, men tangentbordet surround och skärmkant täcks i blank svart plast som fungerar som en magnet för fingeravtryck och damm . Med andra ord, kommer din nya bärbara dator inte ren särskilt länge.

Att komma tillbaka till locket på skärmen för en stund, har ett starkt stöd som förhindrar distorsion från att visas på skärmen när tryck appliceras på locket displayen. Tyvärr, gångjärnen antingen har lite för mycket spänning eller inte tillräckligt eftersom skärmen "gungar" i flera sekunder varje gång du flyttar skärmen framåt eller bakåt. Det är inte ovanligt att de flesta bärbara skärmar att vingla något efter du flyttar skärmen men detta lock skärm verkade göra det mer än andra.

På en mer lycklig notera, är Satellite S875 enkel att uppgradera tack vare en lucka på undersidan av chassit. Ta bort en skruv och du kan byta ut RAM-minnet, hårddisken eller trådlöst kort med mycket liten ansträngning.

Hamnar och funktioner
I S875 innehåller ett rimligt antal portar men inte dra nytta av det extra utrymmet med en 17-tums skärmstorlek. Denna bärbara dator har två USB 3.0 Superspeed-portar, och en extra USB 2.0-port, men det är samma antal USB-portar som du hittar på en 13-tums eller 14-tums laptop. I S875 innehåller också HDMI och VGA-ut samt en minneskortläsare för att redigera bilderna från digitalkameran. Denna grundläggande konfiguration kommer med en DVD-enhet, men dyrare konfigurationer finns tillgängliga med en Blu-ray-enhet. Alla bildbeskrivningar listas från vänster till höger.


Front: Statuslampor, kortläsare

Tillbaka: Batteri

Vänster: AC-uttag, 1x USB 2.0-port, DVD-enhet

Höger: hörlurar och mikrofon, 2x USB 3.0, HDMI, Ethernet, VGA, värme avgaser, Kensington-lås

Skärm och högtalare
Satellite S875: s ​​17,3-tums HD + (1600 x 900) skärm ser ganska genomsnittliga och i detta fall första intryck är ganska korrekt. Den blanka ytan hjälper till att leverera bra kontrast och färgmättnad, men också skapar reflexer / bländning från närliggande ljus eller starkt solljus. Den LED-bakgrundsbelysning är någorlunda ljust, det är verkligen bra nog för inomhusbruk, men inte riktigt tillräckligt ljust för att övermanna reflektioner från solen när du använder den bärbara datorn utomhus en solig dag.

Betraktningsvinklarna är smal som förväntas för en TN-typ panel som denna en; färger tvätta ut snabbt när de ses från ovan och visas inverterad när sett underifrån.


Ett större problem med denna bärbara dator är att Windows 8 SKRIKER praktiskt för en pekskärm och denna bärbara dator använder en vanlig skärm. Visst, kan du använda gesten-aktiverade pekplatta eller en extern USB-pekplatta om du vill använda olika gester för att styra Windows 8 ... det är bara att om du faktiskt kan röra brickor på dess skärm i Windows 8 gränssnittet känns bara "lite" på sin plats. Våra attityder kan förändras efter ytterligare några månader med Windows 8 på produktion nivå maskiner, men just nu föredrar vi Windows 8 på pekskärmsdatorer.

De två stereohögtalare ovanför tangentbordet och under gångjärnen ger högt och klart ljud och är bättre än vad du får med de flesta bärbara högtalare. Det finns lite bas eftersom S875 inte har en inbyggd subwoofer, men frekvensområdet är fortfarande bra. Vi är glada att Toshiba sätter högtalarna på översta däck av chassit så att ljudet riktas uppåt och mot användaren ... de flesta tillverkare av bärbara datorer sätta högtalare i den nedre framkant av chassit som skapar dova ljud när den bärbara datorn används som en "bärbar dator."

Tangentbord och pekplatta
Den S875 har en fin fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Detta tangentbord är ett "Chiclet" eller ö-liknande tangentbord som har lagt utrymme mellan varje tangent för att undvika stavfel. Tangenterna är helt platt och har en matt yta, vilken inte visar fingerprintsor damm som den glansiga plast som omger nycklarna. Knapparna har en lätt vadderad känsla med lugn nyckelåtgärd och nedslag (avståndet mellan pressade och un-pressade lägen) är mycket bra. Stödramen under tangentbordet är mycket fast och det finns minimalt flex under hård typning press.

Den S875 är pekplattan är stor med en mjuk, matt yta som ger bra grepp för fingertopparna. De två dedikerade pekplattknappar har en metallisk finish och en struktur med ett mönster som liknar mönsterskrivare på pekplattan. Knapparna producerar ett svagt "Ca-Chunk" ljud när man trycker på dem, men det är inte så högt som en del av de pekplattknappar på äldre bärbara datorer från Toshiba. Det finns ingen särskild pekplattan på / av-knappen som finns direkt ovanför pekplattan men F5 är setup för att fungera som en pekplatta på / av-knappen om du vill använda en extern mus eller multitouch pekplatta.

Vår Toshiba Satellite S875-S7356 granskning enhet har följande konfiguration:

  • 17,3-tums glänsande LED HD +-skärm (1600x900 upplösning)
  • Windows 8
  • Intel Core i5-3210M Processor (2.5GHz, 3.1GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HD Graphics 4000
  • 6GB DDR3-1600 RAM
  • 750GB 5400RPM Toshiba hårddisk (MQ01ABD075)
  • 802.11b/g/n trådlöst nätverkskort (Realtek RTL8723AE)
  • Bluetooth V4.0
  • 10/100 Ethernet
  • Integrerad 720p webkamera
  • DVD-Supermulti-enhet (+ /-R dubbla lager)
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 4200mAh, 48 Wh)
  • Vikt: 6,3 £.
  • Mått: 16.3 x 10.6 x 1.3 inches
  • MSRP: $ 749,99

Prestanda och Benchmarks

Den S875 utfört mer än tillräckligt i våra riktmärken. Om du letar efter en grundläggande familj dator med en stor skärm då denna bärbara dator verkligen levererar varorna till ett pris av $ 750 eller mindre. Den dual-core Intel Core i5-3210M processor ger mer än tillräckligt med kraft för olika uppgifter som att surfa, redigera familjefoton, eller med hjälp av Microsoft Office. Den integrerade Intel HD Graphics 4000 är inte riktigt konstruerad för att spela spel, men det är tillräckligt bra för att strömma dina favoritfilmer eller spela spel som inte är visuellt intensiv (äldre PC-spel, Facebook spel, och nyare spel med låga systemkrav).

Den 750 GB Toshiba hårddisk ger mer än tillräckligt med utrymme för de flesta familjebilder och video och enheten är ganska snabbt för Windows start och växling mellan program. Som sagt, vi är nästan 2013 och lagringsprestanda skulle vara så mycket bättre om du uppgraderar den här bärbara datorn med antingen en vanlig solid state drive (SSD) eller en hybrid hårddisk / SSD. Som tidigare nämnts, är det lätt att komma åt hårddiskfacket på denna laptop så att byta ut lagringsenhet i detta stationär dator kommer att vara ganska enkel.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):


3DMark 11 åtgärder övergripande grafikprestanda i DirectX 11-spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den S875 gör ett bra jobb med värmehantering och förblir sval vid beröring även efter 2 timmar av att spela en DVD-film. Den senaste generationen av Intel Core i5-processorer och integrerade grafiken inte springa särskilt varma och Toshiba gör det mesta av den stora 17-tums chassi, du är sannolikt att uppleva lap brännskada från den här bärbara datorn bara för att processorns kylfläns har gott om luftflöde runt den och har inte fastnat i ett litet utrymme. Kylfläkten stannar av för det mesta när systemet är i viloläge och bara slår på en låg inställning ibland för att hålla luften rör sig runt processorn. Vi märkte kylfläkten under vår PCMark och 3DMark benchmark-tester, men resten av tiden den bärbara datorn var i huvudsak tyst.

Batteritid
Detta är vår första recension av en dator som kommer med Windows 8 installerat och den markerar vår första översyn där vi använder Futuremarks mjukvara Powermark Professional Edition till riktmärke batteritid på bärbara datorer som kör Windows 8.

Vår gamla standardbatteritest byggde på "cafe surfning" eller testa hur länge en bärbar dator kommer att köras om du bara surfar på webben tills batteriet dör. Vår gamla batteriet nedsliten test (Windows 7 i Balanced effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder) ofta producerade liknande resultat som det som tillverkarna hävdade, men de flesta av våra läsare vet att batteritiden sjunker ganska dramatiskt när du gör andra saker som att använda en ordbehandlare, titta på video eller spelar spel.

Vi använder nu Powermark i "Balanced"-läge, kör den bärbara datorn med en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, videouppspelning och spel arbetsbelastning. Detta ger ger våra läsare ett enkelt sätt att kopiera våra resultat hemma och den pressar laptop tillverkare att leverera bättre batteritid för "verkliga livet" bruk och inte bara ljus surfa med den bärbara datorn i stort sett sysslolös.

Nu när förklaringarna är klar, Toshiba Satellite S875 körde i 2 timmar och 13 minuter innan Windows varning dök indikerar en farligt låg batterinivå och varnar för överhängande avstängning. Som jämförelse har vi inkluderat resultat från två andra Windws 8 datorer som vi testat (en bit av en spoiler för våra kommande recensioner). Om vi ​​skulle använda vårt gamla batteritid testet denna laptop skulle förmodligen levererar 4-6 timmars körning för casual surfning.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats

Toshiba Satellite S875 är en klassisk 17-tums bärbar dator som är säker på att göra en anständig familj dator. Tyvärr kan en "traditionell" laptop kämpar för att göra det mesta av den nya Windows 8 operativsystem. Vi kommer inte gå riktigt så långt som att förklara att varje Windows 8 dator måste ha en pekskärm - det finns mer än ett sätt att flå en OS - men vi kommer att säga att den här bärbara datorn inte levererar den bästa Windows 8 erfarenhet .

Microsofts nya kakel gränssnittet är en naturlig plats för en pekskärm och även gest kontroller känns lite begränsat på den traditionella multitouch pekplatta med på denna Toshiba laptop. Visst, detta är inte en stor fråga för de användare som i princip kommer att spendera all sin tid på det traditionella Windows-skrivbordet, men det är något att överväga om din främsta skälet för att köpa en ny dator är att använda Windows 8.

När allt är sagt och gjort, är satellit-S875 ett bra allmänt bruk bärbar dator, och den kommer att prissättas för att flytta den här julen, men den misslyckas med att verkligen väcka oss när det gäller design, prestanda, eller den totala Windows 8 användarupplevelse.

Fördelar:

  • Bra totala värde för familjen PC
  • Decent tangentbord och pekplatta
  • Goda högtalare

Nackdelar:

  • Ingen pekskärm för Windows 8
  • "Wobbly" skärm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar