måndag 29 oktober 2012

HP ENVY 4 Recension: Windows 8 TouchSmart Ultrabook

HP ENVY 4 Recension: Windows 8 TouchSmart Ultrabook
av Jerry Jackson - 2012/10/29

Den senaste medlemmen i HP: s ENVY familj har en TouchSmart skärm och Windows 8 i kombination med högkvalitativa komponenter. Är detta en Ultrabook värt att köpa?

Översikt

HP Envy 4 TouchSmart - även kallad HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4t - är den senaste 14-tums bärbar dator från ett av de företag som grundade Silicon Valley. Den viktigaste faktorn som gör denna laptop värt att tala om är införandet av en pekskärm som tillåter direkt kontroll över Windows 8 kakel gränssnitt.

Denna Windows 8 laptop är utan tvekan den "lätta sälja" i HP: s nya Windows 8 rad, du huvudsakligen få en traditionell Windows-laptop till ett utropspris på strax under $ 800 med den extra fördelen av en pekskärm så att du kan uppleva nya plattor hur Microsoft betydde att de används.

Bygg och Design

HP ingenjörer har varit ganska överens med designfilosofi för HP: s sortiment av Ultrabooks och ENVY TouchSmart 4T är inget undantag. Denna laptop är insvept i plast med borstad aluminium plattor täcker skärmlocket samt toppen av chassit runt tangentbordet och vilar palm. Även den nedre halvan av den bärbara datorn är plast, är det täckt i en "mjuk känsla" gummerad färg som ger Ultrabook en mer premium utseende jämfört med de billigare HP Pavilion bärbara datorer.

Liksom resten av Ultrabooks i HP lineupen, är avundsjuka 4 TouchSmart ungefär lika tunn och lätt som det kan vara. Den bärbara datorn själv är bara 23 mm (0,9 tum) tunn med skärmen stängd och väger endast 2,1 kg (4,77 lbs) så det är faktiskt så liten eller mindre än de flesta 13-tums bärbara datorer från ett par år sedan. Avundsjuka 4 kan vara lite smalare och lättare om man använde en vanlig skärm istället för en med en touch-aktiverad yta, men den mindre ökning i tjocklek är inte sannolikt att uppmärksammas av de flesta konsumenter. Återigen, detta är Ultrabook ännu tunnare och lättare än de flesta av de bärbara datorer som folk använder för närvarande.

De tidigare nämnda aluminium omslag och gummiklädda plast bör göra ENVY 4 mer än tåliga nog för genomsnittliga hem och student användning. Skärmen Locket är stark och vi såg alla skärmar snedvridningar eller "krusningar" när vi tillämpade trycket på baksidan av skärmen.

Medan vi pratar om skärmen, det är också värt att nämna att eftersom denna Ultrabook har utformats med insikten att användarna regelbundet skulle peka på skärmen, flyttade HP merparten av den interna vikten (batteri, hårddisk etc.) på framsidan hälften av chassit under handlovsstödet så att du inte behöver oroa sig den bärbara datorn "flippa över" även när du trycker på skärmen.

Om du tar en snabb titt på botten av ENVY 4t, ser du att det är ganska standard för en Ultrabook. Den nedre halvan av den bärbara datorn ser ren utan snabb tillgång panel för att ta bort hårddisken, RAM eller andra komponenter. Denna Ultrabook använder två vanliga RAM slots och en 7mm hårddisk samt en mSATA SSD kortplats, så uppgraderingar är möjligt ... du måste bara vara beredd att ta bort alla 13 Phillips skruvar så att du kan komma in.

Hamnar och funktioner

Den 14-tums ENVY 4 TouchSmart har de flesta av de större hamnarna du förväntar dig att hitta på en modern bärbar dator på vänster och höger sida av chassit med några portar på fram-eller baksidan kanter. Du kommer att se en 4-i-1-kortläsare (SD, SDHC, SDXC, och MMC), hörlurar och mikrofon uttag och HDMI, men ingen VGA-port för äldre externa bildskärmar och projektorer. Det finns också två USB 3.0-portar och en sömn-och laddning USB 2,0-port. HP använde en fällbar Ethernet-uttag på vänster sida av chassit för att hålla denna Ultrabook så tunn som möjligt. Alltså saknar ENVY 4 en inbyggd DVD-enhet, men en extra extern DVD-enhet finns tillgänglig från HP på köpet. Alla port beskrivningarna nedan listas från vänster till höger.


Vänster: Ethernet, HDMI, två USB 3.0-portar, 4-i-1 kortläsare, statuslampor

Höger: Kensington-lås, mikrofoningång, hörlursuttag, USB 2,0-port, nätuttaget


Skärm och högtalare

Den 14-tums glänsande skärm på ENVY 4 är en ganska genomsnittliga LED-bakgrundsbelyst HD-skärm med 1366 x 768 upplösning ... med ett undantag: det är en pekskärm. Även om vi skulle ha varit mer imponerad om HP använde en högre upplösning 1600 x 900 skärm, våra redaktörer ganska imponerad av noggrannheten och känsligheten hos TouchSmart skärmen.

Detta är verkligen en av de viktigaste skälen att köpa denna Ultrabook istället för en av de billigare traditionella bärbara datorer som kör Windows 8, den nya Start-skärmen och kakel gränssnitt har utformats med touch i åtanke. Ja, du kan fortfarande använda en pekplatta eller mus för att flytta markören på skärmen och Windows kontroll på det sättet, men de flesta kommer sannolikt att upptäcka att röra plattorna och flytta runt saker med fingertopparna bara känns mer intuitivt i Windows 8.

När det gäller betraktningsvinklar är den underliggande skärmen på ENVY 4 bara en vanlig TN-typ display så att du börja märka olika grader av färgskiftning när du lutar skärmen framåt eller bakåt eftersom färgåtergivning endast upprätthålls när dina ögon tittar på skärmen rakt framifrån. Ljusstyrka är fina inomhus men bakgrundsbelysningen bara inte stark nog att övermanna solen när du är utomhus på en ljus dag.


Avundsjuka 4 funktioner Beats Audio programvara för förbättrad ljud och använder två 2W stereohögtalare ligger precis ovanför tangentbordet och mellan skärmen gångjärn, samt tredjedel 2W högtalare placerad inuti den nedre halvan av chassit som fungerar som en subwoofer. Ändå kan den tredje högtalaren (som i huvudsak är förseglad inuti den bärbara datorn och saknar någon utgående hål) ger bara lite extra bas med tanke på dess storlek och effekt. Medan "subwoofer" inte kan vara särskilt stor, det är där och samlade lyssningsupplevelsen är ganska roligt. Du kommer inte ha några problem att höra de subtila nyanserna i bakgrunden av din favoritmusik eller höra dialogen medan du tittar på en film på Netflix.

Tangentbord och pekplatta

Avundsjuka 4t levereras med antingen en standard chiclet-stil ("ö-stil") tangentbord eller en med LED-bakgrundsbelysning. Tangenterna har en relativt djup resa för en chiclet-tangentbord med god taktil återkoppling för en trevlig skrivkänsla. Nyckelåtgärden är smidig och tyst och det finns inget tangentbord flex alls (eftersom det inte finns något utrymme inuti Ultrabook för flex). Den LED-bakgrundsbelysning (en $ 20 uppgradering tillval) är användbart om du vill se tangentbordet i ett mörkt rum eller på ett svagt upplyst flygplan, men vi märkte ganska lite motljus blöda runt kanterna på tangenterna.

På ett personligt plan, jag uppskattar också det faktum att Home, PgUp, PgDn, och End tangenter är alla belägna i en rad på höger sida av tangentbordet i stället för att spridas isär på olika platser. Handlovsstödet är bekväma och smidiga tack vare det faktum att de är en del av enda stycke aluminium som används på den övre halvan av chassit.

Till Synaptics TouchPad är trevligt och stora för en 14-tums bärbar dator (större än den som konstaterades på HP Pavilion dm4) och är faktiskt en "styrplatta" - en knapplösa pekplatta yta som gör att du kan klicka var som helst med flera gester stöd. Den släta mylar pekplatta yta har en svag spiralmönster etsas in i den och är omgiven av en silverfärgad beklädningsdetalj. Min enda klagomål är att jag skulle uppskatta en dedikerad Styrplattans på / av-knappen för att förhindra oavsiktlig aktivering av pekplattan när du är fokuserad på att använda pekskärmen.

Vår HP ENVY 4 TouchSmart (ENVY 4-1102xx) recension enheten har följande specifikationer:

  • Windows 8 Pro (64-bitars)
  • 14-tums glänsande LED HD TouchSmart skärm (1366 x 768)
  • Dual-core Intel Core i5-3317U Processor (1,7 GHz, 2,6 GHz Turbo frekvens, 3MB cache, 17W TDP)
  • Intel HD-grafik 4000
  • 8GB DDR3-1600 RAM (2 DIMM 16GB max antal som stöds)
  • 500GB 5400rpm hårddisk plus 32GB mSATA SSD-cache
  • 802.11a/b/g/n trådlös nätverksadapter
  • Intern Bluetooth v4.0
  • Integrerad 720p webbkamera
  • LED bakgrundsbelyst tangentbord
  • Beats Audio med stereohögtalare plus subwoofer
  • 1-års garanti
  • 4-cells (52 Wh) Li-Po inbyggt batteri
  • 65W nätadapter
  • Vikt: 4,77 £.
  • Mått: 13,38 x 9,28 x 0,78 inches
  • MSRP konfigureras som: $ 974,98 (från $ 799,99)

Prestanda och Benchmarks

De flesta konsumenter kommer inte bli förvånade över att veta att HP erbjuder ENVY TouchSmart 4t Ultrabook i en mängd olika konfigurationer. Vid tidpunkten för denna skrift finns det bara två processorer - en Intel Core i3-3217U processor med en 1,8 GHz klockfrekvens och ingen Turbo Boost-läge eller en Core i5-3317U processor med 1,7 GHz klockfrekvens och 2,6 GHz Turbo frekvens. Core i5-3317U i vår granskning enhet är mer kraftfulla alternativ men ger en extra $ 75 till inköpspriset för denna laptop.

Det är också värt att nämna att konsumenterna kan köpa i stort sett samma konfiguration för bara $ 904,98 om du väljer Windows 8 i stället för Windows 8 Pro ... som egentligen inte är en nödvändighet om du bryr dig om Fjärrskrivbord en Windows Server-domän, Hyper-V, virtuell hårddisk uppstart eller BitLocker.

Den integrerade Intel HD-grafik 4000 i den nya 3: e generationen Intel-processorer är fullt kapabel att hantera alla strömmande HD-video du vill titta på och kan även spela vissa spel. Innebär dock bristen på en diskret grafik lösning från AMD eller NVIDIA som ENVY 4 är inte den bärbara datorn du vill om du planerar att spela de senaste spelen person shooter över julledigheten.

Den medföljande 500GB 5400rpm hårddisk ger mer än tillräckligt utrymme för de flesta personliga bibliotek av bilder, videor och musik och det övergripande lagring hastighet ökas genom en 32GB mSATA SSD-enhet (SSD) cache. Du har aldrig faktiskt se 32GB SSD eftersom hårddisken är den primära lagringsutrymme där dina data läses och skrivs. Som med alla mSATA cache, installerade HP en komplex uppsättning av firmware algoritmer för att konfigurera block av vanliga data till 32GB SSD så att den kan nås så snabbt som möjligt. Kort sagt, hårddisken och SSD arbeta tillsammans som ett "hybriddrift" ger dig SSD-liknande hastigheter när åtkomst till data som du använder mest. Resten av tiden det fungerar som en vanlig hårddisk.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda i Windows 7 (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 mäter totalt grafikprestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark och Atto lagringsenhet prestandatester:


Värme och buller

Denna HP laptop håller temperaturen under kontroll tack i någon liten del till den senaste generationen av HP CoolSense programvara och interna sensorer som justerar hastigheten på fläkten beroende på användning och interna temperaturer. HP: s marknadsföring folk beskriver HP CoolSense som "automatisk luftkonditionering för din bärbara dator", och det är till stor del korrekt ... trots att mer än lite cheesy. I varje fall är HP CoolSense en av de bättre fläktar kontroll som för närvarande kommer förinstallerat på datorer och är ganska lätt att använda.

Fläktljudet hölls till ett minimum på standardinställningarna när den bärbara datorn var inaktiv och fläkten bara producerade en märkbar whine när processorn och grafik var som betonade under prestandatester. Allt den varma luften trycks ut luftutsläppen på baksidan kanten av ENVY under gångjärnen och du kommer inte att känna avgaserna på vänster eller höger sida av den bärbara datorn. Vi spelade in en hot spot på undersidan av den bärbara datorn nära processorn och RAM, detta område nådde en topp yttre temperatur på 102 grader Fahrenheit under riktmärken men vanligtvis legat runt 90 grader medan surfning. Du har förmodligen inte kommer att behöva oroa sig för "knä bränna" när du använder den här Ultrabook knät under längre tidsperioder.

Batterilivslängd

Vår nya standard batterilivslängd testet under Windows 8 är att använda Powermark i "balanserad"-läge, kör den bärbara datorn med en kombination av automatiserad surfning, ordbehandling, videouppspelning och arbetsbelastning spel. Detta ger våra läsare ett enkelt sätt att kopiera våra resultat hemma och det driver laptop tillverkare att leverera bättre batteritid för "verkliga livet" användning och inte bara lätt surfning med den bärbara datorn i huvudsak tomgång.

HP Envy TouchSmart 4t körde i 3 timmar och 33 minuter på den medföljande 4-cellsbatteri innan Windows varningen dök indikerar en farligt låg batterinivå och varning för förestående avstängning. Det är mycket bättre än någon av de nuvarande Windows 8 bärbara datorer vi har granskat hittills. Tänk på att batteriets livslängd varierar beroende på användning, så att du kan räkna med en längre driftstid på batteri om du bara surfar och mindre batteritid om du ständigt redigera video. Om vi ​​skulle använda vårt gamla prov batteritid denna laptop skulle sannolikt ge mer än 6 timmar körning för casual surfning.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

HP Envy 4 TouchSmart Ultrabook kanske inte den billigaste Windows 8 bärbar dator som du kan hitta, men det är en av de mest prisvärda Windows 8 bärbara datorer som erbjuder en stor Windows 8 erfarenhet komplett med en pekskärm. Ja, du är nästan säker på att hitta billigare bärbara datorer som säljs här julen som kommer lastat med Windows 8, men en av de största orsakerna att använda Windows 8 är kakel gränssnittet och att gränssnittet har utformats med pekskärmar i åtanke.

Inte bara det, men kombinationen av 3: e generationen Intel Core i5-processor med hög kapacitet hårddisk med 32 GB SSD-cache och bra batteritid insvept i ett tunt skal gör ENVY 4 en verkligt modern bärbar dator, inte bara en gammaldags anteckningsbok med en ny version av Windows installerat.

Kort sagt, kan du spara lite pengar och köpa en billigare laptop med Windows 8 utan pekskärm eller du kan spendera lite extra och få en relativt tunn och lätt Ultrabook med pekskärm som gör använder Windows 8 en mycket trevligare upplevelse .

Fördelar:

  • Stora Windows 8 pekskärm erfarenhet
  • Bra pris / prestanda-förhållande
  • Utmärkt batteritid

Nackdelar:

  • 1366 x 768 skärmupplösning
  • TN-typ glänsande skärm med begränsad betraktningsvinkel
  • Ingen enkel åtkomst för uppgraderingar


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar