fredag 26 oktober 2012

Toshiba Satellite S875 Recension

Toshiba Satellite S875 Recension
av Jerry Jackson - 2012/10/26

Vår första granskning av en bärbar dator med Windows 8 redan installerat är här. Är en traditionell 17-tums Toshiba Satellite bärbar dator fortfarande ett bra val med Windows 8?

Översikt

Satellite linje bärbara datorer är kärnan i Toshibas försäljning till konsument PC i världen. Du kan hitta en satellit för att möta nästan alla behov från budget prissatta bärbara datorer som är säker på att vara en vanlig syn i Black Friday försäljning kampanjer, till högpresterande konfigurationer för att användare som vill kraftfulla processorer och grafik till ett rimligt pris. Satellite S875 (och dess bygg-to-order kusin, Satellite S870) är en 17-tums bärbar dator riktad till konsumenter som vill ha en stor skärm utan att betala stora pengar.

Bygg och Design
På ytan finns det lite att skilja utformningen av Satellite S875 från den föregående generationen av 17-tums satellit bärbara datorer. Toshiba designteam har "platt" på skärmen locket och chassi för att hjälpa denna massiva 17-tums bärbar dator ser tunnare än förra året är mer rundade Satellite bärbara datorer, men totalt sett denna dator fortfarande har ett mycket traditionellt utseende.

Hela maskinen är konstruerad av relativt tjocka plast och tunna plattor av aluminiumlegering med platta kanter och rundade hörn. Skärmen lock och vilar palm omfattas i borstad aluminium med en "Ice Blue" finish. Men kvaliteten på aluminium och finish gör det lätt att felaktigt identifiera material som plast.

Botten av chassit är täckt i matt svart plast som är någorlunda tjock och bör ge tillräckligt skydd i händelse av ett fall, men tangentbordet surround och skärmen bezel täcks blank svart plast som fungerar som en magnet för fingeravtryck och damm . Med andra ord, kommer din nya laptop ser inte ren särskilt länge.

Att komma tillbaka till skärmen locket för ett ögonblick, har displayen en starkt stöd som förhindrar snedvridning från att visas på skärmen när tryck appliceras på locket. Tyvärr gångjärnen antingen har något för mycket spänning eller inte tillräckligt eftersom skärmen "wobblar" i flera sekunder varje gång du flyttar skärmen framåt eller bakåt. Det är inte ovanligt att de flesta bärbara skärmar svaja en aning när du flyttar skärmen men detta skärmlocket verkade göra det mer än andra.

På ett mer lyckligt anteckning är Satellite S875 enkel att uppgradera tack vare en enda panelen på undersidan av chassit. Ta en skruv och du kan byta ut RAM, hårddisk eller trådlöst kort med mycket liten ansträngning.

Hamnar och funktioner
I S875 har ett rimligt antal portar men inte dra nytta av den extra utrymme som tillhandahålls av en 17-tums skärmstorlek. Denna notebook inkluderar en två USB 3.0 SuperSpeed ​​portar och en extra USB 2,0-port, men det är samma antal USB-portar du hittar på en 13-tums eller 14-tums laptop. I S875 ingår även HDMI och VGA-ut, samt en minneskortläsare för att redigera bilder från din digitalkamera. Denna grundläggande konfiguration kommer med en DVD-enhet, men dyrare konfigurationer finns med en Blu-ray-enhet. Alla bild beskrivningar listas från vänster till höger.


Framsida: Statuslampor, kortläsare

Tillbaka: Batteri

Vänster: nätuttaget, 1x USB 2,0-port, DVD-enhet

Höger: Hörlurar och mikrofon, 2x USB 3,0, HDMI, Ethernet, VGA, värme avgassystem, Kensington-lås

Skärm och högtalare
Satellite S875: s ​​17,3-tums HD + (1600 x 900) skärm ser ganska genomsnittliga och i detta fall första intryck är ganska korrekt. Den blanka ytan hjälper till att leverera bra kontrast och färgmättnad, men också skapar reflexer / bländning från närliggande lampor eller starkt solljus. LED-bakgrundsbelysning är rimligt ljus, det är verkligen bra nog för inomhusbruk men inte riktigt stark nog att övermanna reflektioner från solen när du använder den bärbara datorn utomhus på en ljus dag.

Betraktningsvinklarna är smal som förväntat för en TN-typ panel som denna, färger tvätta snabbt sedd från ovan och visas inverterad sett underifrån.


En större problem med detta bärbara dator är att Windows 8 praktiken skriker efter en pekskärm och denna bärbara dator använder en vanlig skärm. Visst, kan du använda gesten-aktiverade pekplatta eller en extern USB-pekplatta om du vill använda olika gester för att styra Windows 8 ... det är bara att om du faktiskt kan röra brickor på sedan skärmen i Windows 8 gränssnittet bara känns "lite" på sin plats. Våra attityder kan förändras efter några månader med Windows 8 på produktionen nivå maskiner, men just nu föredrar vi Windows 8 på pekskärm datorer.

De två stereohögtalare ovanför tangentbordet och under gångjärnen ger högt och klart ljud och är bättre än vad du får med de flesta bärbara högtalare. Det finns lite bas eftersom S875 inte har en inbyggd subwoofer, men frekvensområdet är fortfarande bra. Vi är glada att Toshiba sätter högtalarna på översta däck i chassit så att ljudet riktas uppåt och mot användaren ... flesta tillverkare av bärbara datorer sätter högtalarna i botten framkant av chassit vilket skapar dova ljud när den bärbara datorn används som en "laptop".

Tangentbord och pekplatta
Det S875 har en trevlig fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Denna klaviatur är en "Chiclet" eller ö-liknande tangentbord som har lagt utrymme mellan varje tangent för att förhindra skrivfel. Nycklarna är helt platt och har en matt yta, som inte visar fingerprintsor damm som blank plast som omger nycklarna. Tangenterna har en ljus vadderat känsla med lugn nyckelåtgärd och nyckel resor (avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen) är mycket bra. Stödramen under tangentbordet är mycket fast och det finns minimala flex under hård skriva press.

Den S875 är pekplattan är stora med en slät, matt yta ger bra grepp för fingertopparna. De två dedikerade pekplattknapparna har metalic finish och en struktur med ett mönster som liknar mönstret skrivare på pekplattan. Knapparna ger ett svagt "Ca-Chunk" ljud när du trycker på dem men det är inte så högt som en del av pekplattknapparna på äldre bärbara datorer från Toshiba. Det finns ingen särskild pekplattan på / av-knapp placerad direkt ovanför pekplattan men på F5 är inställd att fungera som en pekplatta på av-knapp / om du vill använda en extern mus eller multitouch pekplatta.

Vår Toshiba Satellite S875-S7356 recension enheten har följande konfiguration:

  • 17,3-tums glänsande LED HD + skärm (1600x900 upplösning)
  • Windows 8
  • Intel Core i5-3210M Processor (2.5GHz, 3.1GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HD-grafik 4000
  • 6GB DDR3-1600 RAM
  • 750GB 5400RPM Toshiba hårddisk (MQ01ABD075)
  • 802.11b/g/n trådlös nätverksadapter (Realtek RTL8723AE)
  • Bluetooth V4.0
  • 10/100 Ethernet
  • Integrerad 720p webbkamera
  • DVD-SuperMulti-enhet (+ /-R dubbla lager)
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 4200mAh, 48 Wh)
  • Vikt: 6,3 £.
  • Mått: 16,3 x 10,6 x 1,3 inches
  • MSRP: $ 749,99

Prestanda och Benchmarks

Den S875 utförs mer än tillräckligt i våra riktmärken. Om du letar efter en grundläggande familj PC med en stor display så denna bärbara dator ger förvisso varorna till ett pris av $ 750 eller mindre. Dual-core Intel Core i5-3210M-processor ger mer än tillräckligt med kraft för olika uppgifter som surfning, redigering familjefoton, eller använder Microsoft Office. Den integrerade Intel HD-grafik 4000 är egentligen inte avsett för att spela spel, men det är tillräckligt bra för att strömma dina favoritfilmer eller spela spel som inte är visuellt intensiva (äldre PC-spel, Facebook spel, och nyare spel med låga systemkrav).

Den 750 GB Toshiba hårddisk ger mer än tillräckligt utrymme för de flesta familjens foton och video och enheten är ganska snabbt för Windows start och växling mellan program. Som sagt, vi är nästan 2013 och lagring prestanda skulle vara så mycket bättre om du uppgraderar denna laptop med antingen en standard solid state drive (SSD) eller en hybrid hårddisk / SSD. Som tidigare nämnts är det lätt att komma åt hårddiskfacket på denna laptop så ersätta lagringsenhet i stationär dator kommer att vara ganska enkel.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):


3DMark 11 mäter totalt grafikprestanda i DirectX 11 spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den S875 gör ett bra jobb med värme ledning och förblir sval vid beröring även efter 2 timmars uppspelning av en DVD-film. Den senaste generationen av Intel Core i5 processorer och integrerad grafik inte köra särskilt varma och Toshiba gör det mesta av de stora 17-tums chassi, du är inte sannolikt att uppleva varv bränna denna bärbara dator bara för att Kylflänsen har gott om luftflöde runt den och har inte fastnat i ett litet utrymme. Kylfläkten stannar utanför för det mesta när systemet är inaktivt och bara slår på en låg inställning ibland för att hålla luften rör sig runt processorn. Vi märkte kylfläkten under vår PCMark och 3DMark tester riktmärken men resten av tiden den bärbara datorn var i huvudsak tyst.

Batterilivslängd
Detta är vår första recension av en dator som kommer med Windows 8 installerat och det markerar vår första översyn där vi använder Futuremarks Powermark Professional Edition att jämföra batteritiden för bärbara datorer med Windows 8.

Vår gamla standard batteri test bygger på "café surfning" eller testa hur länge en bärbar dator körs om du är helt enkelt surfar på webben tills batteriet dör. Vår gamla batteriet nedsliten test (Windows 7 i den balanserade kraften profil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund) ofta ger liknande resultat till vad tillverkarna hävdade, men de flesta av våra läsare vet att batteritiden sjunker ganska dramatiskt när du gör andra saker som att använda en ordbehandlare, titta på video eller spelar spel.

Vi använder nu Powermark i "balanserad"-läge, kör den bärbara datorn med en kombination av automatiserad surfning, ordbehandling, videouppspelning och arbetsbelastning spel. Detta ger ger våra läsare ett enkelt sätt att kopiera våra resultat hemma och det driver laptop tillverkare att leverera bättre batteritid för "verkliga livet" användning och inte bara lätt surfning med den bärbara datorn i huvudsak tomgång.

Nu när förklaringar är klar, sprang Toshiba Satellite S875 i 2 timmar och 13 minuter innan Windows varningen dök indikerar en farligt låg batterinivå och varning för förestående avstängning. För jämförelse har vi inkluderat resultat från två andra Windws 8 st som vi har testat (lite av en spoiler för våra kommande recensioner). Om vi ​​skulle använda vårt gamla prov batteritid denna laptop skulle förmodligen ge 4-6 timmars drifttid för casual surfning.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

Toshiba Satellite S875 är en klassisk 17-tums bärbar dator som är säker på att göra en anständig familjens dator. Tyvärr kan en "traditionell" laptop kamp för att göra det mesta av den nya Windows 8 operativsystem. Vi kommer inte gå riktigt så långt som att förklara att alla Windows 8 PC måste ha en pekskärm - det finns mer än ett sätt att huden en OS - men vi kommer att säga att denna bärbara dator inte levererar den bästa Windows 8 erfarenhet .

Microsofts nya platta gränssnitt är en naturlig plats för en pekskärm och även gest kontroller känner lite begränsad på den traditionella multitouch pekplatta med på denna Toshiba laptop. Beviljas, är det inte en viktig fråga för de användare som kommer i princip tillbringar all sin tid på den traditionella Windows-skrivbordet, men det är något att överväga om din främsta skälet för att köpa en ny dator är att använda Windows 8.

När allt är sagt och gjort, är Satellite S875 en god allmän användning anteckningsbok och det är noga med att vara prissatta för att flytta den här julen, men det misslyckas med att verkligen väcka oss när det gäller design, prestanda eller hela Windows 8 användarupplevelse.

Fördelar:

  • Bra övergripande värde för familjen PC
  • Decent tangentbord och pekplatta
  • Bra högtalare

Nackdelar:

  • Inget pekskärm för Windows 8
  • "Wobbly" skärm


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar