måndag 22 oktober 2012

Sony VAIO S recension

Sony VAIO S recension
av Charles P. Jefferies - 2012/10/22

Detta 15,5-tums version av Sonys Multimedia Notebook har en top-of-linjen 1080p IPS-skärm och är mindre än en tum tunn. Fortsätt att läsa för vår recension.

Översikt

Sony VAIO raden av bärbara datorer har historiskt sett varit lätt att identifiera med två funktioner, en skarpkantig kanter chassi med chiclet-tangentbord (en Sony innovativ design som många människor felaktigt tillskriver Apple) och en hög prislapp. Den 15-tums VAIO S är en av de mer prisvärda bärbara datorer i Sonys sortiment, men det behåller design och prestanda som människor förväntar sig av en produkt från Sony.

Bygg och Design

VAIO S helt svart exteriör är ganska vanligt, det har inte kännetecken än det faktum att det inte är. Exteriören är faktiskt gjord av magnesiumlegering, inte plast som känns sval vid beröring. Användningen av detta material hjälper till att hålla den bärbara datorn ljus, VAIO S är praktiskt taget en fjäderlätt för en 15,5 "bärbar dator vid £ 4,4 Det är också extra tunn på bara 0,95 inches..

Chassit är inte så robust som man skulle kunna tro med tanke på magnesiumlegering, den flexar lite som vi är vana att se från konsumentprodukter bärbara datorer. Locket är för tunn för min komfort men inga ringar visas på displayen när du trycker in på baksidan. Passform och finish är bra med några skarpa kanter på områden som ser ut som bättre kvalitet än andra. Totalt VAIO S tjänar ett "B" betyg i design och byggkvalitet avdelning.

De som vill uppgradera VAIO S hittar lätt tillgång till en enda RAM-kortplats och hårddisken på användartillgänglig panelen på undersidan av den bärbara datorn, det tar bara två skruvar för att ta bort.

Ingång och-utgång

Sony VAIO S har en tillräcklig om inte imponerande utbud av portar. USB 3,0 och HDMI ingår. Liksom de flesta moderna bärbara datorer VAIO S saknar ExpressCard eSATA och DisplayPort, men 15-tums storlek ger tillräckligt utrymme för en slot-optisk enhet. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Vänster: slot-load optisk enhet, Kensington-lås, hörlurar och mikrofon

Höger: Memory Stick PRO Duo, SD-kortläsare, Ethernet, VGA, HDMI ut, 2x USB 3,0, 1x USB 2,0, nätuttaget

Tangentbord och pekplatta

VAIO S har ett fullstort tangentbord med separata numeriska tangenter och vit LED-bakgrundsbelysning. Den inte så subtila bakgrundsbelysning är en fin touch och är synlig på dagtid. Nycklarna tar alltför liten ansträngning att trycka ned, vilket resulterar i en brist på taktil återkoppling. Det är inte en dålig känsla tangentbord på något sätt, utan bara behöver mer definition. I full storlek numeriska tangentbordet är uppskattat, jag har märkt en hel del bärbara datorer som ingår ett separat numeriskt tangentbord använder mindre än vanliga nycklar. Andra plussidan hos denna klaviatur innefattar dess extra tyst drift och släta viktiga ytor.

Synaptics styrplatta har inte fysiska knappar, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Tyvärr är detta inte en av de bättre implementeringar av en styrplatta. De klick är felaktiga, klicka och dra helt enkelt inte fungerar. Dessutom är det inte klart var den vänstra klick slutet och de rätta klicken börjar, du är bättre att klicka längst ner till vänster eller höger som en vanlig touchpad med fysiska knappar. Åtminstone styrplatta har en bra yta och klick är tyst.

Skärm och högtalare

Skärmen är en av de största skäl att överväga denna notebook, VAIO S är en av de enda bärbara datorer på marknaden med en IPS-skärm. Den här skärmen har obegränsad betraktningsvinklar till skillnad från TN-paneler på de flesta bärbara datorer, det kan ses från alla vinklar vertikalt eller horisontellt utan färg distorsion. Panelen i sig är av hög kvalitet - kontrast är utmärkt och mättnad är precis lagom.

Min enda klagomål om skärmen är att röda tenderar att se mer orange. En skärm kalibreringsanordning skulle förmodligen fixa detta om du är picky och vill använda det här anteckningsblocket för fotoredigering. Andra plussidan denna display inkluderar bländskydd yta - det finns inga irriterande reflexer som på en blank skärm - och den utmärkta 1920x1080 upplösning, perfekt för att använda två fönster sida vid sida och göra så lite rullning som möjligt.

Högtalarna kommer inte att vinna några priser, de är inte mycket annorlunda än "vanliga" bärbara högtalare. Den statiska utan hörlursuttag och HDMI-port är två bra sätt att få ljud ut.

Prestanda och Benchmarks

Vår konfigurerade på beställning Sony VAIO S översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,5-tums bländskydd 1080p IPS-skärm med bred visningsvinkel (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-3210M dual-core processor (2.5GHz upp till 3.1GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB,. 8GB max - 2x 4GB)
  • 500GB 5400RPM hårddisk (Hitachi HTS547550A9E384)
  • Intel Centrino Advanced-N 6235
  • Integrerad Bluetooth v4.0 + HS
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Intern slot-load DVD-brännare
  • 1-års garanti
  • 4400mAh Li-Ion batteri
  • Vikt: 4,42 £.
  • Mått: 14,97 x 10,06 x 0,95 inches
  • Pris som konfigurerad: $ 899,99

Denna modell har minimikrav som finns i den anpassningsbara modellen, meddelande det har bara 4 GB RAM och en långsam 500GB 5400RPM hårddisk. Den vackra 1080p IPS-skärm är standard liksom bättre än genomsnittet Intel Wireless-kort, Bluetooth och Intel Core i5-processor.

Prestanda konfigurerad är fast men Windows uppstart och lastning program är laggar på grund av den långsamma 5400RPM hårddisk. Sony erbjuder VAIO S med snabbare 7200RPM hårddiskar och solid state (SSD), vi rekommenderar det senare för bästa prestanda.

Observera att vår modell har integrerad grafik och en dual-core processor, VAIO S erbjuds med en dedikerad Nvidia GeForce 640LE kort, tillräckligt bra för att spela moderna 3D-spel på medium inställningar och en mycket mer kraftfull Intel Core i7 quad-core processor .

Vi bör också nämna att det förinstallerade samling "bloatware" att Sony medföljer VAIO S faktiskt hindrade PCMark 7 körs, varför det inte finns någon PCMark 7 poäng ges här. Vi brukar avinstallera felande program eller formatera enheten på en översyn enhet så att vi kan köra alla våra riktmärken, men detta VAIO S nådigt tillhandahålls på lån från en Sony användare, så vi inte ta mig friheten att ta bort besvärliga bloatware.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage är en äldre riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Luft dras genom tangentbordet och utmattad ut på baksidan. Det är inte möjligt att se ventilen utan att vända den bärbara datorn upp och ned, frånluften avlänkas av locket. Medan VAIO S visade inga kylning frågor i våra tester här MacBook-liknande installationen är inte idealisk, luft skall vara uttömda klart av chassit utan störningar. Som sagt fläkten är tyst för alla avseenden.

Batterilivslängd

VAIO S uppnådde en ännu fem timmar i livet med standard batteri i vår nedgångna test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är en anständig tid för en 15-tums multimedia bärbar dator.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

Sony VAIO S är en mer än rekommendabelt multimedia bärbar dator. Mina klagomål är relativt små: en felaktig styrplatta och visa lock som är alltför flexibel. Det finns lite att inte vilja något annat. VAIO S är utomordentligt tunn och lätt för en 15,5-tums bärbar dator på bara 0,95 inches och 4,4 £, respektive. Den 1080p IPS-skärm är underbara, det är svårt att hitta bättre på en bärbar dator här storleken, särskilt för priset. Andra saker vi tycker om VAIO S inkluderar dess bakgrundsbelyst tangentbord med full storlek numeriska tangentbordet, magnesium chassi legering, tyst fläkt och fem timmars batteritid. Allt detta i ett paket för $ 899,99? Det är en affär.

Fördelar:

  • Vackra 1080p IPS-skärm
  • 0,95 "tunn och bara 4,4 £.
  • Bakgrundsbelyst tangentbord

Nackdelar:

  • Tangentbord lite för mjuk
  • Lock alltför flexibel
  • Felaktig styrplatta


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar