torsdag 8 november 2012

Sony VAIO T (T13122CXS) Recension

Sony VAIO T (T13122CXS) Recension
Michael Wall - 2012/11/08

Det är ingen tvekan om det, är det 13,3-tums Sony VAIO SVT13122CXS en vacker maskin. Utrustad med en elegant metall chassi och snygg elegant design, utgår maskinen en sexig cool vibe. Däremot VAIO erbjuder något utöver ett vackert ansikte? Läs hela recensionen ta reda på.

Sony VAIO T13122CXS Översikt

Den är gjord av Sony, det är en VAIO, och det är en Ultrabook, vilket innebär att om denna maskin gör ingenting annat, kommer det att se otroligt. Ur ett skin deep perspektiv har denna bärbara dator allt: en snygg ram, en vacker metall kappa, dess lätta och tangentbordet och pekplattan erbjuder bra känsla och respons. Men som konsumenter gräva djupare, kommer de sannolikt att underwhelmed av maskinens bristande prestanda och djup. Utrustad med endast en tredje generationens Intel Core i3 1.8GHz processor med dubbla kärnor, inte Sony VAIO inte exakt matchar tävlingen i form av prestanda. Enheten kommer möta ett absolut minimum behov för de flesta konsumenter, men de som vill göra lite extra att snabbt hitta tjusningen av denna bärbara är hisnande estetik snabbt blekna på grund av dess svaga resultat.

Sony VAIO T-serien Bygg och Design

Den 13,3-tums Sony VAIO TSV är i grunden affisch barnet av vad du kan förvänta dig (visuellt) från en Ultrabook. Varje kant lutar, glittrar pälsen reflekterar ljuset från den tunna metalliska chassi och även broderade VAIO bokstäver på skärmen locket förkroppsligar suave sofistikerad känsla att denna bärbara strävar efter. Enkelt uttryckt, om du letar efter en enhet som ser den delen, skulle du hårt pressas att hitta en enhet bättre lämpad än Sony VAIO CXS.

Längre än att bara ser vacker, gör den kompakta 12,7-tums X 8,9-tums X 0,7-tums ram enheten enkelt att resa med. Med en vikt på bara 3,5 pounds, sätter enheten lilla stammen på konsumenten. Jag var lätt kunna passera till och från arbetet med den här enheten utöver mitt vanliga arbete anteckningsbok.

Med tanke på den lilla slanka ram som Sony VAIO T sport det är ganska robust. Den tunna metallchassi ger liten eller ingen flexibilitet när det gäller kropp av maskinen. Tyvärr ges hur tunn skärmen är, det gör det ger när avsevärt tryck appliceras. Lyckligtvis medan skärmen tenderar att ge ganska lätt att pressa det fortfarande verkar hållbart endast erbjuda lite porlande längs kanterna av skärmen utan någon märkbar distorsion i mitten av skärmen.

Sony VAIO T-serien Att vara en Ultrabook, bör det inte komma som någon överraskning att Sony VAIO är inte vänliga för dem som vill förändra eller uppgradera sin enhet. Faktum är att även ta ut batteriet är en knepig eftersom det kräver konsumenterna att ta bort tre skruvar innan de kan komma åt och ta bort den. Fast, jag antar konsumenterna bör vara tacksam även för att med tanke på det är en Ultrabook.

Totalt Sony VAIO T ger en stark blandning av bärbarhet och stabilitet gör den en solid val för dem som vill resa med lätthet och stil.

Hamnar och funktioner

Den lilla 13,3-tums bärbar dator får inte belastas med portar, men det ger alla nödvändigheter och ännu viktigare, är portarna placerade och lätt att komma åt. Den vänstra sidan ger eluttaget, en USB 2.0-port och en USB 3.0-port. Den högra sidan har en Ethernet-port, en VGA-port, en HDMI-port, en microSD-kortplats och ett hörlursuttag / MIC-uttaget.


Vänster: nätuttaget, värme vent, USB 2.0, USB 3,0

Höger: Headset jack, media-kortplats, HDMI, VGA, Ethernet


Även användare kan finna sig vilja några fler portar är lämpligt mellanrum och tillgänglighet för varje hamn ett välkommet konstruktion val. Den enda större fel finns med nuvarande porten layouten är bristen på en USB-port på höger sida för konsumenter som vill använda en extern mus. Annat än att är dock layouten mer än tillräcklig, och användare som söker fler portar, kommer att finna sig bäst med en enkel USB-adapter.

Skärm och högtalare

I motsats till de annars orörda estetik 13-tums skärm av Sony VAIO är bara genomsnittliga. Det är inte för att säga skärmen är hemskt, men jämfört med hur stor allt annat ser ut, kan man inte undgå att märka hur vardagliga displayen visas som jämförelse.

LED bakgrundsbelyst display ger standard 1366 x 768 upplösning och en medioker upplevelse tillsammans med den. Färgen kontrast och klarhet verkar vara på par med konkurrerande bärbara datorer, förvisso ge användarna en lämplig bildupplevelse, men misslyckas med att göra mycket annat.

Sony VAIO T-serien Display Sony VAIO Display Sony VAIO-skärm Sony VAIO Display

Den bländskydd skärm är ett trevligt tillägg och fungerar bra i normala ljusförhållanden. Däremot hjälper bländskydd funktionen inte att avleda feedback i extrema ljusförhållanden eller när bildskärmen betraktas från oregelbundna vinklar.

Hela displayen är faktiskt ganska restriktiv med sina vinklar. Betraktad rakt på displayen ger en tydlig skarp bild, men integriteten av bilden minskar ganska snabbt när de ses från olika vertikala vinklar. Textning skärmen framåt eller bakåt kommer att göra displayen verkar glansig eftersom den återspeglar både ljus och objekt, vilket gör det betydligt svårare att visa bilderna på skärmen.

Lyckligtvis de horisontella betraktningsvinklar är mer generösa, vilket möjliggör bredare betraktningsvinkel utan någon märkbar bildförvrängning. Tack vare de fasta horisontella betraktningsvinklar kan mer än en person visa potentiellt displayen bekvämt, men båda dessa åskådare skulle behöva vara på samma vertikalplan att visa bilderna i full integritet.

Sony VAIO Högtalare Stereohögtalarna är utrustade med Realtek High Definition Audio finns på undersidan av enheten, med tre lådor närvarande vid den vänstra sidan av chassit för ljudet att färdas genom. Med högtalarna placerade på undersidan av enheten, var jag först orolig att ljudkvaliteten skulle äventyras. Men efter att ha testat högtalarna på flera ytor (inklusive mitt knä), förblev ljudupplevelse konsekvent, ger en säker nivå av kvalitet oavsett ytan typ.

Med tanke på hur liten enheten, högtalarna är mer fränare än du förväntar. Jag kan fortfarande inte säga att de är högt nog för att ge ljud till ett helt rum, men de verkligen än vad du kan förvänta dig för personligt bruk.

Dessutom är högtalarna utrustade med xLOUD teknik som tillåter användare att höja ljudet utan att minska ljudkvalitet. Denna funktion verkar göra en märkbar skillnad i ljudkvalitet. Vid provning högtalarna på 85 procent och ovan ljudkvalitet minskat knappt trots utöka ljudnivåerna. Den enda märkbara distorsion som jag upplevde med högtalarna uppstod när jag spelade en klassisk poäng max volymnivåer.

Med tanke på hur högt högtalarna är de flesta användare kommer att vara mer än nöjd med 50 procent kapacitet, vilket ger tydliga skarpa ljudkvalitet. Den enda allvarliga gripe som kan fås med högtalarsystemet är bristen på bas och diskant. De som vill känna sin musik, eller letar efter en mer konkret ljudupplevelse, måste vända sig till en extern ljudanläggning.

Tangentbord och pekplatta

Sony VAIO T-serien tangentbord Även med sin lilla 13,3-tums ram Sony VAIO T lyckas förse användare med ett komplett Chiclet tangentbord som känns rymliga och bekväma. Varje enskild tangent blottar en upphöjd struktur så att användarna kan enkelt greppa nycklarna. Dessutom hjälper den extra taktila känslan av varje tangent för att motverka den nedslående grunda nyckeln djup att Sony VAIO T sport.

Trots den begränsade reseavstånd, nycklarna fortfarande känner lyhörd snabbt studsa tillbaka på plats efter att ha komprimeras. Den snabba reaktionen och snäpp på tangentbordet, tillsammans med de texturerade tangenterna tillåter användare att skriva med garanterad noggrannhet. Undoubtly skulle lägga till mer djup till tangenttryckningar gjort detta tangentbord bra, men det är fortfarande mer än passible i sin nuvarande form.

Sony VAIO T har även en multi-gest pekplattan (med Synaptics drivrutiner). Den väl tilltagna metalliska pekplatta smälter samman naturligt med resten av denna eleganta Ultrabook. Medan saknar lite känslighet, är pekplattan lyhörd och lyckas läsa de flesta kommandon nästan omedelbart. Även de flesta gester är ganska exakt, men ibland enheten inte läsa vissa gester som förstora (som kräver att användaren trycka två fingrar isär).

Sony VAIO Touchpad Tyvärr stabil utveckling av pekplattan är över-skuggade genom sin konstruktion begränsningar med Windows 8. För er obekant med Windows 8, erbjuder den nya startskärmen (tidigare dubbat Metro) en rad levande plattor. Från denna skärm användaren kan enkelt välja kakel genom att klicka på dem. Detta är alla fina och bra, förutom det faktum att rullningsfunktionen (dra två fingrar över plattan), kan också tolkas av pekplattan som vänster-klick. Så när användare försöker navigera brickor på startskärmen är det inte ovanligt att oavsiktligt välja kakel när du försöker rulla.

Det kanske låter som en ganska liten fråga, men det kan hålla vissa allvarligt irriterande konsekvenser. Varje gång en bricka väljs öppnar ett nytt fönster, där användarna automatiskt till. Medan du bläddrar i kakel-baserade startskärmen har jag valt själv flera skärmar samtidigt finna mig själv omdirigeras och avledas från vad som borde vara en enkel uppgift.

Som användare får mer bekväm med pekplatta, kommer de oönskade val minskar i frekvens, men även när jag befinner mig blir helt bekväm med styrplattan, jag ibland väljer fel kakel, speciellt när jag rusar igenom startskärmen. Av detta skäl skulle jag vilja föreslå konsumenterna överväga att använda en extra USB aktiverat mus.

Vår Sony VAIO T (T13122CXS) recension enheten har följande konfiguration.

  • Windows 8 64-bitars utgåva
  • 13,3-tums 1366x768 (HD) LCD Bakgrundsbelyst, glättat, anti-reflekterande
  • Intel Core i3 (3rd Gen) 3217U/1.8GHz Dual-Core 3MB cache
  • Intel HD-grafik
  • 4GB RAM 1600 MHz
  • HybridDrive 32GB SSD + 500GB HDD 5400rpm,
  • 802.11n Wi-Fi-
  • Bluetooth 4,0 HS
  • 1,3-megapixel Webcamera
  • begränsad 1-års garanti
  • Litium Polymer 4050 mAh
  • £ 3,5
  • W: 12,7-tums x D: 8,9-tums H: 0,7-tums
  • MSRP: $ 699,99

Prestanda och Benchmarks

Lätt det allvarligaste problemet med den här enheten är dess brist på prestanda. Utrustad med en tredje generationens i3 3217U Intel Core 1,8 GHz dual-core processor och Intel HD-grafik 4000, Sony VAIO erbjuder prestanda du förväntar dig att hitta i en budget-tier anteckningsbok, inte en mid-tier Ultrabook pris på $ 700 (pris vid tiden Omdömet skrevs).

Medan underwhelming är 1,8 GHz dual-core processor fortfarande kan utföra kausala datorer fungerar och bör visa tillräcklig för den genomsnittlige konsumenten. Den bärbara datorn klarat sig även bra med multi-tasking, eftersom enheten kunde ta på flera program på en gång (inklusive många videoströmmar), utan att märka en betydande prestation droppe. Dock kommer användare som vill utföra PC intensiva funktioner, såsom spel märker snabbt den bärbara datorns brister.

Tack vare sin hybrid lagringsenhet (32GB Solid State Drive och 500GB hårddisk), Sony VAIO ståtar med imponerande uppstart hastigheter, lastning på bara några sekunder. Tyvärr, medan VAIO erbjuder bländande snabb uppstart gånger verkar samma prestanda inte förlänga andra områden. Dessutom kommer användarna endast att kunna komma åt och ändra 500GB hårddisk del av enheten. I grund och botten Sony VAIO presterar på samma sätt som många andra Ultrabooks, som använder en liten SSD-cache för snabb uppstart hastigheter och en hårddisk för alla andra funktioner.

wPrime processor jämförelse (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter totalt prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare riktmärke åtgärder övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Sony VAIO inrymmer en enda fläkt syftar på vänster sida av chassit. Den lilla fläkten visar sig vara mer än tillräckligt, eftersom enheten förblir sval i alla lägen, även när enheten skjuts till sina gränser (som visserligen händer ganska ofta på grund av dess begränsade kapacitet). Dessutom hanterar fläkten för att hålla enheten coolt med minimalt brus, bara bli hörbart när användare är mycket nära till enheten.

Batterilivslängd

För att testa batteriet vi använt vår nya Windows 8 riktmärke, Powermark i balanserad läge. Provet består av en kombination av automatiserad surfning, ordbehandling, spel och video arbetsbelastning uppspelning. Det nya testet är mycket mer ansträngande på batteritid, testa maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. Eftersom det nya testet är mer krävande, poäng är förståeligt lägre än i vår förra riktmärke.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Sony VAIO T13122CXS körde i 3 timmar och 26 minuter på sin Litium Polymer 4050 mAh batteri innan enheten stängdes, efter att ha nått 5 procent gränsen batteri reserv. Även om denna enhet inte den längsta varaktig Windows 8 enheter vi har granskat, stöder fortfarande stark batteritid som skulle göra den bärbara datorn mer än lönsamt för resor.

För att ge dig en uppfattning om hur stark batteritid på maskinen är, om vi skulle testa den med vår gamla riktmärke, skulle enheten poäng någonstans mellan 5 och 6 timmar.

Slutsats

Det är svårt att rekommendera Sony VAIO T13122CXS. Vid första anblicken enheten är elegant och vacker, men ser sig inte tillräckligt för att bära en enhet, eller motivera ett $ 700 prislapp. Medan bärbara utmärker vissa områden, sina brister alla utom förneka de starka sidor. Det erbjuder en vacker chassi, men skärmen är underwhelming, och där det finns en bekväm kvalitet tangentbord, multi-gest touch är allt annat än oförenlig med Windows 8.

Konsumenter som vill ha en enhet som är både estetiskt tilltalande och lätt att resa med kan vara nöjd med Sony VAIO T. dock alla som är ute efter att göra mycket mer än köra enkla applikationer och ordbehandling hitta Core i3 processor med dubbla kärnor vill. För de konsumenter som anser att Core i3 vara tillräckligt, det finns ett överflöd av budgeten enheter som kommer att utföra samma funktioner till ett mycket lägre kostnad, även om de kanske inte är så söt.

Fördelar:

  • Vacker design
  • Kompakt och lätt att travle med
  • Bekväm kvalitet tangentbord

Nackdelar:

  • Low-end specifikationer med Mid-Tier kostnader
  • Nedslående bildkvalitet
  • Touch-pad gester kompatibel med Windows 8


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar