måndag 29 oktober 2012

HP ENVY 4 Recension: Windows 8 Touchsmart Ultrabook

HP ENVY 4 Recension: Windows 8 Touchsmart Ultrabook
Jerry Jackson - 2012/10/29

Den senaste medlemmen i HPs ENVY familj har en Touchsmart skärm och Windows 8 i kombination med premiumkomponenter. Är det en Ultrabook värt att köpa?

Översikt

HP ENVY 4 Touchsmart - även kallad HP ENVY Touchsmart Ultrabook 4t - är den senaste 14-tums bärbar dator från ett av de företag som grundades i Silicon Valley. Den viktigaste faktorn som gör denna laptop värt att tala om är införandet av en pekskärm som tillåter direkt kontroll över Windows 8 kakel gränssnitt.

Denna Windows 8 laptop är utan tvekan den "lätt sell" i HP: s nya Windows 8 linje, du i huvudsak få en traditionell Windows bärbar dator till ett utropspris på strax under $ 800 med den extra fördelen av en pekskärm så att du kan uppleva nya plattor vägen Microsoft menas att de kan användas.

Bygg och Design

HP-ingenjörer har varit ganska konsekvent med den designfilosofi för HP: s sortiment av Ultrabooks och ENVY Touch 4t är inget undantag. Denna laptop är insvept i plast med borstad aluminiumplåtar som täcker locket skärmen samt toppen av chassit runt tangentbordet och handlovsstödet. Även den nedre halvan av den bärbara datorn är av plast, är det täckt i en "soft touch" gummerad färg vilket ger Ultrabook en mer premiumutseende och känsla jämfört med de billigare HP Pavilion bärbara datorer.

Liksom resten av Ultrabooks i HP lineupen, är ENVY 4 Touch ungefär lika tunn och lätt som det kan vara. Den bärbara datorn i sig är bara 23 mm (0,9 tum) tunn med skärmen stängd och väger endast 2,1 kg (£ 4,77) så det är faktiskt så liten eller mindre än de flesta 13-tums bärbara datorer från ett par år sedan. Det ENVY 4 kan vara lite smalare och lättare om man använde en vanlig skärm istället för en med en touch-aktiverad yta, men den mindre ökning i tjocklek är inte sannolikt att uppmärksammas av de flesta konsumenter. Återigen, detta Ultrabook ännu tunnare och lättare än de flesta bärbara datorer som folk använder för närvarande.

De tidigare nämnda aluminium täcker och gummibelagd plast bör göra ENVY 4 mer än tåliga nog för genomsnittliga hem och student användning. Locket Skärmen är stark och vi såg inga snedvridningar skärm eller "vågor" när vi applicerat tryck på baksidan av skärmen.

Medan vi pratar om skärmen, det är också värt att nämna att eftersom denna Ultrabook har utformats med insikten att användarna regelbundet skulle peka på skärmen, HP flyttade större delen av den interna vikt (batteri, hårddisk, etc.) till framsidan hälften av chassit under handlovsstöden så att du inte behöver oroa sig för den bärbara datorn "flippa över" även när du trycker på skärmen.

Om du tar en snabb titt på botten av ENVY 4t, ser du att det är ganska standard för en Ultrabook. Den nedre halvan av den bärbara datorn ser ren med ingen snabb åtkomst panel för att ta bort hårddisken, RAM, eller andra komponenter. Detta Ultrabook använder två vanliga RAM slots och en 7mm hårddisk samt en mSATA SSD-kortplats, så att uppgraderingar är möjliga ... det gäller bara att vara beredd att ta bort alla 13 Phillips skruvar så att du kan komma in.

Hamnar och funktioner

Den 14-tums ENVY 4 Touchsmart har de flesta större hamnar du förväntar dig att hitta på en modern bärbar dator på vänster och höger sida av chassit med några portar på framsidan eller baksidan kanter. Du ser en 4-i-1-kortläsare (SD, SDHC, SDXC, och MMC), hörlurar och mikrofon samt HDMI, men ingen VGA-port för äldre externa bildskärmar och projektorer. Det finns också två USB 3.0-portar och en sömn-och-laddning USB 2.0-port. HP använde en hopfällbar Ethernet-uttag på vänster sida av chassit för att hålla denna Ultrabook så tunn som möjligt. Alltså, det ENVY 4 saknar en inbyggd DVD-enhet, men en extern DVD-enhet finns tillgänglig från HP vid köptillfället. Alla hamnbeskrivningar nedan listas från vänster till höger.


Vänster: Ethernet, HDMI, två USB 3.0-portar, 4-in-1 kortläsare, statuslampor

Höger: Kensington-lås, mikrofoningång, hörlursuttag, USB 2.0-port, AC vägguttag


Skärm och högtalare

Den 14-tums glänsande skärm på ENVY 4 är en ganska genomsnittlig LED-bakgrundsbelyst HD-skärm med 1366 x 768 upplösning ... med ett undantag: det här är en pekskärm. Även om vi skulle ha varit mer imponerad om HP använde en högre upplösning 1600 x 900 skärm, våra redaktörer ganska imponerad av noggrannheten och känsligheten för Touchsmart display.

Detta är verkligen en av de viktigaste skälen att köpa denna Ultrabook i stället för en av de billigare traditionella bärbara datorer som kör Windows 8, den nya startskärmen och kakel gränssnitt har utformats med touch i åtanke. Ja, kan du fortfarande använda en pekplatta eller mus för att flytta markören på skärmen och styra Windows på det sättet, men de flesta människor sannolikt kommer att upptäcka att röra brickor och flytta runt saker med fingertopparna bara känns mer intuitiv i Windows 8.

När det gäller betraktningsvinklar, den underliggande skärmen på ENVY 4 är bara en vanlig TN-typ display så att du kommer börja märka olika grader av färgskiftning så fort du luta skärmen framåt eller bakåt eftersom färgåtergivningen är bara underhållas när dina ögon tittar på skärmen rakt framifrån. Ljusstyrka är fina inomhus men bakgrundsbelysningen är bara inte tillräckligt ljus för att övermanna solen när du är utomhus en solig dag.


Den ENVY 4 funktioner Beats Audio mjukvara för förbättrad ljud och använder två 2W stereohögtalare som ligger strax ovanför tangentbordet och mellan skärm gångjärn, samt en tredje talare 2W placerad innanför den nedre halvan av chassit som fungerar som en subwoofer. Ändå kan den tredje högtalaren (som i huvudsak är förseglad inuti den bärbara datorn och saknar några utgångshålen) bara ge lite extra bas med tanke på dess storlek och effekt. Medan "subwoofer" är kanske inte särskilt stor, är det där och den samlade ljudupplevelse är ganska roligt. Du kommer inte ha några problem med att höra de subtila nyanserna i bakgrunden på din favoritmusik eller höra dialogen medan du tittar på en film på Netflix.

Tangentbord och pekplatta

Den ENVY 4t levereras med antingen en standard Chiclet-stil ("ö-stil") tangentbord eller en med LED-bakgrundsbelysning. Tangenterna har en relativt djup resa för en Chiclet-tangentbord med bra taktil återkoppling för en trevlig skrivkänsla. Nyckelåtgärden är smidig och tyst och det finns inget tangentbord flex alls (eftersom det inte finns plats inne i Ultrabook för flex). Den LED-bakgrundsbelysning (en $ 20 uppgradering tillval) är till hjälp om du vill se tangentbordet i ett mörkt rum eller på en svagt upplyst flygplan, men vi märkte ganska lite bakgrundsbelysning blöda runt kanterna på tangenterna.

På ett personligt plan, jag uppskattar också det faktum att Home, PgUp, PgDn, och avsluta-knappar är alla belägna i en rad på höger sida av tangentbordet i stället för att spridas isär på olika platser. Handlovsstödet är bekväma och smidiga tack vare det faktum att de är en del av den enda stycke aluminium som används på den övre halvan av chassit.

Synaptics pekplatta är fin och stor för en 14-tums bärbar dator (som är större än den som finns på HP Pavilion DM4) och är faktiskt en "styrplatta" - en knapplösa pekplatta yta som gör att du kan klicka var som helst med multi-gest stöd. Den släta mylar pekplatta ytan har en svag spiralmönstret etsas in i den och är omgiven av en silverfärgade trimningsstycket. Mitt enda klagomål är att jag skulle uppskatta en dedikerad pekplatta på / av för att förhindra oavsiktlig aktivering av styrplattan samtidigt som du fokuserar på att använda pekskärmen.

Vår HP ENVY 4 Touchsmart (ENVY 4-1102xx) översyn enheten har följande specifikationer:

  • Windows 8 Pro (64-bit)
  • 14-tums glänsande LED HD Touchsmart skärm (1366 x 768)
  • Dual-core Intel Core i5-3317U-processor (1,7 GHz, 2,6 GHz Turbo frekvens, 3MB cache, 17W TDP)
  • Intel HD Graphics 4000
  • 8GB DDR3-1600 RAM (2 DIMM, stöd 16GB max)
  • 500 GB 5400rpm HDD plus 32GB mSATA SSD cache
  • 802.11a/b/g/n trådlös nätverksadapter
  • Intern Bluetooth v4.0
  • Integrerad 720p webkamera
  • LED bakgrundsbelyst tangentbord
  • Beats Audio med stereohögtalare plus subwoofer
  • 1-års garanti
  • 4-cells (52 Wh) Li-Po inbyggt batteri
  • 65W nätadapter
  • Vikt: £ 4,77.
  • Mått: 13.38 x 9.28 x 0.78 inches
  • MSRP som konfigurerad: $ 974,98 (börjar på $ 799,99)

Prestanda och Benchmarks

De flesta konsumenter kommer inte att bli förvånad över att HP erbjuder ENVY Touch 4t Ultrabook i en mängd olika konfigurationer. Vid tidpunkten för denna skrift finns det bara två processorer - en Intel Core i3-3217U-processor med en 1,8 GHz klockfrekvens och ingen Turbo Boost-läge eller en Core i5-3317U-processor med 1,7 GHz klockfrekvens och 2,6 GHz Turbo frekvens. Core i5-3317U i vår enhet är mer kraftfullt alternativ men lägger till en extra $ 75 till inköpspriset för denna laptop.

Det är också värt att nämna att konsumenter kan köpa i princip samma konfiguration för bara $ 904,98 om du väljer Windows 8 istället för Windows 8 Pro ... som egentligen inte är en nödvändighet om du inte bryr dig om Remote Desktop, en Windows Server-domän, Hyper-V, virtuell hårddisk uppstart eller BitLocker.

Den integrerade Intel HD Graphics 4000 i den nya 3: e generationens Intel-processorer är fullt kapabel att hantera alla strömmande HD-video som du vill titta på och kan även spela vissa spel. Men avsaknaden av en diskret grafiklösning från AMD eller NVIDIA innebär att ENVY 4 är inte den bärbara datorn som du vill om du planerar att spela de senaste första person shooter spel över helgerna.

Den medföljande 500GB 5400rpm hårddisk ger mer än tillräckligt med utrymme för de flesta personliga bibliotek av bilder, är videor och musik och den totala lagringshastigheten utökat med en 32 GB mSATA SSD-enhet (SSD) cache. Du har aldrig faktiskt se 32GB SSD eftersom hårddisken är den primära lagringsutrymme där din data läses och skrivs. Som med alla mSATA cache, HP installerat en komplex uppsättning firmware-algoritmer för att konfigurera block av vanlig data på 32GB SSD så att den kan nås så snabbt som möjligt. Kort sagt, hårddisken och SSD arbeta tillsammans som en "hybriddrift" ger dig SSD-liknande hastigheter vid åtkomst av data som du använder mest. Resten av tiden det fungerar som en vanlig hårddisk.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda i Windows 7 (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder övergripande grafik prestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal och Atto lagringsenhet prestandatester:


Värme och buller

Denna HP laptop håller temperaturen under kontroll tack i någon liten del till den senaste generationen av HP Coolsense programvara och interna sensorer som justerar hastigheten på fläkten beroende på användning och inre temperatur. HP: s marknadsföring folk beskriver HP Coolsense som "automatisk luftkonditionering för din bärbara dator" och det är i stort sett korrekt ... trots att mer än lite cheesy. I varje fall är HP Coolsense en av de bättre fläktkontroll program som för närvarande är förinstallerat på bärbara datorer och är ganska lätt att använda.

Fläktljudet hölls till ett minimum på standardinställningarna när den bärbara datorn var inaktiv och fläkten bara producerade en märkbar gnäll när processorn och grafiken var som stressade under benchmark-tester. All den varma luften trycks ut luftutsläppen på baksidan kanten av ENVY under gångjärnen och du kommer inte att känna avgas på vänster eller höger sida av den bärbara datorn. Vi spelade in en hot spot på undersidan av den bärbara datorn nära processorn och RAM, detta område nådde en topp yttre temperatur på 102 grader Fahrenheit under riktmärken men vanligtvis varit runt 90 grader vid surfning. Du har förmodligen inte kommer att behöva oroa sig för "lap bränna" vid användning av denna Ultrabook i knät under längre tidsperioder.

Batteritid

Vår nya standard batteritid test under Windows 8 är att använda Powermark i "Balanced"-läge, kör den bärbara datorn med en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, videouppspelning och spel arbetsbelastning. Detta ger våra läsare ett enkelt sätt att kopiera våra resultat hemma och den pressar laptop tillverkare att leverera bättre batteritid för "verkliga livet" bruk och inte bara ljus surfa med den bärbara datorn i stort sett sysslolös.

HP ENVY Touch 4t körde i 3 timmar och 33 minuter på den medföljande 4-cellsbatteri innan Windows varning dök indikerar en farligt låg batterinivå och varnar för överhängande avstängning. Det är mycket bättre än någon av de nuvarande Windows 8 bärbara datorer vi har granskat hittills. Tänk på att batteritiden varierar beroende på användning, så att du kan räkna med en längre driftstid på batteri om du bara surfar på webben och mindre batteritid om du hela tiden att redigera video. Om vi ​​skulle använda vårt gamla batteritid testet denna laptop skulle sannolikt ge mer än 6 timmars körning för casual surfning.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats

HP ENVY 4 Touchsmart Ultrabook är kanske inte det billigaste Windows 8 bärbar dator som du kan hitta, men det är en av de mest prisvärda Windows 8 bärbara datorer som erbjuder en stor Windows 8 erfarenhet komplett med en pekskärm. Ja, du är nästan säker på att hitta billigare bärbara datorer som säljs här julen som kommer lastat med Windows 8, men en av de största skäl att använda Windows 8 är kakel gränssnittet och att gränssnittet har utformats med pekskärmar i åtanke.

Inte bara det, men kombinationen av 3: e generationens Intel Core i5-processor, hög kapacitet hårddisk med 32 GB SSD-cache och bra batteritid insvept i ett tunt skal göra ENVY 4 en verkligt modern laptop, inte bara en gammaldags anteckningsbok med en ny version av Windows installerat.

Kort sagt, kan du spara lite pengar och köpa en billigare bärbar dator som kör Windows 8 utan pekskärm eller du kan spendera bara lite extra och få en relativt tunn och lätt Ultrabook med en pekskärm som gör att använda Windows 8 en mycket trevligare upplevelse .

Fördelar:

  • Stor Windows 8 pekskärm erfarenhet
  • Bra pris / prestanda
  • Utmärkt batteritid

Nackdelar:

  • 1366 x 768 skärmupplösning
  • TN-typ glänsande skärm med begränsade betraktningsvinklar
  • Ingen enkel åtkomst för uppgraderingar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar