fredag 13 maj 2011

HP Elitebook 8560p Recension

HP Elitebook 8560p Recension
Jerry Jackson - 5/13/2011

HP Elitebook 8560p är den senaste generationen av 15-tums premie bärbara företagsdatorer från Hewlett-Packard. Denna aluminiumklädda arbetshäst är avsedd att fungera som en mobil stationär dator för affärsmän som behöver avancerad teknik insvept i ett hållbart skal. Fortsätt att läsa för att ta reda på om den nya Elitebook är som "elit" som det ser ut.

HP Elitebook 8560p Specifikationer:

  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-2620M (2.70GHz, 4MB L3-cache)
  • 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM
  • 500 GB 7200 rpm SATA II hårddisk
  • DVD + /-RW Supermulti-enhet med LightScribe
  • 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst HD + WVA antireflex (1600 x 900)
  • AMD Radeon HD 6470M med 1 GB dedikerat DDR3-videominne
  • 720p HD-webbkamera
  • 10/100/1000 Ethernet
  • Intel Centrino 802.11a/b/g/n trådlöst
  • Bluetooth 2.1 + EDR
  • 90 W smart nätadapter med HP Fast Charge
  • 6-cells (62 Wh) litiumjonbatteri
  • Vikt: £ 6,05
  • Mått (BxDxH): 14,72 x 9,86 x 1,34 inches
  • MSRP: $ 1,499.00 (start pris: $ 1,099.00)

Bygg och Design
Under senare år har HP Elitebooks har utmärkt sig i näringslivet tack vare en yttre design med borstad metall beklädnad och en inre chassi av tålig magnesiumlegering. Kort sagt, de Elitebooks se cool och är robust byggda. Den senaste generationen av HP Elitebooks tar detta arv några steg längre med vad HP kallar sin "Forge" designfilosofi. Forge är egentligen en förkortning för orden, "Form, optimering, rikedom, grön och Enduring." Om du vill bortse från att marknadsföring fluff för ett ögonblick, vad HP försöker säga är att dessa bärbara datorer är snygga, erbjuder utmärkta prestanda, ger en premiumkänsla, ger effektiv energihantering för lång batteritid, och är mycket väl byggd för att överleva stelhet i yrkesmässig användning.

De kanske låter som djärva påståenden men, baserat på vad vi har sett från den tidigare generationen av Elitebooks, dessa regleringsår påståenden har en mycket reell grund i verkligheten.

En av de första sakerna du lägger märke när du plockar upp den nya 15-tums Elitebook 8560p är att den bärbara datorn känns som den är gjord av mycket tjocka bitar av aluminium. Du kommer inte att känna "flex" som du normalt ser i billigare plast bärbara datorer. Den 8560p notebook har en helt ny design HP DuraCase som uppfyller MIL-STD 8710G militär-standardiserade testspecifikationer, vilket innebär att dessa bärbara datorer tål större slitage än en vanlig bärbar dator. Trots den robusta byggkvalitet denna bärbara dator bör vara lätt att bära tack vare en startvikt på strax över sex pounds.

Sex pounds kanske låter tungt för en 15-tums bärbar dator när det finns många 17-tums konsument bärbara datorer som tungan på vågen vid ungefär samma vikt. Som sagt, jag utmanar vem som helst att bygga en metall med överdrag av Business Notebook med high-end processor, ett separat grafikkort, och en inbyggd optisk enhet som väger mindre än fem pounds. Den extra kilo eller så av vikt kommer från allt som metall rustning som täcker den bärbara datorn.

Den Elitebook p-serien finns med andra generationens (Sandy Bridge) Intel Core i7 quad-core processorer och Core i7, i5 och i3 dual-core processorer, med ditt val av integrerad grafik eller AMD Radeon HD 6470M diskret grafik. Den bärbara datorn har även USB 3.0-portar och en USB 2.0-laddning port, förutom en mängd olika trådlösa alternativ och antingen hårddisk eller SSD-stationer för lagring.

Botten av 8560p är ganska stark (ingen flex eller knarrar under tryck) och har en enda massiv tillgång panel för att göra uppgraderingar eller byte av komponenter. Det ska vara mycket lätt för en IT-chef eller ens en ensam småföretagare att uppgradera RAM-minnet eller byter ut en hårddisk. Du kommer också att märka stationen kontakten dockning på undersidan av den bärbara datorn om du behöver för att koppla in 8560p i flera externa bildskärmar eller om du behöver ytterligare portar.

Hamnar och funktioner
Medan vi är på ämnet hamnar, teamet på HP packade Elitebook 8560p med två "Super Speed" USB 3.0-portar, en standard USB 2.0-port, och en "laddning" USB 2.0-port (som låter dig ändra en enhet som en smartphone eller en iPod även när den bärbara datorn är bara på batteri). Om det inte räcker får du också en standard VGA-port, Displayport-kontakt, FireWire, separat mikrofon och hörlursuttag ljudingångar, Ethernet, modem, seriell port (Ja, jag sade "serieport") samt ett ExpressCard/54 slot, ett Smart Card-läsare och ett SDHC / SD / MMC-kortläsare.

Summan av kardemumman är att 8560p har en fantastisk antal inbyggda portar ... och om det inte är nog att du kan alltid använda dockningsstationen för att lägga till ytterligare Displayport, DVI eller USB-portar.

Tangentbord och pekplatta
Den nya HP Elitebook tangentbord gör den fullständiga övergången till en Chiclet-tangentbord med extra utrymme mellan varje tangent för att minska skrivfel. De enskilda viktiga ytor är mestadels platt med en liten "kopp" liknar traditionella tangentbordet. Den skrivkänsla är i allmänhet ganska roligt med utmärkt nyckel kast och djup till varje knapptryckning samt ett fast tangentbord stativ för att förhindra att tangentbordet flex under hård typning press.

Min enda riktiga klagomål om tangentbordet på 8560p är att HP erbjuder inte gör en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ. Istället har du en traditionell pop-out ljus ovanför skärmen som lyser ner på tangentbordet medan du skriver. HP-representanter hävdar att deras ingenjörer beslutat att inte använda en bakgrundsbelyst tangentbord eftersom de inte kunde lägga till det i 8560p utan att göra den bärbara datorn tjockare eller göra tangentbord stöd mindre fast (vilket innebär mer flexibilitet samtidigt som du skriver). Det är en bra anledning att inte använda en bakgrundsbelyst tangentbord, men jag vill personligen se HP räkna ut en lösning på detta problem i nästa generation av Elitebooks.

Den Elite 8560p har ett Synaptics pekplatta som är lätt att använda och har ingen märkbar fördröjning. Pekplattan svarar snabbt på ingångar och har en tillräckligt snabb uppdateringsfrekvens där det aldrig upplever några "markör-spår" när snabbt rita eller går mot föremål. Pekplattan ytan är ett milt-texturerad yta med en fin matt yta som är lätt att glida över till och med en fuktig finger. Den Elitebook erbjuder också en pekande-stick-gränssnittet om du väljer att använda den stilen av indata. Den pekar-stick-gränssnittet var snabb att reagera på rörelse och hade inte några problem med rörelse när de inte används.


En funktion som jag älskade om den gamla Elitebook 8540p var tillägget av en mittenknappen för pekplattan och pekar-stick. De flesta bärbara datorer omfattar endast en vänster och höger musknapp, vilket kan vara irriterande om du ofta använder en flik-gränssnitt. Den mellersta musknappen när den är korrekt inställd i kontrollpanelen kan användas som mellanklick-knapp som låter dig öppna länkar som nya flikar eller snabbt nära öppnade flikar utan att aktivera en snabbmeny. Tyvärr, den nya 8560p innehåller endast vanliga vänster och höger musknapp.

Skärm och högtalare
Den 15,6-tums HD + (1600 x 900) panel på 8560p Elitebook ser bra ut jämfört med de flesta 15-tums bärbara skärmar som fortfarande använder de lägre upplösning 1366 x 768 skärmar. Den 1600 x 900 skärm är en valfri uppgradering, men jag skulle ha velat se HP gör denna panel "standard"-skärm och erbjuder en full 1920 x 1080 skärm som tillval uppgraderingen. Vi börjar att se flera 15-tums multimedia konsument bärbara datorer erbjuder 1080p-skärmar och ThinkPad W520 erbjuder idag en 1080p-skärm samt så premien Elitebooks behöver antagligen börja erbjuda dessa "Full HD" skärmar så snart som möjligt.

Färgmättnad är utmärkt och kontrasten rating kom den på 621:1. Den här skärmen ska vara bra för grundläggande foto eller videoredigering så länge du tittar på den från "sweet spot" direkt framför skärmen. Liksom de flesta TN-paneler, skärmen på den här Elitebook börjar se urblekta sett från ovan och färger börjar invertera när du lutar på skärmen igen. Den matt eller "anti-glare" skärmytan bidrar också göra displayen mycket mer synliga utomhus i direkt solljus.

De inbyggda högtalarna kommer till korta jämfört med de flesta konsumenter bärbara datorer av samma storlek, men jämfört med andra bärbara företagsdatorer de är par för kursen. För att lyssna på strömmande musik eller en video online högtalarna är mer än tillräcklig, men om du vill njuta av en film när du reser en trevlig par hörlurar är en bra investering.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda är helt enkelt fantastisk tack vare kombinationen av Intel Core i7-2620M processor med 2.70GHz klockfrekvens och AMD Radeon HD 6470M separat grafikkort med 1 GB dedikerat DDR3-videominne. Vår standard svit av syntetiska prestandatester visar denna konfiguration av Elitebook 8560p har stor datorkraft och allmänt imponerande grafik men om 3DMark poäng är att bli trodd då rå grafik / rendering kraften i den nya Elitebook är inte lika bra som det vi såg från den äldre Elitebook 8540p.

Det kan vara en del breaker för kunder som redan har äldre Elitebooks med dedikerad grafik, men om du kliver upp till ett separat grafikkort för första gången sedan den nya 8560p ger ännu bättre grafikprestanda än den senaste generationen av Intel integrerad grafik . Normalt skulle jag inte klaga på en 3DMark06 poäng av 5045, men när priset på den bärbara datorn är $ 1500 då jag förväntar mig att se mer kraftfull grafik.

När det gäller lagring, kom vår enhet utrustad med en standard 500GB 7200rpm hårddisk. Det finns gott om förvaring för de flesta situationer och enheten är förmodligen snabb nog för de flesta affärskunder, men det är värt att nämna att HP erbjuder snabbare solid state-diskar (SSD) för kunder som vill ha den snabbaste möjliga starttider i Windows och gör inte gillar att vänta på filer som ska sparas vid avstängning sina anteckningsböcker.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
HP Elitebook 8560p gör ett bra jobb med att hantera den termiska effekten av sin snabba processor och dedikerat grafikkort. Likaså är kylfläkten i allmänhet mycket tyst så länge du inte betona den bärbara datorn med komplexa videokodning eller spel. Under normala dagliga aktiviteter fläktljud knappt kan höras över den vita brus som du normalt hittar i en kontorsmiljö. Värme genom chassit är minimal även under stress tack vare några väl genomtänkt inredning termisk design av HP. I botten av den bärbara datorn blir lite varm efter timmar av seriös användning, men yttre temperaturen förblir mestadels "lap vänlig." Alla temperaturer som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit.

Batteritid
Med Intel Core i7-2620M processor och AMD Radeon HD 6470M-grafik vår Elitebook levererade någorlunda bra batteritid från 6-cells (62 Wh) litiumjonbatteri, men det var inte så imponerande som vi förväntat. I våra batteritester med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv, och Windows 7 set till Balanced profilen stannade systemet på under 5 timmar och 28 minuter. Det finns fortfarande gott om tid att titta på en film eller två i under resa med skärmen inställd på en konservativ bakgrundsbelysningen, men om du letar efter häpnadsväckande batteritid siffror du behöver tänka tillval 9-cells (100 Wh) Li-Ion batteri från HP.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
HP Elitebook 8560p är en solid uppdatering av Elite bransch bärbara datorer. Kombinationen av kraftfulla Intel Sandy Bridge-processorer, en snygg-men-hållbar design och anständigt batteritid göra för en mycket välbalanserad Business Notebook.

Min största klagomål kan eller inte kan vara ett bekymmer för de flesta potentiella Elite köpare. De valfria AMD Radeon 6470M-grafik är bra, men inte särskilt anmärkningsvärt när man tänker på $ 1499 prislapp. Med tanke på att detta är en Elite Book är det rimligt att kunderna att anta denna bärbara dator erbjuder extremt avancerade grafik / videoprestanda och vi bara inte se det här. På samma sätt, det saknas ett alternativ 1080p skärm är lite tråkigt när konkurrenterna görningen full HD-skärmar på sina 15-tums bärbara datorer. Jag var också tråkigt att HP inte gav 8560p en bakgrundsbelyst tangentbord eller en tre-knappars pekplatta.

Återigen, om ingen av dessa spetsfundigheter sticker ut som stora problem för dig då den nya Elitebook 8560p kan vara det bästa Business Notebook för dina behov.

Fördelar:

  • Slitstark, attraktiv design
  • Ganska bra batteritid
  • Bra prestanda

Nackdelar:

  • Inte det bästa grafikprestanda på marknaden
  • Inga mellan pekplattknappar
  • Nr 1080p skärm alternativ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar