tisdag 31 maj 2011

ASUS G53SW-A1 recension

ASUS G53SW-A1 recension
Charles P. Jefferies - 5/31/2011

ASUS har krympt ner sin populära 17,3-tums G73 gaming bärbar dator till en mer hanterbar 15,6-tums storlek med introduktionen av sin G53SW. Är denna resa vänliga gaming laptop så imponerande som sin storebror? Vi tar reda på.

Vår granskning enhet ASUS G53SW-A1 har följande specifikationer:

  • 15,6-tums 1080p (1920x1080) glansigt panel med LED-bakgrundsbelysning
  • Intel "Sandy Bridge" Core i7-2630QM quad-core-processor (2,0 GHz ~ 2.9GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Nvidia GeForce GTX 460M-grafik w / 1,5 GB GDDR5 dedikerat minne
  • 8GB DDR3-1333 dual-channel RAM (2x 4GB, stöd för upp till 16 GB - 4x 4GB)
  • 750GB 7200RPM Seagate hårddisk (ST975042AS)
  • Atheros AR9002WB-1N trådlöst nätverkskort
  • Integrerad Bluetooth
  • DVD-brännare (HL-DT-ST DVDRAM GT34N)
  • 8-cells Li-Ion batteri (14,4 V, 5200mAh, 74Wh)
  • 1x USB 3.0-port
  • Belyst chiclet tangentbord
  • Vikt: 8,1 £.
  • Mått: 15.5 x 11.75 x 2.13 tum
  • Två års garanti med ett års oavsiktlig skada skydd
  • MSRP: $ 1499

Den G53 rymmer en punch, särskilt med den andra generationens Intel Core i7 quad-core processor, 8 GB RAM-minne, och dess kraftfulla Nvidia GTX 460 grafikkort med en jättestor 1,5 GB sitt eget minne. De två års garanti med ett års olycksskydd skador är också värt att notera, de flesta konkurrenter erbjuder inte denna typ av täckning standard.

Bygg och Design
Den G53SW är i grunden en krympt version av ASUS större och mycket populära 17,3-tums G73JH och G73JW spel bärbara datorer. Den bärbara datorns konstruktion imiterar ett stealth bombplan, speciellt baksidan med dess infällda och uppåt-vinklade kyla avgasportar. Den G53SW är helt unik, den enda bärbara datorer som troligen får mer uppmärksamhet från åskådare är Alienware bärbara datorer.

De flesta av G53SW s beröringsytor är täckta med ett gummihölje som känns bra och bidrar till den långsiktiga hållbarheten. Den bärbara datorn är märkbart frånvarande av blank plast. Den G53SW är konstruerad helt i plast. Plasten är någorlunda tjock och gör inte en billig ljud när utnyttjas av en nagel. Chassit är acceptabelt stel men kan böjas genom att vrida hörnen. Områdena runt chassit är solida men grotta i lite under press.

Locket är fäst i chassit via en stor gångjärn. Det är möjligt att öppna locket med en hand. Locket flexar ganska lätt, dessutom kan gångjärnet vara lite mer stödjande eftersom displayen kan flytta runt lite. Jag vill också displayen lutas tillbaka ytterligare. Passform och finish är bra, det finns inga grova eller oavslutade kanter. Den övergripande byggkvalitet är över genomsnittet, locket kan vara kraftigare, men annars finns det ingen oro.

Uppgradering av G53SW är möjligt men inte lätt. Åtkomst till RAM och hårddisk kräver att ta bort tangentbordet, handledsstödet, och flera skruvar, sedan den nedre panelen kommer att lossna. Den G53SW faktiskt har två hårddiskfack, även om de flesta konfigurationer kommer bara med en enda enhet.


Hamnar och funktioner
Den G53SW har en genomsnittlig mängd portar för en 15,6-tums bärbar dator, en större variation skulle uppskattas. Den saknar en Expresscard-kortplats och eSATA. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Media kortläsare, ljus status


Back: Kylning luftutsläpp, slussplatser


Vänster: DVD-brännare, 2x USB 2.0


Höger: hörlurar och mikrofon, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, HDMI, VGA, Ethernet, växelström

Tangentbord och pekplatta
Den G53SW har ett fullstort tangentbord och separat numeriskt tangentbord. Denna "Chiclet" eller ö-stil tangentbord har höjt platt-toppad nycklar. Den har vit bakgrundsbelysning, vilket är bra för att använda den bärbara datorn i en mörkare miljö. Tangenterna har en slät slitstark yta. W, A, S och D nycklar har särskilda beteckningar för gamers. Det numeriska tangentbordet nycklar är ungefär 2/3 av storleken på de vanliga tangenterna, som tar tid att vänja sig.

Tangentbordet har en mycket ljus känsla och det är lätt att trycka ner tangenterna. Den taktil återkoppling är tillräcklig men skulle kunna förbättras avsevärt om nycklarna hade en längre kast. Dessutom tangentbordet flexar synligt när du skriver använder normalt tryck, det skulle kännas mycket mer fast med bättre stöd. Positivt är tangentbordet exceptionellt tyst.

Pekplattan är överdimensionerade och har en utmärkt matt / non-stick yta. Den stöder multi-touch-funktioner som "nyper" för att zooma. Pekplattan knapparna behöver seriöst arbete, men, de är svåra att trycka beroende på var trycket appliceras på knappen. Dessutom är de högljudda och tar för mycket press på pressen.


Skärm och högtalare
Den G53SW har en 15,6-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning och en riktig 1080p (1920x1080) upplösning. Som en TN-typ panel har betraktningsvinkel frågor, där färger snedvrider sett från över eller under. Färgåtergivningen är tillfredsställande, displayen har en kall / blå nyans på standardinställningarna. Genom att trycka på [Fn] och [C] ändrar bildläge, Gamma Correction läget gör att displayen ser betydligt mer korrekt. Ljusstyrka är utmärkt. Spel, filmer, och allmän produktivitet är ett nöje i denna display.

Den full HD 1080p-upplösning är en välsignelse för produktivitet, visning två fönster sida vid sida är praktiskt och det finns tillräckligt med vertikal upplösning (1080 till ett värde) för att eliminera överdriven rullning. Övergripande skärmen är en av G53SW bästa egenskaper.

Den G53SW har två stereohögtalare ovanför tangentbordet. De är utmärkta för bärbara högtalare, med fullt ljud och hög volym. Det märks bas och minimal distorsion även vid högre volymer.

Prestanda och Benchmarks
Performance är G53SW primära fokus. Den presenterar det senaste inom teknik, inklusive en av Intels andra generationens Core i7 quad-core processorer, Nvidias GeForce GTX 460 grafikkort med 1,5 GB snabba GDDR5-minne, en generös 8 GB RAM-minne, och en extremt snabb 750GB 7200RPM hårddisk. Kort sagt, sätta G53SW upp några imponerande siffror i våra syntetiska prestandatester.

Även om spelentusiaster är kärnan publiken för denna laptop, är alla PC-användare letar efter en högpresterande bärbar dator sannolikt att hitta den här maskinvaran har mer än tillräckligt med muskler för att hantera alla program du slänger på den. Program som Photoshop och Premiere är en promenad i parken jämfört med några av de senaste 3D-spelen.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng är bättre):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng är bättre):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng är bättre):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda (högre poäng är bättre):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda (högre poäng är bättre):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Gaming Benchmarks
Vi körde två verkliga spelriktmärken för vår G53SW: EA: s ökända Crysis och Valves Left 4 Dead 2. Båda spelen kördes på höga inställningar på en 1080p-upplösning. För referens, söker vi minst 30 bildrutor per sekund (FPS) för smidig gameplay.

Den G53SW Core i7-processor och Nvidia GTX 460 grafikkort producera fler frame än vad som krävs för att göra spelet spelbart. I allmänhet räknar med denna bärbara dator för att spela de mest krävande spelen på höga inställningar på en 1080p-upplösning.

Värme och buller
ASUS G73H vi testat tidigare haft ett utmärkt kylsystem, den G53SW fortsätter traditionen. ASUS separerar delar av kylsystem för processorn och grafikkortet, vilket gör den bättre på att klara av hög värmeeffekt. Under tung benchmarking belastning, det G53SW knappast bröt en svett, toppen och botten av den bärbara datorn förblev sval vid beröring. Den mest imponerande aspekten av G53SW kylsystem blir sin tystnad, även vid högre hastighet, är det mer eller mindre tyst. Den G53SW har en av de allra bästa kylsystem bland alla spel bärbara datorer vi testade.

Batteritid
Bra batteritid förväntas inte ur en gaming anteckningsboken av uppenbara skäl, högpresterande komponenter förbrukar mer ström än vanliga delar. Trots detta G53SW lyckades en respektabel 3 timmar, 11 minuter under vår standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder).

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
ASUS G53SW är en fullutrustad gaming anteckningsboken och är över genomsnittet i nästan varje område. Den andra generationens Intel Core i7-processor och Nvidia GTX 460 grafikkort gör processen kort med de senaste spelen och allmän produktivitet. Skärmens utmärkta 1920x1080 upplösning gör multi-tasking och Internet surfar en vind. Kylsystemet är en av de bästa vi har sett på en gaming anteckningsboken. Den har till och med bra batteritid (för sin klass) och imponerande högtalare. Till råga på allt utanför, det kommer som standard med två års garanti.

Det G53SW är inte perfekt, men; tangentbordet kan använda mer stöd och styrplattans knappar måste göras om. Annat än att det finns väldigt lite att klaga på. Den G53SW presterar bra i alla de rätta områdena, vilket gör det extremt lätt att rekommendera.

Fördelar:

  • Bra kvalitet 1080p skärm
  • Utmärkt prestanda
  • Körs sval och tyst
  • Bra värde

Nackdelar:

  • Tangentbords flex
  • Pekplattknappar behöver förbättras

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar