fredag 13 maj 2011

HP EliteBook 8560p Recension

HP EliteBook 8560p Recension
av Jerry Jackson - 2011/05/13

HP EliteBook 8560p är den senaste generationen av 15-tums bärbara datorer Exklusiva visitkort från Hewlett-Packard. Detta aluminium-klädda arbetshäst är utformad för att fungera som en mobil stationär dator för affärsmän som behöver spetsteknologi insvept i en hållbar skal. Fortsätt att läsa för att ta reda på om den nya EliteBook är som "elit" som det ser ut.

HP EliteBook 8560p Specifikationer:

  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-2620M (2.70GHz, 4MB L3-cache)
  • 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM
  • 500 GB 7200 rpm SATA II hårddisk
  • DVD + /-RW SuperMulti-enhet med LightScribe
  • 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst HD + WVA bländskydd (1600 x 900)
  • AMD Radeon HD 6470M med 1 GB dedikerat DDR3 grafikminne
  • 720p HD-webbkamera
  • 10/100/1000 Ethernet
  • Intel Centrino 802.11a/b/g/n trådlösa
  • Bluetooth 2,1 + EDR
  • 90W smart nätadapter med HP Fast Charge
  • 6-cells (62 Wh) litiumjonbatteri
  • Vikt: 6,05 £
  • Mått (bxdxh): 14,72 x 9,86 x 1,34 inches
  • MSRP: $ 1,499.00 (start pris: $ 1,099.00)

Bygg och Design
Under de senaste åren HP EliteBooks har utmärkt sig i tack näringslivet till en yttre design med borstad metall beklädnad och en inre chassi tillverkat av slitstark magnesiumlegering. Kort sagt, EliteBooks ser cool och är robust byggda. Den senaste generationen av HP EliteBooks tar detta arv några steg längre med vad HP kallar sin "Forge" designfilosofi. Forge är egentligen en förkortning för orden, "Form, optimering, rikedom, grön och Enduring." Om du vill bortse att marknadsföring fluff för ett ögonblick, vad HP försöker säga är att dessa bärbara datorer är snygga, erbjuder utmärkta prestanda, ger en premie känsla, ger effektiv energihantering för lång batteritid och är mycket väl byggd för att överleva påfrestningarna i yrkesmässig användning.

De kan låta som djärva påståenden men baserat på vad vi sett från den tidigare generationen av EliteBooks, dessa godkännanden påståenden har en mycket verklig grund.

En av de första sakerna du kommer att märka när du plockar upp den nya 15-tums EliteBook 8560p är att den bärbara datorn känns som den är gjord av mycket tjocka bitar av aluminium. Du kommer inte känna "flex" som du normalt ser i billigare plast bärbara datorer. Den 8560p Notebook har en helt ny design HP DuraCase som uppfyller MIL-STD 8710G militära standardmetoder för testning specifikationer, vilket innebär dessa bärbara datorer tål större slitage än en typisk bärbar dator. Trots den robusta byggkvalitet denna bärbara dator ska vara lätt att bära tack vare en startvikt på drygt sex pounds.

Sex pounds kan låta tungt för en 15-tums bärbar dator när det finns många 17-tums konsument bärbara datorer som tungan på vågen vid ungefär samma vikt. Som sagt, jag utmanar vem som helst att bygga en metall-inkapslat Business Notebook med high-end processor, ett diskret grafikkort och en inbyggd optisk enhet som väger mindre än fem pounds. Den extra kilo eller så av vikt kommer från allt som metall rustning som täcker den bärbara datorn.

Den EliteBook p-serien finns med andra generationens (Sandy Bridge) Intel Core i7 quad-core processorer och Core i7, i5 och i3 dual-core processorer, med ditt val av integrerad grafik eller AMD Radeon HD 6470M grafikkort. Den bärbara datorn också har USB 3.0-portar och en USB 2,0 laddning port, utöver en mängd trådlösa alternativ och antingen hårddisken eller SSD-hårddiskar för lagring.

Botten av 8560p är ganska stark (ingen flex eller knarrar under tryck) och har en enda massiv panelen för att göra uppgraderingar eller byte av komponenter. Det bör vara mycket enkelt för en IT-chef eller ens en ensam småföretagare att uppgradera RAM-minnet eller byta en hårddisk. Du kommer också att märka kontakten dockningsstationen på undersidan av den bärbara datorn om du skulle behöva för att ansluta 8560p till flera externa bildskärmar eller om du behöver ytterligare portar.

Hamnar och funktioner
Medan vi är på ämnet hamnar packade teamet på HP EliteBook 8560p med två "Super Speed" USB 3,0-portar, en standard USB 2,0-port, och en "laddning" USB 2,0-port (som låter dig ändra en enhet som en smartphone eller en iPod även när den bärbara datorn är bara på batteri). Om detta inte räcker, får du också en vanlig VGA-port, DisplayPort-kontakt, FireWire, separat mikrofon och hörlursuttag ljudingångar, Ethernet, modem, en seriell port (ja, jag sa "serieport") samt en ExpressCard/54 plats, en smartkortläsare och ett SDHC / SD / MMC-kortläsare.

Summan av kardemumman är att 8560p har en fantastisk antal inbyggda portar ... och om det inte är tillräckligt kan du alway använda dockningsstationen för att lägga till ytterligare DisplayPort, DVI eller USB-portar.

Tangentbord och pekplatta
Den nya HP EliteBook tangentbord gör den fullständiga övergången till en chiclet-tangentbord med extra utrymme mellan varje tangent för att minska skrivfel. De enskilda nyckelpersoner ytorna är mestadels platt med en liten "kopp" liknar traditionella tangenterna. Den skrivkänsla är i allmänhet ganska roligt med utmärkt nyckel kast och djup för varje knapptryckning samt en fast tangentbord stödram för att förhindra tangentbord flex under hård skriva press.

Min enda riktiga klagomål om tangentbordet på 8560p är att HP inte erbjuder en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ. Istället har du en traditionell pop-out ljus ovanför skärmen som lyser ner på tangentbordet medan du skriver. HP representanter hävdar att deras ingenjörer beslutat att inte använda ett bakgrundsbelyst tangentbord eftersom de inte kunde lägga till det 8560p utan att den bärbara datorn tjockare eller göra tangentbordet stöd mindre fast (vilket innebär fler flex medan du skriver). Det är en bra anledning att inte använda en bakgrundsbelyst tangentbord, men jag personligen vill se HP räkna ut en lösning på detta problem i nästa generation av EliteBooks.

Den EliteBook 8560p erbjuder en stor Synaptics pekplatta som är lätt att använda och har ingen märkbar fördröjning. Pekplattan svarar snabbt på ingångarna och har en tillräckligt snabb uppdateringsfrekvens där det aldrig upplever några "markör-spår" när snabbt dra eller går mot föremål. Pekplattan ytan är ett milt-texturerad yta med en fin matt yta som är lätt att glida över även med en fuktig finger. I EliteBook erbjuder även ett pekande-stick gränssnitt om du väljer att använda den typ av ingång. Den pekar-stick gränssnittet var snabb att svara på rörelse och inte har några problem med rörelse när den inte används.


En funktion som jag älskade om de gamla EliteBook 8540p var tillägget av en mittenknappen på musen för pekplattan och pekar-stick. De flesta bärbara datorer har bara en vänster och höger musknapp, vilket kan vara irriterande om du ofta använder en flik-gränssnitt. Den mellersta musknappen när den är korrekt inställd i kontrollpanelen kan användas som ett mitten-klicka på knappen som låter dig öppna länkar som nya flikar eller snabbt stänga öppnade flikar utan att aktivera en snabbmeny. Tyvärr innehåller den nya 8560p bara vanliga vänster och höger musknapp.

Skärm och högtalare
Den 15,6-tums HD + (1600 x 900) panel på 8560p EliteBook ser trevligt jämfört med de flesta 15-tums bärbara skärmar som fortfarande använder lägre upplösning 1366 x 768 skärmar. Den 1600 x 900 skärm är en valfri uppgradering men jag skulle ha velat se HP gör den här panelen "standard"-skärm och erbjuder ett komplett 1920 x 1080 skärm som tillval uppgradering. Vi börjar se flera 15-tums multimedia konsument bärbara datorer erbjuder 1080p skärmar och ThinkPad W520 idag erbjuda en 1080p skärm samt så bidraget EliteBooks förmodligen måste börja erbjuda dessa "Full HD" skärmar så snart som möjligt.

Färgmättnad är utmärkt och kontrast betyg kom det på 621:1. Denna skärm ska vara bra för grundläggande foto eller videoredigering så länge du visar den från "sweet spot" direkt framför skärmen. Liksom de flesta TN paneler börjar skärm EliteBook att titta tvättas ur sedd från ovan och färger börjar vända när du lutar skärmen bakåt. Den matta eller "anti-glare" skärmen yta bidrar också göra displayen mer synliga utomhus i direkt solljus.

De inbyggda högtalarna misslyckas jämfört med de flesta konsumenter bärbara datorer av samma storlek, men jämfört med andra bärbara företagsdatorer de par för kursen. För att lyssna på strömmande musik eller en video online högtalarna är mer än tillräckligt, men om du vill njuta av en film när du reser en fin uppsättning hörlurar är en god investering.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda är helt enkelt fantastiskt tack vare kombinationen av Intel Core i7-2620M processor med 2.70GHz klockfrekvens och AMD Radeon HD 6470M diskreta grafikkort med 1 GB dedikerat DDR3 grafikminne. Vår standard serie av syntetiska prestandatester visar denna konfiguration av EliteBook 8560p har stor datorkraft och allmänt imponerande grafik men om 3DMark poäng ska tro då de råa grafik / rendering makt i den nya EliteBook är inte lika bra som det vi såg från de äldre EliteBook 8540p.

Det kan vara en del breaker för kunder som redan har äldre EliteBooks med dedikerad grafik, men om du kliva upp till ett diskret grafikkort för första gången sedan den nya 8560p fortfarande ger bättre grafikprestanda än den senaste generationen av Intel integrerad grafik . Normalt skulle jag inte klaga en 3DMark06 poäng av 5045, men när priset på den bärbara datorn är $ 1.500 så jag förväntar mig att se mer kraftfull grafik.

När det gäller lagring, kom vår granskning utrustad med en standard 500GB 7200rpm hårddisk. Det finns gott om förvaring för de flesta situationer och enheten är förmodligen tillräckligt snabb för de flesta företagskunder, men det är värt att nämna att HP erbjuder snabbare Solid State Drive (SSD) för kunder som vill ha snabbast möjliga starttider i Windows och inte vill vänta efter filer som ska sparas när du stänger ner sina anteckningsböcker.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
HP EliteBook 8560p gör ett bra jobb för att hantera den termiska effekten av dess snabba processor och dedikerat grafikkort. Likaså är fläkten i allmänhet mycket tyst så länge du inte betona den bärbara datorn med komplexa videokodning eller spel. Under normala dagliga aktiviteter fläktljud kan knappt höras över den vita bruset du vanligtvis hittar i en kontorsmiljö. Värme genom chassit är minimal även under stress-tack vare några väl genomtänkta inredning termisk design av HP. Den nedre delen av den bärbara datorn blir lite varm efter timmar av allvarlig användning, men yttre temperaturen förblir oftast "knä friendly." Alla temperaturer som visas nedan anges i grader Fahrenheit.

Batterilivslängd
Med Intel Core i7-2620M processor och AMD Radeon HD 6470M-grafik vår EliteBook levererat ganska bra batteritid från 6-cells (62 Wh) litiumjonbatteri men det var inte lika imponerande som vi förväntade oss. I våra batteri tester med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv och Windows 7 inställd på Balanced profilen systemet stannade i 5 timmar och 28 minuter. Detta är fortfarande gott om tid att titta på en film eller två i under resa med skärmen inställd på en konservativ bakgrundsbelysningen, men om du letar efter häpnadsväckande batteritid siffror du behöver tänka tillval 9-cells (100 Wh) Li-Ion batteri från HP.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
HP EliteBook 8560p är en solid uppdatering av EliteBook bransch bärbara datorer. Kombinationen av kraftfulla Intel Sandy Bridge-processorer, en elegant, men ändå varaktiga design och anständigt batteritid gör för en mycket välbalanserad verksamhet anteckningsbok.

Mina största klagomål kan eller inte kan vara ett bekymmer för de flesta potentiella EliteBook köpare. Tillvalet AMD Radeon 6470M-grafik är bra, men inte särskilt anmärkningsvärd när man betänker $ 1.499 prislapp. Med tanke på att detta är en Elite Boka det rimligt att kunderna att anta denna bärbara dator erbjuder mycket avancerad grafik / video prestanda och vi bara inte se det här. Likaså är avsaknaden av en 1080p skärm alternativet lite tråkigt när konkurrenterna är offing full HD-skärmar på sina 15-tums bärbara datorer. Jag var också ledsen att HP inte gav 8560p en bakgrundsbelyst tangentbord eller en tre-knapp pekplatta.

Återigen, om ingen av dessa spetsfundigheter sticker ut som stora problem för dig då den nya EliteBook 8560p kan vara det bästa Business Notebook för dina behov.

Fördelar:

  • Hållbar, snygg design
  • Anständiga batteritid
  • Bra prestanda

Nackdelar:

  • Inte den bästa grafikprestanda på marknaden
  • Inga mitten pekplatta knappar
  • Inget 1080p skärm alternativet


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar