onsdag 11 maj 2011

Dell Inspiron 15R (N5110) Recension

Dell Inspiron 15R (N5110) Recension
Jerry Jackson - 5/11/2011

Den senaste generationen av Dell Inspiron 15R (den N5110) har Intels "Sandy Bridge" Core-processorer och ditt val av förvånansvärt kraftfull integrerad grafik eller AMD Radeon diskret grafik för spel, allt insvept i en elegant bärbar dator med en rimlig prislapp. Fortsätt att läsa för att ta reda på varför Inspiron 15R är en av Dells mest sålda bärbara datorer.

Vår Dell Inspiron 15R (N5110) Specifikationer:

  • Intel Core i5-2410M processor (2,3 GHz, 3MB cache, 2.9GHz Turbo Boost)
  • 15,6-tums 1366x768 skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • 6GB DDR3-minne (1333MHz)
  • 500 GB 5400rpm HDD
  • Intel HD integrerad grafik
  • 8X Tray Load CD / DVD-brännare
  • 10/100 Ethernet, trådlöst 802.11n och Bluetooth
  • 6-cells Li-ion 48WHr batteri och 9-cells 90WHr batteri
  • Mått: 14.7 x 9.6 x 1.2 inches
  • Vikt: £ 5,84
  • MSRP: $ 889,98

Utgångspriset för Inspiron 15R N5110 är endast $ 499 vid tidpunkten för denna skrift, men det inkluderar en långsammare Intel Core i3-2310M processor, mindre RAM-minne, en mindre hårddisk och endast standard 6-cellsbatteri. Poängen här är att Dell erbjuder ett antal olika konfigurationer av den nya Inspiron 15R.

Bygg och Design
Den uppdaterade Inspiron 15R N5110 har ett antal designförändringar jämfört med förra årets Inspiron 15R. Det övergripande utseendet är i huvudsak oförändrad med en ren och snygg exteriör, men i sin kärna det 15R är fortfarande en budget bärbar dator med en mestadels plastkonstruktion. Den nya 15R använder ett gångjärn framåt LCD lock design som Dell användes först i premium Adamo serien. Jag är säker på att Dell-designers kommer att säga att det är ett sätt att minska storleken på skärmkant med en 16:9 widescreen-skärm. Men så långt som de flesta människor är berörda, det betyder bara på baksidan av den bärbara datorn sticker ut mer bakom skärmen.

Bygga kvalitet är i allmänhet ganska stark för en mestadels plast anteckningsbok, men du kommer att märka några mindre böjning i plast om du bestämt pressa den bärbara datorn i händerna eller trycker hårt på tangentbordet när du skriver. Huvud chassi, medan relativt stark, har en "ihålig" känsla som gör att du tror att det finns en del oanvänt utrymme i denna svarta låda. På tal om svart, det är standardfärgen för Inspiron 15R. Du kan välja en valfri "Fire Red" eller "Peacock Blue" för en extra $ 35 när du beställer din bärbara dator från Dell, eller så kan du välja en mer konstnärlig lock för en extra $ 60. Ärligt talat, jag känner mig som kunderna ska kunna plocka svart, röd eller blå utan extra kostnad och de konstnärliga lock bör vara halva deras aktuella pris ... men det är bara min åsikt. Åtminstone med de nya "omkopplingsbara lock" kan du köpa ett fint lock skärm vid ett senare tillfälle om du vill.

Ytterligare (och förmodligen oavsiktligt) En fördel med de nya "omkopplingsbar Lock" är att skärmen är något mer skyddad från yttre påtryckningar. Den nya skärmlocket ger måttligt mer skydd för LCD än den gamla 15R, vilket innebär krus inte dyker upp så lätt på skärmen om du trycker på baksidan av locket.

Alla som vill uppgradera RAM-minnet inuti Dell Inspiron 15R hittar processen är mycket enkel. Det finns bara en lucka på undersidan av den bärbara datorn säkras genom en enda Phillips skruven och vissa plast kvarhållande flikar. Ta bort det ena panelen och du kan lägga till eller byta till systemminnet. Tyvärr tar bort hårddisken kräver nästan en fullständig demontering av bärbara chassi.


Hamnar och funktioner
När det gäller budget 15-tums bärbara datorer har Dell en historia av att packa sina bärbara datorer med tillräckligt med in-och utgångar för att hålla någon tech entusiast glad. Den nya N5110 är inget undantag. Denna Inspiron 15R har två USB 2.0-portar (varav en är en eSATA / USB-kombinationsport), två "Super Speed" USB 3.0-portar, HDMI och VGA-ut, ljudingångar och Ethernet. Det innehöll också ett SDHC-kortläsare och en CD / DVD optisk enhet.


Front: Aktivitets lampor


Bak: Kensington-lås, Ethernet, USB 3.0, VGA, vägguttag


Vänster: En USB 2.0, HDMI-ut, USB 2.0/eSATA combo-port, mediakortplatsen


Höger: Optisk enhet, ljudingångar, USB 3.0-port

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på Inspiron 15R är en mycket trevlig Chilet-liknande tangentbord som känns lite som ett traditionellt tangentbord medan du skriver. Varje knapp har en något böjd topp som liknar vanliga tangenter, men eftersom detta är en Chiclet eller "ö" tangentbord du får lite extra utrymme mellan tangenterna för att undvika stavfel. Denna design är bekväm att använda, men det kondense knappsatsen känns lite trånga bredvid huvud tangentbordet. Jag ärligt talat inte har några större klagomål om tangentbordet kort av bristen på en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ.

Pekplattan är en ganska stor Synaptics modell, som lyckligtvis inkluderar separata pekplattknappar snarare än dåligt genomförda integrerade pekplattknappar vi sett på många nya bärbara datorer. De responstider för pekplattan är ganska bra med någon uppenbar fördröjning under snabba markörrörelser. Ytstrukturen matchar finish på handlovsstödet och det är lätt att glida fingertopparna över pekplattan i en enda, flytande rörelse. Pekplattan har stöd för multitouch gester. Pekplattan knapparna erbjuder något djup återkoppling med något mer resor än de kort-throw-knapparna på den tidigare generationen av 15R.


Skärm och högtalare
Som namnet antyder, Inspiron 15R har en 15,6-tums skärm. Panelen levereras i endast 1366x768 upplösning med en blank yta. Reflektionerna är inte särskilt dåligt jämfört med några av de all-glass "ramlösa" stil skärmar på vissa bärbara datorer, men du kommer säkert att få problem att se skärmen utomhus i direkt solljus. För ett budgetsystem visas på skärmen för att vara något över genomsnittet med en stark bakgrundsbelysning som mäter en topp på 221nit med vår Gossen MAVO-Monitor ljusmätare. Skärm kontrast kommer in på 141:1 med minimal bakgrundsbelysning blöda runt kanterna av skärmen. Som med alla TN-paneler, vertikala betraktningsvinklarna är bra bara ut till ca 15-20 grader innan färger började kraftigt invertera. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre, trogen ca 60 grader utanför centrum innan reflektioner börjar komma i vägen under normala ljusförhållanden.


Högtalarna på Inspiron 15R ligger längs framkanten på handledsstödet nedåt. Denna Dell har en "SRS Premium Sound" etikett under skärmen vilket tyder på att Dell har gjort en del extra program tuning att försöka förbättra ljudupplevelsen på denna laptop. Eftersom placeringen av högtalarna skjuter ljudet framåt och nedåt snarare än uppåt mot användaren, du hittar troligtvis ljuduppspelning hörs dova när du använder 15R som en "bärbar dator."

Prestanda och Benchmarks
Den nya N5110 version av Inspiron 15R levererar en imponerande ökning i prestanda jämfört med tidigare modeller tack vare användningen av den senaste generationens Intel Core i3 och i5-processorer och Intel HD-grafik. Dell erbjuder även N5110 med valfria AMD Radeon HD 6470M diskret grafik med 512 MB dedikerat minne för de människor som är intresserade av mer seriös gaming.

Konfiguration vårt test av 15R utfört ganska bra i våra tester tack vare Intel Core i5-2410M processor med en 2,3 GHz standard klockfrekvens och en 2.9GHz Turbo Boost hastighet. Den nya Intel integrerad grafik är mycket bättre än den grafik som Intel som skett under tidigare år och är ett lönsamt alternativ för casual gaming så länge du förstår att vissa spel fortfarande har problem om de inte upptäcker ett kompatibelt dedikerat grafikkort. Allmänna kontorsproduktivitetsprogram och multimedia uppgifter som strömmande HD-video på nätet är inget problem för den nya 15R.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Inspiron 15R hanterar värme från processorn och grafiken bara bra, men du fortfarande hitta några varma fläckar på utsidan av den bärbara datorn efter allvarliga multimedia eller spel användning. Under stress av ständiga riktmärken, den hetaste platsen som bildades var ett område på botten av chassit som mätte 94 grader Fahrenheit. Den högsta temperaturen på toppen var endast 88 grader Fahrenheit. Under normala surfning förhållanden den bärbara datorn är fortfarande rimligt coola och bara cyklar fläkten på en långsam (och tyst) hastighet. Buller ut även under de värsta förhållanden fortfarande knappt tillräckligt för att märkas av den som sitter på en närliggande skrivbord på mitt kontor.


Batteritid
Dell Inspiron 15R levereras som standard med en 48 Wh 6-cellsbatteri och en valfri 9-cells 90WH batteri erbjuds också om du behöver för att använda din bärbara dator under en längre tid borta från ett eluttag. I våra tester med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida någonsin 60 sekunder, och Windows inställt på Balanced profilen, den nya Inspiron 15R med 9-cellsbatteri stannade på 7 timmar och 14 minuter. Om per-cell genomsnitt är någorlunda konsekvent så ska du kunna få cirka fem timmars batteritid för "coffee shop surfning" med standard 6-cellsbatteri.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Den nya och förbättrade Inspiron 15R N5110 är en tilltalande 15,6-tums bärbar dator för allmänt bruk och multimedia uppgifter men också fortfarande mycket prisvänliga. I en grundkonfiguration kostar $ 499 kanske inte lika imponerande som det system vi omdömet vilket är nästan 400 dollar dyrare, men även den billigare modellen packar tillräckligt punch till mer än tillfredsställa teknik kraven från en vanlig familj.

Om du behöver en bärbar dator med lite extra muskler då Intel Core i5-processor och valfria AMD Radeon 6470M-grafik ska hantera alla utom de mest grafiskt intensiva moderna spel. Jag skulle ha velat se en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ samt högre alternativ upplösning skärm, t.ex. 1920 x 1080 eller 1600 x 900 ... men de är ganska mindre klagomål för en budget bärbar dator.

Fördelar:

  • Tilltalande design
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • Tämligen bra prestanda

Nackdelar:

  • Ingen 1080p visningsalternativ
  • Ingen bakgrundsbelyst tangentbord alternativ
  • Hållbarhet är bara tillräckligt

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar