onsdag 11 maj 2011

Dell Inspiron 15R (N5110) Recension

Dell Inspiron 15R (N5110) Recension
av Jerry Jackson - 2011/05/11

Den senaste generationen av Dell Inspiron 15R (den N5110) har Intels "Sandy Bridge" Core-processorer och ditt val av förvånansvärt kraftfull integrerad grafik eller AMD Radeon diskret grafik för spel, allt insvept i en elegant bärbar dator med en rimlig prislapp. Fortsätt att läsa för att ta reda på varför Inspiron 15R är en av Dells bästsäljande bärbara datorer.

Vår Dell Inspiron 15R (N5110) Specifikationer:

  • Intel Core i5-2410M-processor (2,3 GHz, 3MB cache, 2.9GHz Turbo Boost)
  • 15,6-tums 1366x768 skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • 6GB DDR3-minne (1333MHz)
  • 500GB 5400rpm hårddisk
  • Intel HD integrerad grafik
  • 8X fack Ladda CD / DVD-brännare
  • 10/100 Ethernet, 802.11n trådlöst och Bluetooth
  • 6-cells Li-ion 48WHr batteri och 9-cells 90WHr batteri
  • Mått: 14,7 x 9,6 x 1,2 inches
  • Vikt: £ 5,84
  • MSRP: $ 889,98

Utgångspriset för Inspiron 15R N5110 är endast $ 499 när detta skrivs, men som innehåller en långsammare Intel Core i3-2310M processor, mindre RAM, en mindre hårddisk och bara standard 6-cells batteri. Poängen här är att Dell erbjuder ett antal olika konfigurationer av nya Inspiron 15R.

Bygg och Design
De uppdaterade Inspiron 15R N5110 har ett antal konstruktionsändringar jämfört med förra året Inspiron 15R. Den övergripande utseendet är i huvudsak oförändrad med en ren och snygg exteriör, men i sin kärna en 15R är en budget bärbar dator med en mestadels plastkonstruktion. Den nya 15R använder ett gångjärn framåt LCD lock design som Dell användes först i premium Adamo serien. Jag är säker på Dell designers kommer att säga att det är ett sätt att minska storleken på skärmen bezel med en 16:9-förhållande widescreen-skärm. Men när det gäller de flesta människor är oroade, det betyder bara baksidan av den bärbara datorn sticker ut mer bakom skärmen.

Bygga kvalitet är i allmänhet ganska stark för en mestadels plast anteckningsbok, men du kommer att märka vissa mindre böjning i plast om du bestämt pressa den bärbara datorn i händerna eller tryck hårt på tangentbordet när du skriver. Huvudchassit, medan relativt stark, har en "ihålig" känsla som gör att du tror att det finns några oanvänt utrymme inuti denna svarta låda. På tal om svart, det är standard färg för Inspiron 15R. Du kan välja en valfri "Fire Red" eller "Peacock Blue" för en extra $ 35 när du beställer din bärbara dator från Dell, eller så kan du välja en mer konstnärlig lock för en extra $ 60. Ärligt talat, jag tycker kunderna ska kunna plocka svart, röd eller blå utan extra kostnad och de konstnärliga lock bör vara hälften av sin nuvarande pris ... men det är bara min åsikt. Åtminstone med de nya "Omkopplingsbar Lock" kan du köpa en fancy-skärmen vid ett senare tillfälle om du vill.

En ytterligare (och förmodligen oavsiktligt) nytta av de nya "Omkopplingsbar Lock" är att skärmen är något mer skyddade från yttre påtryckningar. Den nya skärmen locket ger måttligt mer skydd för LCD än den gamla 15R, vilket innebär ringar inte dyker upp lika lätt på skärmen om du trycker på baksidan av locket.

Alla som vill uppgradera RAM-minnet inuti Dell Inspiron 15R hittar processen är mycket enkel. Det finns bara en lucka på undersidan av den bärbara datorn säkras genom en enda Phillips skruv och några plastflikarna behålla. Ta det en panel och du kan lägga till eller byta ut till systemminnet. Tyvärr, ta bort hårddisken kräver nästan en komplett demontering av bärbara chassi.


Hamnar och funktioner
När det gäller budgeten 15-tums bärbara datorer har Dell en historia av packning sina bärbara datorer med tillräckligt in-och utgångar för att hålla en teknisk entusiast lycklig. Den nya N5110 är inget undantag. Denna Inspiron 15R har två USB 2.0-portar (varav en är en eSATA / USB combo-port), två "Super Speed" USB 3,0-portar, HDMI och VGA-ut, ljudingångar och Ethernet. Det presenterade också ett SDHC-kortläsare och en CD / DVD optiska enheten.


Främre: Aktivitet lampor


Bak: Kensington-lås, Ethernet, USB 3,0, VGA, eluttaget


Vänster: En USB 2,0, HDMI-ut, USB 2.0/eSATA combo-port, mediakortplatsen


Höger: Optisk enhet, ljudingångar, USB 3,0-port

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på Inspiron 15R är en mycket trevlig Chilet-liknande tangentbord som känns lite som en traditionell tangentbord medan du skriver. Varje knapp har en något böjd topp som liknar vanliga tangenter, men eftersom detta är en Chiclet eller "ö" tangentbord får du lite extra utrymme mellan tangenterna för att förhindra skrivfel. Denna design är bekväm att använda, men det kondenserade knappsatsen känns lite trånga intill den stora tangentbordet. Jag ärligt talat inte har några stora klagomål om tangentbordet kort av bristen på en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ.

Pekplattan är en ganska stor Synaptics modellen, som lyckligtvis har separata pekplattknapparna snarare än dåligt genomförda integrerade pekplattknapparna vi sett på många nya bärbara datorer. Svarstiderna för pekplattan är ganska bra med någon uppenbar fördröjning vid snabba markören rörelser. Ytstrukturen matchar finishen på handlovsstödet och det är lätt att glida fingertopparna över pekplattan i en enda, flytande rörelse. Pekplattan har stöd för multitouch gester. Med pekplattknapparna erbjuder något djup feedback med lite mer resor än de korta kasta knappar på den tidigare generationen av 15R.


Skärm och högtalare
Som namnet antyder, har Inspiron 15R en 15,6-tums skärm. Panelen kommer i endast 1366x768 upplösning med en blank yta. Reflektionerna är inte särskilt dålig jämfört med några av de helt av glas "ramlösa" stil skärmar på vissa bärbara datorer, men du kommer säkert att få problem med att visa skärmen utomhus i direkt solljus. För ett budgetsystem skärmen verkar vara något över genomsnittet med en stark bakgrundsbelysning som mäter en topp på 221nit med våra Gossen Mavo-Monitor ljusmätare. Skärmkontrasten kommer in på 141:1 med minimala bakgrundsbelysning blöda runt kanterna på skärmen. Som med alla TN-paneler, vertikala betraktningsvinklarna är bra bara ut till ca 15-20 grader före färger började kraftigt invertera. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre, trogen ca 60 grader utanför centrum innan reflektioner börjar komma i vägen under normala ljusförhållanden.


Högtalarna på Inspiron 15R är belägna längs framkanten av handledsstödet nedåt. Denna Dell har en "SRS Premium Sound" etikett under skärmen som tyder på att Dell har gjort några ytterligare programvara inställning att försöka förbättra ljudupplevelsen på denna laptop. Eftersom placeringen av högtalarna skjuter ljudet framåt och nedåt snarare än uppåt mot användaren hittar du förmodligen ljuduppspelningen ljud dämpat när du använder 15R som en "laptop".

Prestanda och Benchmarks
Den nya N5110 version av Inspiron 15R ger en imponerande ökning i prestanda jämfört med tidigare modeller tack vare användningen av den senaste generationens Intel Core i3 och i5-processorer samt Intel HD-grafik. Dell erbjuder även N5110 med valfria AMD Radeon HD 6470M grafikkort med 512MB dedikerat minne för de människor som är intresserade av mer allvarliga spel.

Vårt test konfiguration av 15R relativt god i våra tester tack vare Intel Core i5-2410M processor med en 2,3 GHz standard klockfrekvens och ett 2.9GHz Turbo Boost hastighet. De nya Intel integrerad grafik är mycket bättre än de bilder som Intel används under tidigare år och är ett lönsamt alternativ för casual gaming så länge du förstår att vissa spel fortfarande har problem om de inte upptäcker ett kompatibelt dedikerat grafikkort. Allmänna kontor produktivitetsprogram och multimedia uppgifter som strömmande HD-video på nätet är inget problem för den nya 15R.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Inspiron 15R hanterar värme från processorn och grafik fint, men du fortfarande hitta några varma fläckar på utsidan av den bärbara datorn efter allvarliga multimedia eller spel användning. Under stress konstant riktmärken, var den hetaste platsen som bildade ett område på botten av chassit som uppmätts 94 grader Fahrenheit. Den högsta temperaturen på toppen var endast 88 grader Fahrenheit. Under normala förhållanden surfning den bärbara datorn är någorlunda svalt och endast cykler fläkten på en långsam (och tyst) hastighet. Ljudnivån även under de värsta förhållanden fortfarande knappt nog för att uppmärksammas av person som sitter på en närliggande skrivbord på mitt kontor.


Batterilivslängd
Dell Inspiron 15R levereras som standard med en 48 Wh 6-cells batteri och en valfri 9-cells 90WH batteri erbjuds även om du behöver använda din bärbara dator under längre tid borta från ett eluttag. I våra tester med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida någonsin 60 sekunder och Windows inställd på Balanced profilen, den nya Inspiron 15R med 9-cellsbatteri stannade på i 7 timmar och 14 minuter. Om den per-cell genomsnitt är någorlunda konsekvent så ska du kunna komma runt fem timmars batteritid för "kafé surfning" med standard 6-cells batteri.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Den nya och förbättrade Inspiron 15R N5110 är en tilltalande 15,6-tums bärbar dator för allmänt bruk och multimedia uppgifter, men också fortfarande mycket budgeten vänliga. Den bas konfiguration kostar $ 499 kanske inte lika imponerande som det system vi omdömet vilket är nästan $ 400 dyrare, men även de billigare modell förpackningar nog slå till mer än tillfredsställa tekniken kräver av en typisk familj.

Om du behöver en bärbar dator med lite extra muskler då Intel Core i5-processor och valfria AMD Radeon 6470M-grafik ska hantera alla utom de mest grafiskt intensiva moderna spel. Jag skulle ha velat se en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ samt högre upplösning skärmen Alternativ som 1920 x 1080 eller 1600 x 900 ... men de är ganska mindre klagomål för en budget bärbar dator.

Fördelar:

  • Attraktiv design
  • Trevlig tangentbord och pekplatta
  • Tämligen bra prestanda

Nackdelar:

  • Inget 1080p visningsalternativ
  • Inget bakgrundsbelyst tangentbord alternativet
  • Hållbarhet är endast tillräcklig


    Translated from www.notebookreview.com

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar