måndag 31 januari 2011

MALIBAL Lotus P150HM omdöme

MALIBAL Lotus P150HM recension
Jerry Jackson - 1/31/2011

Om du är i marknaden för en 15-tums gaming laptop med den senaste och bästa hårdvaran sedan MALIBAL Lotus P150HM, en helt anpassad version av Clevo P150HM, kan vara precis vad du behöver. Fortsätt att läsa för att ta reda på vilken typ av anteckningsbok som du kan köpa om du har $ 3500 att spendera.

Vår granskning enhet av MALIBAL Lotus P150HM (Clevo P150HM) har följande tekniska specifikationer:

  • 15.6 "1920 x 1080 FHD LED-bakgrundsbelyst GlassView Display
  • Intel Core i7-2920XM, 2,5 GHz, 8MB L3-cache
  • 16GB PC3-10660/1333MHz DDR3 - 4 SO-DIMM
  • NVIDIA GeForce GTX 485 2GB GDDR5 grafikkort
  • 80GB Intel X25-M SATA2 SSD
  • 6X Blu-ray brännare 8X DVD + /-R DL Super-Multi Drive
  • Microsoft Windows 7 Home Premium, 64-bitars
  • Intel 6300 Ultimate-N 802.11a/b/g/n trådlöst LAN-kort
  • Garanti: 3 års Ltd Labor och 1 år komponentgaranti med 24/7 USA-baserat stöd
  • Integrerad 2,0 megapixel webbkamera
  • Integrerat 9-in-1 kortläsare
  • Integrerad fingeravtrycksläsare
  • Standard Svart bärväska
  • Vikt: 7,0 £.
  • Mått: 14,75 x 10,1 x 1,25 till 1,8 tum
  • Pris: $ 3,554.00 (Andra konfigurationer tillgängliga på MALIBAL.com börjar på $ 1,374.00 med Windows 7)

Bygg och Design
Om MALIBAL Lotus P150HM ser bekant för dig det är för att det faktiskt är en anpassad version av Clevo P150HM gaming anteckningsboken, som är tillgängliga från olika anpassade bärbara återförsäljare i en mängd olika konfigurationer. Liksom de flesta Clevo-baserade spel bärbara datorer i P150HM är en hård och tung odjuret som tips skalorna vid sju pounds. Den oansenliga yttre har inte de flerfärgade lysdioder eller stiliserade lock finns på de flesta spel bärbara datorer, men det tåliga chassit rymmer några imponerande högpresterande komponenter för att spela något spel på marknaden.

Om du inte vill bära en 17-tums monster gaming anteckningsboken då denna massiva 15-tums-systemet kan vara den perfekta lösningen.

Locket skärm och chassi är gjord av tjock plast med ett internt stöd metallstruktur som känns ganska tålig. Locket och den övre halvan av huvudchassit är täckta i en matt gummerad färg liknar vad du hittar på en premium-nivå ThinkPad. Färgen är en blandning mellan kol och kaffe men ser trevligare än bara en glansig exteriör. Återigen, är utformningen av P150HM mer än lite vanligt för en premie gaming anteckningsboken, men du kan inte döma en speldator efter omslaget ... insidan är det som räknas.

På tal om insidan, om du vill öppna den här bärbara datorn och uppgradera RAM eller hårddisk själv, så hittar du massor av åtkomstpaneler för att göra det. Tänk på att en av de viktigaste skälen att köpa en Clevo-baserade speldator är att betala professionella egna butiker för att bygga upp din bärbara dator precis som du vill ha det. Men gör Clevo det tillräckligt enkelt för alla att komma in dessa anteckningsböcker. Teamet på MALIBAL var vänlig nog att utrusta vårt testsystem med en full 16 GB RAM-minne och en snabb 80GB Solid State Drive (SSD), men om du väljer att hantera dessa uppgraderingar själv, det enda du behöver är en skruvmejsel.

Hamnar och funktioner
Port val på P150HM är extremt bra för en modern 15-tums gaming anteckningsboken. Systemet har två USB 3.0-portar, två USB 2.0-portar, en eSATA-port, en FireWire-port, audio-uttag, DVI-utgång, HDMI-utgång, Ethernet och ett media kortläsare. MALIBAL ger dig flera val för en optisk enhet och vårt system kom med ett 6X Blu-ray-brännare och 8X DVD + /-R DL Super-Multi Drive. Viktigast av allt, jag fick en känsla av att hamnarna var "pressas" in i den bärbara datorn (ett vanligt problem med bärbara datorer som har så många portar).


Front: Inga portar

Bak: eSATA, HDMI, DVI och vägguttag

Vänster: Valfri CATV in, LAN, två USB 3.0-portar, en USB 2.0-port, FireWire-och mediekortläsaren.

Höger: Optisk enhet, ljudingångar, en USB 2.0-port, Kensington-lås


Tangentbord och pekplatta
Nästan alla moderna bärbara på marknaden använder en Chiclet stil (ö-stil) tangentbord och P150HM är inget undantag. Den upphöjda tangenter och något försänkt tangentbord bricka innehåller en dedikerad knappsatsen och ger dig lite extra utrymme mellan varje tangent för att undvika stavfel. Individuell nyckelåtgärd är smidig med tillräcklig feedback och minimal nyckel brus. Jag är inte alltför förtjust i det sätt piltangenterna gå över till området för den särskilda numeriska tangentbordet, men man vänjer sig nyckel plats efter några dagar av att skriva.

Pekplattor har alltid spelat andra fiol till en god extern mus, men en välbyggd gaming anteckningsboken ska göra det bästa av en dålig situation. I fallet med den P150HM gör pekplattan yta en dålig situation ännu värre. Även om jag älskar den gummerade färg som används på de flesta av den bärbara datorn, som täcker pekplattan med det kanske inte var det bästa valet. Gummi konsistens fungerar nästan som en bromskloss - orsakar din fingertopp stamma över ytan och gör det svårt att flytta markören (eller styra en spelkaraktär) med hjälp av en flytande rörelse.

Om det inte var för att gummi konsistens pekplattan skulle nog bli bra. Pekplattan knapparna är åtskilda av en dedikerad fingeravtrycksläsare och knapparna har ytlig feedback med tysta klick.


Skärm och högtalare
Den MALIBAL P150HM har en glänsande 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst skärm med en 1920x1080 upplösning. Detta är bättre än de 1366x768 eller 1600x900 skärmar som används på många budget 15-tums bärbara datorer, men vi förväntar oss att se en full HD skärm så här på en bärbar dator som kostar mer än $ 3500 som utrustade. Displayen i vår recension prov har en bättre-än-genomsnittet förhållande kontrasten 692:1 med bra färgmättnad. Ljusstyrka är bra för normal användning inomhus och begränsad utomhusanvändning så länge du håller dig borta från direkt solljus. Skärmen visade en maximal ljusstyrka på 260 nit i vårt testlabb. Standard färger var lite "varmt" (orange) ur lådan, men du kan justera färginställningarna för att få perfekt färg. Horisontella betraktningsvinklarna är bra och de vertikala betraktningsvinklarna är genomsnittliga som skärmen tvättar ut sett från ovan och inverterar när de ses underifrån.

Den P150HM har stereohögtalare ovanför tangentbordet och en dedikerad subwoofer på undersidan av den bärbara datorn. Ljudprestanda är bättre än genomsnittet för en generell laptop och i nivå med vad vi har hört från 15-tums multimedia bärbara datorer såsom Dell XPS 15 .

Prestanda och Benchmarks
En av de största skälen att köpa en skräddarsydd anteckningsbok enligt MALIBAL Lotus P150HM är att få de senaste och bästa tillgängliga komponenter. Medan de flesta tillverkare av bärbara datorer erbjuder anpassningsmöjligheter, företag som Dell och HP bara ändra sin processor och grafikkort alternativ på varje anteckningsbok några gånger varje år (om alls). Anpassade återförsäljare erbjuder ofta de senaste processorerna och grafikalternativ så snart de delar blir tillgängliga.

Vid vår granskning enhet av P150HM, Intel Core i7-2920XM-processor med 2,5 GHz klockfrekvens och 8 MB L3-cache ger blixtsnabb prestanda. Varje processor som denna som kan leverera wPrime benchmark-resultat på mindre än 10 sekunder är i princip i samma effektområdet som en snabb desktop processor. Även om P150HM kanske inte den snabbaste datorn på planeten, är det tillräckligt snabbt och har nog grafikkapacitet för att hantera alla moderna PC-spel på någon inställning.

Den P150HM gjorde processen kort med Windows boot tider och nivå laddningstider i olika spel tack vare den valfria 80GB Intel X25-M SSD. Systemet skulle lida lite av en avmattning med en långsammare hårddisk, men hårddiskar inte erbjuder mer förvaring för spel och alla hårddiskalternativ är billigare än så här låg kapacitet SSD.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Gaming bildhastighet (högre bildfrekvens indikerar bättre prestanda):

Värme och buller
Gaming bärbara datorer är ökända för att generera massiva mängder värme. Problemet har alltid varit att högpresterande processorer, grafikkort och RAM alla genererar en betydande mängd värme - ännu mer när dessa komponenter är stressade. Även om MALIBAL Lotus P150HM gör ett ganska bra jobb att hantera värmen, det finns fortfarande några områden på undersidan av den bärbara datorn som kan leda till "lap bränna" efter timmar av att spela dina favoritspel. Under normal användning (låg eller tomgång CPU-aktivitet) stannade P150HM någorlunda sval vid beröring. Tangentbordet och övre panelen var bland det häftigaste vi sett på denna typ av anteckningsbok. Tyvärr, de områden nära CPU och GPU kylfläns antingen kom nära eller över 100 grader Fahrenheit.

Fläktljudet var nästan konstant med fläkten veva upp farten för att hålla komponenterna svala under spel. Medan tomgång fläkten är osannolikt att bry sig de flesta spelare som är förtrogna med det buller som kylfläktar producerar, men om detta är din första gaming anteckningsboken sedan förberedas för ljudet av en avlägsen jetmotor när denna bärbara dator verkligen kommer igång.

Batteritid
I våra tester med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 i "balanserad" energisparläge, stannade den MALIBAL P150HM om för bara 2 timmar och 21 minuter. Detta sätter P150HM ungefär i mitten av flocken jämfört med spel bärbara datorer vi har granskat under det senaste året. Även om detta är verkligen inte hemskt för en gaming anteckningsboken i den här klassen, hade vi hoppats att den senaste generationen av Clevo gaming riggar skulle ge minst två och en halv timme i en vanlig batteritest. Du kan räkna med mindre än en timmes batteritid om du försöker spela ett spel medan unplugged.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Varje gång Intel släpper en ny högpresterande processor eller Nvidia och ATI tillkännage nya grafikkort du kan vara säker på att en ny Clevo anpassad gaming anteckningsboken snart kommer att tillkännages. MALIBAL var först med att förse oss med den senaste generationen P150HM och denna bärbara dator erbjuder klart häpnadsväckande prestanda i praktiskt taget alla spel.

Tyvärr, som med alla anpassade spel bärbara datorer, är det extremt lätt att sluta med en häpnadsväckande prislapp också. Teamet på MALIBAL kan bygga en ganska imponerande P150HM för mindre än $ 1500 ... men förvänta dig inte att göra som vår $ 3,500 testrigg. De senaste Intel-processorer och Nvidia GPU packa en otrolig mängd energi i ett litet utrymme, men de billigare konfigurationer är förmodligen smartare val om du är villig att nöja sig med "awesome" i stället för "Holy freaking $% @ #!"

Fördelar:

  • Extrem prestanda
  • Vackra skärm
  • Fingerprint-resistenta exteriör

Nackdelar:

  • Mid-range batteritid
  • Hemsk pekplatta yta
  • Dyrt som konfigurerats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar