onsdag 12 januari 2011

HP Pavilion dm1z recension

HP Pavilion dm1z recension
av Jerry Jackson - 2011/01/12

Den nya HP Pavilion dm1 (även kallad Pavilion dm1z) är en 11-tums bärbar dator som använder den senaste AMD Fusion-teknik för att kombinera en snabb processor med dubbla kärnor och kraftfull grafik i en budget prissatta netbook alternativ. Är detta den bästa nya bärbara datorn för 2011? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Vår HP Pavilion DM1 (dm1z) har följande specifikationer:

  • AMD E-350 med AMD Radeon HD 6310 Graphics (dual-core processor på 1,6 GHz och dubbla DX-11 SIMDs vid 500 MHz)
  • 11,6-tums 1366 x 768 HD glänsande skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • 3 GB DDR3-minne
  • 320 GB, 7200 rpm HDD (Hitachi Travelstar 7K500)
  • Gigabit Ethernet och 802.11b/g/n trådlöst
  • Bluetooth 3,0 (Ralink Motorola BC8)
  • 6-cells Li-ion batteri (51Wh)
  • Mått: 11,45 (L) x 8,45 (B) x 0,9 till 1,25 (H) inches
  • Vikt: 3.53 pounds
  • MSRP: $ 449,99

Bygg och Design
Den nya HP Pavilion dm1 är en evolutionär uppdatering till förra årets paviljong dm1z och DV2 från 2009. Stilistiskt har DM1 mer gemensamt med dm3. Faktum är att om du placerar nya DM1 sida vid sida med förra årets dm3, ser du att den här 11-tums bärbar dator är i grunden en mindre version av dm3. Vid första anblicken är det lätt att förväxla dm1z för en av de dussintals HP netbooks som har visat upp under de senaste åren. Lyckligtvis har Pavilion dm1 mycket mer att erbjuda än de med låg prestanda netbooks.

Bygga kvalitet är i nivå med vad vi har sett från resten av HP Pavilion Ultraportabel bärbara datorer och HP Mini netbooks. De plaster som används i chassit är slitstarka och tillräckligt tjock för att förhindra flex eller sprickbildning under tryck. Plasten skärmlocket ger tillräckligt skydd för skärmen, men i mitten av locket böjer inåt i fast tryck (var försiktig störning detta i overhead fack på din nästa resa). Locket har också en attraktiv matt svart lack med svart pinstriping gjort i glansig färg. Detta gör fingeravtryck fläckar betydligt mindre synliga än vad vi ser på bärbara lock med glansiga färg jobb. Öppnandet av skärmen, gångjärnen har tillräckligt spänning för att hålla skärmen på plats när det är orörlig, men inte tillräckligt spänning för att hålla skärmen på plats när du bär den runt. Resten av kroppen av den bärbara datorn verkar vara väl utformade med minimal chassi flex och inga uppenbara knarrar från plaster.

Ett område av designen som förmodligen kommer att få ett blandat mottagande är botten den bärbara datorn. HP beslutat att ge den nya DM1 ett rent utseende med en enda massiv bottenplatta fastskruvade som är dolda under de trampdynorna. Vid första anblicken finns det ingen utbyggnadsfacket åtkomstpanel här och inget sätt att snabbt uppgradera RAM eller byta ut hårddisken. Visst, kommer den överväldigande majoriteten av människor som köper en $ 450 laptop öppna aldrig upp för att göra uppgraderingar. Men om du tar bort batteriet, skjut batterispärren knappen igen och dra framåt på bottenplattan kommer hela botten av den bärbara datorn glida framåt ger dig tillgång till RAM, hårddisk och trådlösa kort. Jag önskar bara att det var lite tydligare för ägare som vill uppgradera den bärbara datorn själv.


Hamnar och funktioner
Portval på HP Pavilion dm1z är ganska standard för en modern netbook eller 11-tums ultraportabel bärbar dator. HP ger dig tre USB 2.0-portar, HDMI-utgång, VGA, Gigabit LAN (dold bakom en gummi dörr), och en enda ljudutgång för headset, mikrofoner och hörlurar. Den har även en SDHC-kortplats för lastning bilder från kameran när du reser eller utöka din tillgängliga lagringsutrymmet. Den enda porten som saknas här är en USB 3.0-port. Eftersom vi börjar se USB 3,0 på mer konsument bärbara datorer och det finns många USB 3,0 externa hårddiskar på marknaden, vill vi verkligen HP hade hittat ett sätt att sätta minst en USB 3,0-port på den här bärbara datorn. Dessutom, eftersom USB 3,0 har mer spänning än USB 2,0, skulle det innebära att USB-tillbehör och telefoner kan laddas på halva tiden det tar än att ladda via en USB 2.0-port. Här är en sammanfattning av turné runt nya Pavilion DM1:


Framifrån: Altec Lansing märkta högtalare


Sedd bakifrån: Batteri och skärm gångjärn


Vänster sida: växelström, säkerhet lås, värme vent, aktivitet ljus, HDMI och USB 2,0-port


Höger sida: mediekortläsaren ljudutgång, två USB 2.0-portar, VGA och LAN.


Skärm och högtalare
Det 11,6-tums LED-bakgrundsbelyst skärm på HP Pavilion dm1z är som de flesta andra blanka skärmar vi har sett på 11-tums bärbara datorer och netbook alternativ. Den 1366 x 768 upplösning är bra för att surfa på webben, redigera foton, eller ens titta på 720p HD-filmer. Färg och kontrast är genomsnittliga tack vare den glansiga ytan och LED-bakgrundsbelysning. Vi spelade in en verklig kontrast på 216:1 i vårt labb och en maximal ljusstyrka på 226 nits, ljusstark nog för inomhusbruk i nästan alla artificiellt ljus och ljusa nog för utomhusbruk (så länge den ofiltrerade solen inte lysande direkt på skärmen och skapa reflektioner). Om du lutar skärmen framåt eller bakåt, färgerna börjar titta svag eller mycket urblekta. Horisontella vinklar var bättre, vistas synlig tills cirka 60 grader.

De inbyggda högtalarna är placerade på framkanten av den bärbara datorn och tryck ljud framåt mot användaren. Dessa högtalare bär Altec Lansing varumärke med Dolby ljudbearbetning. Totalt ljudkvaliteten är bra för ett par små stereohögtalare. Talarna hade mycket lite låg frekvensrespons att tala om och en rimlig mängd mellanregister. Detta är bra för att lyssna på Windows varningsljud eller tittar på en YouTube-klipp, men är inte den bästa lösningen för att dela musik eller en film i ett litet rum. Talaren orientering orsakar också problem om du har den bärbara datorn om på en säng eller pressas mot tjocka kläder i ditt knä. Jag kunde lätt hindra högtalarna på min säng Hjälparen gör ljudet dovt. Kort sagt, skulle musik och filmälskare vara bättre att använda ett trevligt par hörlurar eller ansluta den bärbara datorn till en stereo via HDMI-utgång.

Tangentbord och pekplatta
Den nästan fullstort tangentbord på Pavilion DM1 är bekvämt för att skriva med den perfekta mängden viktig feedback och tyst, vadderade klick. HP beslutat att använda en upphöjd chiclet-stil (även kallad ö-stil) tangentbord med relativt stora knappar och gott om plats mellan varje tangent för att förebygga stavfel. Tangentbordet stödstruktur är helt enkelt fantastiskt med absolut ingen flex eller "studs" under hård skriva press. Tangenterna själva har en mjuk matt finish på toppen som bidrar till att öka fingertopp dragkraft men kan vara benägna att samla hudfett över tiden.


Pekplattan på den nya dm1z är en Synaptics modell med tillräcklig känslighet, minimalt eftersläpning och integrerade pekplattknappar placerade under det nedre vänstra och högra hörnen pekplattan yta. Å ena sidan är detta den perfekta typen av pekplattan för att använda på en ultraportabel bärbar dator eftersom den tillåter HP att sätta största möjliga styrplattan i ett litet utrymme utan att behöva offra utrymme för separata pekplatta knappar.

Å andra sidan, sprang vi in ​​samma problem som vi har sett på de flesta pekplattor med integrerade knappar. Nämligen, om du råkar vara en av de bärbara datorer som vilar en av fingrarna eller tummen på en knapp medan du flyttar markören med den andra, är det möjligt att pekplattan ska tolka två fingrar på pekplattan ytan som en två- finger gest eller snabbt flytta markören mellan de två fingrarna när du lyfter ett finger från styrplattan yta.

Ett annat potentiellt problem jag stötte på när du testar DM1 är att pekplattknapparna ofta inte kommer att registrera ett klick om du trycker på yttersta kanten av hörnet med en god mängd tryck. Ibland fenomen var mer problematisk än andra, så jag misstänker HP skulle kunna förbättra på knappen känsligheten via en drivrutinsuppdatering.

Prestanda och Benchmarks
HP Pavilion DM1 erbjuder imponerande prestanda trots sin nybörjar pris. Även om det finns många bärbara datorer på marknaden med snabbare processorer och överlägsen grafik, våra laboratorietester visar att du kommer att ha svårt att hitta en annan bärbar dator med överlägsen verkliga prestanda i varje kategori för så lite som $ 449.

Hemligheten är den nya AMD Fusion-teknik. I det här fallet valde HP den nya AMD "Zacate" E-350 accelererad processor (APU) som kombinerar en dual-core processor med en 1,6 GHz klockfrekvens med ett Radeon grafikprocessorer (GPU) på en enda processor dö. Inte bara tillåter denna HP att pressa mer datorkraft i ett mindre område, men det betyder Pavilion DM1 erbjuder mycket mer video och grafik hästkrafter än en i samma prisklass netbook med en Intel Atom-processor.

Den närmaste konkurrerande Intel-baserad netbook är ASUS Eee PC 1215N (499 $) med en dual-core Intel Atom-processor och NVIDIA Ion 2-grafik. Medan ASUS netbook genererar några imponerande siffror i våra syntetiska prestandatester, var vår verkliga utvärdering av prestanda mindre än imponerande. Dual-core Atom var inte så "laggar" som singel-core Atom-processorer som finns i budgeten netbooks, men det var fortfarande långsam i Windows-miljö och Nvidia-grafik kämpade med nyare spel även vid de lägsta inställningarna på grund av svaghet Intel-processor.

Den Acer Aspire 1830T-68U118 (899 $) är en liknande storlek 11-tums bärbar dator skryter en Intel Core i7-680 1,46 GHz ultralåg spänning processor med Intel ® Turbo Boost Technology kör i hastigheter upp till 2,53 GHz. Aspire 1830T var ungefär dubbelt så snabbt som den nya 11,6-tums Apple MacBook Air ($ 999) eller HP Pavilion DM1 enligt wPrime syntetiska riktmärke, men Pavilion dm1 huvudsak ut-utfört högre priser Acer Notebook både syntetiska och verkliga video / spel prestandatester.

På tal om spel nya dm1z som fullt tillräckliga bildhastighet medan du spelar Left 4 Dead 2. Även denna bärbara dator inte levererar samma i spelet prestanda Alienware M11x ($ 799) det gjorde mycket bättre än väntat för en netbook alternativ. Vi testade även Mass Effect 2 på den nya Pavilion dm1 bara för att se hur långt vi kan driva det. Mass Effect 2 var "knappt" spelas på denna bärbara dator eftersom bildhastigheter var relativt låg, men det fanns inga grafiska fel eller kraschar under gameplay och kan du göra det om du inte har något emot ett par dopp i bildfrekvensen.

En annan stark indikation på videon prestanda Pavilion DM1 är att HP säljer en extern Blu-ray-enhet så att du kan titta på Blu-ray-filmer med den här 450 $ laptop. Jag anslöt DM1 till en HDTV och inte har några problem att titta stamma-fria 1080p filmer på HDTV samtidigt kontrollerar några webbplatser på den bärbara datorns inbyggda skärm.

Med andra ord, har du att spendera mycket mer än $ 449 om du vill ha en Intel-baserad bärbar dator som erbjuder bättre prestanda än HP Pavilion DM1 i samma 11-tums fotavtryck.

Det fanns några överraskningar när vi sätter den här bärbara datorn genom sin takt i vårt labb. De flesta av de syntetiska och verkliga prestandatester matchade vad jag såg i AMD E-350 testbädd bärbara förra året. Den enda anledningen till att en del av Testbed riktmärken överträffa siffrorna för Pavilion DM1 är att testbädd använde en 80 GB Solid State Drive (SSD) i stället för en billig hårddisk.

Den 320 GB, är 7200 rpm hårddisk tillräckligt snabbt för att snabbt ladda mest grundläggande program som Microsoft Office eller Adobe Photoshop, men det helt enkelt inte erbjuder de extrema utbrott av hastighet som du får från en SSD eller en hybrid hårddisk som Seagate Momentus XT. Visst skulle HP behöva höja priset på Pavilion dm1 om de lagt till en SSD (HP för närvarande erbjuder 128 GB SSD som en uppgradering för en ytterligare $ 290), men det är värt att nämna att denna bärbara dator körs ännu bättre med en snabbare enhet.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Spelprestanda tester:

Värme och buller
Under stress med låg effekt AMD E-350 APU höjde knappt utanför fallet temperatur HP Pavilion DM1. Efter 30 minuter med både CPU och GPU betonade, botten av den bärbara datorn aldrig var nära att nå 90 grader Fahrenheit. Under normala förhållanden på nära tomgång eller var de samma ställen omkring 5-8 grader kallare. Systemfläkten fungerar hårdare i den här anteckningsboken när grafiken håller stressad, men det är lika fläkten volym vi hört från Acer Aspire 1830T och bör inte vara alltför störande för de flesta människor i en typisk skola eller kontorsmiljö.

Batterilivslängd
Vid tidpunkten för denna skrift HP: s webbplats gör särskilt djärvt påstående att den nya HP Pavilion dm1z levererar "upp till 9,5 timmars batteritid" från den medföljande 6-cells batteri. Jag har inte de specifika testmetoderna som används för att komma fram till den siffran, men jag misstänker att detta belopp kommer från att använda MobileMark riktmärke med den bärbara datorn körs på ett väsentligen viloläge med skärmen inställd på minimal ljusstyrka. Vi antar mest bärbara datorer kommer att ställa sina skärmar lite ljusare för genomsnittlig daglig användning och kommer att aktivt surfa på Internet för det mesta de använder sin bärbara dator.

I våra tester med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv medan uppfriskande en webbplats på vanliga 60-sekunders intervall och Windows 7 inställda till den balanserade profilen fortsatte HP Pavilion DM1 kör för 6 timmar och 49 minuter. Jag har ingen tvekan om att du kan förlänga batteritiden förbi 7-timmars märket om du sänker skärmens ljusstyrka och inte aktivt laddar sidor var 60: e sekund. Som jämförelse ASUS Eee PC 1215N stannade netbook med dubbla kärnor Atom-processor och Nvidia ION grafik i 5 timmar och 34 minuter och Apples nya 11,6-tums MacBook Air levereras 6 timmar och 15 minuter.

Slutsats
I slutet av dagen är det svårt att inte tycka den nya HP Pavilion dm1z. HP och AMD löst alla de viktigaste klagomålen som folk hade med den föregående generationen av AMD-baserade ultraportbales: Dålig batteritid, höga temperaturer, och endast tillräcklig prestanda.


Den nya AMD Fusion APU-teknik ger verkligen imponerande resultat i form av HD-video uppspelning, spel, och även lägger till några "snappiness" i en grundläggande Windows-miljö. Vid tidpunkten för denna skrift (januari 2011) konsumenterna kommer att ha svårt att hitta en Intel-baserad ultraportabel bärbar dator eller netbook som ger bättre verkligheten prestanda och batteritid över hela linjen för samma pris ... och som säger en hel del.

Flera andra företag aviserat andra bärbara datorer och netbook alternativ på CES 2011 som använder samma AMD E-350 APU, så det är svårt att säga om HP Pavilion DM1 är bäst av gäng, men det är verkligen bättre än någon netbook vi har omdömen hittills.

Fördelar:

  • Bästa video och spelprestanda i prisintervallet
  • Trevlig tangentbord
  • Bra batteritid och lågt pris

Nackdelar:

  • Enstaka pekplatta buggar
  • Ingen USB 3,0-port
  • Levererar inte hävdade "9,5 timmar" batteritid i verkliga världen använder


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar