måndag 24 januari 2011

Sony VAIO P Netbook (Update) Recension

Sony Vaio P Netbook (Update) Recension
av Amber Riippa - 2011/01/24

De 8-tums Sony VAIO P Series Livsstil netbook tillbaka med en uppdatering av de ursprungliga serien. Denna ultraportabel netbook packar en mer kraftfull processor än den senaste versionen (men fortfarande upprätthåller en Intel Atom) Windows 7 Home Premium istället för Vista, ett större solid state drive med SATA (alla refreshed modeller har SSD nu), som räcker längre standard batteritid, en pekplatta inbyggd i skärmen, en display switch alternativ (växlar ungefär som en tablett eller smartphone), några andra nya funktioner och mer - om du är villig att betala det höga prislapp. Sony har gjort någon förändring av den totala storleken, så det kan fortfarande plats i bakfickan. Vi har testat den här uppdatering mot våra riktmärken och visar dig hur det matchar upp till den äldre versionen och upp till andra netbooks på marknaden i form av prestanda och design.

Vår Sony Vaio P (uppdatera) har följande specifikationer:

  • Intel Atom Z550 (2,00 GHz, 512 MB cache) processor
  • Windows 7 Home Premium 32-bitars
  • 8-tums glänsande bakgrundsbelyst LCD-skärm (1600 x 768 upplösning max)
  • 2GB DDR2 533MHz RAM (1 DIMM)
  • 256GB Solid State Drive (upp till 128 GB på andra modeller)
  • Intel GMA 500 integrerad grafik
  • Intel HD Audio
  • 802,11 b / g / n WiFi
  • Bluetooth Integrerad Stereo A2D (2,1 + EDR)
  • Sony "Motion Eye" webbkamera och mikrofon
  • Standard 2-cell, 2500 mAh Li-Ion batteri
  • Storlek: 9,6 (B) x 0,78 (H) x 4,72 (D) inches
  • Vikt: 1,3 £ med standardbatteri
  • Utropspris: $ 899
  • Pris som konfigurerad: $ 1499

Bygg och Design
Tillsammans med den nya Sony VAIO P kommer ett nytt utseende. Det är fortfarande samma storlek och locket har fortfarande runda kanter, men den faktiska höljet har förbättrats för att presentera en icke-blank yta, vilket innebär inga uppenbara fingeravtryck fläckar hamna på efterkälken på utsidan. Skärmen är fortfarande blank, men, så förväntar sig vissa fingeravtryck och de oundvikliga reflektioner av ljus. Denna netbook har fortfarande "fashionabla" känsla att det på grund av den snygga yttre designen, även utan den glansiga höljet. De färger vid tidpunkten för denna översyn på Sonys onlinebutik är bara rosa och svart, men vår modell är vit.


Utbyggnaden av uppdateringsfrekvensen är samma som förra gången - stark nog att stryk omkring i en ryggsäck eller handväska utan fara komma till den. Det faktum att det inte längre är glansig kommer att bidra till att förhindra mindre repor som kan ha varit ett problem innan.


På nedsidan, det är fortfarande byggd med en Intel Atom, men på uppåtsidan är Atom betydligt bättre med fart och cachestorlek - sista gången den modell vi omdömet presenterade en 1,33 GHz, Z520 Atom och vår utvilad modellen har en Z550 Atom på 2.00GHz, 512 KB cacheminne.

Hamnar och funktioner
Precis som den senaste versionen, har denna netbook serie fler portar än de flesta större bärbara datorer. Den är utrustad med två USB 2.0-portar, en hörlursuttaget, en SD-kortplats, en MagicGate HG Duo Memory Stick-facket och en expansionsport. Utbyggnadsfacket kom medföljer den gamla versionen, men det är nu säljs separat för runt $ 60. Den har extern skärm och LAN / Ethernet ut och krokar direkt i A / C-adapter för enkel bärbarhet.

Skärm och högtalare
Den nya VAIO P har återigen en levande, glänsande, 8-tums LED-bakgrundsbelyst display som är lätt att älska om inställt på en ganska hög ljusstyrka. Den naturliga upplösningen är en imponerande 1600 x 768, men du kan ställa in den till lägre upplösningar av 1280 x 600, 1024 x 768, eller 800 x 600 om du har problem med att läsa text på den lilla skärmen. Du kan fortfarande använda förstoringsglas verktyg för att förstora skrivbordet 25% större genom att trycka på "Fn" och "F10" tangenterna samtidigt. Eftersom skärmen är blank netbook speglar både inomhus och utomhus ljus, men de reflektioner är inte alltför problematiska när det gäller synlighet.

Horisontella betraktningsvinklarna är mycket bra, bara visas något washeded ut på drastiska vinklar, men vertikala betraktningsvinklar verkar mer än bara något urblekta eller inverteras på toppen och botten sedd från dessa respektive vinklar. Trots detta bör titta på en film eller tv-show med någon som inte hindras av vinklarna.

Nytt denna utgåva av VAIO P är möjligheten att ändra skärmens orientering (precis som de flesta smartphones kan göra nu) genom att flytta netbook på sidan. Orienteringen växlar från liggande till stående läge inom en eller två sekunder. Detta är praktiskt för människor som vill använda netbook för att läsa dokument eller till och med fullstora e-böcker i stående läge istället för liggande. Och eftersom netbook väger endast 1.3 pounds, är det inte besvärligt för de flesta människor att plocka upp och läsa med den på sin sida som om det vore en bok.

De inbyggda högtalarna är fortfarande ganska svag, men uthärdligt, i denna version av VAIO P. två högtalare är mindre än en centimeter i längd och är placerade direkt ovanför knapparna på vänster och höger sida. Ljudet är Intel High Definition Audio. Även med volymen inställd på 100% högtalarna inte får mycket "högt" - bara uthärdligt. Trots detta kommer de flesta människor att kunna höra talade ord om tittar på en film eller TV-show om volymen är inställd på 100%, men externa högtalare kommer att vara i ordning om du verkligen vill njuta av en film på Vaio P med någon annan .

Med denna version av VAIO P Sony har inkluderat "brusreducerande" hörlurar i ett försök att kompensera för bristen på inbyggda ljudkvalitet att högtalarna har att erbjuda.

Tangentbord och pekplatta
Inte mycket har förändrats till tangentbordet från den ursprungliga VAIO P, med undantag för tillägget av ett par nya Quick Launch Buttons och en trevlig liten pekplatta med musklick knappar på vänster sida av skärmen. Chassit är fortfarande mycket tunn i storlek så det finns inte tillräckligt med utrymme för tangentbordet för att böja under tyngden av skriva händer. Jakt-och-picka maskinskrivare och hem maskinskrivare rad bör båda vara ganska nöjd med storleken och avståndet mellan tangentbordet / knapparna, men för vissa kan ett externt tangentbord vara i ordning. Det finns fortfarande en liten bit av utrymme mellan varje av nycklarna som förut-ett nytt koncept till någon, men detta kommer att hjälpa de flesta människor växer vana vid att använda en liten tangentbord.


Som nämnts finns det nya tillägg till denna klaviatur. Sony lade (eller ändras) de tre knapparna till höger om de tre musklick knappar: från vänster till höger de "hjälpa" nyckel "-knappen ändra upplösning," och "web start"-knappen. Om du trycker kommer ASSIST-knappen startar en Sony Care, en allt-i-ett program som gör att du kan bevara hälsan hos din netbook och lösa kända problem med det också.

Den andra nyckeln kan vara till hjälp. Om denna knapp trycks in kommer den ändras automatiskt upplösningen i en sekund eller två - men bara om det redan på antingen 1600 x 768 eller 1280 x 600 upplösning. Om det är på en lägre upplösning kommer denna knapp gör ingenting. Om du trycker kommer den tredje och sista Snabbstart knapp öppnar din vanliga webbläsare i en sekund eller två till hemsidan om du har "visa hemsidan" alternativet aktiverat i din standardwebbläsare.


Sony har lagt till en annan cool funktion - en liten inbyggd pekplatta finns på det nedre högra hörnet av skärmen och ett par två klick musknappar sitter på det nedre vänstra hörnet av skärmen. Även denna funktion är utan tvekan snyggt, kan det inte användas av några på grund av plats och storlek pekplattan. När du använder den lilla pekplattan kan du hitta det är mer av en börda än att använda den lilla spårpunkt ligger i mitten av tangentbordet, inte bara på grund av sitt läge, men eftersom det är så liten. Det kommer alltid att kräva att du lyfter fingret upp och sedan lägga tillbaka ner ganska ofta för att flytta markören där den måste gå på skärmen. Om du planerar att använda detta som ett hem eller kontor netbook ganska mycket, kanske du vill planerar att använda en vanlig mus också.

Det är också värt att nämna att trycka ner TrackPoint är som att klicka på vänster knapp på en mus, en användbar funktion i sig. Så egentligen har du tre vänster-klicka musknapparna inbyggda i denna modell-fyra om man räknar trycka ner på pekplattan annan vänsterklicka alternativet-oavsett, det är trevligt att ha alternativ.

Prestanda och Benchmarks
Medan den senaste versionen av Sony VAIO P är ett steg upp från det ursprungliga, det är bara så långt du kan gå med en Intel Atom-processor när det gäller prestanda. Windows 7 är en stor operativsystem, men Atom-processor är inte det snappiest alternativet för denna typ av anordning. Även med hastighetsökning från 256GB Solid State Drive i vår granskning prov, släpar VAIO P när du öppnar olika fönster eller starta program och strömmande HD-video helt enkelt inte en mycket bra erfarenhet.

Ändå, vi pratar om en smal netbook du kan passa i en stor ficka. VAIO P har tillräckligt med muskler för att få arbete under resa ... bara förvänta dig inte att göra det arbetet mycket snabbt. Totalt sett är resultatet en liten besvikelse jämfört med några av de nyare 11-tums netbook alternativ såsom 11-tums MacBook Air eller uppdaterade HP Pavilion dm1z .

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Sony har förbättrat kylningen något i denna uppdatering av VAIO P. Sony underhålls passiv kylning för VAIO P och vi spelade temperaturen sjunker för de flesta hotspots som registrerats under vårt test, men några av dem var mycket liten. Den netbook körde våra 3D-grafik och CPU benchmarking programvara för 20 minuter utan att stanna och här är de temperaturer som registrerats (anges i grader Fahrenheit):

Eftersom det fortfarande är passivt kylda och alla modeller nu har en SATA SSD, det var knappast någon som helst buller. I själva verket, för att höra något ljud under testet var jag tvungen att sätta ned i netbook upp till mina öron.

Batterilivslängd
Vår modell levereras med en 4-cells standard Li-ion 2500 mAh batteri med 19Wh. Det testades i våra labb på "balanserad" batteri profil, 70% ljusstyrka, trådlöst på och en webbsida sattes att uppdatera var 60: e sekund. Sony VAIO P andra generationen stannade på i 4 timmar och 20 minuter, vilket är betydligt högre än de 2 timmar och 39 minuter att 4-cells batteri den ursprungliga VAIO P kunde leverera i vårt test (med tanke på att det testmetod var något annorlunda förra gången). Sänka skärmens ljusstyrka eller stänga trådlösa bort gör det möjligt för batteriet att leverera ännu mer liv.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Sony erbjuder en utökad batteritid som har provats i deras egna laboratorier för att pågå i upp till åtta timmar på maximal ljusstyrka och upp till nio timmar på "standardinställningar makt."

Slutsats
Medan vissa skulle välkomna bättre processor hastigheter och cache, nya styrplattan och visning orientering, andra inte skulle tro dessa alternativ var värt att skicka sin gamla VAIO P i eller köpa uppdateringsfrekvensen helt och hållet. Huruvida denna omkonstruktion är värt det högre prislapp eller inte är upp till individuella smak och preferenser. Denna uppdatering har förbättrat processorhastighet och cache storlek men fastnat med Intel Atom, kraftigt förbättrat standarden batteritid, lagt en pekplatta och en orientering och bildskärmsströmbrytaren alternativet förbättrade ytterhöljet stil, och mer, hela tiden hålla ultraportability av den tidigare versionen.


Fördelar:

  • Extremt ultraportabel (1,3 kg, 8 ")
  • Utmärkt tangentbord och robust chassi
  • Användbara display-switch-funktionen
  • Större Solid State Drive

Nackdelar:

  • Högt pris
  • Svag ljud
  • Fortfarande använder en Intel Atom
  • Minimal uppgradering


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar