måndag 24 januari 2011

Sony VAIO P Netbook (Update) Recension

Sony VAIO P Netbook (Update) Recension
av Amber Riippa - 1/24/2011

Den 8-tums Sony VAIO P Series Livsstil netbook tillbaka med en uppdatering till den ursprungliga serien. Denna ultraportabel netbook förpackningar en mer kraftfull processor än den senaste versionen (men fortfarande upprätthåller en Intel Atom), Windows 7 Home Premium istället för Vista, en större SSD-enhet med SATA (alla utvilad modeller har SSD nu), som räcker längre standard batteritid, en pekplatta inbyggd i skärmen, en display switch alternativ (växlar ungefär som en tablett eller smartphone), några andra nya funktioner, och mer - om du är villig att betala det höga prislapp. Sony har gjort någon ändring i den totala storleken, så det kan fortfarande passar i bakfickan. Vi har testat denna uppdaterings mot våra riktmärken och visar dig hur det matchar upp till den äldre versionen och upp till andra netbooks på marknaden i form av prestanda och design.

Vår Sony Vaio P (uppdatera) har följande specifikationer:

  • Intel Atom Z550 (2,00 GHz, 512 kB cache) processor
  • Windows 7 Home Premium 32-bit
  • 8-tums glänsande bakgrundsbelyst LCD-skärm (1600 x 768 upplösning max)
  • 2GB DDR2 533MHz RAM (1 DIMM)
  • 256GB Solid State Drive (upp till 128 GB på andra modeller)
  • Intel GMA 500 integrerad grafik
  • Intel HD Audio
  • 802.11 b / g / n WiFi
  • Bluetooth Integrerad stereo A2D (2.1 + EDR)
  • Sony "Motion Eye" webbkamera och mikrofon
  • Standard 2-cell, 2500 mAh Li-Ion batteri
  • Storlek: 9,6 (B) x 0,78 (H) x 4,72 (D) inches
  • Vikt: 1,3 £ med standardbatteri
  • Utropspris: 899 $
  • Pris som konfigurerad: $ 1499

Bygg och Design
Tillsammans med den nya Sony Vaio P kommer ett nytt utseende. Det är fortfarande samma storlek och locket har fortfarande runda kanter, men själva huset har förbättrats för att har en matt finish, vilket innebär att inga uppenbara fingeravtryck fläckar hamna på efterkälken på utsidan. Skärmen är fortfarande blank, men, så räkna med några fingeravtryck och de oundvikliga reflektioner av ljus. Denna netbook har fortfarande "fashionabla" känner till det på grund av den eleganta yttre design, även utan den blanka höljet. Färgerna som finns vid tidpunkten för denna översyn på Sonys onlinebutik är bara rosa och svart, men vår modell är vit.


Uppbyggnaden av uppdaterings är samma som förra gången - är starkt nog att thrashed omkring i en ryggsäck eller handväska utan fara komma till den. Det faktum att det inte längre är blank kommer att bidra till att förhindra mindre repor som kan ha varit ett problem tidigare.


På nedåtsidan, det är fortfarande byggd med en Intel Atom, men på uppåtsidan, är Atom förbättrats avsevärt med fart och cachestorlek - förra gången den modell som vi omdömet innehöll en 1,33 GHz, Z520 Atom och vår uppdateras modellen har en Z550 Atom på 2.00GHz, 512 MB ​​cache.

Hamnar och funktioner
Precis som den förra versionen, denna netbook serien har fler portar än de flesta större bärbara datorer. Den är utrustad med två USB 2.0-portar, en hörlursutgång, en SD-kortplats, en Magicgate HG Duo Memory Stick-facket, och en expansionsport. Expansions bay kom medföljer den gamla versionen, men det är nu säljs separat för runt $ 60. Den har extern skärm och LAN / Ethernet ut och krokar direkt in i A / C adapter för enkel bärbarhet.

Skärm och högtalare
Den nya VAIO P har åter en levande, glänsande, 8-tums LED-bakgrundsbelyst display som är lätt att älska om den är inställd på en ganska hög ljusstyrka. Personen skärmupplösning är en imponerande 1600 x 768, men du kan ställa in den på de lägre upplösningar på 1280 x 600, 1024 x 768 eller 800 x 600 om du har problem med att läsa text på den lilla skärmen. Du kan fortfarande använda förstoringsglas verktyg för att förstora skrivbordet 25% större genom att trycka på "fn" och "F10"-tangenterna samtidigt. Eftersom skärmen är blank netbook speglar både inomhus och utomhus ljus, men dessa reflektioner är inte alltför problematiska när det gäller synlighet.

Horisontella betraktningsvinklarna är mycket bra, bara förekommer något washeded vid drastiska vinklar, men vertikala betraktningsvinklarna verkar mer än bara något urblekta eller inverterad på toppen och botten sett från de respektive vinklar. Trots det, tittar på en film eller tv-show med någon som inte bör hindras av vinklarna.

Nytt för denna upplaga av VAIO P är möjligheten att ändra skärmorienteringen (precis som de flesta smartphones kan göra nu) genom att flytta netbook på sin sida. Inriktningen kommer att växla från liggande läge till stående läge inom en eller två sekunder. Detta är praktiskt för människor som vill använda netbook för läsa dokument eller till och med fullstora e-böcker i stående läge istället för liggande. Och, eftersom netbook väger endast 1.3 pounds, är det inte besvärligt för de flesta människor att plocka upp den och läsa med den på sin sida, som om det var en bok.

De inbyggda högtalarna är fortfarande ganska svag, men uthärdligt, i denna version av VAIO P. De två högtalarna är mindre än en centimeter i längd och är placerade direkt ovanför knapparna på vänster och höger sida. Ljudet är Intel High Definition Audio. Även med volymen inställd på 100% högtalarna inte får mycket "loud" - bara uthärdlig. Trots detta kommer de flesta att kunna höra talade ord, om du tittar på en film eller TV-show om volymen är inställd på 100%, men de externa högtalarna kommer att vara i ordning om du vill verkligen njuta av en film på Vaio P med någon annan .

Med denna version av VAIO P Sony har inkluderat "brusreducerande" hörlurar i ett försök att kompensera för bristen på inbyggda ljudkvaliteten att högtalarna har att erbjuda.

Tangentbord och pekplatta
Inte mycket har förändrats till tangentbordet från den ursprungliga VAIO P, förutom tillägget av ett par nya snabbstartsknappar och en fin liten pekplatta med mus-klickknappar på vänster sida av skärmen. Chassit är fortfarande mycket tunn i storlek så det finns inte tillräckligt med utrymme för tangentbordet för att böja under tyngden av att skriva händer. Hunt-och-picka maskinskrivare och hem rad maskinskrivare bör båda vara ganska nöjda med storleken och avståndet mellan tangentbordet / nycklar, men för vissa kan ett externt tangentbord vara i ordning. Det finns fortfarande en liten bit av utrymme i mellan var och en av tangenterna som före-ett nytt koncept för vissa, men detta kommer att hjälpa de flesta människor blir mer vana vid att använda ett litet tangentbord.


Som nämnts, det finns nya tillägg till detta tangentbord. Sony lade till (eller ändras) de tre knapparna till höger om de tre mus-klickknappar: från vänster till höger är de "hjälpa" nyckel ", ändra upplösning nyckel," och "web lansering" nyckel. Om du trycker kommer hjälpa nyckeln lansera en Sony Care-programmet, en allt-i-ett program som gör att du kan bevara hälsan hos din netbook och löser kända problem med det också.

Den andra nyckeln kan vara till hjälp. Om denna knapp trycks in, kommer den automatiskt att ändra skärmupplösning i en sekund eller två - men bara om det är redan på antingen 1600 x 768 eller 1280 x 600 upplösning. Om det är på en lägre upplösning kommer att trycka på denna knapp gör ingenting. Om du trycker kommer den tredje och sista Snabbstart nyckel öppna din standardwebbläsare i en sekund eller två till hemsidan om du har den "display hemsida" alternativet aktiverat i din standardwebbläsare.


Sony har lagt till en annan cool funktion - en liten inbyggd pekplatta som ligger i det nedre högra hörnet av skärmen och ett par två-klick musknapparna sitter på det nedre vänstra hörnet av skärmen. Även denna funktion är utan tvekan snyggt, kanske det inte utnyttjas av någon på grund av platsen och storleken på pekplattan. När du använder den lilla pekplattan kan du finna att det är mer av en knepig än att använda den lilla spårpunkt som ligger i mitten av tangentbordet, inte bara på grund av sitt läge, men eftersom det är så liten. Det kommer alltid att kräva att du lyfter fingret upp och sedan lägga tillbaka ner ganska ofta för att flytta markören där den måste gå på skärmen. Om du planerar att använda detta som ett hem eller kontor netbook ganska mycket, kanske du vill planerar att använda en vanlig mus också.

Det är också värt att nämna att trycka ner på spårpunkt är som att klicka på vänster musknapp på en mus, en användbar funktion i sig. Så, egentligen, har du tre vänsterklickar musknapp inbyggda i denna modell-fyra om man räknar trycka ned på pekplattan en annan vänsterklicka alternativ-oavsett, det är trevligt att ha alternativ.

Prestanda och Benchmarks
Medan den senaste versionen av Sony Vaio P är ett steg upp från det ursprungliga, det är bara så långt kan du gå med en Intel Atom-processor när det gäller prestanda. Windows 7 är ett bra operativsystem men Atom-processor är inte den snappiest alternativet för denna typ av apparat. Även med den hastighetsökning från 256GB Solid State Drive i vår recension prov, VAIO P släpar när du öppnar olika fönster eller starta program och strömmande HD-video är helt enkelt inte en mycket bra erfarenhet.

Ändå, vi talar om en tunn netbook som du kan få plats i en stor ficka. VAIO P har tillräckligt med muskler för att få arbete under resa ... bara inte förvänta sig att göra det arbetet mycket snabbt. Totalt sett är prestanda en liten besvikelse jämfört med några av de nyare 11-tums netbook alternativ som den 11-tums MacBook Air eller den uppdaterade HP Pavilion dm1z .

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Sony har förbättrat kylningen något i denna uppdatering av VAIO P. Sony underhålls passiv kylning för VAIO P och vi spelade in temperaturen sjunker för de flesta av de hotspots som registrerats under vårt test, men några av dem var mycket liten. Den netbook sprang våra 3D-grafik och CPU benchmarking program i 20 minuter utan att stanna och här är de temperaturer som registrerats (som anges i grader Fahrenheit):

Eftersom det fortfarande är passivt kyld och alla modellerna nu utrustade med en SATA SSD, det var knappast någon som helst buller. I själva verket, för att höra något ljud under testet var jag tvungen att lägga ner på netbook upp till mina öron.

Batteritid
Vår modell kommer med en 4-cells standard Li-Ion 2500 mAh batteri med 19Wh. Den testades i våra labb på "balanserad" batteri profil, 70% ljusstyrka, trådlöst på, och en webbsida var satt att uppdatera var 60 sekund. Sony VAIO P andra generationen bodde på i 4 timmar och 20 minuter, vilket är betydligt högre än de 2 timmar och 39 minuter som den 4-cellsbatteri packa den ursprungliga VAIO P kunde leverera i vårt test (med tanke på att det testmetod var något annorlunda förra gången). Sänka ljusstyrkan på skärmen eller vrida trådlös off gör att batteriet att leverera ännu mer liv.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Sony erbjuder en längre livslängd batteri som har testats i sina egna labb för att pågå i upp till åtta timmar på maximal ljusstyrka och upp till nio timmar på "default inställningar."

Slutsats
Medan vissa skulle välkomna de bättre processorhastigheter och cache, ny pekplatta och riktning, andra vill inte att dessa alternativ var värt att skicka sina gamla VAIO P i eller köpa uppdaterings helt och hållet. Huruvida detta redesign är värt det högre prislapp eller inte är upp till individuell smak och preferens. Denna uppdatering har förbättrat processorhastighet och cachestorlek, men fastnat med Intel Atom, förbättrats avsevärt standard batteritid, lagt till en pekplatta och en orientering och bildskärmsströmbrytaren alternativ, förbättrade ytterhöljet stil, och mer-allt samtidigt hålla ultraportability i den tidigare versionen.


Fördelar:

  • Extremt ultraportabel (£ 1,3, 8 ")
  • Utmärkt tangentbord och robust chassi
  • Användbara display-switch funktion
  • Större Solid State Drive

Nackdelar:

  • Högt pris
  • Svagt ljud
  • Fortfarande använder en Intel Atom
  • Kortaste uppgraderings

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar