måndag 3 januari 2011

Lenovo IdeaPad Z560 recension

Lenovo IdeaPad Z560 recension
av Kevin O'Brien - 2011/01/03

Lenovo Z-serien IdeaPad är en budget-vänlig Multimedia Notebook tänkt att vara en grupp lägre än den populära Y-serien. Z-serien finns i två storlekar, inklusive en 13,6 och 15,6-tums modell, som båda erbjuder en unik design och konfigurationer. I denna översyn tar vi en titt på 15,6-tums IdeaPad Z560 och se hur det travar upp mot konkurrenterna.

Lenovo IdeaPad Z560 Specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366 x 768) glänsande panel med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-350M processor med dubbla kärnor (2,26 GHz, 3 MB Cache)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 3GB DDR3 med dubbla kanaler RAM (1 GB + 2 GB)
  • 500GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD5000BEVT)
  • Broadcom 802.11n trådlöst LAN, Bluetooth
  • DVD-brännare kombinationsenhet
  • 1-års globala garanti
  • 6-cells Li-ion batteri (48 Wh)
  • Vikt: 5,7 £.
  • Mått: 14,8 "(L) x 9,8" (D) x 0,70-1,40 "(H)
  • MSRP: $ 850

Bygg och Design
Lenovo IdeaPad Z560 har en elegant utseende med ett piano-svart blank lock med krom "Lenovo" bokstäver och en borstad metall bezel för Handlovsstödets och tangentbordet trim. Den yttre utseende är mycket trevligt och kunde nästan gå ut för ett företag bärbar dator i rätt miljö. Inne i Z560 har en fin metall palmrest, en stor texturerat pekplatta, och stora skålade pekplattknappar. Även tangentbordet snygg, dela mönstret från kanten-serien ThinkPad med hybriden ThinkPad och Island-stil nycklar. Ett intressant inslag om Z560 är rescue-och-tillbaka-knapp som är infälld och nästan dold. Det är samma storlek som NumLock och CapsLock indikatorlampor bredvid den, men om du trycker på den med en kulspetspenna det aktiverar läget.

Bygga kvalitet är ungefär genomsnittet för en bärbar dator i denna klass, som erbjuder en relativt robust chassi med hållbar plast och komponenter legering. Skärmen Locket ger ett tillräckligt skydd för skärmen, bara låta LCD-skärmen för att visa snedvridningar under hård press. Skärmen hålls nere genom friktion skärmen gångjärn enbart och verkar hållas fast stängas när den bärbara datorn hänger vid din sida. Huvuddelen av den bärbara datorn känns ganska stark, utan böjning eller vridning när du håller systemet vid kanten av tangentbordet. Den borstad metall palmrest gör ett utmärkt jobb på motstånd flex över bredden på Handlovsstödets, med den stelhet som sträcker fram till tangentbordet facket och högtalare. Totalt kroppen är mycket robust och bör hålla sig väl till dagligt missbruk.

Användare som vill uppgradera IdeaPad Z560 kommer att finna det lätt genom en enda panel på undersidan av den bärbara datorn. Efter avlägsnande inte mindre än 10 skruvar, kan plattan lossnar att exponera hårddisken, trådlösa kort, två stycken RAM och kylfläns / processor combo. Användare som vill dyka i sin egen WWAN-enheten kommer att bli besvikna men eftersom Z560 har den erforderliga anslutningen området, men ingen lödd på plats.


Hamnar och funktioner
Port markering på Z560 är mycket trevligt, även om vi kände att det fanns något oanvänt utrymme som kunde ha använts för att lägga på andra funktioner. Alla de viktigaste anslutningarna sitter på vänster eller höger sida av tangentbordet, inklusive en LAN-port, VGA och HDMI-utgång, två USB 2.0-portar, en eSATA / USB combo port, ExpressCard/34 och audio input / output uttag . Systemet innehöll också ett SDHC-kortplats på framsidan av den bärbara datorn och en trådlös på / av-knapp.


Framsida: Trådlös on / off, SDHC-kortplats


Bak: Batteri


Vänster: Kensington-lås, LAN, VGA, en USB 2.0, eSATA / USB combo, HDMI, ExpressCard/34


Höger: Ljuduttag, optisk enhet, en USB-2,0, DC-ineffekt

Skärm och högtalare
IdeaPad Z560 har en 15,6-tums skärm med 1366 x 768 upplösning. Vid tidpunkten för publiceringen av denna granskning är bara en skärmupplösning som erbjuds. Displayen hanterar 720p HD-videoinnehåll, även om det skulle behöva minska storleken 1080P innehåll att visa på lägre upplösning. Skärmen priser om genomsnittet när det gäller färg och kontrast, med den glansiga ytan bidrar till att förbättra svärta.

Vi mätte kontrastförhållandet som 128:1 med en maximal ljusstyrka på 222 nit. Bakgrundsbelysningen var mer än tillräckligt för att visa displayen i ljusa inomhus synförhållanden, men med den glansiga ytan är utomhus visning inte möjlig om du hittar en bra plats för skugga. Vertikala visningsvinklar var genomsnittliga, med färger trogen och korrekt när skärmen lutas 10-15 grader framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var mycket bättre, med skärmen vistas synliga tidigare 60-grader innan reflektioner från ytan blockerade vad du tittar på.

De inbyggda högtalarna är placerade precis ovanför tangentbordet på Z560, i stället för lap-bränning högtalare tenderar vi att se på många nyare bärbara datorer. Denna plats förhindrar kläder eller mjuka ytor från att blockera högtalaren utlopp och dämpande ljud kommer ut. Talaren kvalitet var om genomsnittet för en mainstream anteckningsbok, även om resultatet inte var upp till normerna i några av de trevligare flera högtalare bärbara datorer som vi har recenserat. Peak volym var bra för att titta på en film eller lyssnar på musik i en liten till medelstor rum.


Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på IdeaPad Z560 är en korsning mellan en standard och ö-stil tangentbord. Det erbjuder formade och konturerade nycklar för att göra det enkelt att centrera fingertopparna när du skriver, men med större nyckel-avstånd som erbjuds av ön design. Detta ger det bästa av två världar och gör Z560 en dröm att skriva på. Redan som en lång tid fan av den traditionella ThinkPad tangentbordet har jag börjat svaja och faktiskt föredrar denna design. Vi fick först en titt på denna design med ThinkPad Edge-serien och älskade det sedan dess. Den skrivkänsla är stor med långslagig nycklar som avger mycket lite ljud när den är helt intryckt. Tangentbordet stöd är utmärkt, visar inga tecken på flex även under stark typning tryck.


IdeaPad Z560 erbjuder ett rymligt Synaptics pekplatta som stöder multi-touch gester. Denna modell erbjuder nypa zoom, pivot rotera, två fingrar rullning tre fingrar flick och tre fingrar tryck. Känslighet ur lådan är stor, behöver ingen justering vara helt användbar. Den texturerade pekplattan var mycket enkel att använda, utan den grova ojämn känsla på de nyare ThinkPad och inte helt glansiga som vad som är på de flesta konsumenter bärbara datorer. De två pekplatta knapparna nedanför beröring yta är mycket trevlig. De båda har långa resor med utmärkt mjuk respons.

Prestanda och Benchmarks
IdeaPad Z560 ger ganska bra prestanda, även med ett sortiment av låg till mid-range komponenter. Vår granskning systemet ingår en Core i3-350M-processor, 3 GB DDR3-minne och en 500 GB, 5400 RPM hårddisk. Vid tidpunkten för denna översyn är det bara Intel HD integrerad grafik erbjuds med Z560, även NVIDIA grafik är ett alternativ på mindre Z360.

För genomsnittliga dagliga använda systemet var mer än kapabla och svarade snabbt på kommandon. Boot tider kunde ha förbättrats med en snabbare hårddisk eller SSD, men för en budget-orienterad system det var ganska snabbt. Systemet hade inga problem att hantera kontorsprogram produktivitet eller titta HD-video. Core-i3-processor och GMA HD grafik visade sig vara mer än kapabla för avkodning lokalt spelas 720p och 1080p video och strömmande HD-innehåll från YouTube och Hulu. Det enda område detta system inte fungerar bra i var spel som förväntades utan ett dedikerat grafikkort.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den Z560 hanterade sin värmeeffekt ganska bra, med dess storlek och low-end konfiguration till sin fördel. Enligt den stam av rygg mot rygg mot rygg 3D riktmärken nådde målet temperaturen en topp på 88 grader Fahrenheit. Vid normal användning av case temperaturerna värmas något över rumstemperatur, med fläkten stannar av. Under högre belastningar fläkten skulle ibland sätta på, men ändå bo på en mycket låg hastighet för att långsamt föra sval luft genom fallet.

Batterilivslängd
För unplugged tillgång i klassrummet eller hemifrån, inkluderar Z560 en 48 Wh 6-cells batteri. Denna förmåga är i genomsnitt jämfört med andra multimedia system på marknaden, även om vissa märken kan erbjuda ett utökat batteri som tillval. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktiv, uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 är inställd på Balanced profil stannade Z560 på i 3 timmar och 6 minuter. För ett system med vår konfiguration, var denna gång långt under vad vi hoppades att mäta.

Slutsats
Lenovo IdeaPad Z560 erbjuder utseendet och känslan av en multimedia bärbar, men till ett lägre pris jämfört med spel orienterade Y-serien modell. Erbjuds i 13,3 och 15,6-tums storlek ger Z-serien ett brett utbud av konfigurationer alternativ för att passa alla köpare. Båda modellerna erbjuds med integrerade eller dedikerade grafikkort, men vid tidpunkten för publicering av denna översyn endast Intel HD-grafik var ett alternativ för Y560. Prestanda även med nedre änden Intel Core i3-processor var stor och i kombination med en super bekväm tangentbord och pekplatta för Z560 är en mycket trevlig allround artist. Totalt för du bara behöver ett system för att hantera grunderna och ändå fungera bra för att underhålla, är Z560 en perfekt passform.

Fördelar:

  • Utmärkt tangentbord och pekplatta
  • Elegant utseende och känsla
  • Mycket bra byggkvalitet

Nackdelar:

  • So-So batteritid
  • Låg skärmens kontrast


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar