torsdag 3 februari 2011

ASUS U41JF-A1 recension

ASUS U41JF-A1 recension
av Charles P. Jefferies - 2011/02/03

ASUS U41JF är en tunn och lätt 14-tums bärbar dator med kraftfull NVIDIA-grafik och utmärkt batteritid. Kombinera det med en bra Intel Core i3-processor och en prislapp på mindre än $ 900. Vad är inte för att vilja? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Vår ASUS U41JF-A1 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366x768) glänsande panel med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-380 processor med dubbla kärnor (2,53 GHz, 3MB L3, 4.8GT / s QPI, 35W TDP)
  • Intel HM55 chipset
  • Omkopplingsbar grafik via Nvidia Optimus-teknik:
  • Nvidia GeForce GT 425 w / 1GB DDR3-minne
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1066 dubbla kanaler RAM (2x 2GB)
  • 500GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD5000BEVT)
  • Atheros AR9285 802.11n trådlöst LAN
  • DVD-brännare (MATSHITA DVD-RAM UJ892AS)
  • 2-års globala garanti med 1 år skador täckning
  • 8-cells batteri (14.4V, 5800mAh, 85Wh)
  • Vikt: 4,8 £.
  • Mått: 13,5 x 10 x 1,1 inches
  • MSRP: $ 849

Den U41JF-A1 har respektabla specifikationer för pengarna, särskilt med tanke på allt detta förpackat i en 14-tums bärbar dator som mäter bara 1,1 inches tunn. Nvidia GT 425 grafikkort är mer än tillräckligt kraftfull för att köra de senaste spelen. Den tvååriga garanti är anmärkningsvärd och det inkluderar ett års skador skydd, liknande täckning är extra på konkurrerande bärbara datorer.

Bygg och Design
ASUS U41JF s silver och svart chassi är osannolikt att vända huvuden men det fortfarande ser bra ut i sin egen rätt. Silver borstat aluminium lock är särskilt attraktivt och känns sval vid beröring. Som nämnts tidigare är chassit bara 1,1 "tunn, locket är en av de tunnaste jag sett på en bärbar dator i varje storleksintervall. Den U41JF känns lite tyngre än väntat på grund av sin stora 8-cells batteri, det kom in på £ 4,8. på min digitala skala.


Något jag gillar med U41JF utseende är den relativa bristen på LED-statuslampor, det är bara på strömbrytaren högst upp till höger och fyra små lampor nedanför pekplattknapparna. Dock är strömbrytaren för ljusa i ett mörkt rum (som är ljuset på nätadaptern). I en liknande anteckning, saknar U41JF fysiska knappar, volym upp och ner knapparna skulle har varit uppskattat.

Bortsett från aluminium-stödda lock, är resten av U41JC konstruerad av plast. ASUS gjorde den olyckliga beslut att använda svart blank plast för skärmen surround och tangentbord område. Damm och fingeravtryck visar upp oavsett vad, hålla den här bärbara datorn ren är en utmaning. Hållbarhet är inte en av de U41JF s Fortes heller, trots min försiktig användning av en mikrofiberduk, dök fina repor i den blanka plastytan.

I U41JF har under genomsnittet byggkvalitet för en bärbar dator i denna prisklass, är det uppenbart vissa kompromisser har gjorts för att göra det här tunna. Chassit lider av en onormal mängd flex, exempelvis trycka ned på ytorna runt tangentbordet med ännu något mer än normalt tryck gör hela chassit böjas inåt. Chassit är också lätt att vrida genom att ta tag de två främre hörnen, som inte är bra, chassit bör vara mycket styvare för att förhindra någon rörelse överförs till kretskorten inuti. Kretskort som får böja har en högre risk för misslyckande på lång sikt.


Passform och finish är inkonsekvent. Silver plast som används i handledsstödet verkar vara av bättre kvalitet än den svarta glänsande plast. Knacka på ytan av den bärbara datorn med min nagel producerade billiga ljud och vissa skrammel beroende på var jag knackade.

Locket har också några kvalitetsproblem. Trycka in på baksidan av locket skapar krusningar på skärmen, vilket innebär att skyddet är inte så bra som den kunde vara. Locket är också ganska lätt att böja och tillbaka. Något annat jag märkte om locket är att gångjärnet inte tillräckligt styvt så plocka upp den bärbara datorn snabbt när locket är öppet kan få den att öppna ytterligare.


De som vill uppgradera RAM-minnet eller hårddisken är i tur men, få tillgång till både genom att ta bort de två skruvarna från luckan på undersidan av den bärbara datorn.


Det U41JF har tråkigt byggkvalitet på hela, chassit känns billigt och ekon del av samma bygga kvalitetsfrågor jag ser i andra ASUS bärbara datorer.


Hamnar och funktioner
Port markering på U41JF är begränsad, HDMI är den enda betydande integration. Den saknar en ExpressCard-kortplats, eSATA-port eller en enda USB 3,0-port.


Fram: 4-i-1 kortläsare, högtalare

Bak: Batteri

Vänster: AC strömförsörjning, kylning utblåsventilen, VGA, Ethernet, HDMI, 2x USB 2,0

Höger: Hörlurar och mikrofon, USB 2,0, DVD-brännare, lås

Tangentbord och pekplatta
ASUS använder samma tangentbord på U41JF att den använder på de flesta av sina 13,3 "och 14" bärbara datorer. Den fullstora Chiclet / ö-liknande tangentbord har platta knappar med mer än vanligt avstånd mellan dem. Det kan ta en viss anpassning kommer från en vanlig bärbar dator tangentbord, jag kunde skriva snabbt och korrekt efter några timmars användning trots frågorna. Ah ja - låt oss tala om dessa frågor.


Även knapparna ger tillräcklig feedback lider U41JF tangentbord från en massa flex. Bara med normal skriva trycket gör att tangentbordet grottan nedåt runt nyckeln som trycktes som inte ingjuta en känsla av förtroende. Compounding flex frågan är skramlande, även med hjälp av ljus skriva trycket lockar irriterande skallror från höger sida av tangentbordet. Detta är en kvalitetsfråga och inte första gången jag har sett det på ett ASUS bärbar dator. En sista anmärkning om tangentbordet är att det är högt, delvis på grund av skramlande, det finns ingen maskering det. Alla dessa problem förstöra skrivkänsla.

Det U41JF har en full storlek pekplatta som tyvärr lider av vissa försvagande användning frågor. Endast omkring 60% av min avsedda vänster-klick registreras, vilket var frustrerande. Jag hade också problem med spårning, det var antingen alltför känsligt (orsakar mig att oavsiktligt klicka) eller inte tillräckligt känslig (saknas finger stroke). Pekplattan ytan var trevlig, dock, smidig och lätt att spåra på. Med några omfattande justeringar pekplattan skulle förmodligen bli mer användbara, vänster vid standardinställningarna som de flesta användare aldrig kommer att förändras, är det klumpigt i bästa fall.


Skärm och högtalare
Det U41JF har en 14-tums skärm med en 720p (1366 x 768), 16:9 bildformat och LED-bakgrundsbelysning. Den glansiga ytan hjälper kontrast men reflekterar som en spegel, ibland gör det svårt att se om det finns överliggande ljuskällor. Den glatta ytan är också svårt att hålla rent.

Displayen har gott ljusstyrka på standardinställningarna, kontrast är tillräckligt men kunde använda ett uppsving. Trycka på [Fn] + [C] växlar mellan inbyggd färgprofiler. Jag föredrar läget gammakorrigering, det fixar skärmens naturligt blåaktig nyans genom att färgerna varmare.

Betraktningsvinklarna är relativt smal. Det finns en betydande färg inversion efter 30 grader utanför centrum på båda sidor horisontellt och 15 grader utanför centrum vertikalt. Detta kan vara ett problem om två eller fler människor vill titta på en film eller visa bilder på skärmen samtidigt.

Den 1366 x 768 skärmupplösning är låg för en 14-tums skärm, massor av rullning krävs surfar på Internet eller redigera dokument eftersom det helt enkelt inte tillräckligt med pixlar för att visa information. För att vara rättvis, nästan varje konsument bärbara datorn på marknaden mindre än 17 inches säljs med denna resolution. 1600 x 900 är nästa upplösning upp och skulle vara en bra förbättring.

Det U41JF har två högtalare placerade under handledsstödet. Den högtalare Ljudet tinny och har ingen märkbar bas trots Altec Lansing emblem, vilket gör dem inte annorlunda än vanliga bärbara datorer högtalare. Den statiska utan hörlursuttag och HDMI-porten är de bästa sätten att få ljud ur den här bärbara datorn.

Prestanda och Benchmarks
Det U41JF har en respektabel svit av komponenter, Core i3-380m processor kör på en relativt hög frekvens av 2,53 GHz och ger mer än tillräckligt med kraft för vardagssysslor. 4GB RAM tillåter flera program kan användas på en gång. Den 500 GB 5400RPM Western Digital hårddisk är på långsam sida, men är tyst som en viskning och har massor av utrymme för media.

Den enda verkliga sticker ut komponenten är Nvidia GeForce GT 425 1GB grafikkort, som utvecklades mycket bra i våra riktmärken och är mer än kapabla att spela de senaste spelen.

Som grädde på moset är Nvidias Optimus-teknik, som gör den bärbara datorn att automatiskt växla mellan den kraftfulla Nvidia grafikkort och energibesparande integrerad Intel HD-grafik i farten, beroende på vad användaren gör.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
I U41JF har en enda fläkt kylsystem med en värme avgaser på vänster sida av chassit. På tomgång, känns den bärbara datorn ljummet på ytan och är ohörbart. Under körningar programvara jämförelseindex, fläkten spolas upp och var relativt bullriga, utveckla en högre gällt gnälla. Fläkten buller är svårt att bortse i ett tyst rum, men med hjälp av bakgrundsljud, det är uthärdligt. Chassit värmas upp något men fick inte heta i ett visst område, även på undersidan. Om inte den bärbara håller stressad, är chansen att fläkten inte kommer att höras. Totalt ASUS gjorde ett bra jobb på kylsystemet. Det kunde ha varit tystare hade de använt en större diameter fläkt.

Batterilivslängd
Det U41JF har en biffiga 8-cells, 85Wh batteri, typiska 14-tums konsument bärbara datorer levereras med sex-cells batterier hälften så kraftfull. Med Windows 7 Balanserad effektprofil aktiv, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, varade U41JF 7 timmar och 25 minuter. Det är en imponerande tid och inte ett nummer konkurrerande bärbara datorer kan matcha. Nvidia Optimus grafik-växelteknik hjälpte verkligen ut, om den särskilda GT 425 grafikkort var aktiv hela tiden, skulle energiförbrukningen varit mycket högre.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
På papperet U41JF är en solid mellanregistret Entertainment Notebook, i verkliga livet det lider många frågor som kan styra bort kunderna. Den byggkvalitet är under genomsnittet, chassit har för mycket flex och känns billigt. Tangentbordet har en onormal mängd flex och ger en medioker skrivkänsla. Pekplattan har en trevlig yta men har dålig spårning noggrannhet och knapparna missade en stor del av mina avsedda klick.

Det U41JF är inte utan sina plus, dock, grafikprestanda är utmärkt och sju och en halv timmars batteritid är fantastiskt. Chassit är också ganska smal och den bärbara datorn själv ser respektabel.

När allt är sagt och gjort, är dock ASUS U41JF inte överväldigande rekommenderas för de ovan angivna skäl.

Fördelar:

  • Stora grafikprestanda
  • Utmärkt batteritid (7,5 timmar)

Nackdelar:

  • Subpar byggkvalitet
  • Dålig tangentbord
  • Felaktig pekplatta
  • Fingeravtryck magnet
  • Inte tillräckligt portar


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar