måndag 3 januari 2011

Lenovo IdeaPad Z560 recension

Lenovo IdeaPad Z560 recension
av Kevin O'Brien - 1/3/2011

Lenovos Z-serien IdeaPad är en budget-vänlig multimedia bärbar dator som mål att vara en nivå lägre än den populära Y-serien. Z-serien finns i två storlekar, inklusive en 13,6 och 15,6-tums-modellen, som båda erbjuder unik design och konfigurationer. I den här recensionen tar vi en titt på den 15,6-tums IdeaPad Z560 och se hur det står sig i konkurrensen.

Lenovo IdeaPad Z560 Specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366 x 768) glansigt panel med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-350M processor med dubbla kärnor (2,26 GHz, 3 MB cache)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 3GB DDR3 dual-channel RAM (1 GB + 2 GB)
  • 500GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD5000BEVT)
  • Broadcom 802.11n trådlöst LAN, Bluetooth
  • DVD-brännare kombinationsenhet
  • 1-års global garanti
  • 6-cells litiumjonbatteri (48 Wh)
  • Vikt: 5,7 £.
  • Mått: 14.8 "(L) x 9,8" (D) x 0,70 till 1,40 "(H)
  • MSRP: $ 850

Bygg och Design
Lenovo IdeaPad Z560 har ett elegant utseende med ett piano-svart glansigt omslag med krom "Lenovo" bokstäver och en borstad metall infattning för handledsstödet och tangentbordet trim. Den yttre utseende är mycket trevligt och kunde nästan gå av för en Business Notebook i rätt miljö. Inne i Z560 har en fin metallpalmrest, ett stort texturerat pekplatta, och stora konture pekplattknappar. Även tangentbordet ser bra ut, dela design från Edge-serien ThinkPad med hybrid ThinkPad och ö-stil nycklar. Ett intressant inslag om Z560 är räddningen-och-åter knapp som är infälld och nästan dold. Det är samma storlek som den numlock och capslock indikatorlampor bredvid den, men om du trycker på det med en kulspetspenna den aktiverar läget.

Bygga kvalitet är ungefär genomsnittet för en bärbar dator i denna klass, som erbjuder en relativt robust chassi med slitstark plast och aluminiumkomponenter. Locket Skärmen ger tillräckligt skydd för skärmen, bara låta skärmen visar snedvridningar under hård press. Skärmen hålls ned av friktionen på skärmen gångjärn ensam och verkar hållas fast stängas när den bärbara datorn hänger vid din sida. Huvuddelen av den bärbara datorn känns ganska stark, utan böjning eller vridning när man håller systemet vid kanten av tangentbordet. Den borstad metall palmrest gör ett utmärkt jobb på att motstå flex över bredden på palmrest, med den styvhet som sträcker sig upp till tangentbordsfack och högtalare. Sammantaget kroppen är mycket robust och bör hålla sig väl till dagligt missbruk.

Användare som vill uppgradera IdeaPad Z560 kommer att finna det enkelt genom en enda panel på undersidan av den bärbara datorn. När du tagit bort inte mindre än 10 skruvar, kan plåten lossnar att exponera hårddisk, trådlöst kort, två bitar av RAM, och kylfläns / processor combo. Användare som vill pop i sin egen WWAN-enheten kommer att bli besvikna om, såsom Z560 har den erforderliga anslutningsområdet, men ingen lödda på spåret.


Hamnar och funktioner
Port val på Z560 är mycket trevligt, även om vi kände att det fanns en del oanvänt utrymme som kunde ha använts för att lägga på andra funktioner. Alla de viktigaste anslutningarna är placerade på vänster eller höger sida av tangentbordet, inklusive en LAN-port, VGA-och HDMI-ut, två USB 2.0-portar, en eSATA / USB-kombiport, ExpressCard/34 och ljud in / utgångar . Systemet innehöll också ett SDHC-kortplats på framsidan av den bärbara datorn och en trådlös på / av-knapp.


Front: Trådlöst på / av, SDHC-kortplats


Bak: Batteri


Vänster: Kensington-lås, LAN, VGA, en USB 2.0, eSATA / USB combo, HDMI, ExpressCard/34


Höger: Ljudjack, optisk enhet, en USB 2.0, DC-ineffekt

Skärm och högtalare
Den IdeaPad Z560 har en 15,6-tums skärm med 1366 x 768 upplösning. Vid tidpunkten för publicering av denna översyn, är endast en skärmupplösning som erbjuds. Skärmen hanterar 720p HD-videoinnehåll, även om det skulle behöva trappa ner 1080P innehåll att visa på lägre upplösning. Skärmen priser om genomsnittet när det gäller färg och kontrast, med den glansiga ytan hjälper till att förbättra svärta.

Vi mätte kontrastförhållande som 128:1 med en maximal ljusstyrka på 222 nit. Bakgrundsbelysningen var mer än tillräckligt för att visa displayen i stark inomhusvisningsförhållanden, men med den glansiga ytan, är utomhus visning inte är möjligt om du hittar en bra plats i skuggan. Vertikala betraktningsvinklarna var genomsnittliga, med färger trogen och korrekt när skärmen lutas 10-15 grader framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var mycket bättre, med skärmen vistas synliga senaste 60 grader innan de reflektioner från ytan blockerad vad du visade.

De inbyggda högtalarna är placerade precis ovanför tangentbordet på Z560, istället för varv-bränning högtalare vi tenderar att se på många nyare bärbara datorer. Detta läge förhindrar att kläder eller mjuka ytor från att blockera utloppet högtalare och dämpa ljudet kommer ut. Talaren kvalitet var om genomsnittet för en vanlig bärbar dator, även om resultaten inte var upp till normerna i en del av de trevligare flera högtalare bärbara datorer som vi har recenserat. Peak volym var bra för att titta på en film eller lyssnar på musik i ett litet till medelstora rum.


Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på IdeaPad Z560 är en korsning mellan en standard och ö-stil tangentbord. Det erbjuder formade och konturerade knappar för att göra det enkelt att centrera fingertopparna när du skriver, men med större nyckel avstånd erbjuds av ön designen. Detta ger det bästa av två världar och gör Z560 en dröm att skriva på. Även som en lång tid fan av den traditionella ThinkPad tangentbordet, har jag börjat gunga och faktiskt föredrar denna design. Vi fick först en titt på denna design med ThinkPad Edge-serien och älskat det sedan dess. Den skrivkänsla är bra med lång kasta nycklar som avger mycket lite ljud när den är helt nedtryckt. Tangentbordet stöd är utmärkt, visar inga tecken på flex även under stark typning press.


Den IdeaPad Z560 har en rymlig Synaptics pekplatta som stöder multi-touch gester. Denna modell erbjuder nypa zoom, pivot rotera, två finger rullning, tre finger knäpp och tre fingrar pressen. Känslighet ur lådan är stor, behöver ingen justering för att vara fullt användbara. Den texture pekplatta var mycket lätt att använda, utan den grova ojämn känsla på de nyare ThinkPad och inte helt glansig ut vad som finns på de flesta konsument bärbara datorer. De två pekplatta knapparna nedanför touch yta är mycket trevlig. De båda erbjuder långa resor med utmärkt mjuk respons.

Prestanda och Benchmarks
Den IdeaPad Z560 erbjuder ganska bra prestanda, även med ett sortiment av låga till mellanklass komponenter. Vår granskning systemet ingår en Core i3-350M-processor, 3 GB DDR3-minne och en 500 GB, 5400 RPM hårddisk. Vid tidpunkten för denna översyn är det bara Intel HD integrerad grafik erbjuds med Z560, även om NVIDIA-grafik är ett alternativ på den mindre Z360.

För genomsnittlig daglig användning av systemet var mer än kapabel och svarade snabbt på kommandon. Boot tider kunde ha förbättrats med en snabbare hårddisk eller SSD-enheten, men för en budget orienterat system var det ganska fort. Systemet hade inga problem att hantera kontorsproduktivitetsprogram eller titta på HD-video. Core-i3-processor och GMA HD-grafik visade sig vara mer än kapabla att avkoda lokalt spelat 720p och 1080p-video och strömmande HD-innehåll från YouTube och Hulu. I ett område här systemet inte fungerar bra i var spel, vilket var förväntat utan ett dedikerat grafikkort.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den Z560 hanterade sin värmeeffekt ganska bra, med hjälp av sin storlek och low-end konfiguration till sin fördel. Enligt den stam av rygg mot rygg mot rygg 3D-benchmarks, fallet temperaturen nådde en topp på 88 grader Fahrenheit. Vid normal användning värmdes fall temperaturer något över rumstemperatur, med fläkten stanna av. Under högre belastningar fläkten skulle ibland sätta på, men ändå bo på en mycket låg hastighet för att långsamt ta kall luft genom fallet.

Batteritid
För unplugged tillgång i klassrummet eller hemifrån, inkluderar Z560 en 48 Wh 6-cellsbatteri. Denna kapacitet är genomsnittliga jämfört med andra multimediasystem på marknaden, även om vissa märken kan erbjuda ett utökat batteri som tillval. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktiv, uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 set till Balanced profilen, stannade till Z560 på 3 timmar och 6 minuter. För ett system med vår konfiguration, var denna gång betydligt lägre än vad vi hoppades att mäta.

Slutsats
Lenovo IdeaPad Z560 ger utseendet och känslan av en multimedia bärbar dator, men till ett lägre pris jämfört med spelorienterade Y-seriemodell. Erbjuds i 13.3 och 15.6-tums storlek, ger Z-serien en rad olika konfigurationer alternativ för att passa alla köpare. Båda modellerna erbjuds med integrerade eller dedikerade grafikkort, men vid tidpunkten för publicering av denna översyn endast Intel HD-grafik var ett alternativ för Y560. Prestanda även med den lägre änden Intel Core i3-processor var stor och i kombination med en super bekvämt tangentbord och pekplatta för Z560 är en mycket trevlig allround artist. Totalt för du behöver bara ett system för att hantera grunderna och ändå prestera bra för att underhålla, är Z560 en perfekt passform.

Fördelar:

  • Utmärkt tangentbord och pekplatta
  • Stil utseendet
  • Mycket bra byggkvalitet

Nackdelar:

  • Sådär batteritid
  • Låg skärmkontrast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar