måndag 31 januari 2011

MALIBAL Lotus P150HM recension

MALIBAL Lotus P150HM recension
av Jerry Jackson - 2011/01/31

Om du är i marknaden för en 15-tums gaming laptop med den senaste och bästa hårdvaran då MALIBAL Lotus P150HM, en helt skräddarsydd version av Clevo P150HM, kan vara precis vad du behöver. Fortsätt att läsa för att ta reda på vilken typ av bärbar dator du kan köpa om du har $ 3.500 att spendera.

Vår granskning enhet av MALIBAL Lotus P150HM (Clevo P150HM) har följande tekniska specifikationer:

  • 15,6 "1920 x 1080 FHD LED-bakgrundsbelyst GlassView display
  • Intel Core i7-2920XM, 2.5GHz, 8MB L3 Cache
  • 16GB PC3-10660/1333MHz DDR3 - 4 SO-DIMM
  • NVIDIA GeForce GTX 485 2GB GDDR5 grafikkort
  • 80GB Intel X25-M SATA2 SSD
  • 6X Blu-ray brännare 8X DVD + /-R DL Super-Multi Drive
  • Microsoft Windows 7 Home Premium, 64-bitars
  • Intel 6300 Ultimate-N 802.11a/b/g/n trådlösa LAN-kort
  • Garanti: 3-års Ltd Arbete och 1 år Delar garanti med 24/7 USA-baserat stöd
  • Integrerad 2,0 megapixel webbkamera
  • Integrerat 9-i-1-kortläsare
  • Integrerad fingeravtrycksläsare
  • Standard Svart väska
  • Vikt: 7,0 £.
  • Mått: 14,75 x 10,1 x 1,25-1,8 inches
  • Pris: $ 3,554.00 (Andra konfigurationer finns på MALIBAL.com börjar på $ 1,374.00 med Windows 7)

Bygg och Design
Om MALIBAL Lotus P150HM ser bekant för dig som beror på att det faktiskt är en anpassad version av Clevo P150HM gaming anteckningsboken, som är tillgänglig från olika anpassade bärbara återförsäljare i en mängd olika konfigurationer. Liksom de flesta Clevo-baserade spel bärbara datorer för P150HM är en hård och tung odjuret som tips skalorna vid sju pounds. Den oansenliga yttre har inte de flerfärgade lysdioder eller stiliserade lock finns på de flesta spel bärbara datorer, men den hållbara chassit håller några imponerande högpresterande komponenter för att spela alla spel på marknaden.

Om du inte vill bära en 17-tums bärbar dator monster spel så är detta massiva 15-tums system kan vara den perfekta lösningen.

Skärmen lock och chassi är tillverkade av tjock plast med en intern metall stödstruktur som känns ganska tålig. Locket och den övre halvan av de viktigaste chassit täcks i en matt gummerad färg som liknar det du hittar på en premie-nivå ThinkPad. Färgen är en blandning mellan kol och kaffe men ser trevligare än bara en glansig exteriör. Återigen är utformningen av P150HM mer än lite vanligt för en premie gaming anteckningsboken, men du kan inte döma en speldator av omslaget ... insidan är vad som räknas.

På tal om insidan, om du vill öppna den här bärbara datorn och uppgradera RAM-minnet eller hårddisken själv, så hittar du massor av rensluckor att göra det. Tänk på att en av de viktigaste skälen att köpa en Clevo-baserad speldator är att betala professionella anpassade butiker för att bygga din bärbara dator precis som du vill ha det. Men gör Clevo det enkelt nog för alla att komma in dessa bärbara datorer. Teamet på MALIBAL var vänlig nog att utrusta vårt testsystem med en full 16 GB RAM och en snabb 80GB solid state drive (SSD), men om du bestämmer dig för att hantera dessa uppgraderingar själv, är det enda du behöver en skruvmejsel.

Hamnar och funktioner
Port markering på P150HM är mycket bra för en modern 15-tums gaming anteckningsboken. Systemet har två USB 3.0-portar, två USB 2.0-portar, en eSATA-port, en FireWire-port, ljudingångar, DVI-utgång, HDMI-utgång, Ethernet och en mediekortläsare. MALIBAL ger dig flera alternativ för en optisk enhet och vårt system kom med en 6X Blu-ray-brännare och 8X DVD + /-R DL Super-Multi Drive. Viktigast fick jag inte en känsla av att de hamnar var "pressas" in den bärbara datorn (ett vanligt problem med bärbara datorer som har så många portar).


Framsida: Inga portar

Bak: eSATA, HDMI, DVI och Power Jack

Vänster: Valfri kabel-TV i, LAN, två USB 3.0-portar, en USB 2.0-port, FireWire och media kortläsare.

Höger: Optisk enhet, ljudingångar, en USB 2.0-port, Kensington-lås


Tangentbord och pekplatta
Nästan varje modern bärbar dator på marknaden använder en chiclet-stil (ö-stil) tangentbord och P150HM är inget undantag. De upphöjda tangenter och lätt nedsänkt tangentbord fack innehåller en särskild knappsatsen och ger dig lite extra utrymme mellan varje tangent för att undvika stavfel. Individuell nyckelåtgärd är smidig med tillräcklig återkoppling och minimal central brus. Jag är inte alltför förtjust i hur piltangenterna gå över till området för den särskilda knappsatsen, men man vänjer sig nyckeln platsen efter några dagar att skriva.

Pekplattor har alltid spelat andra fiolen till en bra extern mus, men en välbyggd gaming anteckningsboken ska göra det bästa av en dålig situation. I fallet med P150HM gör pekplattan ytan en dålig situation ännu värre. Även om jag älskar gummerade färg som används på majoriteten av den bärbara datorn, som omfattar pekplattan med det kanske inte varit det bästa valet. Gummit konsistens fungerar nästan som en bromskloss - orsakar fingret tips till stamma över ytan och gör det svårt att flytta markören (eller styra ett spel tecken) med hjälp av en flytande rörelse.

Om det inte var för det att gummi struktur pekplattan skulle förmodligen vara bra. Med pekplattknapparna skiljs åt av en särskild fingeravtrycksläsare och knapparna har grunt respons med tysta klick.


Skärm och högtalare
Den MALIBAL P150HM har en glansig 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst skärm med en 1920x1080 upplösning. Detta är bättre än 1366x768 eller 1600x900 skärmar som används på många budget 15-tums bärbara datorer, men vi förväntar oss att se en full HD skärm så här på en bärbar dator som kostar mer än $ 3.500 per utrustade. Displayen i vår granskning prov har en bättre än genomsnittet kontrastförhållande på 692:1 med god färgmättnad. Ljusstyrka är bra för normal användning inomhus och begränsade utomhusbruk så länge du hålla sig borta från direkt solljus. Skärmen visade en maximal ljusstyrka på 260 nit i vårt testlabb. Standardfärgerna var lite "varm" (orange) ur lådan, men du kan justera färginställningarna för att få perfekt färg. Horisontella betraktningsvinklarna är bra och de vertikala betraktningsvinklarna är genomsnittliga som skärmen tvättar ut sett från ovan och inverterar sett underifrån.

Den P150HM har stereohögtalare ovanför tangentbordet och en dedikerad subwoofer på undersidan av den bärbara datorn. Ljudprestanda är bättre än genomsnittet för en generell laptop och i nivå med vad vi har hört från 15-tums multimedia bärbara datorer såsom Dell XPS 15 .

Prestanda och Benchmarks
En av de största orsakerna att köpa en skräddarsydd anteckningsbok som MALIBAL Lotus P150HM är att få de senaste och bästa komponenterna tillgängliga. Medan de flesta tillverkare av bärbara datorer erbjuder anpassningsmöjligheter, företag som Dell och HP bara ändra sin processor och grafikkort kort på varje anteckningsbok ett par gånger varje år (om alls). Anpassade återförsäljare erbjuder ofta de senaste processorerna och grafik alternativ så snart delarna blir tillgängliga.

I fallet med vår granskning enhet av P150HM erbjuder Intel Core i7-2920XM processor med 2.5GHz klockfrekvens och 8 MB L3-cache blixtsnabb prestanda. Varje processor som denna som kan leverera wPrime benchmark resultat på mindre än 10 sekunder är i grunden i samma prestanda intervall som en snabb stationär processor. Även om P150HM kanske inte den snabbaste datorn i världen, det är tillräckligt snabb och har tillräckligt grafik förmåga att hantera alla moderna PC-spel på någon inställning.

Den P150HM gjorde processen kort med Windows boot tider och nivå laddningstider i olika spel tack vare den valfria 80GB Intel X25-M SSD. Systemet skulle lida lite av en avmattning med en långsammare hårddisk, men hårddiskar erbjuder mer lagringsutrymme för spel och alla av hårddisken alternativen är billigare än denna låg kapacitet SSD.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Gaming bildfrekvens (högre bildhastighet visar bättre prestanda):

Värme och buller
Gaming bärbara datorer är ökända för att generera stora mängder värme. Problemet har alltid varit att högpresterande processorer, grafikkort och RAM alla genererar en betydande mängd värme - ännu mer så när dessa komponenter är stressade. Även om MALIBAL Lotus P150HM gör ett ganska bra jobb att hantera värme, finns det fortfarande några områden på botten av den bärbara datorn som kan leda till "knä bränna" efter timmar av att spela ditt favoritspel. Under normal användning (låg eller tomgång CPU aktivitet) i P150HM stannade rimligen sval vid beröring. Tangentbordet och övre panelen var bland det häftigaste vi sett på denna typ av anteckningsbok. Tyvärr områden nära CPU och GPU kylfläns antingen kom nära eller överskridit 100 grader Fahrenheit.

Fläktljud var nästan konstant med fläkten veva upp farten för att hålla komponenterna svala under spel. Medan tomgång fläkten är osannolikt att bry flesta spelare som är bekanta med det buller som kylfläktar producerar, men om detta är din första gaming anteckningsboken och sedan förberedas för ljudet av en avlägsen jetmotor när denna bärbara dator verkligen kommer igång.

Batterilivslängd
I våra tester med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 i "balanserad" energisparläge, stannade MALIBAL P150HM om för bara 2 timmar och 21 minuter. Detta sätter P150HM ungefär i mitten av flocken jämfört med gaming bärbara datorer vi har granskat det senaste året. Även om detta är verkligen inte hemskt för en gaming anteckningsboken i denna klass, hade vi hoppats att den senaste generationen av Clevo spel riggar skulle ge minst två och en halv timme i en standard batteritest. Du kan förvänta dig mindre än en timme batteritid om du försöker spela ett spel samtidigt unplugged.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Varje gång Intel släpper en ny högpresterande processor eller Nvidia och ATI tillkännage nya grafikkort kan du vara säker att en ny Clevo anpassad gaming anteckningsboken snart kommer att tillkännages. MALIBAL var först med att förse oss med den senaste generationen P150HM och denna bärbara dator uppenbarligen erbjuder häpnadsväckande prestanda i nästan alla spel.

Tyvärr, som med alla anpassade spel bärbara datorer, är det extremt lätt att sluta med en häpnadsväckande prislapp också. Teamet på MALIBAL kan bygga en ganska imponerande P150HM för mindre än $ 1.500 ... men förvänta dig inte att utföra som vår $ 3.500 testrigg. De senaste Intel-processorerna och NVIDIA GPUs packa en häpnadsväckande mängd kraft i ett litet utrymme, men de billigare konfigurationer är förmodligen smartare val om du är villig att betala för "awesome" istället för "Heliga freaking $% @ #!"

Fördelar:

  • Extrem prestanda
  • Vacker skärm
  • Fingeravtryck-resistenta exteriör

Nackdelar:

  • Mid-range batteritid
  • Hemsk pekplatta yta
  • Dyrt konfigurerad


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar