måndag 19 december 2011

Toshiba Satellite P755-3DV20 omdöme: Affordable 3D Fun

Toshiba Satellite P755-3DV20 omdöme: Affordable 3D Fun
Jerry Jackson - 12/19/2011


Toshiba Satellite P755 är en del av P750-serien och är utformad för att skapa en balans mellan en budget 15-tums bärbar dator och en kraftfull multimedia dator. Är det möjligt att leverera en stor 3D-underhållning PC till ett överkomligt pris? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Bygg och Design
Det finns inte mycket att skilja utformningen av Satellite P755-3DV20 från andra Toshiba Satellite bärbara datorer ... på gott och ont. Hela maskinen är konstruerad av relativt tjocka plast med rundade kanter och hörn. Locket skärm och övre halvan av chassi använda glansiga plast som ingår i Toshiba "Fusion X2 Platinum" yta, i huvudsak en faux metall lack. Liksom de flesta Satellit bärbara datorer, de blanka ytorna fungerar som en magnet för fingeravtryck och damm så att din nya bärbara dator inte kommer att se ut rent särskilt länge. Även tangenterna är glänsande ... antagligen för att hjälpa CSI räkna ut vilka tangenter du trycker oftast.

Den bärbara datorn kommer också med en uppsättning av Nvidia 3D Vision glasögon så att du kan titta på 3D-filmer och stillbilder direkt på skärmen eller en 3D Vision-kompatibel HDTV via HDMI. Mer om det senare.

Bygga kvalitet P755 är någorlunda bra för en budget 15-tums bärbar dator, men denna modell kommer med välutrustade hårdvara och en dyrare prislapp. Medan den bärande chassistrukturen motstår vridning, de flesta av yttre plast visar synliga flex när du trycker ner på dem. Återigen, är det normalt för en budget laptop men bärbara datorer i $ 800 + prisklass ska kännas mer hållbara.

Skärmen har ett starkt stöd som förhindrar distorsion från att visas på skärmen när tryck appliceras på locket, men locket plast gör flex inåt när du trycker ner. Skärmen gångjärn ger tillräckligt motstånd även om vi märkte att gångjärnen och skärmenheten flyttas något från sida till sida om du trängs på skärmen.

Liksom Satellite L755 som vi tidigare granskats , är P755 enkel att uppgradera tack vare två åtkomstpaneler på botten av chassit. Du kan byta ut RAM-minnet eller hårddisken med liten ansträngning.

Hamnar och funktioner
I P755 finns ett rimligt antal portar för ett modernt multimediamaskin. Denna bärbara dator har en USB 3.0 Superspeed-port, tre extra USB 2.0-portar, HDMI och en minneskortläsare. Även en Expresscard-kortplats skulle ha varit ett välkommet tillskott, färre 15-tums bärbara datorer inkluderar dem i dag. Den optiska enheten i denna konfiguration av P755 är en Blu-ray-spelare och DVD-brännare som är, naturligtvis, även kompatibel med 3D Blu-ray-filmer. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Kortläsare, ljus status

Tillbaka: Batteri

Vänster: Kylning luftuttaget, VGA-ut, Ethernet, HDMI, 1x USB 3.0, 1x USB 2.0

Höger: mikrofon och hörlursuttag, 2x USB 2.0, Blu-ray/DVD enhet, växelström, Kensington-lås

Skärm och högtalare

Satellite P755: s 15,6-tums skärm ser ganska genomsnittliga vid första anblicken. Den blanka ytan hjälper till att leverera bra kontrast och färgmättnad, men också skapar reflexer / bländning från närliggande ljus eller starkt solljus. Den LED-bakgrundsbelysning är någorlunda ljust, det är verkligen bra nog för inomhusbruk, men inte riktigt tillräckligt ljust för att övermanna reflektioner från solen när du använder den bärbara datorn utomhus en solig dag. Displayen i vår recension prov har en något varmt eller röd / orange fördomar, men färgerna kan justeras i grafikdrivrutinen. Betraktningsvinklarna är smal som förväntas för en TN-typ panel som denna en; färger tvätta ut snabbt när de ses från ovan och visas inverterad när sett underifrån.


Det som gör 120Hz skärm på P755-3DV20 något mer tilltalande än en vanlig bärbar dator är införandet av ett Nvidia 3D Vision IR-sändare inbyggd i bildskärmsramen och ett par Nvidia 3D Vision aktiv shutter glasögon (laddningsbara med medföljande mini USB-kabel). Enkelt uttryckt på 3D-glasögonen kan klicka på en knapp (eller stationär genväg) och du tittar på 3D Blu-ray-filmer, visa 3D-bilder eller spela 3D-kompatibla spel.

Nvidia 3D Vision-systemet fungerar mycket bra när det gäller att leverera en kvalitet 3D-upplevelse. 3D-effekten skapas genom användning av skärmens 120Hz uppdateringsfrekvens och de Active Shutter 3D-glasögon som flimrar på och av dussintals gånger per sekund (snabbare än kan upptäckas med blotta ögat), som är synkroniserade med bildfrekvensen utgången från en film eller spel med hjälp av IR-sändare inbyggd i skärmkant. Den flimrande är i tid med den alternerande vänster / höger monitorutgång så att vänster och höger öga bara ser lämplig bilden, vilket skapar en illusion av 3D.

Även om 3D-effekten skapas av aktiva shutter glasögon är mer övertygande än vad du ser med anaglyph glasögon (de gamla röda och blå 3D-glasögon) aktiva shutter glasögon kan orsaka ansträngda ögon, huvudvärk, eller till och med beslag för vissa människor. Vid en uppdateringsfrekvens på 120 Hz flimmer som händer utanför området för vad ögat kan upptäcka, men dina ögon och hjärna bearbetar fortfarande flimmer av glasen som är varför Nvidia innehåller en ansvarsfriskrivning i rutan och de rekommenderar att man " Spela inte när du är dåsig, trött eller sjuk. " och "Använd inte GeForce 3D Vision för längre perioder."

På ett personligt plan, jag fick huvudvärk och ögontrötthet när jag använde Nvidia 3D-glasögon under mina vanliga receptbelagda glasögon i mer än en timme. Men efter att jag hade LASIK öga kirurgi i år märkte jag att jag slutade har problem med hjälp av 3D Vision glasögon under längre tidsperioder.

De två stereohögtalare ovanför tangentbordet ger högt och klart ljud och är mycket bättre än vad du får med de flesta bärbara högtalare. Det finns lite bas eftersom P755 inte har en inbyggd subwoofer, men frekvensområdet är fortfarande bra. Vi är glada att Toshiba sätter högtalarna på översta däck av chassit så att ljudet riktas uppåt och mot användaren ... de flesta tillverkare av bärbara datorer sätta högtalare i den nedre framkant av chassit som skapar dova ljud när den bärbara datorn används som en "bärbar dator."

Tangentbord och pekplatta
I P755 har en fin fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Till skillnad från de billigare L755-modellen, är detta tangentbord ett "Chiclet" eller ö-liknande tangentbord som har lagt till utrymmet mellan varje tangent för att undvika stavfel. Knapparna är helt platt och har en glansig yta som visar fingeravtryck, damm eller något annat på de knappar du spiller. Knapparna har en lätt vadderad känsla med lugn nyckelåtgärd men nedslag (avståndet mellan pressade och un-pressade lägen) är mycket grunt ... betyder feedback är inte bra för touch maskinskrivare. På en lycklig anteckning stöd under tangentbordet är mycket fast och det finns ingen flex under normalt skriva tryck.

I P755 har pekplattan är stor med en strukturerad yta som ger bra grepp för fingertopparna. De två pekplattknappar har en kromad yta som också förvandlas till en röra av fingeravtryck fläckar efter lätt användning. Knapparna är mycket högt och producera en "Ca-Chunk" ljud när man trycker på dem. Det finns också en LED-ljus bar som ligger ovanför styrplattan för att hjälpa dig hitta pekplattan i ett mörkt rum och en pekplatta på / av-knappen som finns direkt ovanför det för människor som vill använda en extern mus.

Denna översyn ingår som en del av vår 3D särskild rapport om DesktopRreview.com 3D

Vår Toshiba Satellite P755-3DV20 granskning enhet har följande konfiguration:

  • 15,6-tums glänsande LED 720p display (1366x768 upplösning, 120Hz 3D Ready)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M processor med dubbla kärnor (2,3 GHz, 2,9 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • NVIDIA GeForce GT 540M (3D Vision) 1GB GDDR3 diskreta grafikminne
  • 6GB DDR3-1333 RAM
  • 750GB 5400RPM Toshiba hårddisk (MK7575GSX)
  • 802.11b/g/n trådlöst nätverkskort (Atheros AR9002WB-1NG)
  • Bluetooth V3.0 + HS
  • Integrerad VGA-webbkamera
  • Blu-ray Disc ROM-och DVD Super kör med Labelflash
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 4200mAh, 48 Wh)
  • Vikt: 5,8 £.
  • Mått: 15.0 x 9.8 x 1.1/1.4 tum
  • MSRP: $ 1,199.99 ($ 890 gatupris)

Dessa specifikationer är anständigt för en 3D-utrustade bärbara priser under $ 900 men hårdvaran är lite svag om Toshiba räknar med den bärbara datorn för att sälja för sin fulla MSRP av $ 1,200. Den inkluderade 750 GB hårddisk är hyfsat snabb och ger gott om lagringsutrymme för filmer. Den 6 GB RAM-minne är bra men, som du ser i utförandet avsnittet nedan, Nvidia GeForce GT 540M-grafik kan vara lite underdimensionerad för den här bärbara datorn.

Prestanda och Benchmarks
Den P755 utförts tillräckligt i våra riktmärken. Om du letar efter en bra familj PC med 3D inbyggt då denna laptop kommer att leverera varorna. Med detta sagt, producerar P755-3DV20 blandade resultat när det kommer till 3D-spel. Nvidia GeForce GT 540M diskret grafikkort har mer än enouhg hästkrafter för att hantera 3D Blu-ray-uppspelning och gör bra med några äldre 3D-spel på låga inställningar, men moderna 3D-titlar som Batman Arkham City lider av hackig bildhastighet och är i huvudsak ospelbar . Som jämförelse, många människor kritiserar Dell XPS 15z för mindre-än-imponerande spelprestanda, men 3DMark poäng under visar att P755 inte komma i närheten av spelprestanda på XPS 15z.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder övergripande grafikprestanda i DirectX 11-spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den P755 gör ett bra jobb med värmehantering och förblir sval vid beröring även efter 2 timmar av att spela en 3D Blu-ray-film. Men om du försöker spela ett 3D-spel som Mafia II då området runt värme avgaserna blir mycket varm vid beröring efter så lite som 10 minuter. Kylfläkten stannar av för det mesta, men vänder i full gång när man spelar. Fläkten är stort sett helt tyst vid normal användning, men är tillräckligt högt för att höras över ett typiskt klassrum när fläkten är på full (igen, bara under spelets gång).

Batteritid
Den medföljande batteridrivna till P755 för bara tre och en halv timme (nästan identisk med Satellite L755) under vår standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balans effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder) . Denna mängd batteritid kan ha varit imponerande för några år sedan men det är knappt acceptabelt för en modern bärbar dator. Som vi sade i vår granskning av L755, de flesta av skulden för dålig batteritid faller på låg kapacitet 6-cells batteri som bara har en 4200mAh/48Wh betyg.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):


Vill du veta mer om tillståndet i 3D? Glöm inte att kolla in ytterligare granskning och artiklar i DesktopReview 's 3D särskild rapport 3D

Slutsats
Efter en tid med Satellite P755-3DV20 var jag kvar med blandade känslor om det här anteckningsblocket. Å ena sidan ger Toshiba en komplett 3D-underhållning för en blygsam pris (890 $ "gatupris" när detta skrivs). Å andra sidan, var Toshiba kunna göra denna 3D anteckningsbok överkomligt genom att använda samma chassi som används i billigare budget bärbara datorer och det är inte idealiskt för en dyrare multimedia-PC.

Den 3D-prestanda är också något av en blandad kompott. NVIDIA GeForce GT 540M-grafik ger knappt tillräckligt prestanda för äldre 3D-spel, vilket innebär den här bärbara datorn är egentligen bara avsedd för att titta på 3D-filmer på vägen eller när den är ansluten till din 3D HDTV.

När du faktor i dålig batteritid, svag byggkvalitet och svårigheter (eller fullständig oförmåga) att spela moderna 3D-spel som Batman Arkham City, du är kvar med en bärbar dator som är kul för att titta på 3D-filmer hemma, men är inte så praktiskt när resa och är inte lika imponerande om du är i seriös gaming.

Bottom line, om du letar efter en prisvärd 3D bärbar dator så är det. Bara inte förvänta sig fantastiska hållbarhet, prestanda eller batteritid.

Fördelar:

  • Nvidia 3D Vision skärm och glasögon
  • God allmän prestanda
  • Överkomligt pris för 3D

Nackdelar:

  • Inte tillräckligt med ström för seriös 3D-spel
  • Svagt batteri
  • Föga imponerande byggkvalitet i denna prisklass

3D

Vill du veta mer om tillståndet i 3D? Glöm inte att kolla in ytterligare artikel och recensioner i vårt 3D särskilda rapporten !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar