måndag 5 december 2011

Dell XPS 14z Review: En Elegant 14-tums bärbar dator

Dell XPS 14z Recension: En Elegant 14-tums bärbar dator
Charles P. Jefferies - 12/5/2011

Detta all metall bärbara sätter en 14-tums skärm i en 13,3-tums chassi och är fullmatad med den senaste tekniken, inklusive en bakgrundsbelyst tangentbord. Vi tar en närmare titt på detta imponerande alternativ till Apple MacBook Pro.

Bygg och Design
Designen och kvaliteten på XPS 14z var av största vikt för konstruktörerna. Liksom XPS 14z är större syskon med 15z, utseende påminner om en Apple MacBook Pro. Den skarp silver exteriör är solid aluminium och den mörkare färgade handlovsstöd är magnesiumlegering. Chassit botten är till stor del en bit av fräst aluminium som ger styrka, den här bärbara datorn känns fast som en klippa. Handledsstödet inte böja ens under hård press.

Jag kunde få ringar på vattnet för att visa på skärmen genom att trycka på på baksidan av locket trots aluminium uppbackning, vilket är en trolig olycka av locket är så tunn. Leden håller locket till chassit är stark och inte tillåter locket att wobbla drivet. Jag önskar plastgångjärnet täcker var ett stycke och inte tre, men, det är den enda delen av den bärbara datorn som inte synkroniseras med resten av designen.

XPS 14z var inte utformad med användaren uppgraderingsmöjligheter i åtanke, det finns inga användartillgängliga paneler på chassits botten. Detta är en besvikelse och en negativ bieffekt av att använda en i ett stycke aluminiumchassi stycket.

Hamnar och funktioner
XPS 14z packar en acceptabel mängd av input / output-portar, inklusive mini-Displayport, HDMI, USB 3.0, samt en fackmatad DVD-brännare. Jag skulle föredra att se en standardstorlek Display snarare än den miniversion som kräver en adapter. Det finns bara två USB-portar på hela anteckningsbok och bara en av dem är USB 3.0. Jag gillar dock hur de flesta av portarna på baksidan av den bärbara datorn, alltför ofta bärbara designers kluster dem på sidorna och hindrar att använda en extern mus (speciellt vänsterhänta).


Front: ingenting

Back: Kensington-lås, AC, mini-Displayport, HDMI, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, Ethernet, kyla ventilationsgallret

Vänster: Kylning luftuttaget, mikrofon och hörlursuttag, 7-i-1-kortläsare

Höger: Indikator för batteristatus, fackmatad DVD-brännare

Skärm och högtalare
Dell gjorde något med XPS 14z jag skulle vilja se fler bärbara leverantörer gör - använd en 13,3 "chassi för att hysa en 14" skärm. Displayen är inte gränslöst trots att skärmkant är ganska tunn, det är säkert mycket mer attraktiv ut än en vanlig 14 "notebook med en tjock skärmkant.


Som sagt XPS 14z tyvärr hyser en run-of-the-mill skärmen, mycket bättre kvalitet krävs en premie anteckningsbok. Dess 720p upplösning (1366x768 pixlar) är för låg, jag förväntar mig att se på minst 900p (1600x900) på en bärbar dator här dyra. Högre upplösning skärmar är bättre eftersom mer data kan visas på skärmen samtidigt. Bildkvaliteten på skärmen är föga imponerande och inte bättre än $ 500 bärbara datorer budget. Standardinställningar göra displayen ser tvättas ut och kall. Dessutom den glansiga ytan på skärmen har en hel del reflektioner och är svårt att rengöra. De fattiga display är den översta frågan med XPS 14z, det skulle inte vara så stor för en con om en bättre skärm erbjöds, tyvärr detta är det enda alternativet.

XPS 14z två stereohögtalare är placerade på vardera sidan av tangentbordet. De får förvånansvärt högt och har minimal distorsion även vid maximal volym. Det finns en touch av bas men ljudet är fortfarande ganska burkigt. Dessa är hörbart bättre jämfört med "vanliga" bärbara högtalare.

Tangentbord och pekplatta
XPS 14z har ett elegant utseende Chiclet tangentbord. Den har vita LED-bakgrundsbelysning som är funktionell och ser bra på natten. Jag gillar hur tangentbordet är inbyggd i chassit ytan istället för att vara en separat del som skulle ha varit den billiga vägen ut hade Dell ville sänka kostnaderna.

Tangentbordet uppvisar ingen flex när du skriver och är relativt tyst, men det är där berömmet slutar. Den taktil återkoppling - eller brist på sådan - lämnar mycket övrigt att önska. Det räcker inte att känna när du trycker tangenter, ibland jag hade problem att skriva snabbt eftersom mina fingrar helt enkelt inte visste när nycklar gjordes trycks. Den platta nyckeln yta kan också göra det svårt att röra typ, en konkav form är föredragen.

Slutligen finns det layout, det finns ingen särskild hem, slut, PgUp eller PgDn vilket är en besvikelse. De som redigerar text på daglig basis kommer sannolikt att sakna dessa knappar som jag gjorde. I en liknande anteckning finns det inga dedikerade mediakontrollknappar för volym och mute, jag finner detta märkligt med tanke på XPS 14z multimediafokus.

På baksidan den stora Synaptics pekplatta är fantastiskt. Det är överdimensionerad för en 14-tums bärbar dator och lätt att spåra på tack vare sin släta bländskydd yta. De två pekplattknappar har gott om återkoppling och är tack och lov tyst.

Vår Dell XPS 14z översyn enhet har följande konfiguration:

  • 14,0-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2430M processor med dubbla kärnor (2,4 GHz, upp till 3,0 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM67 chipset
  • Nvidia GeForce GT 520M grafikkort med 1 GB dedikerat videominne
  • Grafik omkopplingsbar automatiskt integrerade Intel HD-grafik via Nvidia Optimus-teknik
  • 8GB DDR3-1333 RAM (2x4GB;. Max stöds)
  • 750GB 7200RPM Western Digital-hårddisk (WD7500BPKT)
  • Intel Centrino Advanced-N 6230 trådlöst nätverkskort (802.11n)
  • Inbyggd Bluetooth 3.0 + EDR-
  • Inbyggd 1,3 MP webbkamera med dubbla mikrofoner
  • DVD-brännare (HL-DT-ST DVD +-RW GS30N)
  • 1 års garanti
  • 8-cellsbatteri (58Wh)
  • Vikt: £ 4,36.
  • Mått: 13.9 x 9.21 x 0.9 tum
  • Pris: $ 1,099.99

Denna inställning är rimligt för priset. Jag skulle föredra att se en längre bas garantitid och en högre skärmupplösning (minst två år och en 1600x900 upplösning), budget bärbara datorer är mindre än halva priset på detta 14z erbjuda vad som ingår i vår enhet.

Den 14z finns i två andra konfigurationer, för $ 1,299.99 processorn blir stötte till en något snabbare Core i7-2640M processor och $ 1,599.99 konfigurationen lägger en 256GB SSD i mixen. Konfigurationen vi granskar i dag är definitivt det bästa värdet.

Prestanda och Benchmarks
XPS 14z producerade fasta benchmark siffror och kan hantera dagliga arbetsuppgifter med lätthet. Det är även kapabel att vissa 3D-spel tack vare den särskilda Nvidia GT 520M grafikkort. Titta mot Alienware M14x om du är intresserad av en mer spelinriktad anteckningsbok.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
XPS 14z har en enda fläkt som blåser varm luft på baksidan vänster sida av chassit. Fläkten stannar upp när de utför simpla uppgifter som att surfa på Internet. Under hela benchmark belastning jag kan definitivt säga att fläkten var på, det är högt och har en liten gnällande som kan höras över ett rum. Fläkten Dell används har troligen en liten diameter, vilket betyder att den måste snurra med hög hastighet för att driva stora volymer luft. Det är högre än det borde vara som ett resultat.

Batteritid
Jag mätte ett utmärkt sju timmar och 15 minuters batteritid från XPS 14z under våra standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlöst på och uppdatera en webbsida varje minut). Detta är bra även av ultraportabla bärbara standarder. Batteritiden är definitivt en av XPS 14z starka punkter.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
XPS 14z försöker hårt för att imponera och är ytterst besviken på några viktiga områden. Skärmen är den största frågan, en premie bärbar dator bör komma med en premie skärm. Dess livlös 720p panel är inte annorlunda än de som finns i budget bärbara datorer och en uppgradering erbjuds inte. Nästa är tangentbordet som behöver bättre taktil feedback, skrivkänsla är bortkopplad. Fortsatt fläkten ska vara tystare under full belastning, det kan höras över rummet. Slutligen finns det en brist på USB-portar och inget standardiserat sätt för användare att uppgradera komponenter som hårddisk.

Positivt designen ser bra ut (även om det är MacBook Pro-liknande) och den övergripande kvaliteten är utmärkt, metallen mals perfekt. Högtalarna är respektabel och överdimensionerade Synaptics pekplatta är ett nöje att använda. Sist men inte minst har en fantastisk 7 + timmars batteritid.

Totalt är vi hårt pressade att rekommendera XPS 14z om inte ett bättre alternativ skärm blir tillgänglig eller den bärbara datorn faller under $ 1,000 varumärket.

Fördelar:

  • Elegant design
  • Bra byggkvalitet
  • 7 + timmars batteritid

Nackdelar:

  • Dålig bildkvalitet
  • Återkoppling Tangentbord kunde vara bättre
  • Inte uppgradera vänliga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar