måndag 19 december 2011

Toshiba Satellite P755-3DV20 omdöme: Affordable 3D Fun

Toshiba Satellite P755-3DV20 omdöme: Affordable 3D Fun
av Jerry Jackson - 2011/12/19

Toshiba Satellite P755 är en del av P750-serien och är utformad för att göra en avvägning mellan en budget 15-tums bärbar dator och en kraftfull multimedia-PC. Är det möjligt att leverera en stor 3D-underhållning PC till ett överkomligt pris? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Bygg och Design
Det finns lite att skilja utformningen av Satellite P755-3DV20 från andra Toshiba Satellite bärbara datorer ... på gott och ont. Hela maskinen är konstruerad av relativt tjocka plast med rundade kanter och hörn. Skärmen lock och övre halvan av chassit använder blanka plast som ingår i Toshiba "Fusion X2 Platinum" finish, i huvudsak en faux metall lack. Liksom de flesta Satellit bärbara datorer, de blanka ytorna fungerar som en magnet för fingeravtryck och damm så att din nya bärbara dator inte kommer att se ren särskilt länge. Även tangenterna är blanka ... förmodligen för att hjälpa CSI räkna ut vilka tangenter du trycker oftast.

Den bärbara datorn levereras också med en uppsättning av NVIDIA 3D Vision glasögon så att du kan titta på 3D-filmer och stillbilder direkt på skärmen eller en 3D Vision kompatibel HDTV via HDMI. Mer om det senare.

Bygga kvalitet P755 är tämligen bra för en budget 15-tums bärbar dator, men denna modell kommer med välutrustade hårdvara och en dyrare prislapp. Medan den bärande chassi struktur motstår vridning, de flesta av yttre plast synligt flex när du trycker ner på dem. Återigen är det normalt för en budget bärbar dator, men bärbara datorer i $ 800 + prisklass ska känna mer hållbara.

Displayen har en stark uppbackning som förhindrar snedvridning från att visas på skärmen när tryck appliceras på locket, men locket plast Böj inåt när du trycker ner. Skärmen gångjärn uppvisa tillräcklig beständighet även om vi märkte att gångjärnen och silenheten flyttas något från sida till sida om du trängas på skärmen.

Liksom Satellite L755 som vi tidigare omdömet är P755 lätt att uppgradera tack vare två åtkomstpanelerna på botten av chassit. Du kan byta ut RAM eller hårddisken med liten ansträngning.

Hamnar och funktioner
I P755 finns ett rimligt antal portar för en modern multimedia maskin. Denna notebook har en enda USB 3,0 SuperSpeed-port, tre extra USB 2,0-portar, HDMI och en minneskortläsare. Även en ExpressCard-kortplats skulle ha varit ett välkommet tillskott, färre 15-tums bärbara datorer med dem i dag. Den optiska enheten i konfigurationen av P755 är en Blu-ray-spelare och DVD-brännare som är naturligtvis även kompatibel med 3D Blu-ray-filmer. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Framsida: Kortläsare, statuslampor

Tillbaka: Batteri

Vänster: Kylning utblåsventilen, VGA-ut, Ethernet, HDMI, 1x USB 3,0, 1x USB 2,0

Höger: Mikrofon och hörlursuttag, 2x USB 2,0, Blu-ray/DVD enhet, växelström, Kensington-lås

Skärm och högtalare
Satellite P755: s 15,6-tums skärm ser ganska genomsnittliga vid första anblicken. Den blanka ytan hjälper till att leverera bra kontrast och färgmättnad, men också skapar reflexer / bländning från närliggande lampor eller starkt solljus. LED-bakgrundsbelysning är rimligt ljus, det är verkligen bra nog för inomhusbruk men inte riktigt stark nog att övermanna reflektioner från solen när du använder den bärbara datorn utomhus på en ljus dag. Displayen i vår granskning prov har en något varm eller röd / orange partiskhet, men färgerna kan justeras i den grafiska drivrutinen. Betraktningsvinklarna är smal som förväntat för en TN-typ panel som denna, färger tvätta snabbt sedd från ovan och visas inverterad sett underifrån.


Det som gör 120Hz skärm på P755-3DV20 något mer tilltalande än en vanlig bärbar dator är införandet av ett Nvidia 3D Vision IR-sändare inbyggda i bildskärmsinfattningen och ett par NVIDIA 3D Vision aktiv shutter glasögon (uppladdningsbart med medföljande mini-USB-kabel). Enkelt uttryckt på 3D-glasögonen, klicka på en knapp (eller skrivbordet genvägsikonen) och du kan titta på 3D Blu-ray-filmer, titta på 3D bilder eller spela 3D-kompatibla spel.

Nvidia 3D Vision-systemet fungerar mycket bra när det gäller att leverera en kvalitet 3D-upplevelse. 3D-effekten skapas genom användning av skärmens 120Hz uppdateringsfrekvens och de aktiva shutter 3D-glasögon som flimmer på och av dussintals gånger per sekund (snabbare än kan upptäckas med blotta ögat), som är synkroniserade med bildfrekvensen ut från en film eller spel med IR-sändaren är inbyggd i skärmen bezel. Den flimmer är i takt med omväxlande höger / vänster monitorutgång så att vänster och höger öga endast ser lämplig bild, vilket skapar en illusion av 3D.

Även om 3D-effekten som skapas av Active Shutter-glasögon är mer övertygande än vad du ser med anaglyph glasögon (de gamla röda och blå 3D-glasögon) Active Shutter-glasögon kan orsaka ansträngda ögon, huvudvärk, eller till och med anfall för vissa människor. Vid en uppdateringsfrekvens på 120 Hz för flimmer som händer utanför intervallet för vad ögat kan upptäcka, men dina ögon och hjärna bearbetar fortfarande flimmer av glasen varför Nvidia har en ansvarsfriskrivning i rutan och de rekommenderar att du " Spela inte när du är sömnig, trött eller sjuk. " och "Använd inte GeForce 3D Vision för längre perioder."

På ett personligt plan, jag får huvudvärk och trötthet i ögonen när jag använde Nvidia 3D-glasögon över mina vanliga glasögon recept öga för mer än en timme. Men efter att jag hade LASIK öga kirurgi i år märkte jag att jag slutade har problem med 3D Vision glasögon för längre perioder.

De två stereohögtalare ovanför tangentbordet ger högt och klart ljud och är mycket bättre än vad du får med de flesta bärbara högtalare. Det finns lite bas eftersom P755 inte har en inbyggd subwoofer, men frekvensområdet är fortfarande bra. Vi är glada att Toshiba sätter högtalarna på översta däck i chassit så att ljudet riktas uppåt och mot användaren ... flesta tillverkare av bärbara datorer sätter högtalarna i botten framkant av chassit vilket skapar dova ljud när den bärbara datorn används som en "laptop".

Tangentbord och pekplatta
Den P755 har en trevlig fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Till skillnad från billigare L755-modellen, är detta tangentbord ett "Chiclet" eller ö-liknande tangentbord som har lagt utrymme mellan varje tangent för att förhindra skrivfel. Nycklarna är helt platt och har en glansig yta som visar fingeravtryck, damm eller något annat du spiller på tangenterna. Tangenterna har en ljus vadderat känsla med lugn nyckelåtgärd men viktig resa (avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen) är mycket grunt ... betyder feedback är inte bra för touch maskinskrivare. På en lycklig anteckning stöd under tangentbordet är mycket fast och det finns ingen flex under normalt skriva tryck.

Den P755 är pekplattan är stora med en strukturerad yta som ger bra grepp för fingertopparna. De två pekplattknapparna har en kromad yta som också förvandlas till en enda röra av fingeravtryck fläckar efter lätt användning. Knapparna är mycket högt och producera en "Ca-Chunk" ljud när du trycker på dem. Det finns också en LED-ljus bar som ligger ovanför pekplattan för att hjälpa dig hitta pekplattan i ett mörkt rum och en pekplatta på / av-knapp placerad direkt ovanför det för människor som vill använda en extern mus.

Vår Toshiba Satellite P755-3DV20 översyn enheten har följande konfiguration:

  • 15,6-tums glänsande LED 720p display (1366x768 upplösning, 120Hz 3D Ready)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M dual-core processor (2,3 GHz, 2.9GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • NVIDIA GeForce GT 540M (3D Vision) 1GB GDDR3 diskret grafikminne
  • 6GB DDR3-1333 RAM
  • 750GB 5400RPM Toshiba hårddisk (MK7575GSX)
  • 802.11b/g/n trådlös nätverksadapter (Atheros AR9002WB-1NG)
  • Bluetooth V3.0 + HS
  • Inbyggd VGA-webbkamera
  • Blu-ray Disc ROM-och DVD-SuperMulti enhet med Labelflash
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 4200mAh, 48 Wh)
  • Vikt: 5,8 £.
  • Mått: 15,0 x 9,8 x 1.1/1.4 inches
  • MSRP: $ 1,199.99 ($ 890 street pris)

Dessa specifikationer är anständigt för en 3D-utrustad bärbar dator priser under $ 900, men hårdvaran är lite svag om Toshiba räknar den bärbara datorn för att sälja för full MSRP av $ 1.200. Den medföljande 750 GB hårddisk är någorlunda snabbt och ger gott om utrymme för filmer. De 6 GB RAM är bra, men som du ser i utförandet nedan kan NVIDIA GeForce GT 540M-grafik vara lite underpowered för den här bärbara datorn.

Prestanda och Benchmarks
Den P755 utförts tillräckligt i våra riktmärken. Om du letar efter en bra familj dator med 3D inbyggd så denna laptop kommer att leverera varorna. Som sagt, producerar P755-3DV20 blandade resultat när det kommer till 3D-spel. Nvidia GeForce GT 540M diskreta grafikkort har mer än enouhg hästkrafter för att hantera 3D Blu-ray-uppspelning och gör bra med några äldre 3D-spel på låga inställningar, men moderna 3D-titlar som Batman Arkham City lider krabb bildhastighet och är i huvudsak ospelbar . Som jämförelse är det många som kritiserar de Dell XPS 15z för mindre än imponerande spelprestanda, men 3DMark poäng nedan visar att P755 inte kommer i närheten av spelprestanda av XPS 15z.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 mäter totalt grafikprestanda i DirectX 11 spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den P755 gör ett bra jobb med värme ledning och förblir sval vid beröring även efter 2 timmars spel en 3D Blu-ray-film. Men om du försöker spela ett 3D-spel som Mafia II då området runt värme avgaserna blir mycket varm vid beröring efter så lite som 10 minuter. Kylfläkten stannar utanför för det mesta, men slår på fullständig blast när man spelar. Fläkten är stort sett helt tyst vid normal användning, men är högt nog att höras över en typisk klassrum när fläkten är på full (igen, bara under spelets gång).

Batterilivslängd
Den medföljande batteridriven det P755 för bara tre och en halv timme (nästan identisk med Satellite L755) under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanskraft profil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund) . Denna mängd batteriets driftstid kan ha varit imponerande för några år sedan men det är knappt godtagbart för en modern bärbar dator. Som vi sade i vår granskning av L755 faller det mesta av skulden för dålig batteritid på låg kapacitet 6-cells batteri som har bara en 4200mAh/48Wh betyg.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Efter att ha tillbringat lite tid med Satellite P755-3DV20 jag var kvar med blandade känslor inför denna bärbara dator. Å ena sidan ger Toshiba en komplett 3D-underhållning upplevelse för en blygsam pris ($ 890 "street pris" när detta skrivs). Å andra sidan var Toshiba kunna göra detta 3D bärbara prisvärda genom att använda samma chassi som används i billigare budget bärbara datorer och det är inte idealiskt för en dyrare multimedia-PC.

Den 3D-prestanda är också något av en mixed bag. NVIDIA GeForce GT 540M-grafik ger knappt tillräckligt prestanda för äldre 3D-spel vilket innebär den här bärbara datorn är egentligen endast avsedd för att titta på 3D-filmer på vägen eller när den är ansluten till din 3D HDTV.

När du faktor i dålig batteritid, svag byggkvalitet och svårigheter (eller fullständig oförmåga) att spela moderna 3D-spel som Batman Arkham City, är du kvar med en bärbar dator som är kul för att titta på 3D-filmer hemma men är inte lika bekväm när resa och är inte lika imponerande om du är i allvarlig spel.

Bottom line, om du letar efter en prisvärd 3D laptop så är det. Bara inte förväntar fantastiskt hållbarhet, prestanda eller batteritid.

Fördelar:

  • NVIDIA 3D Vision skärm och glasögon
  • God allmän prestanda
  • Överkomligt pris för 3D

Nackdelar:

  • Inte tillräckligt med ström för allvarliga 3D-spel
  • Svagt batteritid
  • Föga imponerande byggkvalitet i denna prisklass


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar