fredag 9 december 2011

Compaq Mini Netbook med Verizon 4G LTE granskning: En bra affär?

Compaq Mini Netbook med Verizon 4G LTE granskning: En bra affär?
Charles P. Jefferies - 12/9/2011

Denna 10-tums netbook funktioner inbyggda Verizon 4G LTE trådlöst och är endast tillgänglig från Verizon för $ 149,99 med ett två-års kontrakt. Vår granskning ser på netbook själv och Verizon trådlösa nätverk för att hjälpa dig ta reda på om detta är en bra affär för din budget.

Bygg och Design
Compaq Mini har en anspråkslös svart plast exteriör. Den antireflex chassi är trevligt men glansig lock skärmen blir fingeravtryck upp omedelbart och ser orena. Det finns mycket att säga om den övergripande designen, det är utilitaristisk med några extrafunktioner och liknande till designen av HP Mini raden av netbooks.

Den netbook känns relativt stabil och är lätt att bära med sig tack vare sin vikt på £ 3,1 och tar liten plats. Det ska stå emot påfrestningarna i det dagliga resor under förutsättning att den inte kastas runt, jag rekommenderar ett skyddshylsa eller påse även om det är frestande att kasta en så liten bärbar dator i en ryggsäck eller handväska.

Compaq Mini var inte avsedd att uppgraderas, det finns inga användartillgängliga paneler på undersidan av chassit. Batteriet är den enda komponent som kan tas bort och bytas lätt.

Hamnar och funktioner
Denna netbook har ett respektabelt antal portar, inklusive tre USB 2.0-portar och en mediekortläsare. Den har en VGA-port för anslutning till projektorer men saknar HDMI och Displayport. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Inget

Tillbaka: Batteri

Vänster: växelström, VGA-ut, kyla ventilationsgallret, hårddiskstatus ljus, USB 2.0-port, hörlurar / mikrofon combo jack

Höger: mediekortläsare, på / av-knapp, 2x USB 2.0-portar, Kensington-lås

Tangentbord och pekplatta
Denna netbook inkluderar en 90% fullstort tangentbord. Det är utmärkt. Det känns rock solid och har gott om taktil återkoppling, det här tangentbordet är bättre än alla de som finns på de nya Ultrabook klass datorer vi har testat (för ASUS Zenbook och Toshiba Portege Z835 ). Det finns ingen bakgrundsbelysning. Detta tangentbord mer än tillräckligt för tillfällig användning.

Pekplattan är liten men funktionell. Den bländskydd ytan är lätt att spåra den. Pekplattan knapparna kan vara lite lugnare men erbjuder bra feedback.

Skärm och högtalare
Den 10-tums skärm är liten och bara genomsnittet i bildkvalitet. Upplösningen 1024x600 skärmen är alldeles för låg för att användas under längre perioder, för mycket rullning krävs webbsidor och använda två fönster sida vid sida är omöjligt. Skärmen har en del positiva aspekter såsom dess praktiska antireflexbeläggning (detta innebär att inga reflektioner i väl upplysta områden).


De två stereohögtalare placerade under handledsstödet är bättre än väntat men får inte särskilt högt. De är tillfredsställande för casual lyssna.

Vår Compaq Mini CQ10-688nr Netbook har följande specifikationer:

  • 10,1-tums antireflexbehandlad bildskärm (1024x600 upplösning)
  • Windows 7 Starter Edition
  • Intel Atom N455 single-core processor (1.66GHz, 512KB cache, 6,5 W TDP)
  • Integrerad Intel GMA 3150-grafik
  • 1 GB DDR2 RAM (1x 1GB;. 2GB max stöds)
  • 250GB 7200RPM Seagate hårddisk (ST250LT007)
  • 802.11n trådlöst nätverkskort (Broadcom 4313)
  • Inbyggd Verizon Wireless 4G LTE mobilt bredband
  • Ingen integrerad Bluetooth
  • Integrerad VGA-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1 års garanti
  • 6-cells Li-Ion batteri (10.8V, 4910mAh)
  • Vikt: 3,1 kg.
  • Mått: 10.55 x 7.54 x 0.90 ~ 1.26 tum
  • Pris: $ 619,99 Detaljhandel, $ 449,99 w / 2-års kontrakt - $ 300 promo rabatt = $ 149,99 slutliga priset

Dessa är mer eller mindre samma specifikationer netbooks har kommit med i flera år. Starter utgåvan av Windows 7 är särskilt nedslående, tillverkare endast använda den för att raka några dollar av den nedersta raden. Begränsningar i Starter Edition inkluderar en oförmåga att ändra skrivbordsbakgrunden och brist på flera bildskärmar. Den andra frågan med specifikationerna är den låga skärmupplösningen som jag ovan.

Prestanda och Benchmarks
Det övergripande lyhördhet denna netbook för daglig användning är skrattretande, det märks eftersläpning även när du öppnar Utforskaren och skriva i Microsoft Word. YouTube-videor är hackig. Den enkelkärniga Intel Atom-processor är helt enkelt inte klarar av att följa med arbetsbelastningar som ställs på den. En ynka 1 GB RAM hjälper inte frågor, 2GB skulle vara att föredra. Den medföljande 250GB 7200RPM hårddisk faktiskt har imponerande prestanda, det är en 7mm tunn modell med en enda tallrik. Det är inte tillräckligt för att kompensera för den totala bristen på annat håll, dock.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Mobilt bredband Performance
Den netbook i sig är inte den största artist, hur är Verizon Wireless nya 4G LTE-nätverk? Jag körde en bandbredd test med SpeedTest.net:

Den Verizon 4G LTE trådlösa anslutningen är ännu snabbare än mitt hem kabel Internetanslutning. Jag upplevde starka kopplingar nästan överallt jag gick, även inne i byggnader. Känsligheten är utmärkt. Med ett nätverk här snabbt kommer det att vara lätt att äta genom den relativt lilla mängd bandbredd som erbjuds i Verizons månatliga planer (mer om detta i slutsatsen).

Värme och buller
Den netbook själv sällan blir mer än ljummen under alla användningsförhållanden. Dess enda fläkt är dock alltid på och hörs i ett tyst rum. Det kan och bör vara tystare, lyckligtvis den inte har en gnäll så det är inte irriterande.

Batteritid
Jag mätte 6 timmar, 50 minuter batteritid under våra standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, Verizon WWAN aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är den typ av tid vi förväntar oss av en netbook.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Compaq Mini är som andra netbooks vi recenserade: en lämplig reskamrat men inte tillräckligt allvarliga för att användas som primär maskin. Den låga skärmupplösningen hämmar användbarhet och samlade resultat är fasansfull, den kämpar även med grundläggande uppgifter som Microsoft Office. Det finns vissa positiva aspekter: den anti-glare skärmbeläggning, bra tangentbord och pekplatta, och nästan sju timmars batteritid. Det verkliga skälet för att få denna netbook är dock den inbyggda Verizon 4G LTE-nätverk, vilket är blixtrande snabb. Det är en aspekt av denna maskin kan jag inte fel.

Det är ytterst svårt att rekommendera denna netbook med tanke på de begränsningar i hårdvaran - och det är innan vi tar priset i beaktande. Verizon kan ha ett snabbt nätverk, men det är inte det billigaste trådlösa leverantör, $ 80/month för 10 GB av data och en krävs två-års kontrakt för att få $ 149,99 intro pris på denna netbook, som omvandlas till $ 2070 plus skatter (vilket skulle vara ytterligare några hundra) i slutet av två år.

Det krävs en speciell uppsättning av förutsättningar för att göra en sådan investering attraktiv och även då jag kan inte tänka mig alltför många människor är nöjda med denna netbook för någon tid.

Fördelar:

  • Snabb Internet via Verizon 4G LTE
  • ~ 7 timmars batteritid
  • Stort tangentbord och pekplatta

Nackdelar:

  • Awful prestanda
  • Skärmupplösning för låg
  • Windows 7 Starter Edition
  • Dyra månadsavgifter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar