fredag 9 december 2011

Compaq Mini Netbook med Verizon 4G LTE omdöme: A Good Deal?

Compaq Mini Netbook med Verizon 4G LTE omdöme: A Good Deal?
av Charles P. Jefferies - 2011/12/09

Denna 10-tums netbook funktioner inbyggda Verizon 4G LTE trådlösa och finns endast från Verizon för $ 149,99 med en två-års kontrakt. Vår granskning ser på netbook själv och Verizon trådlösa nätverk för att hjälpa dig ta reda på om det är en bra affär för din budget.

Bygg och Design
Compaq Mini har en anspråkslös svart plast exteriör. Den bländskydd chassit är trevligt men den glansiga skärmen locket blir fingeravtryck omedelbart och ser orena. Det finns mycket att säga om designen totalt, det är utilitaristisk utan extra och liknande till utformningen av HP Mini raden av netbooks.

Den netbook känns relativt fast och är lätt att bära med sig tack vare sin vikt på £ 3,1 och små fotavtryck. Den bör stå upp till de påfrestningar som daglig resa förutsatt att det inte är kastas runt, jag rekommenderar en skyddande hylsa eller påse även om det är frestande att kasta en så liten bärbar dator i en ryggsäck eller handväska.

Compaq Mini var inte avsedd att uppgraderas, det finns inga tillgängliga paneler på undersidan av chassit. Batteriet är den enda komponent som kan tas bort och ersättas enkelt.

Hamnar och funktioner
Denna netbook har en respektabel antal portar, inklusive tre USB 2.0-portar och en mediekortläsare. Den har en VGA-port för anslutning till projektorer men saknar HDMI och DisplayPort. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Framst: Inget

Tillbaka: Batteri

Vänster: AC, VGA-ut, kylning utblåsventilen, hårddisk statuslampan, USB 2,0-port, hörlurar / mikrofon combo jack

Höger: mediekortläsaren on / off, 2x USB 2.0-portar, Kensingtonlås

Tangentbord och pekplatta
Denna netbook har en 90% fullstort tangentbord. Det är utmärkt. Det känns bergfast och har gott om taktil feedback, här tangentbordet är bättre än alla de som finns på de nya datorerna Ultrabook klass vi har testat (den ASUS Zenbook och Toshiba Portege Z835 ). Det finns ingen bakgrundsbelysning. Denna klaviatur mer än tillräcklig för tillfällig användning.

Pekplattan är liten men funktionella. Den anti-glare ytan är lätt att spåra den. Med pekplattknapparna kan vara lite tystare men erbjuder bra feedback.

Skärm och högtalare
Den 10-tums skärm är liten och bara genomsnittet i bildkvalitet. Den 1024x600 skärmupplösning är alldeles för låg för att använda under längre perioder, för mycket rullning behövs i webbsidor och använda två fönster sida vid sida handlar om omöjlig. Skärmen har en del positiva aspekter som dess praktiska antireflexbeläggning (detta innebär att inga reflektioner i väl upplysta områden).


De två stereohögtalare placerade under handledsstödet är bättre än väntat men inte får särskilt högt. De är tillfredsställande för casual lyssnande.

Vår Compaq Mini CQ10-688nr Netbook har följande specifikationer:

  • 10,1-tums bländskydd skärm (1024x600 upplösning)
  • Windows 7 Starter Edition
  • Intel Atom N455 single-core processor (1.66GHz, 512KB cache, 6.5W TDP)
  • Integrerad Intel GMA 3150-grafik
  • 1GB DDR2 RAM (1x 1GB,. 2GB max antal som stöds)
  • 250GB 7200RPM Seagate hårddisk (ST250LT007)
  • 802.11n trådlös nätverksadapter (Broadcom 4313)
  • Inbyggd Verizon Wireless 4G LTE mobilt bredband
  • Ingen integrerad Bluetooth
  • Inbyggd VGA-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1-års garanti
  • 6-cells Li-Ion batteri (10.8V, 4910mAh)
  • Vikt: 3,1 £.
  • Mått: 10,55 x 7,54 x 0,90 ~ 1,26 inches
  • Pris: $ 619,99 Detaljhandel, $ 449,99 w / 2-års kontrakt - $ 300 promo rabatt = $ 149,99 slutliga priset

Dessa är mer eller mindre samma specifikationer netbooks har kommit med i år. Starter utgåva av Windows 7 är särskilt nedslående, tillverkare bara använda den för att raka några dollar från den nedersta raden. Begränsningar i Starter Edition inkluderar en oförmåga att ändra skrivbordsbakgrunden och brist på flera bildskärmar. Den andra frågan med de specifikationer är den låga upplösningen som jag i detalj ovan.

Prestanda och Benchmarks
Den totala lyhördhet denna netbook för daglig användning är skrattretande, det märks eftersläpning även när du öppnar Utforskaren i Windows och skriva i Microsoft Word. YouTube-videor är hackig. Den enkelkärniga Intel Atom-processor är helt enkelt inte kan hålla jämna steg med arbetsbördan ställs på den. En ynka 1 GB RAM hjälper inte frågor, 2GB skulle vara att föredra. Den medföljande 250GB 7200RPM hårddisk har faktiskt imponerande prestanda, det är en 7mm tunn modell med en enda platta. Det är inte tillräckligt för att kompensera för den totala avsaknaden av prestanda på andra håll, dock.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Mobilt bredband prestanda
Den netbook i sig är inte den största artist, hur är Verizon Wireless nya 4G LTE-nät? Jag körde en bandbredd test med SpeedTest.net:

Den Verizon 4G LTE trådlös anslutning är ännu snabbare än mitt hem kabel Internet-anslutning. Jag upplevde starka kopplingar nästan överallt jag gick, även inne i byggnader. Den lyhördhet är utmärkt. Med ett nätverk denna snabbt kommer det att vara lätt att äta genom den relativt lilla mängd bandbredd som erbjuds i Verizon månatliga planer (mer om detta i slutsatsen).

Värme och buller
Den netbook själv får sällan mer än ljummet under alla användningsförhållanden. Dess enda fläkt är dock alltid på och hörs i ett tyst rum. Det kan och bör vara tystare, lyckligtvis inte har en gnälla så det är inte irriterande.

Batterilivslängd
Jag mätte 6 timmar, 50 minuter batteritid under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, Verizon WWAN aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är den typ av tid som vi förväntar oss av en netbook.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Compaq Mini är som andra netbooks vi har granskat: en lämplig reskamrat, men inte tillräckligt allvarliga för att användas som en primär maskin. Den låg upplösning Skärmen hindrar användbarhet och prestanda är fruktansvärda, det kämpar även med grundläggande uppgifter som Microsoft Office. Det finns vissa positiva aspekter: anti-glare skärm beläggning, stor tangentbord och pekplatta, och nästan sju timmars batteritid. Det verkliga skälet för att få denna netbook är dock den inbyggda Verizon 4G LTE-nät, som blixtrande snabb. Det är en aspekt av denna maskin kan jag inte fel.

Det är ytterst svårt att rekommendera denna netbook med tanke på begränsningarna i hårdvaran - och det är innan vi tar priset i beaktande. Verizon kan ha ett snabbt nätverk, men det är inte det billigaste trådlösa leverantören, $ 80/month för 10 GB data och en nödvändig tvåårskontrakt för att få $ 149,99 intro pris på denna netbook, vilket innebär $ 2070 plus skatter (vilket skulle vara en annan få hundra) i slutet av två år.

Det tar en speciell uppsättning villkor att göra en sådan investering attraktiv och även då jag inte kan föreställa mig alltför många människor att vara nöjd med denna netbook för någon tid.

Fördelar:

  • Snabb Internet via Verizon 4G LTE
  • ~ 7 timmars batteritid
  • Stor tangentbord och pekplatta

Nackdelar:

  • Hemska prestanda
  • Skärmupplösning för låg
  • Windows 7 Starter Edition
  • Dyra månadsavgifter


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar