måndag 5 december 2011

Dell Latitude E6320 Recension: stark och kapabel

Dell Latitude E6320 Recension: stark och kapabel
av Amber Riippa - 2011/12/05

Dell Latitude E6320 är en 13,3-tums bärbara företagsdatorer med Dells "Tri-Metal" bygga och en andra generationens Intel Core i7 processor med dubbla kärnor. Dell uppger att kombinationen av E6320 är lätt design, byggkvalitet och bra batteritid gör detta till en resa-vänlig val för affärsmän, vi ska sätta det på prov i denna översyn.

Bygg och Design
Dell Latitude E6320 är byggd med vad Dell kallar Tri-Metal hölje (MIL-STD 810G genom militära standarder), en stödstruktur som är anses vara affärsinriktade robust. Med andra ord bör det ge dig det skydd du behöver när du reser eller missöden som kan uppstå i arbetet (t.ex. en kaffe spill). Det består av anodiserad aluminium i displayen, ett hårt pulverlackerad bas, förstärkt magnesiumlegering virad runt hörnen och förstärkta gångjärn av stål. Den har också en spillskyddat tangentbord, skyddande LCD tätning känd som en "360-graders stötfångare" overlay för extra skärmskydd. Dell uppger att den bärbara datorn skyddar mot extremt höga och låga temperaturer, vibrationer, damm och höga höjder. Vid tidpunkten för denna skrift, har Dell också en 3-års begränsad service på plats utan extra kostnad.

Den bärbara datorn är lika solid som Dell föreslår. Handledsstödet inte böja inte alls, även under hård press. När jag tryckte hårt på tangentbordet, böjd det något, men inte mycket. Den aluminium i displayen är tillbaka också fast och krusningar visas inte på skärmen när hörnen var böjda inåt, men de gör visas om du trycker någonstans på skärmen bezel under displayen. Detta är en hållbar bärbar dator, särskilt eftersom du kan köpa den för så lågt som $ 970.

Stil-vis, det är mycket professionell utan att titta intetsägande. Hela anteckningsboken är mörkgrå eller mjuk svart, och det är snyggt oranga detaljer över tangentbordet. De aktiviteter lamporna är placerade på vänster sida av den bärbara datorn och Latitude linjen namnet är huggen i metall under tangenterna.

Latitude E6320 är om genomsnittet när det gäller att uppgradera så långt som bärbara företagsdatorer går. Efter avlägsnande några particuarly svårt att ta bort skruvarna, kan du öppna kåpan för att komma åt minnet, trådlöst nätverkskort och hårddisk. Hårddisken skyddas av fyra Tilläggsupplysningar skruvar du måste ta bort om du vill komma till den. Den bärbara datorn kan lagra upp till 8 GB RAM.

Hamnar och funktioner
Porten markering på E6320 saknar några viktiga komponenter. Till att börja med har den endast två USB 2.0-portar. Även om du kan köpa en dockningsstation (det finns en koppling i botten) bör användare inte känner behovet av att, maskinen borde ha kommit med tre eller fler. Att inte tala om att de är version 2,0 i stället för snabbare 3,0. Det är också värt att notera att det endast finns en mini-HDMI till HDMI / DVI-port istället för standard HDMI-port för att ansluta den till en HDTV. Annat än dessa saker, är portval ganska standard för ett företag bärbar dator, med en smartkortsläsare, VGA-port, 34 mm ExpressCard-kortplats och en SD-kortläsare. De valfria portarna är SmartCard-läsaren, mini-HDMI, och den optiska enheten typ.

Fram: Minneskortläsare

Tillbaka: Ethernet, mini-HDMI till HDMI / DVI, batteri, lås

Vänster: VGA, mikrofon / hörlurar combo jack, utblåsventilen, SmartCard-läsare

Höger: 34 mm ExpressCard, trådlös omkopplare, USB 2,0, USB / eSATA combo, optisk enhet

 

Skärm och högtalare
Det E6320 har en 13,3-tums bländskydd 720p (1366x768) display med en widescreen bezel. Kontrasten på displayen är mycket låg, mätte vi en genomsnittliga luminans 185 nits och en genomsnittlig mörker betyget 1,25 nits, så kontrasten endast kommer in på 148:1. Kombinationen av en lägre upplösning skärm och en låg kontrast är mycket underwhelming. I den här prisklassen, förväntade vi oss att se en bättre skärm, men det är ett företag anteckningsbok, fick displayen förbises. Färger invertera mycket snabbt när skärmen flyttas uppåt eller nedåt och när den flyttas från sida till sida samt. På uppåtsidan är displayen bländskydd, så kommer använda den i en ljus kontor inställningen inte orsaka att displayen är mycket reflekterande ljuset. Displayen kan även böjas hela vägen tillbaka tills den bärbara datorn ligger plant medan öppna, en snygg design funktion.


Den E6320 har IDT High Definition Audio och två små högtalare är placerade på framsidan av den bärbara datorn. Överraskande, når ljudet i allmänhet bra toppar och dalar, det definitivt blir tillräckligt högt för att höras över en ansenlig mötes / presentation rum. Ljudet låter lite dämpat, troligen på grund av en blandning av faktorer. Placeringen av högtalarna hjälper inte med ljudet placering, men totalt sett är ljudet över genomsnittet för ett företag laptop. Naturligtvis finns det ingen subwoofer kommer dock så hör bas vara ett problem.

Tangentbord och pekplatta
Det E6320 har en blandning mellan en traditionell och Chiclet / ö-stil tangentbord. Nycklarna är inte exakt platt, de är upp lite och böjd, men placerade lite från varandra för att hjälpa till med viktiga kast. Tangentbordet är utmärkt att skriva på med fantastiska nyckel resor och taktil återkoppling. Det är spiller också resistenta för att mildra ditt sinne när man dricker eller hanterar vätskor på kontoret. I mitten av tangentbordet är en styrpinne / TrackPoint. Den enda nackdelen med tangentbordet är att du kan höra tangenterna när du skriver (om bara knappt). Dell ingår en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ som lyser upp i en vit-blå färg för en extra $ 49.

Den Alps Electric Pekplattan är mycket lyhörda och har en matt yta. Pekplattan var stor att använda och det är ingen skillnad i lyhördhet när det finns fukt på fingrarna. Du kan höra pekplattknapparna när du trycker på dem, men ljudet är långt ifrån högt eller påträngande. Om du går in i Dells pekplatta programvara kan du aktivera "knäpp" och "Snabbstart" multi-fingergester, liksom andra gester som rullning och zoomning.

 

Vår Dell Latitude E6320 översyn enhet har följande konfiguration:

  • 13,3-tums bländskydd 720p display (1366x768)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-2620M dual-core processor (2,7 GHz upp till 3,4 Turbo Boost, 4MB cache, 35W TDP)
  • Intel QM67 chipset
  • Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333MHz RAM (2x4GB max. Stöds)
  • 320GB 7200rpm Seagate Momentus hårddisk (ST9320423AS)
  • Intel Centrino Ultimate-N 6300 trådlöst nätverkskort (802.11 a / g / n)
  • Inbyggd Bluetooth 3,0
  • Inbyggd webbkamera
  • 8X DVD-multi och + / - CDRW optisk enhet
  • 3-års ProSupport med 3 år NBD begränsad platsen-service efter fjärrdiagnostik
  • 6-cells 11,1 V, 60Wh Li-ion batteri
  • Vikt: 4.02 pounds med 6-cells batteri
  • Mått: 13,19 x 8,79 x 1,00 ~ 1,18 inches
  • Aktuellt pris som konfigurerats: $ 1.566
  • Utropspris: $ 969

Prestanda och Benchmarks
På $ 1500 + pris punkt, skulle vi ha velat se en snabbare hårddisk och en bättre skärmupplösning. Dock är anledningen E6320 är dyrare än de flesta "vanliga" bärbara företagsdatorer på marknaden eftersom det har en så hållbar konstruktion. De material som gick in i sin bygga idiotsäkert det för de flesta missöden som kan hända under resan eller på kontoret. Den $ 1500 pris kan gå ner mycket över tid, men - så det kan vara bäst att vänta ut det lite.

Det kan hävdas att kombinationen av den andra generationens Intel Core i7-2620M processor med dubbla kärnor och 4 GB-1333 minne fortfarande gör den bärbara datorn mycket snabbt och kan multi-tasking. Core i7-processor går på max 3,4 GHz, så de flesta kontorsprogram kommer att öppnas i ett par sekunder, och du kan enkelt bläddra igenom och köra flera program samtidigt utan problem. Vi bekräftade också att den kan hantera 1080p filmer utan grafisk interferens. Den enda benchmark-test det gjorde lägre var 3DMark06 grafik / spelprestanda riktmärke, men det var att vänta med business-standarden Intel HD grafikkort.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den E6320 har en utblåsventilen på vänster sida och en större utlopp i botten. Det genomsnitt 84 grader Fahrenheit över toppen av den bärbara datorn och 89 grader på botten. Den högsta uppmätta temperaturen var 97 grader, tagit på det nedre högra hörnet. Dessa värden är i allmänhet genomsnittliga - 97 är lite högt, men medan det är definitivt inte hårdvara smältande hög, kommer det inte att vara lap-vänlig medan under ansträngning (dvs när du tittar på en fullscreen film). Den låga pulsen i fläkten kan definitivt höras när den bärbara datorn är hårt pressad, men på baksidan, kommer det inte höras alls när mindre kontor arbetsuppgifter utförs.

Batterilivslängd
Under vårt batteritid test vi väljer Windows 7 "Balanserad" power profil, vrid skärmens ljusstyrka ner till 70%, slå trådlöst på och uppdatera en text-tung webbsida var 60: e sekund. Den E6320 varade 6 timmar, 33 minuter under testet. Denna tid är mycket bra med standarder Business Notebook.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Dell Latitude E6320 är en solid kontor val. Dess huvudsakliga samtalsämne är dess hållbar konstruktion som kan skydda mot vissa flytande spill på tangentbordet, extrema temperaturer, vibrationer (Hard Drive Protection), damm och höga höjder. Skärmen gångjärn, display och chassi är alla starka, alltför - de är gjorda av Dells "Tri-Metal" stödstruktur som blivit MIL-STD 810G godkänd. Annat än dess konstruktion, visade det sig att kunna flera uppdrag väl, köra 1080p video bara bra, och det var också mycket snabb att starta upp och med tillämpning utförande. Dessutom, under förutsättning att det är en bra 6 och en halv timmars batteritid, som definitivt kommer att göra arbete under resa genomförbart.

De områden där det saknade var sin skärm, hamn val och hårddiskens prestanda. Displayen har både en låg upplösning och kontrast, lämnar betraktaren underwhelmed när du använder den. Vi skulle också gärna se mer än bara två USB 2.0-portar - användarna ska inte behöva köpa en Dell dockningsstation för att ansluta alla sina tillbehör och prylar i den bärbara datorn.

Fördelar:

  • Snabb / bra prestanda
  • Tåligt magnesium / stål / aluminium
  • Bra batteritid (6 timmar, 33 minuter)

Nackdelar:

  • Endast två USB 2.0-portar
  • Låg skärmupplösning och kontrast
  • Långsammare hårddisk


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar